Dobry den vsetkym po precitani mnohych clànkov tu màm dilema ci ako zaciatocnik v liahnuti som urobil dobre objednal som si liahen janoel 48 automat ale po precitani màm taketo dilema zakupit este jednu? myslel som na 4 varianty pouzità bioska, pouzity fiem cosmo evo;pouzity rc com 20 new, alebo brinsea octagon 40 bez automatickèho vlhcenia ;kedze vsetky uvedenè pouzitè liahne su v cene do max 250 eur, jednoducho som sa asi unàhlil s tou kupou jednoducho chcem pocut vàs nàzor viem ze sa tu na liahne pytaju casto ale naozaj sa tomu spolu s manzelkou chceme venovat, a keby ze sa màm tràpit nad vysledkami neviem co by ste mi poradily pockat ako bude ten janoel fungovat alebo si màm kupit niektoru z tychto pouzitych.pre kontrolu teploty aj vlkosti som si uz kupil orginàl kalibracny ortutovy teplomer aj vlasovy vlkomer.Som bezradny a chcem predist sklamaniu poprosim teda vsetkych o radu.ved ako sa hovori viac hlàv viac rozumu.dakujem za vsetky vecnè odpovede.
Někdo tady napsal naprosto pravdivou větu. Nechce se mi hledat a tak jen volně uvedu význam. Není špatná a dobrá líheň. Je jen málo zkušený a velmi zkušený líhňař. Nicméně, z dnešních nabídek si lze vybírat. Jak podle ceny, tak podle funkce. Já vsadil na moje pohodlí a plný automat. Líhnu již několik sezón a s plnou spokojeností. Mrkněte na: http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/ Kdysi jsem měl líheň vlastní výroby na bázi komponentů "Bios" na cca 300 vajec. Chtěl jsem poznat všechny zákonitosti líhnutí a také jsem líhnul úspěšně, ale s mojí větší obsluhou. Nyní stačí nasadit,18. den přenastavit parametry dolíhně a vybrat kuřata. Letos jsem byl klidně skoro týden mimo (od 20.2.) a vše proběhlo bez zádrhelů. Vis fotky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo012810
napsal(a):
Někdo tady napsal naprosto pravdivou větu. Nechce se mi hledat a tak jen volně uvedu význam. Není špatná a dobrá líheň. Je jen málo zkušený a velmi zkušený líhňař. Nicméně, z dnešních nabídek si lze vybírat. Jak podle ceny, tak podle funkce. Já vsadil na moje pohodlí a plný automat. Líhnu již několik sezón a s plnou spokojeností. Mrkněte na: http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/ Kdysi jsem měl líheň vlastní výroby na bázi komponentů "Bios" na cca 300 vajec. Chtěl jsem poznat všechny zákonitosti líhnutí a také jsem líhnul úspěšně, ale s mojí větší obsluhou. Nyní stačí nasadit,18. den přenastavit parametry dolíhně a vybrat kuřata. Letos jsem byl klidně skoro týden mimo (od 20.2.) a vše proběhlo bez zádrhelů. Vis fotky.
Není špatná a dobrá líheň. Je jen málo zkušený a velmi zkušený líhňař.
To není až tak úplně pravda.Pokud koupíte líheň s nedostatečnou izolací či nerovnoměrně rozloženou teplotou tak budete mít výsledky špatné ať děláte co děláte.A navíc některé ty továrně nastavené šunty mají i špatně nastavené teploty a pokud jsou fixované, tak s nimi nehnete.
Například v Biosce jsem schopen vylíhnout s 90% úspěšností i s občasným nedodržením chlazení či vlhkosti, naopak v plastové rakvi z Makra ani při nejlepší snaze nedocílím 70%.Tu využívám už jen jako předlíheň do 7 dne, kdy prosvítím a vytřídím a pak šup do biosky či pod kvočnu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Ale, přeci můžete od kupní smlouvy odstoupit, proč by jste ji přebíral, klidně ji nechte vrátit zpět s informací, že dodatečně jste informováín o špatné funkčnosti líhně.Dnes jde jen o peníze a ne o výrobek, dnes se vyrábí tzv. na spotřebu, to je u všeho-lednice, pračky, myčky atd.Nenechte se prodejce klamat a nic nepřebírejte, nebojte se, nic Vám nehrozí a když tak je pořádně "omotejte" v TV a budete mít klid.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale, přeci můžete od kupní smlouvy odstoupit, proč by jste ji přebíral, klidně ji nechte vrátit zpět s informací, že dodatečně jste informováín o špatné funkčnosti líhně.Dnes jde jen o peníze a ne o výrobek, dnes se vyrábí tzv. na spotřebu, to je u všeho-lednice, pračky, myčky atd.Nenechte se prodejce klamat a nic nepřebírejte, nebojte se, nic Vám nehrozí a když tak je pořádně "omotejte" v TV a budete mít klid.
Dakujem ale som s uz rozhodol ze si ju ponechàm som naanu totizto zvedavy mimochodom dost tazko bysom tu reklamoval portàl aliexxpress ja som ju objednal priamo z ciny, za dva tyzdne by tu mala byt, inak samotny predajca ma informoval ze na trhu su kopie janoelu a poslal mi aj konkrètne fotky akè su rozdiely, tak som nato velice zvedavy liahen ma vyjde kompletne asi na polovicu za co ju nukaju unas a podla fotiek ide o kopie.Màm moznost kupit rccom 20 max novy model nie king suro, zktorà bola kupenà v januari tak som si ju zarezervoval tuto by som mal mat uz behom buduceho tyzdna.Dakujem vsetkym za rady po liahnuti budem informovat o vysledkoch.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
jako001
napsal(a):
Dakujem ale som s uz rozhodol ze si ju ponechàm som naanu totizto zvedavy mimochodom dost tazko bysom tu reklamoval portàl aliexxpress ja som ju objednal priamo z ciny, za dva tyzdne by tu mala byt, inak samotny predajca ma informoval ze na trhu su kopie janoelu a poslal mi aj konkrètne fotky akè su rozdiely, tak som nato velice zvedavy liahen ma vyjde kompletne asi na polovicu za co ju nukaju unas a podla fotiek ide o kopie.Màm moznost kupit rccom 20 max novy model nie king suro, zktorà bola kupenà v januari tak som si ju zarezervoval tuto by som mal mat uz behom buduceho tyzdna.Dakujem vsetkym za rady po liahnuti budem informovat o vysledkoch.
Portál, který uvádíte, funguje i zde a dcera také přes něj objednávala přímo z Číny nějaké věci a okamžitě to reklamovala, vyřízení trvalo dost dlouho-cca 1 měsíc, ale uspěla.Rovněž narazila na kopie a nebýt toho, že umí dobře anglicky tak by zřejmě se nedočkala ani peněz ani výměny zboží.Hovořila jsem s ní o tom a řekla mě, že by měli všichni, kdo chtějí něco objednat přímo z Číny, vědět, že to jsou kopie.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Není špatná a dobrá líheň. Je jen málo zkušený a velmi zkušený líhňař.
To není až tak úplně pravda.Pokud koupíte líheň s nedostatečnou izolací či nerovnoměrně rozloženou teplotou tak budete mít výsledky špatné ať děláte co děláte.A navíc některé ty továrně nastavené šunty mají i špatně nastavené teploty a pokud jsou fixované, tak s nimi nehnete.
Například v Biosce jsem schopen vylíhnout s 90% úspěšností i s občasným nedodržením chlazení či vlhkosti, naopak v plastové rakvi z Makra ani při nejlepší snaze nedocílím 70%.Tu využívám už jen jako předlíheň do 7 dne, kdy prosvítím a vytřídím a pak šup do biosky či pod kvočnu.
Toto vše je o líhňaři, který nedostatečně zaizolované líhně umístí do místnosti se stálou pokojovou teplotou, aby dosáhl potřebné teploty atd. I v líhních z Makra se dá úpěšně líhnout, ale je to takový "Trabant", který vás všude doveze, ale s jakým pohodlím a s jakými dalšími problémy, oproti Škodě Superb...I Bioska potřebuje zkušeného líhňaře a vyhrát si dost s analogovým nastavením. Jinak téměř každá líheň, kde je dobrá výměna vzduch a možnost nastavit potřebné parametry, odpustí nějaké nechlazení, výpadek el. proudu a pod. Vše je o zkušenosti a vynázavosti líhňaře. Moderní digitálně řízené automaty, jsou většinou "blbuvzdorné" a při nastavení podle návodu, fungují, jako Škoda Superb. Pohodlně a spolehlivě. Různé čínské kopie, třeba i renomovaných značek, mohou být v kvalitě líhní z Makra.
jo012810
napsal(a):
Koukal jsem na fotky. Jestli jsem je dobře pochopil, i když je King Suro na 24 vajec, využíváte ji na 28 vajec. Jedete současně na 2 líhních. Po vyřazení neoplodněných doplníte co tam vejde a v době líhnutí tato pozdní vejce nahážete do odděleného prostoru na hromadu a dojedete je po vylíhnutí první várky. Je to tak?
Já mám zatím jednu Janoel 24, ale zvažuji doplnit arzenál o R-Com King Suro 20, nebo R-Com 20 max a praktikovat podobný způsob. Na Janoelu mi drásá nervy gradient teplot po líhni, což budu řešit jen 2/3 obsazením střední části líhně.