Po tydnu seznamovani dvou slepic a kohouta s kuraty (8 tydnu) pres plot jsem je pustila k sobe. A nestacim se divit, jak prcky kohout hlida pred slepicema. Vcera jim na zahrade ukazoval, jak venku v trave zobat zrni, ktere jsem jim tam pro zabavu nasypala.
Venuje se nejaka kniha etologii slepiciho hejna?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Myslím, že nic takového není sepsáno.Spíš je to, jak se říká "kus od kusu".Jsou slepice, které jsou klidné a jiné velice temperamentní.Totéž se dá říci i o kohoutech.Není na to žádné pravidlo.V říši zvířat jsou vyjímky a ne zřídka.Nakonec podívejte se na nějaká videa v FB, teď jsem zrovna něco prohlížela, je někde na FB i děcko, jak naučilo slepici různým kouskům, je např.i video jak Tučňák chodí nakupovat a krátce i důvod proč to dělá.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím, že nic takového není sepsáno.Spíš je to, jak se říká "kus od kusu".Jsou slepice, které jsou klidné a jiné velice temperamentní.Totéž se dá říci i o kohoutech.Není na to žádné pravidlo.V říši zvířat jsou vyjímky a ne zřídka.Nakonec podívejte se na nějaká videa v FB, teď jsem zrovna něco prohlížela, je někde na FB i děcko, jak naučilo slepici různým kouskům, je např.i video jak Tučňák chodí nakupovat a krátce i důvod proč to dělá.
Zdravím pani Maňáková, poslal jsem Vám zprávu na FB.
coral
napsal(a):
Po tydnu seznamovani dvou slepic a kohouta s kuraty (8 tydnu) pres plot jsem je pustila k sobe. A nestacim se divit, jak prcky kohout hlida pred slepicema. Vcera jim na zahrade ukazoval, jak venku v trave zobat zrni, ktere jsem jim tam pro zabavu nasypala.
Venuje se nejaka kniha etologii slepiciho hejna?
Nebude to apríl?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Zdravím, odepsala jsem ve dvou zprávách, ale nějak mě ta první-obsáhlá nejde asi odeslat.Je tam i kontakt na mě.Napište mě třeba sem, zda-li to na FB k Vám došlo.Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
nomad72
napsal(a):
Http://salatovelisty.cz/2016/03/31/10-veci-ktere-musite-na-slepicich-milovat/.
Hezký večer, opravdu jsem se zájmem přečetla, ikdyž vím z praxe, že slepice není hloupá, a navíc to video, prohlídla jsem si jich více-opravdu povedené-hezky jsem si zpříjemnila večer.Díky.
mysak
napsal(a):
Nebude to apríl?
Ne, to opravdu nebyl april Jsem zacatecnik co se tyka drubeze. U koni se bezne etologii venuji, jen se knizky nejmenuji primo konska etologie, na vetsinu jsem prisla nahodou nebo pres diskuze. Je to fajn cteni, driv jsem hltala knizky od Konrada Lorenze - rakousky etolog.
nomad72
napsal(a):
Http://salatovelisty.cz/2016/03/31/10-veci-ktere-musite-na-slepicich-milovat/.
Nomad moc dekuji za odkaz, fajn cteni i kdyz kratke
Tady zajímavý hodinový dokument - bohužel v angličtině, ale pánovi je vcelku pěkně rozumět: https://www.youtube.com/watch?v=RWDJ9ml5rUU.