Noví přirustky v naši drubeži rodině
Kuřice staré 12- 15 týdnů a kohout nepříbuzný 12 měsíců starý
ivankav
napsal(a):
No krasavice to jsou, to opravdu jo , ale vždycky když vidím něco málo chovaného, vzpomenu si, jak jsem si asi před 4 lety objednala z Německa vejce zlatých bíle lemovaných vlašek. Krásný, ale co dál, kde shánět krev?
Zdravím,
Krasavice to jsou oj a jak rostou, už jsou to macandy
No museji k Edíkovi pěkně dospět, páč on je opravdu kus chlapa
Ano, ano je to u nás málopočetné plemeno a tak si musíme poradit s tím, jak obnovit nepřibuznou krev a to prímo z Anglie a to už mám pod kontrolou
Msm
napsal(a):
Dobrý den,
řekl bych, že mám druhou část chovu a váš kohout by měl být k těm mým nepříbuzný Příští rok můžeme spolupracovat. ;-).
Zdravím, no tak paráda
Kolego, a Vy máte také kohouta?
Kdyby ano, tak máme o několik generací postaráno, páč pak stačí pouze vyměnit kohouty a máme vystaráno.
Tak holky opět trochu vyrostly a Leghornky jsou pro ti nim jak malé kuřice
Tady machrují Sasexky před drobotinou - Groningenský racek citrónový
Oni jsou proti nim jak Vravčáci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sice od jednoletých slepiček násadové vajíčka nejsou to pravé ořechové, ale klidně bych to ryskla najaře, kdyby jste byl ochoten je zaslat poštou. Je to krása.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Sice od jednoletých slepiček násadové vajíčka nejsou to pravé ořechové, ale klidně bych to ryskla najaře, kdyby jste byl ochoten je zaslat poštou. Je to krása.
Zdravím,
Ano souhlasím, jsou opravdu nádherné
Však proběhne kontrolni líhnutí a pak se uvidí na Jaře přištího roku
Zdravím,
tak holky opět vyrostly a pěkně se zakulatily
No úplně jako baletky
Olympionik2008
napsal(a):
Javorko, skoro sousedko zdravím
Pravda, já na nich mohu oči nechat
Však se někdy stavte na kafíčko a pokec, máme to k sobě celkem kousek.
Myslím že to je tak cca do 30 km
Díky za pozvání, ale pořád tu mám nějaké děti, nebo jiné návštěvy, tak vlastně ani nikam nejezdíme. A tím vaším směrem už vůbec ne. Ale třeba to někdy vyjde.
ovecka
napsal(a):
Tedy čím dál lepší, mohu na nich oči nechat. Už je vidím u mne na dvoře. To budou ostatní koukat na tu krásu a nádheru. Já mám pro ty žlutě a červeně zbarvené kury slabost. Dana.
Zdravím Dani
Mě se líbí také čim dál tím více
Ty 4 starši krasavice jsou už přepeřené a dopeřené a je na něradost pohledět a ty 2 mladši o 3 týdny, tak ty nyni vypadají jak Wyandotky nemaji nyní žadné ocasní péra, tak je to legrace jak jim to nyni roste ale oni z nich také za chvilku budou krásné Hraběnky.
No a přiští rok Vám budou také vesele poskakovat na zahradě
Kolegové a kolegyně
Dnés óbr novinka.
Jedna Sasexka nejvyspělejši se již zajímá o hnízdo, tak že již brzy bude nejšpíše první vajíčko oj oj oj to bude slávy jako, je to ta jenda z těch staršich 20 týdnů, no uvidíme
No ještě by to chtělo alespoň 14 dní aby vydržely holky nesnášet, ale bude to vélmi těžké je udržet, páč oni maji neomezený výběh a chodí si kam chtěji, tak že si tu bílkovinu najdou po zahradě a ovocném sadu jinak dostávají KZK no tak uvidíme, kdy to vypukne
No a to se jim teprve nový kurnik bude vyrábět a oni už toto jako, no to je skandál.
Nyni jsou ješte ve chlívku a takto nás překvapí to jsou mi ale manýry od Pionýrek oj oj oj
To budou pak čubrnět až je přestěhuji do nového kurníku s voliérou a výběhem a ještě více budou čubrnět, až jim tam dám Edíka
To bude Eldo rado
Šmarjá ona si fak ze mě nedělala srandu no skandál.
Prvni zasednutí a hned vajíčko a rovnou jako na hnízdo óólala, tak to mě pose...r
To je ta Hrdinka Pionýrka a už není Panna
Foto Leghorni vejce a Hrdinky Sasexky
honzapm
napsal(a):
Špičkou dolů, kolego, špičkou dolů.
A né, že mi zas budete argumentovat tím, že vejce brzo z baráku zmizí zákazníkům.
Na to si my, velký kucí, nehrajem.
Špička muší bejt dole.
A udatnice je udatná, však už na to má fazónu, almara jedna.
Gratulace k odpanění. Uí.
Ale no tak kolego, však víte, že je to jen kvůli fotografovaní
No, ale překvapila mě dnes Almara jedna
Olympionik2008
napsal(a):
Tak mě dnes Almara Sasexka už né Panna donutila k tomu, abych hejbnul prdelí a vytvořil jim ten kurník
To jsou mi ale poměry toto, takhle na mě tlačit
Doktorko peknè moc peknè kurky kràsa strieda nàdheru, no co uz a pozadim musime hybat vsetci, bez toho to nejde.
ovecka
napsal(a):
Pane doktore, já fakt kokám, jak se Zlatuška činila. Jenom, aby se po čase nerozpeřily, ono se to často stává, když začnou brzy, tak na podzim rozpeří na krku a pak 5-6 týdnů nenesou. Ojoj a to by bylo škoda. Já vím, je to těžké to uhlídat. Dana.
Zdravím kolegyně
No ani nevíte, jak jsem koukal já normálně si i vystála frontu na hnízdo, kde seděly Leghorny.
Mám tu 3 na nádvoří, jsou to ty co si amputovaly drápy na nahou a už tady na nádvoři Soudružky zústaly, jsou tu jako Maskoti
No a Zlatěnka si počkala, až bude volno a zasedla a snesla k mému údivu, no prostě Škandál
Jak píšete kolegyně, je to velmi těžké, je udržet co nejdéle, ale tady maji tolik prostoru neomezeného, že to ani snad nejde.
Právě "Zlatěnka je z nich nejvyspělejši a je jak píše kolega Jeník Gaučík "Almara " a fazónu na to má, to teda ano, tak uvidíme co ty ostatní, ale snad nebudou tak spěchat.
Koukala jsem na tu barvu a myslím si, že je to OK. Bílé sasexky mi nesly vajíčka krémová a když jsem měla wyandotky žluté kolumbije, tak ze začátku nesly vajíčka barvou jako hempšírky a postupně trochu barva zesvětlela. Od některých byla vejce tmavší od některých světlejší. Ale určitě byly tmavší než od světlých sasexek. Dana.
ovecka
napsal(a):
Koukala jsem na tu barvu a myslím si, že je to OK. Bílé sasexky mi nesly vajíčka krémová a když jsem měla wyandotky žluté kolumbije, tak ze začátku nesly vajíčka barvou jako hempšírky a postupně trochu barva zesvětlela. Od některých byla vejce tmavší od některých světlejší. Ale určitě byly tmavší než od světlých sasexek. Dana.
Super Dani, no už se těšim, až jich budu sbírat později více
Dnes Zlatěnka odpočivá, tak jsem zvědavý, kdy bude dalši vajíčko.Juchuuuuu.
ovecka
napsal(a):
Dobré ráno, tak to máte jako detektivku na pokračování. Každý den napětí, jak to bude... Dana.
Zdravím, tak dnes dalši vajícko od Zlatěnky " Almary "hip hip hurá tak dnes za odměnu dostaly holky všechny na čest a slávu Zlatěnky syrovátku
Leghorní soudružky jsou mokré pomalu až na zádech, jak se u napáječek předhánějí, která toho vychlastá víc
No Sasexky, tak ty vesele poskakují v ovocném sadu a nyni tam dozrávaji jedny hrušky, tak to je mela pod stromem.
Tolik cukru do sebe dostávají a pak nemají být jak Almary, že Jeníku
Hip hip hurá Zlatěnce
honzapm
napsal(a):
Tedy kolego, doufám, že ta fronta není zase tak moc dlouhá, jináč vám tu Almaru,
ehm, Zlatěnku, klepne. To jsem i já, na gaučíku, zvědavý, co z ní vypadne.
Snad to bude to pravé. Má úcta.
Kolego, nebojte není.
Na nadvoři jsou jen 3 Maskoti Leghorní tak že v pohodě vyčkala a snesla na hnízdo
Ještě jsem zapomňěl přidat informaci o včerejší produkci
Kolegyně a kolegové, to budete čubrnět
Tak, že Vám to prozradím.Včéra Pionýrky vyprodukovaly " 0"
Krasavice posedávají na hnízdě a dělaji si ze mě legraci
Včéra na hnízdech šmejdily už 3 krasavice, no aby byl Honzík spokojen tak "Almary "
No jsem zvědavý, co předvedou dneska jako , planu nedočkavostí jako Olympijská pochodeň
honzapm
napsal(a):
Doktore, tak jak?
Zdravím kolego.
Už jsem zpét
Ták včéra celá 2 vejce od Pionýrek
No holky opět pěkně narostly a zakulatily se.
Jinak jak jsem minule avízoval, že se o hnízdo zajímaji 3 Pionýrky, tak nesnesly ani jedno
Prostě Zlatěnka měla nějaký úlet, no
Krasavicím jsem ale omezil tak na týden až dva pohyb ha, nemají nyni přístum do sadu, tak se musí spokojit pouze s nádvořim
kurdomaci

XXX.XXX.55.5
Dobré ráno, konečne ste sa ozvali! Aj Honzík sa odmlčal, no je tu smutno bez vás dvoch
Nazdárek kolegyně a kolegové
Tak se po nějakém čase ozývám
Včéra a předevčírem Pionýrky snesly 2 vejce, tak žé už nesou 2 Pionýrky
Zlatěnka a Jasněnka
Foto přiložim později, musím vyfotit, ale každá má jinou barvu skořápky.
Jedna tmavši a druhá světlejší
Hip hip hurá.
Držím je na jalové stravě co se dá, ale prostě to už nejde udržet a začínají snášet ve 22 týdnu ty starši, no ona ta velká zahrada dělá své no