Ahoj !
Koupila jsem si dvě malé kachýnky. Jsem úplný začátečník.
Momentálně jim je tak 10-14 dní. Mám je doma přes noc a jinak jsou venku.
Měla bych pár dotazů.
Čím je správně krmít? Teď krmím nastrouhaným vajíčkem a přidávám vločky, kroupy, bramboru.
Kdy je dát už úplně ven ?
A mám problém oba dva se mi začli kousat. trhat na krku, hlavě plus křidýlku
Nevíte proč ? a Jak to vyřešit ?
Už se i koupou :)
Děkuji !
kachnymis
napsal(a):
Ahoj !
Koupila jsem si dvě malé kachýnky. Jsem úplný začátečník.
Momentálně jim je tak 10-14 dní. Mám je doma přes noc a jinak jsou venku.
Měla bych pár dotazů.
Čím je správně krmít? Teď krmím nastrouhaným vajíčkem a přidávám vločky, kroupy, bramboru.
Kdy je dát už úplně ven ?
A mám problém oba dva se mi začli kousat. trhat na krku, hlavě plus křidýlku
Nevíte proč ? a Jak to vyřešit ?
Už se i koupou :)
Děkuji !
Na to aby byla celodenně venku jsou dost malá, přes víkend to šlo, ale s ochlazením vám mohou nastydnout a pak se podtrhnou.
Správné krmení - VKCH1 a následně VKCH2. Pro dvě kachny bych nic jiného neřešila. Domácí směs nevybalancujete, co se týká poměru živin. Pak tu bude zase dotaz - mají průjem, nemohou na nohy, trhají si peří.
A tím jsem odpověděla na otázku, proč se štípají - nedostatek bílkovin v krmné dávce, nepoměr mezi jednotlivými živinami.
Koupání takto malých kachňat, bez promaštěného peří je nevhodné. Koupel až tak po 3 týdnech, kdy si o peří začnou intenzivně pečovat a promašťovat.
Nejdříve nastudovat, potom chovat. Jinak jsou to pokusy se živými tvory, kteří doplácí na lidskou hl...nevědomost. Dana.
Na pytli je napsáno, pro jaký věk je směs určena. Je dobré postupovat dle návodu. U nás je možné kupovat směsi po kilech a tak si koupit tolik, kolik kachny spotřebují. Pokud s VKCH pokračujete o týden déle nic se něděje, ale pak už to chce VKCH2, aby se plně využily růstové schopnosti daného věku. Dana.