Krůty..Entizol, Chemisol, pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2016 19:57
Dendulina

XXX.XXX.126.3

Dobrý den,
vyčetla jsem tady na diskusích, že se krůtám podává cca v 6 týdnech 1/2 tbl.Entizolu po dobu tří dní, pakliže jsou v samostratném výběhu mimo slépky jak často je toto nutné opakovat?
Někdo říkal, že je ještě potřeba dát jim Chemisol do vody...v kolika týdnech a jak často?
Moc děkuji za cenné rady, s chovem krůt začínáme.
Ještě otázka na profíky...dá se rozpoznat podle nějakých znaků cca ve věku 4 týdnů u krůt pohlaví?
Velice děkuji za Vaše reakce.
S pozdravem Denisa.

26.7.2016 23:14
viktorie

XXX.XXX.253.182

Dendulina pěstuji krůty a krocany několik roků pokud jsou z chovů tak používám etnizol a to když vidím že mají stolici jako hořčice, to jim dávám do vody tak tři dny po sobě a pak se holky vzpamatujou a jsou v pořádku kromě stravy kdy dostávají ze ze začátku brambory, vejce kopřivy šrot těstoviny a trávu tak jim nic nehrozí, jinak ten etnizol je neohrozuje ať si ostatní chovatelé mluví co chtějí těch chytrejch je nespočet.po určité době zjistíš, že sama po vlastních zkušenostech zjistíš že to je tak jak říkám pa.

lentak

27.7.2016 08:13
lentak

XXX.XXX.70.94

Ked uz ich mate tolko rokov tak by ste mohli vediet ze zvierata sa chovaju nie pestuju

27.7.2016 21:49
viktorie

XXX.XXX.253.182

No lentak, že jste poradil kecálisto já drůbež pěstuji ať se to někomu líbí či nelíbí u nás se takto mluví chovateli.Hlavně poradit to je věc co?

29.7.2016 15:05
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

viktorie napsal(a):
Dendulina pěstuji krůty a krocany několik roků pokud jsou z chovů tak používám etnizol a to když vidím že mají stolici jako hořčice, to jim dávám do vody tak tři dny po sobě a pak se holky vzpamatujou a jsou v pořádku kromě stravy kdy dostávají ze ze začátku brambory, vejce kopřivy šrot těstoviny a trávu tak jim nic nehrozí, jinak ten etnizol je neohrozuje ať si ostatní chovatelé mluví co chtějí těch chytrejch je nespočet.po určité době zjistíš, že sama po vlastních zkušenostech zjistíš že to je tak jak říkám pa.

Dáváte entizol do vody?
To jako, že ty tablety necháte rozpustit?
To jsem ještě nikdy neslyšel.

On ten entizol opravdu krůty nijak neohrožuje, otázkou ovšem je co potom dostáváme při konzumaci takto přeléčovaných krůt do sebe my. Některé prameny hovoří o neodbouratelných reziduích v mase léčených krůt, které snad mají negativní vliv na mužskou plodnost. Faktem je, že v komerčních veterinárně hlídaných chovech jsou tato léčiva zakázana.
Nechci nijak zpochybňovat používání entizolu, při léčbě černohlavosti je to jediná dostupná možnost, ale doporučuji podávat opravdu jenom v případě nutnosti.

30.7.2016 23:11
viktorie

XXX.XXX.253.182

Zdravím pastevocovci já ten etnizol dávám do vody jen v případě že mají hořčičnou stolici ale pokud přejdou na samotnou stravu jako brambory se šrotem včetně těstovin a kopřiv a třeba i namočené pečivo či chleba a i uvařená vejce z domácích slepic protože jich mám dost, tak to není potřeba řešit.Doporučil mě to veterinář ale to vesměs v případě mladých tak tříměsíčních krůt. A to než si zvyknou na jinou stravu než byly zvyklé.Dostávají zelené a i seno jako pod sebe aby byly v suchu takže můžu říct že moje holky se mají fajn Přeci nebudu do svých děvčat prát etnizol za každou cenu to je jasný.Pa a dobrou noc všem.Jo ještě ten etnizol se ve vodě dobře rozpouští 4 tablety na 4 litre vody nejdřív v malé misce a pak do konve.

lentak

31.7.2016 13:39
lentak

XXX.XXX.216.165

viktorie napsal(a):
Zdravím pastevocovci já ten etnizol dávám do vody jen v případě že mají hořčičnou stolici ale pokud přejdou na samotnou stravu jako brambory se šrotem včetně těstovin a kopřiv a třeba i namočené pečivo či chleba a i uvařená vejce z domácích slepic protože jich mám dost, tak to není potřeba řešit.Doporučil mě to veterinář ale to vesměs v případě mladých tak tříměsíčních krůt. A to než si zvyknou na jinou stravu než byly zvyklé.Dostávají zelené a i seno jako pod sebe aby byly v suchu takže můžu říct že moje holky se mají fajn Přeci nebudu do svých děvčat prát etnizol za každou cenu to je jasný.Pa a dobrou noc všem.Jo ještě ten etnizol se ve vodě dobře rozpouští 4 tablety na 4 litre vody nejdřív v malé misce a pak do konve.

Tak dufam ze pre tie vase stvorenia mate aspon pekne kvetinace a pravidelne ich polievate ked uz ich pestujete ale je to na vas

je smutne ze ani nevie co a cpete do viezat bez zjavnej priciny liecovo. vsetci si myslite ze sa to z tela vyplavi a budete mat do bio maso...dalli ste si niekedy spravit rozbor preco je ten trus taky aky je? nie z vasej skusenosti im rovno nasadite entizol alebo inu sracku len aby to prezilo...nezamyslela ste sa niekedy ze ten trus moze byt sposobeny prave krmivo? brambory vela skrobu testoviny? tiez tym svojim zverencom nieco take podstrcim ale urcite to nemaju kazdy den ako krmenie...

a este k tomu davkovaniu? nieje nahodou liek davany podla vahy zvierata? myslite ze vasa koncentracia je dostatocna ci uz na liecbu a prevenciu?skuste si to vyratat lebo podla mna takato koncentraci v objeme 4 litrov je neucinna

nabuduce skuste radsej poslat trus na rozbor a potom uvidite co treba robit...

e este si skuste precitat tuto diskusiu mozno ze vam trosku rozsiry obzory

https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/839402/horcicovy-trus-nosnice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík