Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2016 16:22
jako001

XXX.XXX.109.93

Dobry den vsetkym po precitani mnohych clànkov tu màm dilema ci ako zaciatocnik v liahnuti som urobil dobre objednal som si liahen janoel 48 automat ale po precitani màm taketo dilema zakupit este jednu? myslel som na 4 varianty pouzità bioska, pouzity fiem cosmo evo;pouzity rc com 20 new, alebo brinsea octagon 40 bez automatickèho vlhcenia ;kedze vsetky uvedenè pouzitè liahne su v cene do max 250 eur, jednoducho som sa asi unàhlil s tou kupou jednoducho chcem pocut vàs nàzor viem ze sa tu na liahne pytaju casto ale naozaj sa tomu spolu s manzelkou chceme venovat, a keby ze sa màm tràpit nad vysledkami neviem co by ste mi poradily pockat ako bude ten janoel fungovat alebo si màm kupit niektoru z tychto pouzitych.pre kontrolu teploty aj vlkosti som si uz kupil orginàl kalibracny ortutovy teplomer aj vlasovy vlkomer.Som bezradny a chcem predist sklamaniu poprosim teda vsetkych o radu.ved ako sa hovori viac hlàv viac rozumu.dakujem za vsetky vecnè odpovede.

6.3.2016 16:43
vg1955

XXX.XXX.191.170

Ja Vam odporucim nekupit, vratit alebo stornovat objednavku.Radsej doplatit na Rcom king suro 20 alebo vacsiu. davaju na splatky, tak to ani nepocitite. To je moj nazor.

6.3.2016 17:04
jozef1953

XXX.XXX.26.18

Ja mám Rcom king suro 20 a som sňou spokojný. Vrele doporučím. Je to plne automatická na 24 slepačích vajec.

6.3.2016 17:29
jo012810

XXX.XXX.32.78

Někdo tady napsal naprosto pravdivou větu. Nechce se mi hledat a tak jen volně uvedu význam. Není špatná a dobrá líheň. Je jen málo zkušený a velmi zkušený líhňař. Nicméně, z dnešních nabídek si lze vybírat. Jak podle ceny, tak podle funkce. Já vsadil na moje pohodlí a plný automat. Líhnu již několik sezón a s plnou spokojeností. Mrkněte na: http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/ Kdysi jsem měl líheň vlastní výroby na bázi komponentů "Bios" na cca 300 vajec. Chtěl jsem poznat všechny zákonitosti líhnutí a také jsem líhnul úspěšně, ale s mojí větší obsluhou. Nyní stačí nasadit,18. den přenastavit parametry dolíhně a vybrat kuřata. Letos jsem byl klidně skoro týden mimo (od 20.2.) a vše proběhlo bez zádrhelů. Vis fotky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2016 17:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo012810 napsal(a):
Někdo tady napsal naprosto pravdivou větu. Nechce se mi hledat a tak jen volně uvedu význam. Není špatná a dobrá líheň. Je jen málo zkušený a velmi zkušený líhňař. Nicméně, z dnešních nabídek si lze vybírat. Jak podle ceny, tak podle funkce. Já vsadil na moje pohodlí a plný automat. Líhnu již několik sezón a s plnou spokojeností. Mrkněte na: http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/ Kdysi jsem měl líheň vlastní výroby na bázi komponentů "Bios" na cca 300 vajec. Chtěl jsem poznat všechny zákonitosti líhnutí a také jsem líhnul úspěšně, ale s mojí větší obsluhou. Nyní stačí nasadit,18. den přenastavit parametry dolíhně a vybrat kuřata. Letos jsem byl klidně skoro týden mimo (od 20.2.) a vše proběhlo bez zádrhelů. Vis fotky.

Není špatná a dobrá líheň. Je jen málo zkušený a velmi zkušený líhňař.

To není až tak úplně pravda.Pokud koupíte líheň s nedostatečnou izolací či nerovnoměrně rozloženou teplotou tak budete mít výsledky špatné ať děláte co děláte.A navíc některé ty továrně nastavené šunty mají i špatně nastavené teploty a pokud jsou fixované, tak s nimi nehnete.

Například v Biosce jsem schopen vylíhnout s 90% úspěšností i s občasným nedodržením chlazení či vlhkosti, naopak v plastové rakvi z Makra ani při nejlepší snaze nedocílím 70%.Tu využívám už jen jako předlíheň do 7 dne, kdy prosvítím a vytřídím a pak šup do biosky či pod kvočnu.

6.3.2016 20:49
jako001

XXX.XXX.109.93

No zatial dakujem vsetkym, bohuzial uz objednàvku stornovat neviem stredu sa moja liahen nalodila.z tych pouzitych ktoru potom vsetkom co citam tu na nete nie len na ifaune tak zacinam mat silnè obavy cosom to zas kupil.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2016 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Ale, přeci můžete od kupní smlouvy odstoupit, proč by jste ji přebíral, klidně ji nechte vrátit zpět s informací, že dodatečně jste informováín o špatné funkčnosti líhně.Dnes jde jen o peníze a ne o výrobek, dnes se vyrábí tzv. na spotřebu, to je u všeho-lednice, pračky, myčky atd.Nenechte se prodejce klamat a nic nepřebírejte, nebojte se, nic Vám nehrozí a když tak je pořádně "omotejte" v TV a budete mít klid.

6.3.2016 22:06
jako001

XXX.XXX.109.93

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ale, přeci můžete od kupní smlouvy odstoupit, proč by jste ji přebíral, klidně ji nechte vrátit zpět s informací, že dodatečně jste informováín o špatné funkčnosti líhně.Dnes jde jen o peníze a ne o výrobek, dnes se vyrábí tzv. na spotřebu, to je u všeho-lednice, pračky, myčky atd.Nenechte se prodejce klamat a nic nepřebírejte, nebojte se, nic Vám nehrozí a když tak je pořádně "omotejte" v TV a budete mít klid.

Dakujem ale som s uz rozhodol ze si ju ponechàm som naanu totizto zvedavy mimochodom dost tazko bysom tu reklamoval portàl aliexxpress ja som ju objednal priamo z ciny, za dva tyzdne by tu mala byt, inak samotny predajca ma informoval ze na trhu su kopie janoelu a poslal mi aj konkrètne fotky akè su rozdiely, tak som nato velice zvedavy liahen ma vyjde kompletne asi na polovicu za co ju nukaju unas a podla fotiek ide o kopie.Màm moznost kupit rccom 20 max novy model nie king suro, zktorà bola kupenà v januari tak som si ju zarezervoval tuto by som mal mat uz behom buduceho tyzdna.Dakujem vsetkym za rady po liahnuti budem informovat o vysledkoch.

Neregistrovaný uživatel

7.3.2016 00:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

jako001 napsal(a):
Dakujem ale som s uz rozhodol ze si ju ponechàm som naanu totizto zvedavy mimochodom dost tazko bysom tu reklamoval portàl aliexxpress ja som ju objednal priamo z ciny, za dva tyzdne by tu mala byt, inak samotny predajca ma informoval ze na trhu su kopie janoelu a poslal mi aj konkrètne fotky akè su rozdiely, tak som nato velice zvedavy liahen ma vyjde kompletne asi na polovicu za co ju nukaju unas a podla fotiek ide o kopie.Màm moznost kupit rccom 20 max novy model nie king suro, zktorà bola kupenà v januari tak som si ju zarezervoval tuto by som mal mat uz behom buduceho tyzdna.Dakujem vsetkym za rady po liahnuti budem informovat o vysledkoch.

Portál, který uvádíte, funguje i zde a dcera také přes něj objednávala přímo z Číny nějaké věci a okamžitě to reklamovala, vyřízení trvalo dost dlouho-cca 1 měsíc, ale uspěla.Rovněž narazila na kopie a nebýt toho, že umí dobře anglicky tak by zřejmě se nedočkala ani peněz ani výměny zboží.Hovořila jsem s ní o tom a řekla mě, že by měli všichni, kdo chtějí něco objednat přímo z Číny, vědět, že to jsou kopie.

7.3.2016 05:40
jo012810

XXX.XXX.32.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není špatná a dobrá líheň. Je jen málo zkušený a velmi zkušený líhňař.

To není až tak úplně pravda.Pokud koupíte líheň s nedostatečnou izolací či nerovnoměrně rozloženou teplotou tak budete mít výsledky špatné ať děláte co děláte.A navíc některé ty továrně nastavené šunty mají i špatně nastavené teploty a pokud jsou fixované, tak s nimi nehnete.

Například v Biosce jsem schopen vylíhnout s 90% úspěšností i s občasným nedodržením chlazení či vlhkosti, naopak v plastové rakvi z Makra ani při nejlepší snaze nedocílím 70%.Tu využívám už jen jako předlíheň do 7 dne, kdy prosvítím a vytřídím a pak šup do biosky či pod kvočnu.

Toto vše je o líhňaři, který nedostatečně zaizolované líhně umístí do místnosti se stálou pokojovou teplotou, aby dosáhl potřebné teploty atd. I v líhních z Makra se dá úpěšně líhnout, ale je to takový "Trabant", který vás všude doveze, ale s jakým pohodlím a s jakými dalšími problémy, oproti Škodě Superb...I Bioska potřebuje zkušeného líhňaře a vyhrát si dost s analogovým nastavením. Jinak téměř každá líheň, kde je dobrá výměna vzduch a možnost nastavit potřebné parametry, odpustí nějaké nechlazení, výpadek el. proudu a pod. Vše je o zkušenosti a vynázavosti líhňaře. Moderní digitálně řízené automaty, jsou většinou "blbuvzdorné" a při nastavení podle návodu, fungují, jako Škoda Superb. Pohodlně a spolehlivě. Různé čínské kopie, třeba i renomovaných značek, mohou být v kvalitě líhní z Makra.

7.3.2016 09:10
bronda

XXX.XXX.98.84

jo012810 napsal(a):

Koukal jsem na fotky. Jestli jsem je dobře pochopil, i když je King Suro na 24 vajec, využíváte ji na 28 vajec. Jedete současně na 2 líhních. Po vyřazení neoplodněných doplníte co tam vejde a v době líhnutí tato pozdní vejce nahážete do odděleného prostoru na hromadu a dojedete je po vylíhnutí první várky. Je to tak?

Já mám zatím jednu Janoel 24, ale zvažuji doplnit arzenál o R-Com King Suro 20, nebo R-Com 20 max a praktikovat podobný způsob. Na Janoelu mi drásá nervy gradient teplot po líhni, což budu řešit jen 2/3 obsazením střední části líhně.

7.3.2016 19:26
jako001

XXX.XXX.109.93

Este raz vsetkym dakujem dufam ze ma prvè liahnutie nesklame do obidvoch na zaucenie skusim liahnut brojlery iked by som mohol dat od svojich mix sliepok uz nechcem takè kurky ;a ako masozrutska rodina brojlery ked sa nieco vyliahne tak zjeme.a ziskam trochu skusenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík