Víc kvočen s kuřátky v jednom výběhu. Bude to fungovat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2016 14:29
beast899

XXX.XXX.44.124

Dobrý den, začali mi kvokat čtyři slepice najednou a přemýšlím, že bych jim koupil kuřátka. Mám ale jen jeden krytý výběh (a ještě ne moc velký). Říkal jsem si, že bych je tam měl všechny čtyři pohromadě, dokud kuřátka trochu vyrostou. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Mohlo by to fungovat bez toho aniž by se kvočny navzájem pozabíjely? Děkuji za případné rady.

18.6.2016 14:35
1978milan

XXX.XXX.227.76

Spíš to fungovat nebude, v malém výběhu se budou kvočny tlouct a nebo budou agresivní k cizím kuratum a nebo se bude jedna druhé snažit kuřata sebrat. Nechejte jen jednu. Pokud je to dobra kvočna, veme kuřata bez problémů a pokud je velká, můžete ji dat i víc kuřat. Mel jsem u jedné hybridky 25 kuřat a bylo to v pohodě. Jen se pod ni později uz nevešly, ale bylo už teplo, tak to nevadilo.

18.6.2016 18:00
mysak

XXX.XXX.54.2

beast899 napsal(a):
Dobrý den, začali mi kvokat čtyři slepice najednou a přemýšlím, že bych jim koupil kuřátka. Mám ale jen jeden krytý výběh (a ještě ne moc velký). Říkal jsem si, že bych je tam měl všechny čtyři pohromadě, dokud kuřátka trochu vyrostou. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Mohlo by to fungovat bez toho aniž by se kvočny navzájem pozabíjely? Děkuji za případné rady.

V žádném případě je nedávejte dohromady, to raději vyrobte rychlé posady ve tvaru Á a přikrejete je plachtou nebo koženkou. A nechal bych nasadit všechny 4, ale pak kuřata sloučil pod dvě. Tedy jedna tam kde teď máte to místo a druhá v posadě.

18.6.2016 22:44
lcaizlova

XXX.XXX.4.140

Já měla 5 kvočen v menším domečku velký asi 200x100 a vyběh cca 4x4. Po vylíhnutí prvních 4 kuřat pod 1. kvočnou je hned vyvedla, dalši zdrhla z vajec,3. byla maximálně útočná a dalši 2 byly v klidu. Útočnou jsem oddělila přepážkou a vejce co byly pod 1. a 2. jsem dala do líhně (po vylíhnutí 7 kuřat jsem je přidala k 1.) a tuto jsem přemístila do jiného kurničku s vyběhem. Kvočna č.3 vyseděla odděleně všechny vejce. Kvočny č.4 a 5 neustále chodí všude spolu a kuřata maji dohromady...po shrnutí: už bych to NIKDY neudělala! Raději vzít malé plastové bedny a udělat každé boudu! Kvočny jsou nervózní a kuřata neví či jsou...

18.6.2016 22:46
lcaizlova

XXX.XXX.4.140

Z vašeho malého výběhu bych udělala 4 pidi a sólo boudičky;).

petboh

20.6.2016 09:19
petboh

XXX.XXX.12.102

Záleží prostě na kvočnách, ale zkoušet to je hodně nebezpečné. Mě kvočna zlomila kuřeti nohu div ho nezabila, když kolem ní jen procházela druhá se staršími a ona měla čerstvě vylíhlá.
Kvočny se můžou poprat připletou se jim kuřata pod nohy, no prostě nestojí to za to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík