Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2016 22:51
alaka

XXX.XXX.91.150

Zdravím, máme kvočnu s 18 kuřaty, které mají 4 týdny. Když je teplo, tak jsou venku v dřevěném domku s výběhem, ale když jsou chladné dny, tak je stále stěhujeme do sklepa do bedny, kde mají osvětlení a teplo. Můžou být tak stará kuřata už venku i v chladu?

21.4.2016 08:34
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

alaka napsal(a):
Zdravím, máme kvočnu s 18 kuřaty, které mají 4 týdny. Když je teplo, tak jsou venku v dřevěném domku s výběhem, ale když jsou chladné dny, tak je stále stěhujeme do sklepa do bedny, kde mají osvětlení a teplo. Můžou být tak stará kuřata už venku i v chladu?

Myslím si že když kvočně uděláte venku dobrý příbytek tak že si kuřátka ohlídá a zahřeje. Ale taky záleží na tom kde se nacházíte, jak moc velké teplotní výkyvy tam máte. My už naše 7 týdenní kuřata máme venku v králíkárně která je ze třech stran krytá a orientovaná na jih. Takže pipky tam mají teploučko. Nastýlám jim slámou aby se mohla zavrtat. Chodím je večer kontrolovat zda se na sebe moc nelepí aby jim nebyla zima a zatím jsou v pořádku naskládané vedle sebe. Někdy i roztroušené všude. A to u nás dnes do rána bylo -2°C okr. Tišnov.

21.4.2016 23:04
alaka

XXX.XXX.91.150

Díky za odpověď. Nakonec jsem je nechala venku v domku a dala jsem jim tam na noc lampu. Zas hlásí na víkend chladno, tak budu raději stěhovat do sklepa :). Jsou asi ještě malé, když se ochladí, tak stojí a jsou naježené a některé sem tam "kýchnou".

matsik

23.4.2016 14:04
matsik

XXX.XXX.249.6

No pokud byly venku a mohli si nahrabat červíky a tak, dala bych si pozor jestli kýchají často nebo ne. Měla jsem kvočnu s kuřaty venku a po několika dnech začaly tak jako pčíkat a i méně žraly, potom začaly jedno po druhém umírat a já zjistila, že za to může malý červík, kterého přenáší ptáci jako vrabci atd. a který se jim uchytí v krku a jak roste tak je dusí. Stačí to pozorovat a pak dojít k vetovi říct mu to a on vám dá lék který se dává do vody. Samozřejmě to nemusí být ono, ale je lepší si to hlídat.

23.4.2016 20:18
alaka

XXX.XXX.91.150

Díky za radu, posleduji to. Kýchaly mi i loni, ale raději si dát pozor .

Přidejte reakci

Přidat smajlík