Rio to má za pár, však Přemek už jistě pilně trénuje na hrazdě.
Tak hurá všichni do trikotů a kosíme, ať se do té Brazílie
prokosíme džunglí zafčasu. Má úcta.
PS: Čapice, i tuhle debatu později vydáte knižně?
Jinak dobré ránko přátelé
Dnes se opět asi ochřejeme, no to budou opálená vysportovaná tělíčka, že?
Já se do opalovačky zapojim až odpoledne, páč dopo jedu do matičky Prahy , ale jak to tam vše vyřidím a překontroluju, bleskurychle zpět na Velkostatek hurá.
Novinka na Velkostatku, housata maji svůj výběh s koupalištěm pod ovocným sadem, tak že jim je tam krásně a jsou tam od rána do večera, krása střidá nádheru
Pionýrky Sasexky již vládnou nádvoří a nyni u nich nastalo přepeřováni, tak to je všade peřího, no skandál
Musím jim dnes koupit K2 a Gronenginských rackům K1, páč to futrujì, jak o závod oj oj
Jdu si udělat kafíčko a tak dále
Krásné ráno všem, kteří už poskakují vesele
nomad72
napsal(a):
Teoreticky prvý... no... nazdááár olymp... východ aktuálne 21°C a jasno, a predpoveď je 34°C takže štatistika za včera, za deň som vypil 7 litrov vody, a tak som sa rozhodol, že naplním bazén vodou at tak bude dnes povinné plávanie však na sobotu hlásia až 36!
Nazdar pán kolega,
No ty si jak velbloud s tím pitím ha
No má být opravdu hic az do neděle, tak že paradička.
Jeden den posečeme, druhý den uklidíme pod střechu, to je parádička.
Včéra odpoledne jsem nelenil a vytáhl letos prvně olympijské plavky v barvách latinské Ameriky tak že jsem hrál barvama oj oj až soudružky a pionýrky koukali, co jim to za plážového inženýra nese krmení
Nejvíce koukal kohout Sasexkák Edík no on je mi pomalu nad kolena, tak jsem jednu chvíli myslel, že my ty plavky stáhne dolu, jak byl udivený
Olympionik2008
napsal(a):
Nazdar pán kolega,
No ty si jak velbloud s tím pitím ha
No má být opravdu hic az do neděle, tak že paradička.
Jeden den posečeme, druhý den uklidíme pod střechu, to je parádička.
Včéra odpoledne jsem nelenil a vytáhl letos prvně olympijské plavky v barvách latinské Ameriky tak že jsem hrál barvama oj oj až soudružky a pionýrky koukali, co jim to za plážového inženýra nese krmení
Nejvíce koukal kohout Sasexkák Edík no on je mi pomalu nad kolena, tak jsem jednu chvíli myslel, že my ty plavky stáhne dolu, jak byl udivený
Oprava : soudružky a pionýrky koukaly
Kolego, to ti závidím, ten bazén oj oj
To já maximálne dám zahradni sprchu, páč bazén na statku neni a nebude.
To by se sem opravdu nehodilo
Ale objevil jsem krásnou velkou plechovou vanu na půdě, na nožičkách oj no nádhera, tak proběhne malá rekontrukce a to pak bude pokoupáníčko oj oj oj.
Myslím si a odhaduji že je tak na 500 L vody jako minimálně
Budu do ni skákat šipky
Nazdr kamaráde školníku, to u nás se také chystá oslava. Né tak velká, jenom rodinná, ale také musím uklízet na zahradě. Budou se tam střídat rodinné exkurze, tak aby mne nepomlouvaly (stejně budou). Dnes bude zabíjení nepotřebného (babičku ještě potřebuju) a hlavně sekání. Stejně to zmokne tak je to jedno ale posekat už musím, pak by už nenarostla otava. No a slunce neslunce, zalézt nemohu. Otočit seno kolem poledne ručo fučo, ono ručně usušené seno to je kvalita. Ale starou belu, prostě nemám na to žádnou techniku jenom hrábě. Každý rok říkám, že si něco pořídím, ale vzpomenu si na nějaký obraceč až ho potřebuju. To už ale neni čas se za tim honit a po senách ho už nepotřebuju tak s tim počkám do jara a pořád je to stejné. A pořád se v poledne pařím na sluníčku.
horal
napsal(a):
Nazdr kamaráde školníku, to u nás se také chystá oslava. Né tak velká, jenom rodinná, ale také musím uklízet na zahradě. Budou se tam střídat rodinné exkurze, tak aby mne nepomlouvaly (stejně budou). Dnes bude zabíjení nepotřebného (babičku ještě potřebuju) a hlavně sekání. Stejně to zmokne tak je to jedno ale posekat už musím, pak by už nenarostla otava. No a slunce neslunce, zalézt nemohu. Otočit seno kolem poledne ručo fučo, ono ručně usušené seno to je kvalita. Ale starou belu, prostě nemám na to žádnou techniku jenom hrábě. Každý rok říkám, že si něco pořídím, ale vzpomenu si na nějaký obraceč až ho potřebuju. To už ale neni čas se za tim honit a po senách ho už nepotřebuju tak s tim počkám do jara a pořád je to stejné. A pořád se v poledne pařím na sluníčku.
Horálku,
já taky jedu vše růčně však je to nejlepší
Kosa, hrábě a to seno je ouplně jiné, než když se na to veme technika svatá pravda.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobré ráno všem! Tak na severu máme 19 C a slunce až řeže do kůže to zase bude hic uf uf ale co je léto tak to tak asi má být...
Jinak na zahradě tak nějak pohoda u zvířat obzvláště tak to je nejdůležitější.. Si tak říkám jak jsem se já vždy jen a jen živočichář dostal k rostlinné výrobě no skandál nad skandál Mě nikdy žádná rostlina nezajímala krom trávy ke krmným účelům a té se dařilo vždy. No jo no člověk míní a pánbůh /osud/ mění..
No nic lidičky všem Vám přeju krásný a úspěšný den !

Nomad a jak roste býček stejkovej?
napsal(a):
Dobré ráno všem! Tak na severu máme 19 C a slunce až řeže do kůže to zase bude hic uf uf ale co je léto tak to tak asi má být...
Jinak na zahradě tak nějak pohoda u zvířat obzvláště tak to je nejdůležitější.. Si tak říkám jak jsem se já vždy jen a jen živočichář dostal k rostlinné výrobě no skandál nad skandál Mě nikdy žádná rostlina nezajímala krom trávy ke krmným účelům a té se dařilo vždy. No jo no člověk míní a pánbůh /osud/ mění..
No nic lidičky všem Vám přeju krásný a úspěšný den !
Zdravím, no to je skandál a co teprve Já dítě Vinohrad, křtěný Vltavou a nyni na Velkostatku
To je teprve oprovský SKANDÁL
Hezké ráno,
v Praze a okolí +14 a vypadá to na pařák. To by dneska mohla travička doschnout, minulá várka šla na kompost shnilá.
Tak starší holky mi jasně dávají najevo, že polévka z nich ještě nebude, včera plný počet vajíček tj.8. A mají pravdu, kdo by jí v tom vedru ž... (papal).
Srnec dorazil, ještě se chladí v lednici, neměli jsme pytlíky do mrazáku, takže svíčková se bude nakládat až dneska.
Ráno překvapení, místo houpačky, tam viselo tohle. Bude se udit !
Fuj to jsem se lekla, když jsem šla otvírat v 5hod drůbež.
Mladej se s ním pral 3 hodiny,16 kg, míra něco k 1,5m, prý na 6 rousnic. Že bychom měli doma druhého Vágnera

Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím, no to je skandál a co teprve Já dítě Vinohrad, křtěný Vltavou a nyni na Velkostatku
To je teprve oprovský SKANDÁL
Toť ! To je asi to samé jako kdybych najednou já zaskakoval ve vašem oboru sice s porody zkušenosti mám ale jen u krav, ovcí, koz a prasnic a asi 3 x u klisen no ale zase na druhou stranu takový rozdíl to zasejc není..jinam než ven se to dítě určitě netahá

čapice
napsal(a):
Hezké ráno,
v Praze a okolí +14 a vypadá to na pařák. To by dneska mohla travička doschnout, minulá várka šla na kompost shnilá.
Tak starší holky mi jasně dávají najevo, že polévka z nich ještě nebude, včera plný počet vajíček tj.8. A mají pravdu, kdo by jí v tom vedru ž... (papal).
Srnec dorazil, ještě se chladí v lednici, neměli jsme pytlíky do mrazáku, takže svíčková se bude nakládat až dneska.
Ráno překvapení, místo houpačky, tam viselo tohle. Bude se udit !
Fuj to jsem se lekla, když jsem šla otvírat v 5hod drůbež.
Mladej se s ním pral 3 hodiny,16 kg, míra něco k 1,5m, prý na 6 rousnic. Že bychom měli doma druhého Vágnera
Téda to je ale pořádnej macek! Gratuluji!
napsal(a):
Toť ! To je asi to samé jako kdybych najednou já zaskakoval ve vašem oboru sice s porody zkušenosti mám ale jen u krav, ovcí, koz a prasnic a asi 3 x u klisen no ale zase na druhou stranu takový rozdíl to zasejc není..jinam než ven se to dítě určitě netahá
Se obávám, že krávy, ofce, kozy, prasnice ani klisny u toho TAK neřvou.
Nomádku, děkujeme za zaslání léta. Nemuselo to teda být tak expres a natvrdo,
ale ok, přijímáme.
Já se z horka svalil pod ořešák na improvizovaný gaučík,
zvaný lavička, bylo to docela pohodlné a ani to moc netlačilo.
Než mě začali olizovat a otlapkávat kocouři a kousat slepice, tak to bylo
docela příjemné poleženíčko, ale kolem páté odpolední mi bohužel veget skončil
a až do noci následovala úmorná předstíračka toho sprostého slovíčka (práce)...
Čapice, no krása. A copa že to je? Já to takhle bez brejlí nerozeznám.
Jako běžec to nevypadá a jako šumavanka teprve néé.
Přemků, no to jsme teda dopadli, fotíme si slepice, véď, my, kucí z velkoměsta.
Má úcta, kraťásky oprášit - šup šup, hop hop.
(doufám, že Nomád nenapíše, že v kraťasech chodí od února)
(šmarjá panno,25 příspěvků za tři hodiny, no kluci a holky, taklec vám
ta diskusička nevydrží ani třetinu prázdnin, no skandál jako).
Od čapice
Proboha, co mi to děláte? Mne se chce brečet. Sotva před týdnem začala sezóna a už takový macek. A já mám teprva tři zapisy v povolence. Budu to muset napravit a konečně také něco domů donést od vody, alespoň kapříka, na takového pašáka já štěstí mít nebudu. U vody jsem věčný smolař, ty velké kusy dostanu ke břehu, podívaj se na mne a zdrhnou. No já se jim vlastně ani nedivím.
Kamaráde nomade, v čechách se druhé seči říká otava. Je také rozdíl v sušení, to snad znáš?
Říká se že když se dává seno do seníku tak kldně může mlaskat, ale otava musí praskat.
Hezký den všem přeju.
Hezké ráno!
Tady to teda jede. Nestíhám to číst.
Čapice, to je tedy něco. To bych se taky lekla, najít to po ránu na dvoře.
Tady nic moc nového, očekávám nájezd několika potomků s potomky. Některé odjedou a ty nejmenší si tu odloží, tak se pokouším se na to připravit. Dnes proběhne velký úklid kurníku a také aspoň malý v domě. Pak už nebude na nic čas.
Včera jsem už druhý den stříhala naší fenku Kačenku. Vůbec to neumím a tak to podle toho vypadá. Půjčila jsem si strojek a chlupy jen lítaly. Teď bych mohla stříhat i ovce!
Také jsme na chvilku zajeli do lesa. Že prý rostou.
Tak já jsem skoro nic nenašla. Můj muž se celou dobu válel po zemi, fotil mravence a nějaké mušky. Jeho úlovky byly lepší než moje.
Pro Olympionika: bazén opravdu není ozdoba a na velkostatek se nehodí, ale je to naprosto úžasná věc. Jít si hned, po ránu zaplavat...nebo večer...nebo v poledne, když je největší horko..
Na dovolenou nejezdíme, kdo by se tu o to staral. A ani mě to nevadí, když je koupání u nosu.
Máte tam takový úžasný pramen, třeba časem vybudujete nějaké koupací jezírko.
Hezký teploučký den!
Dobrý den z vařícího se Roudnicka, uf, to je tedy něco
Čapice, to je tedy bomba to bude rybích dobrůtek co ? Mňam
Joo, koupáníčko , my bazén máme složený ve sklepě, jelikož náš mladší potomek neposlouchá a já by jsem nerada, aby se nám utopil
Jinak holky nasadily opalovačky a sluní se. Dopo jsem jim nasekala travičku a v tu ránu z ní bylo seno . Ve stínu máme 28 stupňů.
Připojila jsem si vozík za auto a za chvilku jedu pro hobliny na pilu, to se tam uvařím, než to napytluju
Ráno jsem koukala, když jsem šla krmit, jelikož na mě holky koukaly už ve výběhu páč jsem je zapoměla zavřít, když jsem večer kýblovala dorost do kurníku. Naštěstí nás nenavštivil žádný dravec.
Tak, pěkný den a hurá do plavek
Andreo, už jsem uvařená, jen jsem si to přečetla. Ale bazén to jistí, hned si půjdu zaplavat.
Když jsem u toho vaření, tak obědu byla kulajda. Z lesa jsem měla pár hub. Protože jsme v Podkrkonoší, tak spíš vařím kyselo, ale na zahradě mám tááák krásný kopr, že byla škoda ho nevyužít. Můj muž s oblibou říká, že kopr nejí, tak jsem trochu trnula, jak to dopadne. Musím říct, že mě pobavil. Dostal plnou misku. Po první lžíci pronesl: Výborná! A všechno snědl.
Ahojte... ešte ani poriadne teplo nemáte, a už sa varíte, pečiete, opekáte? u nás na východe aktuálna teplota 33°C v chládku, a to si zoberte, akú som mal dnes prácu... treba zapojiť jeden stĺp na elektrinu, a k nemu vykopať ryhu 60cm hlbokú a asi 170 m dlhú a tak celý deň kopať a kopať... vám poviem, som totálne vyšťavený a to nehovorím, aká je tá zem suchá a ako na pi*u sa v nej kope a ešte info : priemerná denná teplota za jún je zatiaľ 26,13°C...vyvrcholiť by to malo v sobotu teplotou až 36°C... tak sa je na čo tešiť... snáď nás neklepne.
Teploměr ukazuje 33,9!
Vy jste na ty horka zvyklí, ale pro nás je to šok.
Taky trochu odpočívejte, takhle pracovat v takovém horku, vy máte nápady.
V bazénu má vodička příjemných 28.
Už na mě zase píská pračka, další várka se chce pověsit. Než se další vypere, předchozí je suchá. Dnes peru všechno. Deky ze psích pelíšků, psí plyšáky apod. Na šnůře visí za ouška, už zase růžový zajíček naší třináctileté Tárinky. Sice nemá jedno očičko, ale zato má rozpárané bříško. U kávičky budu zašívat.
Zdravím všechny co po dnešním teploučku ještě dýchají
Javorko, jak já Vám ten bazen závidím ale což, také se za rok dočkáme
Tak jsem splnila, sice jen napůl, ale přece ! vyplela jsem polovinu rajčatek Už to tam začíná vypadat jako v zeleninové zahrádce Další půlku asi zítra, ale nevím, musím balit, jedu s dětmi do Krkonoš, tetinka má narozky, a budeme spát ve stanu
To bude zážitek
Nomádku, nerozčiluj se, hlavně dýchej, dýchej i když máš pravdu.
Tak, jdu ještě vyměnit kuřátkům vodu, doplnit zobání a pak uložit dětičky. Přeji Vám pěkný večer
No asi už všichni hezky spinkáte aby jste v pět už krmili havěď. To já jsem teprva před hodinkou přišel za zahrady. Akorát jem si dal k večeři tlačenku s cibulí a dva půllitry vinného střiku. Za chviličku zalezu do vany a pak příjde na řadu žiletka. Honzík se mne bojí a kamarádu nomadovi se nelíbím tak jdu ze sebe odrbat chlupy. To bylo stejně jenom kvůli babičce, aby viděla že jsem neměl čas ani na holení né to ještě běhat za holkama když byla v lázních.
Tak spěte v leže, jo a aby jste nemuseli koukat na mne, tak jsem vám na chvilku předložil rodinný erb z osmnáctého století. Představte si z tak slevného rodu pocházím. ( buď jsem levoboček nebo jsme byla zchudlá šlechta). Nu což dneska je mito stejně plat prtný.
Jé, to je ale krásnej erb, Ale tamta fotka byla lepčí, já už se nebojím.
Věrko, no páni, tak seno máte, super truper, to mám za vás radost.
Takže bazény a holení fousů jste na nás vytáhli, jo?
No ale my se nedáme. Dnes já opět pod ořešákem, vodičku nerad,
koupu se vždy v sobotu, šťáva z melouna mi pěkně stéká po (mlsné)
bradě, mouchy a včely mne obletují, slepice koušou, no romantika
na dvoře. Co vám budu povídat.
Nevím nevím, jak se tímhle tempem prokosíme do teho Ria, vážení...
Aspoň, že už začínáme kvést. Nejlepčí období roku je tu, hurá hurá, hop hop.
Tak v prvom rade : všetkým Jánom a Honzíkom prajem všetko najlepšie k meninám, a poďme páliť svätojánske vatry a chytať tiež svätojánske mušky pre šťastie
no a v druhom, PBJK a dobré ránko, východ aktuálne hlási 21°C... ani sa spať nedá v takom teple... a dnes nás čaká pekelne horúci deň, shmu vydal výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami (až 35°C!), deti v škole kvôli tomu končia o 11:00 hod a majú isť domov (nariadené riaditeľkou) tak dúfam že vykopú aj nás... dnes by to bodlo aj kvôli tomu, že mám kolegu Jána, a nejaký ten fernetík by mohol stiecť dolu gágorom na jeho zdravie.
Andrea, už som v pohode ja sa riadne nazlostím len na hodinu dve, maximálne, a potom v pohode, ale vieš čo ma štve? že si niekto z pocitu, aký je on mocný pán (starosta) dovolí jednať s ľuďmi ako s otrokmi v zmysle : ja som boh, a vy ho*no... toto mu dnes poviem pekne do očí... ja nie som ten, kto si nechá na seba kydať ja nemám problém povedať niekomu pravdu do očí, aj keby to bol sám prezident...
Horalko, kamarát, tlačenku s cibuľou... boha dal by som si hneď... zabíjačkové špeciality, to ja môžem kedykoľvek... a s holením si starosti nerob... ja sa tiež holím raz za mesiac, ale ja mám tú výhodu, že ja tak nezarastám, ja tak 3-4 mm za mesiac ja by som na bradu musel čakať asi 10 rokov, kým by mi narástla to všetci vravia, že mám pokožku jak batoľa bez chlpov... ta, čo už...
ale inak, ako mafiozo si vyzeral dobre... skoro ako James Bond
no, a ostatní, poďme pekne vstávať... cvičiť dnes nemusíte, v takom teple
Hop hop vstávat a cvičit
Už je ráno opět a čeká nás krásný den opět
To bude zase posušeníčko oj oj, to bude schnout už pod hned kosou
Jinak na Velkostatku nic nového, vše slape tak, jak má
Soudružky drží standart i v těch vedrech a včéra daly 63 kousků, tak paráda.
Třešně dozrávají tak rychle, že je nestíháme ani konzumovat, tak že nálety Špačků taky paráda.
No a já si jdu uvařit kafíčko.
nomad72
napsal(a):
Čo je ty lump jeden doktůrek... ty určite nebudeš mať rád film : jak utopiť doktora mráčka... čo ?
Nazdar kolego,
Ten fil mám ba naopak móc rád
Oj už mám kavičku a je mi blaze.
Vám povím, to poslední přepeřováni kuřic, to je mazec z těch 6ti Pionýrek je tolik peři, že bych měl snad už i na peřinu - duchnu
Dnes jsem šel vzbudit hraběnky kozénky a hned jsem dostal záchvat smíchu, pác koza vztala a měla na hlavě asi tak 10 peřiček od Sasexek Pionýrek vypadala fakt luxusně a ješte to dovršila tím, že opět čuměla, jak když jí nadloube
Je zdravé se zasmát již v 5 hodin ráno, no nádhera.
nomad72
napsal(a):
Kolega, si mal na raňajky vtipnú kašu? och ja si idem urobiť druhú kávu
No jistě, já pořád a stále snídám vtipnou kaši
Jsem práve housatúm napustil ve výběhu novou vodu do bazénku a za chvilku je taky pustím
Já mám stale prvni kávu a teplou ten termohrnek to je věc vám povím

Krásné dobré ráno na severu máme oblohu bez mráčku 20 C a zase bude hic prostě léto
Nomad Děkuji za přání a dám si panáka i za tebe ale až večer protože v tom hicu přes den by mě asi kleplo i když prevencí klepnutí je dobře naředěná krev takže by jsme vlastně měli ředit pořád..
Teda doktore na velkostatku musí být veselo, tu kozu úplně vidím
Přeji všem krásný den a pokud patříte k těm co ta vedra nemusí stejně jako já tak vydržet! A nedat se !
Šest v práci. No jo doktor a nomad, v osm už spí a pak ve tři tady straší. Jo abych nezapoměl, všechno nejlepší k svátku honzíkovi z gauče a honzíkovi numero, ale také všem Janům kteří tady zabloudí. Tak jsem to zasejc já, nebojte další portréty vám předhazovat nebudu. Bez vousů vypadám ještě blběji. Tak dneska jdu pouštět ty zobáky dřív, to budou na mne čučet jak péro z gauče co se to děje. Honzíku promiň, tím pérem jsem nemyslel tebe. Od šesti jsem porcoval králiky, v půl noci se mě už nechtělo. Musím ještě najít recept na ten králičí rybí selát. Krom toho se ještš bude dělat gulášek, sekaná no a samozřejmě držťková. Tak mám se co ohánět a do toho ještě seno. Tak jdu na to.
Přeju hezký den.
napsal(a):
Krásné dobré ráno na severu máme oblohu bez mráčku 20 C a zase bude hic prostě léto
Nomad Děkuji za přání a dám si panáka i za tebe ale až večer protože v tom hicu přes den by mě asi kleplo i když prevencí klepnutí je dobře naředěná krev takže by jsme vlastně měli ředit pořád..
Teda doktore na velkostatku musí být veselo, tu kozu úplně vidím
Přeji všem krásný den a pokud patříte k těm co ta vedra nemusí stejně jako já tak vydržet! A nedat se !
Dobré ránko také přeji
No fakt veselo dnes po ránu na statku.
Pravda pravda, dnes má být ještě tepleji než včéra, tak ze bude opravdová "Pekárna "
Ale My nadáváme když prši nadáváme když je vedro to bylo je a bude, že kolegové a kolegyně

nomad72
napsal(a):
To nebol môj nápad v takej horúčave kopať... a neboj, zajtra si to niekto (starosta) pekne odskáče a zvlášť preto, lebo bager stál dnes celý deň na dvore... ja mu zajtra pekne od pľúc poviem svoje... neboj, to si za klobúk nedá. lempl.
Jo jo jo pánové rádoby velkomožný co si myslí, že nad ně není se nám nějak rozmáhají nejčastěji ve formě manažerů, správců, vedoucích, starostů atd...je lepší se s nimi ne*rat a hned od začátku dát najevo, že si člověk nenechá s*át na hlavu a není žádný blbec. Se slušností a rčením, že moudřejší ustoupí se nic nevyřeší. Na hrubý pytel hrubá záplata jak již říkala babička.. Nevím kde se poslední dobou ta povýšenost a arogance v některých lidech bere já myslel, že teorie o nadlidech skončila zároveň s Dolfíkem Hitlerů. Ale asi ne...

Olympionik2008
napsal(a):
Dobré ránko také přeji
No fakt veselo dnes po ránu na statku.
Pravda pravda, dnes má být ještě tepleji než včéra, tak ze bude opravdová "Pekárna "
Ale My nadáváme když prši nadáváme když je vedro to bylo je a bude, že kolegové a kolegyně
To je pravda a nic s tím nenaděláme lidi potřebují něco aby si mohli stěžovat a počasí je na to ideální
Protože ideální počasí tak aby vyhovovalo všem asi opravdu vyrobit nelze

Olympionik2008
napsal(a):
Ten košík Pionýrku strášne zajímá
No co kdyby tam náhodou bylo něco dobrého extra pro ní, že ? No to uznejte to se prostě MUSÍ vyzkoumat! Ale na to si zvykejte Sasexky jsou celkově takové přítulné a dosti oráchlé slepice jedo v jakém barevném rázu. Moje první slepice byla taky Sasexka ale světlá dostal jsem jí v 6.ti letech od jednoho chovatele jako kvočnu s 10 kuřaty Hempšírek . Takže vím o čem mluvím Ta pak umřela na stáří protože to byla dobrá kvočna a líheň jsem si pořídil až mnohem později.
napsal(a):
No co kdyby tam náhodou bylo něco dobrého extra pro ní, že ? No to uznejte to se prostě MUSÍ vyzkoumat! Ale na to si zvykejte Sasexky jsou celkově takové přítulné a dosti oráchlé slepice jedo v jakém barevném rázu. Moje první slepice byla taky Sasexka ale světlá dostal jsem jí v 6.ti letech od jednoho chovatele jako kvočnu s 10 kuřaty Hempšírek . Takže vím o čem mluvím Ta pak umřela na stáří protože to byla dobrá kvočna a líheň jsem si pořídil až mnohem později.
Pravda, pravda jsou oráchlé až až
Jsou tak drzé, že se nebojí ničeho.
Náš pes spí a oni nad ním stoji a čučeji na něj a klovou ho do ocasu
Ještě že je to tak hodný a tolerantni pes
Stále objevuji na Velkostatku nějaké velmi vzácné čteni
Právě jedu v tomto to jsou Vám ale hovadiny
Olympionik2008
napsal(a):
Stále objevuji na Velkostatku nějaké velmi vzácné čteni
Právě jedu v tomto to jsou Vám ale hovadiny
Obsah

Olympionik2008
napsal(a):
Obsah
Tak se koukejte proškolit a až bude třeba tak holt tentokrát v té Ženevě budete přednášet na jiné téma No já osobně si přeju aby jsme se tohle nikdy učit nemuseli..

horal
napsal(a):
Šest v práci. No jo doktor a nomad, v osm už spí a pak ve tři tady straší. Jo abych nezapoměl, všechno nejlepší k svátku honzíkovi z gauče a honzíkovi numero, ale také všem Janům kteří tady zabloudí. Tak jsem to zasejc já, nebojte další portréty vám předhazovat nebudu. Bez vousů vypadám ještě blběji. Tak dneska jdu pouštět ty zobáky dřív, to budou na mne čučet jak péro z gauče co se to děje. Honzíku promiň, tím pérem jsem nemyslel tebe. Od šesti jsem porcoval králiky, v půl noci se mě už nechtělo. Musím ještě najít recept na ten králičí rybí selát. Krom toho se ještš bude dělat gulášek, sekaná no a samozřejmě držťková. Tak mám se co ohánět a do toho ještě seno. Tak jdu na to.
Přeju hezký den.
Děkuji za přání

Jinak jsem zapomněl poreferovat:
Hlásím pan doktor zvířecí si s dodáním pospíšil a vakcína byla k mání již včera Takže jsem hned po práci jel do ordinace a chtěl si dohodnout kdy jako máme přijet .
Pan doktor:"Nooooo píchá se to pod kůži..ty dvě lahvičky smícháte to znáte, ne ?"ANO znám! "No a píchá se to pod kůži to také zvládnete?"Ano budu aplikovat subkutánně. "Cože? Budete dělat ?!" Píchnu to pod kůži. "No no no to se píchá pod kůži, zvládnete to ?" ANO!"No dobře tady to máte mějte to v chladu a až to smícháte tak je to po 2 hodinách už k ničemu!" Ano vím. "No no no k ničemu...jooo a ještě to placení". Ano placení kolik Vám dám? "No no no placení...to jo...no no no..víte co přineste mi pak králíka a já už na to kašlu..." No ale já teď žádného na zabití nemám takže Vám to radši zaplatím. Bůh ví co bude než vyrostou. !Nooo však říkám přineste mi ho pak..no no no..až bude tak bude. Dalšíííííííííí!"
Takže mám naočkováno a dá li pánbůh budeme mít od nemoci pokoj.
Krásný den!
Gratulace všem Honzíkům,
a ještě další gratulaci posílám na gaučík, k té nádherné zahradě (takhle přesně bych si představovala) a slepičkám a kočičkám...
A jestli má Horal ty narozeniny dnes (poř. včera, zítra), tak hodně zdraví a sil a energie (při rozebírání palet a stavění různých nových příbytků). Ať se oslava vydaří

Já mám v bytě 28,3C

horal
napsal(a):
Jo zapoměl jsem, kozla.
nomad72
napsal(a):
Takže, ešte raz aktuálny stav o 15:35 hod.
Já mám na Velkostatku v baráku 22 stupňů
Venku je ve stínu 35 dnew oj to je něco
Jinak soudružky dnes 62 kousků, tak že jim nějak ty vedra nevadí, oni mají 80 % výběhu ve stínu
No teda jako skandál toto.
Fšem gratulantům děkuji za sebe i ostatní Jeníky za přání.
Všecky vás začínám volíbávat, co stihnu, to stihnu.
Co nestihnu, to nechť si stoupne do fronty, dostane se na vás zítra.
Protože je zítra sobota a Honzík v. g. se tudíž bude koupat,
bude možná lepší dneska na tu líbačku nespěchat a počkat si
na ráno, které, jak říkávali naši dědečkové, bývá moudřejší večera.
Tuto pranostiku jsem sice moc nepochopil, ale dělám, že jo.
Každopádně, zítra je tedy našemu Horalkovi sladkých osmnáct?
Jak mi tamtamy donesly?
No tak f tom případě si tu vychlazenou 11° dát můžete, kolego.
K poslednímu úspěšnému líhnutí vám gratuluji a už se těším,
jak to fšecko poroste, hop hop hop.
Přemků, teda ty Lenhoralky, to jsou teda čipery, ti povím.
No, moje údernice také nezahálejí, mám jich 16 + 1 pokvokává,
a dneska 13 vajíček, převčírem 14, včéra 11 a tak dále.
No krása střídá nádheru, co vám budu povídat.
Po městečku už se rozkřiklo, že prý prodávám XXL vejce za 70, - plato,
takže už se slétávají další a další udatně nedočkaví zájemci.
Tak jsem přeparkoval gaučík co nejblíže hlavním dvéřím
a musím říct, že kdyby můj pohled zabíjel, tak už touhle dobou
nepíšu tyto plodně hodnotné řádky, ale mastím s Jirkou Kajinkouc
na Mírově karty čili prší.
Javorko, děkuji, Zahradu dělám od nuly (dvoumetrové kopřivy a tuny bordelu)
cca 13 sezon, ale to víte, už nejsem nejmlatčí, kdeže ta energye a elán
mládí a útlé boky jsou, že. Když mě nepokoušou slepice, tak mě vorvou růže,
takže já permanentně vypadám jako nějakej kriminální živel se šlicem kdekoliv.
Má úcta.
A že máme tu Svatojánskou vlahou noc, tak přidám jeden kapku morbidnější...
Přijde chasník v noci na hřbitov a už z dálky vidí chlapa, jak tam klátí sexy kost.
Popojde blíž a říká: "Hele, kámo, půjč mi ji taky na chvilku."
"Ani náhodou, vykopej si vlastní!"
Há, takže dobrou noc, děti moje, téměř vlastní.
Zdravím, tak svatojánské mušky létají. Teda oni jsou to vlastně chlapi, co jsem tak kdysi četla. A na tu svojí "baterku" lákají samičky. Dneska jsme jeli ze zahrady ve 22:05 hod a všude jich blikalo v trávě. Paráda.
Jinak ještě na poslední chvíli, ale také stihnu gratulaci všem Honzům zde přítomným vše nejlepší k svátku.
A hlásím další seno uklizeno. Ale ještě to není všechno, zítra to snad stihneme uklidit než začne pršet (u nás to má přijít odpoledne).
Tak honzíku jeden z podobného soudku. Přespolí návštěvníci nálevny si běžně krátily cestu domů přes hřbitov. I stalo se jednou že štamgast z hospůdky si nevšiml čerstvě vykopaný hrob a spadl do něj. Samozřejmě nebyla šance se z něj dostat a tak zalehl že počká do rána. Jenomže byla tam taková kosa že klapot jeho zubů bylo slyšet jako špatně seřízené ventily dieselova motoru. Po chvíli šel tamtudy další opilec a naštestí ten zvuk ho upozornil na nebezpečí, popošel blíž a z hrobu slyší "zima, zima, zima". Opilec se zamyslí a pak řekne " tak proč se odkopáváš ty blbče".
Dobrou noc.
Ty svatojánský mušky jsme kdysi chytali tak že jsme je rozplácly mezi dlaněmi a stašně se nám líbilo jek nám svítí dlaně. No ale jenom do doby kdy byla hrozná tma a já v zápalu lovu místo mušky rozplácnul souedovi vajgla o hubu. Naštěstí že byla ta tma, tak se chudák nikdy nedověděl kdo mu ji ubalil. Od té doby už jsem nikdy svatojánské mušky nechytal.
PBJK a dobré ráno... východ hlási 21°C, takže asi prvá tropická noc... no, a už asi hodinu tu rozmýšľam, a lúskam google, čo také pekné napísať môjmu naj kamarátovi HORALOVI k jeho peknému životnému jubileu... takže :
HORALko, kamarát môj, ja ti zo srdca prajem všetko najlepšie k tvojim 60. narodeninám, ale najmä pevné zdravíčko, nech ti slúži ešte mnoho rokov, veľa lásky v kruhu rodiny a priateľov, aby si sa vždy tešil z ich prítomnosti, aby si nikdy nebolo sám.veľa veľa šťastia, aby si mal vždy úsmev na tvári, veselú náladu... ďalej ti prajem veľa chovateľských úspechov, nech sa ti darí priviesť na svet ešte mnoho kŕdľov tých našich operených a iných miláčikov. pripíjam na tvoje zdravie ! nech ti dnes oslava dobre dopadne
No to je mi teda pekárna hned po ránu jako , Velkostatek hlásí 23 stupnů no nádhera
No a povím Vám, jsem si vymyslel krásné koupaliště
Zakoupen plastový sud na vodu 500 L a voda napustěna dám si do něj krásně stoličku rybářskou a krásně se chladím a sedím a chladím po krk ve vodě no to je vám nádhera
večer s tou vodou zalejvám nádvoři a tak dále a následne napustím nové koupalište
nomad72
napsal(a):
Nazdááár olymp... tak jak? už máš kávu za sebou? ja už mám statok obriadený, všetko pokŕmené, a aj pílu, krovinorez, sekeru nachystanú... keby nebolo málo hodín, tak už klčujem prales... ale ešte pol hodinu počkám, aby susedia nenadávali, čo za blázna tak skoro vrčí s pílou
Nazdar, no ja už taky vše nakrmené a vypuštěnéna zahrady a ták
Kávu si jdu nyni uvařit oj oj
No já právě rozmýšlím, co budu dnes dělat, ale asi to vidím tak dle předlovědi počasí, že se naložím do sudu a budu tam celý den haha
Naložený olymp vo vlastnej šťave #laugh ja som oddychoval dva dni, teraz, kvôli robote... predvčerom sme ručne kopali takú ryhu k jednému stĺpu, to bol masaker v tej horúčave, ale včera sme už mali báger, takže pohodička a doniesli nám aj kopu vody minerálnej a prepravku piva ! to ako som včera ráno starostovi dohovoril... a poobede nám dal fľašu vodky a víno, no tak bolo fajn... ja som síce pálenku nepil, zato s kolegom Jankom sme si poobede pripili fernetom
idem si aj ja dať jednu kávu ešte a pôjdem... som sľúbil majiteľovi ten pozemok vyčistiť, tak sa dnes budem snažiť.
nomad72
napsal(a):
Naložený olymp vo vlastnej šťave #laugh ja som oddychoval dva dni, teraz, kvôli robote... predvčerom sme ručne kopali takú ryhu k jednému stĺpu, to bol masaker v tej horúčave, ale včera sme už mali báger, takže pohodička a doniesli nám aj kopu vody minerálnej a prepravku piva ! to ako som včera ráno starostovi dohovoril... a poobede nám dal fľašu vodky a víno, no tak bolo fajn... ja som síce pálenku nepil, zato s kolegom Jankom sme si poobede pripili fernetom
idem si aj ja dať jednu kávu ešte a pôjdem... som sľúbil majiteľovi ten pozemok vyčistiť, tak sa dnes budem snažiť.
No teda, chlastat takto za bílého dne, no skandál.
Já uz mám kávu uvařenou a sleduji Pionýrky, jak se pasou na nádvoři, pes dostal granule s kozím mlékem a nyni se šťastně válí na zádech v trávě
Kohouti kokrhaji no je to nádhera.
Musím jít natrhat králíčkům čerstvý jetelíček oj, to si zase pochutnají
No a asi vemu sekacku a přejedu nádvoři, páč ta tráva po těch deštích roste před očima, noma to bude dnes asi jediná pracovní činnost, kterou udělám
Dneska žádná práce, ale příjemný hezký den. Přátelé, kamarádi, děkuju za přání a velice rád si s vámi připiju, i když jenom takhle na dálku. Mám na to dvě litrové kuželky víčkovice a je ostrá jako břitva. No co štamprlátko poránu je zdravé, rozproudí to krev jako dstiminutová rozcvička. Brrrrrrr cvičení a v mém věku jo? To radši ten štamprdlík. Ke kafi by měl být automaticky, kafe cévy stahuje a alkohol roztahuje. Jéééé teď jsem si na něco vzpoměl, jako klučina jsem se učil hrát na harmoniku. No a věčně napitý učitel hudby při tom na mne dohlížel.
Hodil mi přes ramena heligonku a začala výuka. Rostáhnout stáhnout, raz, dva, tri čtyři a znovu a znovu. Garmoška byla na mne moc velká, řemeny mi padaly z ramínek, tak mi je stáhnul na zádech kapesníkem. Musel jsem přitom stát, neboť v sedě mi překážely kolena. No a vážení udržet takovou krávu před sebou, měla určitě metrák, to byl nadlidský výkon. Naštěstí soudruh učitel po třech, čtyřech natažení a stažení usnul s hlavou opřenou o piáno. Já jsem rychle položil harmoniku na židličku, ale ven jsem z ní nemohl. Byl jsem přikurtován kapesníkem. Když se probral tak pravil, dneska ti to šlo dobře, určitě z tebe něco bude. Tak se uvidíme za týden a pilně cvič. Kryž jsem přišel za týden zeptel se, kde jsme skončily? A, rostáhnout stáhnut, tak jedem. Po úpravě řemenů přišlo na řadu ros tá hnot čtyři stá hnot tři čtyři než poět usnul. Takhle to pokračovalo půl roku a já neslyšel ani jak ta harmonika zní, jenom když jsem omylem zavadil o klávesu nebo bas. Po půl roce jsem usoudi, že hraní je dřina a to neni nic pro mne. A tak do dnes neovládám žádný hudební nástroj, ale velice rád je poslouchám. Hlavně harmoniku, dudy a fujaru. Fujary jsem si dokonce dvě vyrobil z plastových trubek a dodnes lituju, že jsem se nešel učit hrát radši na fujaru než harmoniku.
Tak trocha vzpomínek na mládí, ale " nikdy se nevrátííí pohááádka mááádííí "
Přeju hezký den.

Horal vše nejlepší k narozeninám. Hlavně to zdraví a ten elán aby Vám vydržel ještě minimálně dalších 60 let a zbytek už přijde sám . Krásné narozeniny !

Všem krásné dobré ráno. Je to zase hic jako ta kráva Venku 24 C, jasno s takovým tím oparem nebo jak to nazvat. Musím tady dát za pravdu doktorovi a to, že slepicím ta vedra snad opravdu nevadí. Už 3 dny za sebou plný počet vajec . Tak včera dostali jak starší tak kuřice za odměnu meloun Jelikož jsem dostal v krámě jeden rozbitý a k tomu spousty listů od kedluben. Tak dostali trošku listů i králíci. Ty teda to vedro snáší o něco hůř než pipiny ale také mají ubikace pod stromem takže mají alespoň stín.
Tak všem co se ta vedra líbí tak si je užívejte. Všem co se jim nelíbí vydržte údajně se má od zítra ochladit.
Hip hip tak jsem se vyhecoval a vykydal jsem kozénkám celý chlivek, tak že bude zase na nejaky čas klidek
Nyni uz teploměr ukazuje 31 ve stínu no to bude dnes pekárnička , ale pofukuje dnes vítr, tak že je to velmi přijemné
Můj bazén v podobě sudu se jiz nahřivá a později bude koupačka
Teda Přemku ale, v tom sudu to musí bejt parádička, krása jistě střídá nádheru.
A příště si vem plafky, jo... Já vim, že bez nich je to příjemný a zdravý, což tobě,
jakožto dochtorovi přes spodek, jistě nemusím vysvětlovat, ale sousedovic pipky
z toho prej měly takovej nárůst tlaku, že místo, aby vejcata kladly, tak je začaly
střílet a došlo tak prý k nejedné zdravotní újmě či potřísněnému prádlu!
A pak údajně pokousaly půlku fsi. Fšak teho jistě bude f pondělí plný místní tisk...
U nás se, vážení, zatáhlo, a jestli přijde bubák, tak to bude mela, budu si muset
na gaučíku dávat pozor, abych nedostal např. pivoňkou do voka, že.
A gaučík si raději přibrzdím ještě jednou cihlou. Má úcta.
Jako, jako jo, dík. Pozor - je sobota, jsem vykůpanej.
Horalku, glo glo glo glórijá - pitnej režim udržujete, hlídáte? Jo? No proto.
horal
napsal(a):
Školníku! Lucerna je vojtěška.
Https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10010859-med-1-vyroba-ve-velkem#nejnovejsi U nás se jí říká LUCINA.

Zatáhlo se a prší ! Hurrrrrrrrrrrrrrrrrááááááááááááááááááááááááááááááá!
Přátele, tak přikládám foto mého koupaliště
Řikají mi " Rychlokvaška "
To je ale pohodička
nomad72
napsal(a):
Olymp, diliňare, nemáš nejakého známeho ortopéda ? auuu auuu väzy som si dolámal... u vás ešte ani leto nezačalo, a už sa tešíte z dažďa ? u nás klasika,35,5°C, aj som bol teraz 3 hodiny na medvede, a tak mi je fajn... klíma ide, ale vonku pekoty
To čumíš co?jakk jeem ohebný a skladný 185 cm se vleze do sudu
A co že potřebuješ ortopeda? co si zas robil
Javorko : kopru není nikdy dost
nomad72
napsal(a):
Čo som robil? pozeral som sa na kvašák v sude nabudúce tie fotky otoč.
Ha ja jsem ohebný jako mladý vrbový proutek
A to mě manželka fotila z mobilu, tak ten si dělá opravdu co chce
Vyzkoušej to taky, je to báječný
Jinak u nás právě začalo krásně pršet a blíži se bouřka hop hop juchuuuuhh.
Olympionik2008
napsal(a):
Přátele, tak přikládám foto mého koupaliště
Řikají mi " Rychlokvaška "
To je ale pohodička
Přemku nene!
Můžeš jít dělat asistenta Kaprfíldovi do těch jeho kouzelnejch bedýnek.
Si z toho normálka přehodim ofinu na druhou stranu.
Javorko, Věrko, to je dost, že se dámy taky vokážete.
Pionýrky ještě stále šouněj po nádvoři a králiči rodinka dostala salátek
Nomádku, já mám pečená krůtí stehna, lahoda největší.
S omáčkou z másla a citronového pepře.
Orální orgasmus...
Já vepřové ani jiné maso nemusím - skoro nejím.
Říkají mi krůtí postrach, hudry hudry hudry. Hudry.
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/citronovy-pepr
A k tomu bramborovo-hrachovou kaši.
Uděláme klasickou bramborovou kaši.
Zmražený hrášek vysypeme do vroucí vody, minutu povaříme.
Vodu slejeme, přidáme máslo, mléko nebo smetanu, sůl a rozmixujeme.
Vmícháme do bramborové kaše.
Posypeme Nasi goreng.
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/nasi-goreng
Famozní. Orální organismus na entou. Ale jako fakt už dovopravdy.
Má úcta.
Javorko, játroknedlíčková je moje nejmilejší. Tu můžu denně. A sladký taky.
Tak kdeže bydlíte? Snad to tam do zítřejšího poledne s gaučíkem dopálíme.
Speciálně pro vás jeden dnešní ranní pozdraf (jsem si holt přifstal).
Tak se na nás valí od Velešína úděsná buřina. Venku houkaj hasiči a někam jedou.4 kachňata jsou venku a ještě zbývají dvě, ty jsou naťukané. A já vážení jsem vypla líheň. Protože tu vypadává proud. Rcomka píská každou chvíli. A jestli nás to jenom nelízne okrajově, tak ta bouřka bude teda něco.
honzapm
napsal(a):
Javorko, játroknedlíčková je moje nejmilejší. Tu můžu denně. A sladký taky.
Tak kdeže bydlíte? Snad to tam do zítřejšího poledne s gaučíkem dopálíme.
Speciálně pro vás jeden dnešní ranní pozdraf (jsem si holt přifstal).
Jé, to je krása. Děkuju
Tak já uvařím plnej hrnec. Aby bylo dost
No tedy ale Javorko, krása vesmírná střídána nádherou nadpozemskou.
Ale jako fakt už dovopravdy. Ty máky a eremurusy jsou boží.
Kam já se na ten váš park hrabu. Och, koch.
Věrko, to líhnutí vám tedy v těch letních bouřkách nezávidím.
Uf, jsem rád, že už mám vypnuto. Asi před pěti dny jsem i nejmladší kuřátka
vykmitnul z kuchyně dolů do odchovny a je tu tedy svatej klídek.
Krmení a napájení mám dole hotové při jednom a nahoru už chodím jenom
gaučíkovat. Tak ať vám to fšecko zdárně dopadne. Jo a gratuluju k senu.
Jó kuny oj oj to muselo být něco
Tady se nyni prali dva vrabci o granuli a to byl taky rachot
Haha
Jinak včéra v podvečer emigroval jeden nadržený sousedův Leghorňák, dorostenec asi 5 měsíčni k soudružkám Leghorním a ten dostal do držky od Edíka, že z něj jen peří litalo
Plot 1.6 m přelétl a upaloval k sobě domu jak zajíc v poli
nomad72
napsal(a):
Dostal nakladačku počuj, čo máš dnes na obed? len nevrav, že krupicu ja si idem dať teraz slepačí vývar s domácimi rezankami... to sú moje naj raňajky v nedeľu
Sokolíku,
Já dnes vařim hovězí maso s Mangoldem, pěkně zapečené v misce v troubě a rýže k tomu.
A na snídani si dám bramborové knedlíčky s vajíčkem, pěkně opeču na panvičce oj oj to bude dobrota
Krupicovou kaši bych si dal, ale nemohu.Jedna pani vecer ještě volala, že si v 7.45 dnes přijede pro ranní nádoj kozího mléka, tak ze zase na mě nezbyde.
Už koukám po dalšich kozénkách, že by se k nám na statek mohla 1- 2 ještě nastěhovat
Toto je červený mangold, je to vynikajici pod masa a délám z něj i špenát
Pravda pravda, kozenek není nikdy dost
To furt každý chce kozí mléko a tvaroh a já jen suším hubu tak že takto by to nešlo
Musím minimálně ještě 2 kozénky pořídit, abych se vůbec dostal k tomu sýru, že?
Dnes náhodou, ale opravdu náhodou je ráno čerstvě udělaný tvaroh, tak si pak trochu dám s čerstvým chlebem a cibulkou a česnekem, no to je mňamka oj oj oj.
nomad72
napsal(a):
Už hlcem druhý tanier mňáááám vieš ako to mám rád, takto v nedeľu, ticho a ja si vychutnávam tu rajskú chuť...
No to si dokážu představit
Ja si taky dělám snídaně sám, páč kdybych měl na snídani čekat na ostatní, kdo tu nyni je u mě na Velkostatku, tak rovnou obědvám haha
To je jak ve filmu Na samotě u lesa
Pražáci vstavají v neděli mezi 10- 11 hodinou, tak že na posvíceni do Oumeřic nejedeme haha
Jak prohlásil v tomto filmu božský pan Kemr
Počuj, čo si ja pamätám, ja som nikdy nespal dlhšie ako do piatej... a na 99,9% vstávam furt pred štvrtou... to si urobím kávu, zapálim cigu, správy na nete prečítam, proste total pohoda... a o pol piatej idem kŕmiť statok, každé jedno zvieratko pozdravím, poprajem pekný deň, a atď... toto neskutočne milujem, život na vidieku...
nomad72
napsal(a):
Čerstvý tvaroh s chlebíkom, alebo syr nerob mi chute, a horal kde? asi ešte v delíriu po včerajšku
Horal, no ten má delirium tremens haha
Ale však oslavit se to musí, že?
Podle toho co chlastal taky, že?
Já když si vzpomenu na 3 měsíčni pobyty v SSSR tak mi je ještě teď špatně, co se tam vždycky vychlastalo.
Se sám sobě divím, že vůbec ještě vidím
No a u Vás, to byl a je vždy taky záhul
nomad72
napsal(a):
Počuj, čo si ja pamätám, ja som nikdy nespal dlhšie ako do piatej... a na 99,9% vstávam furt pred štvrtou... to si urobím kávu, zapálim cigu, správy na nete prečítam, proste total pohoda... a o pol piatej idem kŕmiť statok, každé jedno zvieratko pozdravím, poprajem pekný deň, a atď... toto neskutočne milujem, život na vidieku...
Tak to jsme na tom nějak stejně
Ty rána a ten klid a pohoda, nikdo nikde to je to nejlepši.
Tak tak kamarát... a v nedeľu, to obzvlášť... u nás sa v nedeľu vôbec nepracuje, to ozaj len vo výnimočných prípadoch... a keď si ráno poviem, že relax a oddych, žiadne povinnosti a čakám, keď sa deti zobudia, vyjdu z izby do kuchyne, pekne pozdravia a povedia, ako to tu pekne vonia (obed), to je také pohladenie na duši... vtedy si poviem, život je nádherný... idem dať psovi polovicu varenej sliepky z polievky (to píšem pre tých, čo vravia, že môj psík sa má zle)... ten jediný ešte dnes nejedol, bude sranda ako bude vrtieť chvostom a skákať

Dobré ráno všem. Tak venku 17 C v bytě stále ještě 27 C no fuj fuj. Jinak v noci 3 celkem silné a mohutné bouřky ale zatím to vypadá, že bez ujmi a ztrát.
Nomad: My máme dneska zbytky ze včerejška..kachnu se zelím a polévku obdobnou jak máš ty Protože děti od sestry už jsou zase doma /hip hip hurrááá/ a ač si tu kachnu objednali tak v tom vedru moc nepojedly, čemu se vůbec nedivím.
Krásný den všem!

Olympionik2008
napsal(a):
Teda doktore normálně z Vás mám radost! Jste snad první člověk v ČR který pěstuje mangold a i ho používá v kuchyni Každý se mě furt ptá "Co to je ?" A k čemu to má bejt dobrý a že špenát se předci dá koupit už hotový
Přitom Mangold není jen špenát. Já ho třeba i docela rád podusím na cibulce a zakápnu smetanou a k tomu takový krůtí plátek nebo losos z grilu čí pro NOMADA steak a brambůrek mňamka!

nomad72
napsal(a):
Ja som teraz bez vajec, minulý týždeň som pozabíjal všetky staré sliepky, aj kohúta, tak teraz čakám, pokiaľ pirane nezačnú znášať... to bude čoskoro...
Taky ti mohu přenechat plato vajec když si přijdeš

honzapm
napsal(a):
Nomádku, já mám pečená krůtí stehna, lahoda největší.
S omáčkou z másla a citronového pepře.
Orální orgasmus...
Já vepřové ani jiné maso nemusím - skoro nejím.
Říkají mi krůtí postrach, hudry hudry hudry. Hudry.
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/citronovy-pepr
A k tomu bramborovo-hrachovou kaši.
Uděláme klasickou bramborovou kaši.
Zmražený hrášek vysypeme do vroucí vody, minutu povaříme.
Vodu slejeme, přidáme máslo, mléko nebo smetanu, sůl a rozmixujeme.
Vmícháme do bramborové kaše.
Posypeme Nasi goreng.
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/nasi-goreng
Famozní. Orální organismus na entou. Ale jako fakt už dovopravdy.
Má úcta.
Honzíku von Gaučíku tak ten citronový pepř u nás doma taky frčí spolu s česnekovým pepřem.

Olympionik2008
napsal(a):
Jinak jsem letos zkusil i žlutý mangold opticky je to hezké ale oproti ostatnímu/zelenému červenému/ je co se růstu týče o dost pozadu. Ale zase do salátu pro optiku je to pěkné. Navíc když se člověku mangold předci je přejí je to ideální krmení pro slepice i králíky

nomad72
napsal(a):
Maminka te pozdravuje a posíla ti vejce (jedno)

nomad72
napsal(a):
Ja vajcia bars nemusím, ja s nimi kŕmim prasce... oni tak potom lepšie priberajú a psa.
Tak si nech alespoň pár vajec do nudlí
Však to hej, to musí byť... ale nemusím napríklad praženicu (míchaná vejce ) alebo vajce na mäkko, to by som nezjedol... brrrrr. to tak raz za mesiac, ale so slaninou, klobásou... ja som taký mäsový typ, ja keď nemám mäso, som zlý (žart) a kde sa fláka horal, nech sa pochváli čo dostal k sviatku...

No to já taky nemusím míchaná vejce a vejce na měkko už vůbec ne no fuj! Já si i volská oka peču z každé strany A vejce vařená jsou vždy už skoro modrá... Když vidím svou polovičku jak jí tekoucí žloutek z volského oka a jak si na tom pochutnává..no.. "Tak velebnosti, jdu blejt!".
Choďte niekto (kto to má blízko) zobudiť toho starého morského vlka...
Horááááál (na foto).
napsal(a):
Teda doktore normálně z Vás mám radost! Jste snad první člověk v ČR který pěstuje mangold a i ho používá v kuchyni Každý se mě furt ptá "Co to je ?" A k čemu to má bejt dobrý a že špenát se předci dá koupit už hotový
Přitom Mangold není jen špenát. Já ho třeba i docela rád podusím na cibulce a zakápnu smetanou a k tomu takový krůtí plátek nebo losos z grilu čí pro NOMADA steak a brambůrek mňamka!
Zdravím,
no jéje, mangold já pouzivám pod všechny masa a tak dále.
Je to delikatesa.
Dole na zahradě mám červený a nahoře mám zelený
Do podzimu konzumujeme neustále a špenát z mangoldu oj oj to je mňamka jaj.
napsal(a):
Jinak jsem letos zkusil i žlutý mangold opticky je to hezké ale oproti ostatnímu/zelenému červenému/ je co se růstu týče o dost pozadu. Ale zase do salátu pro optiku je to pěkné. Navíc když se člověku mangold předci je přejí je to ideální krmení pro slepice i králíky
Hezké ráno,
já také mangold pěstuju. Ale letos jsem nesehnala semínka, tak na zahrádce chybí.
Je to ozdoba zahrádky a s tím žlutým, to mohu potvrdit, nikdy nenaroste tolik.
U nás je po nočním dešti příjemných skoro 20, ale zataženo.

javorka
napsal(a):
Hezké ráno,
já také mangold pěstuju. Ale letos jsem nesehnala semínka, tak na zahrádce chybí.
Je to ozdoba zahrádky a s tím žlutým, to mohu potvrdit, nikdy nenaroste tolik.
U nás je po nočním dešti příjemných skoro 20, ale zataženo.
No hurrááá tak už jsem 3. . No já měl před loni a loni problém sehnat semena mangoldu. Tady je nikde neměli a když jsem se v zahradním centru ptal zda by to nešlo objednat: " Cože? Mangold? Co to je ? Joo vím no objednat když si vemete celé balení tak snad.." Celé balení je 50 sáčků se semínky! Takže jsem si je koupil v Německu a bylo. No a letos ho teda nááhodou měli, někdy v lednu ale jen na výsevném pásku a právě v tom provedení 3 barev. Tak jsem ho preventivně hned koupil . Sice jsem byl skeptik protože výsevné pásky nemám moc rád. Nikdy mi z toho pořádně nic nevzešlo. Ale ona tahle páska není taková ta folie ale jakoby pevnější ubrousek. A to když se namočí tak skoro hned se to rozmočí a semínka mohou vzejít. Asi nějaká novinka..

napsal(a):
No hurrááá tak už jsem 3. . No já měl před loni a loni problém sehnat semena mangoldu. Tady je nikde neměli a když jsem se v zahradním centru ptal zda by to nešlo objednat: " Cože? Mangold? Co to je ? Joo vím no objednat když si vemete celé balení tak snad.." Celé balení je 50 sáčků se semínky! Takže jsem si je koupil v Německu a bylo. No a letos ho teda nááhodou měli, někdy v lednu ale jen na výsevném pásku a právě v tom provedení 3 barev. Tak jsem ho preventivně hned koupil . Sice jsem byl skeptik protože výsevné pásky nemám moc rád. Nikdy mi z toho pořádně nic nevzešlo. Ale ona tahle páska není taková ta folie ale jakoby pevnější ubrousek. A to když se namočí tak skoro hned se to rozmočí a semínka mohou vzejít. Asi nějaká novinka..
Oprava tak už JSME 3.
Pěkné dopoledne. Tak hlásím všech 6 kachniček vyskákalo z vajec. A to se přiznám, že jsem ty kachní vůbec nechladila, protože většinu času byli v líhni spolu s křepelčíma vejcema. A taky jsem na to úplně zapomněla. Poslední tři jsem před přendáním vyfotila.
Šest v práci. Tak už jsem tady, ujídám z kytky co jsem včera dostal, usrkávám kafe a chlastám zázvorové nealkoholické pivo. Né řebych nemohl alkohol, ale nic jiného nazbylo. Jo doktore kdyby jste chtěl nějaké sazenice, tak se mohu poptat, mezi mangoldem by se krásně ty klobásky vyjímaly. Já na to hrabání se v hlíně nejsem, i kdyby z ní rostly prasata. Sakra nomade ty máš tady u nás nějakého paparazziho, už zase mne nachytal po ránu než jam zašel do salónu krásy.
No dopiju birella a idem na medvedě.

nomad72
napsal(a):
Pozor pozor ! v Bohniciach dávajú priepustky...
no to ledaco vysvětluje
Přátelé,
nádvoří Velkostatku posekané, náskedovně natáhneme síť, položíme lajny no a
Wimbledon můžé začít hip hip hurá

Olympionik2008
napsal(a):
Přátelé,
nádvoří Velkostatku posekané, náskedovně natáhneme síť, položíme lajny no a
Wimbledon můžé začít hip hip hurá

nomad72
napsal(a):
Viete čo je nové ? PRŠÍ hip hip hurááááá... nech žije stalin ! alelujááááááá.
Tak to je dobře, že jsi se taky dočkal! Se sovětským svazem, na věčné časy!
Jinak na Velkostatku lehounce prši, nevím od kdy a tak ale je to příjemné.
Já jsem včéra v nocinzaspal i velkou bouřku - prejntrvala skoro 2 hodiny já teda o ničem fakt nevím
Dnes mě čeká přestehovat Groningenský racky, páč už dělaji pěkný bordel tak půjdou do voliérky do maštale a basta.dnes jim je 18 dní, tak že to v pohodě zvládnou.
horal
napsal(a):
Šest. Copak, copak ranním ptáčatům se polámaly nožičky že ještě neskáčou, á jó nomádovi se vrátila manželka od svokry a pan doktor se o manželce také zmiňoval. No a tak je to spráně tak to má byť. Tak já příjdu až se probudíte.
Á podívejme se, pán školník, novopečený dorostenec se vrátil po delíriu tremens do klubu
honzapm
napsal(a):
Takže dobré ránko. Asi jsem ten, pražák, dneska jsem se vyhajal jedna báseň.
A cože to je, ten meingold?
Lamo
Nepřehazuj si tu patku z leva do prava a z prava do leva a koukej vstávat jó.?
Nò " Manglold " je rostlina chichi a Lamy ho prej maji moc rádi na přežvýkání
Včéra ráno si jedna pani přijela pro mléko a tak jsme kecali a ona najednou ze sebe vyhrkla :
Jé, Mangold - kde jste sehnal semínka, já po něm toužím léta tak jsem jim natrhal košíček a odjela spokojeně domu vařit nějakou dobroutu s Mangoldem
Jestli si vzpomínám dobře, tak jsem semínka zakoupil myslím normálně v Lidl, tak nevím nevím, prej se to nedá sehnat.
Tak Lamo šup šup vstávat.
nomad72
napsal(a):
A na východe zamračené, o pol piatej troška spŕchlo, teplota 21°C...
ha ha ha, že zaspal, a búrku prespal... neviem neviem, či nebolo delírium aj u teba
Ha kamarád,
Mé mužeš u hlavy řezat pilou dřevo a mě to nevzbudí
U mé lehounce prší, tak že parádička, krása
Kluci Školníci, Vám tento týden začínají prázdniny no Vy se teda máte ojnoj
Horal bude 2 měsíce lelkovat se slepicema
No konečně že jste se už vyhrabali, to vám to dnes trvalo. Prý delírium a prý prázdniny. Já vždy piju s mírou, akorát tentokrát tam byl i Láďa a Jirka. No aprázdnina mají akorát učitelé a protože já byl línej se učit tak jsem jenom školník a o prázdnibách musím makat.
Tak šup šup doktůrku do práce.
Kamaráde nomade tebe samozřejmě zdravím také. Já už ale musím je sedm.
Https://www.youtube.com/watch?v=Z3MUAz9B9h8
Zdravím, odkaz na krátké video.
No a dnes to bude takto asi celý den, jak tak koukám z okna Velkostatku
Https://www.youtube.com/watch?v=jtfED7LFJQw
a tady Vilémova koupel, akorát neumím otočit video.
javorka
napsal(a):
Na oplátku, něco z rána ode mne
Tedy Javorko to je krása, já jsem si s dovolením třetí fotku dala jako plochu počítače.
Tak dnes má Jarmilka za sebou tři týdny, stav vajíček stále 7. Slepičí omladina od paní Dany roste jak z vody, už jsou čím dál kamarádštější a taky drzejší. Tak v příštím týdnu (mám dovolenou) dojde ke spojení výběhů a pošupajdí do velkého kurníku. Ohrádku využiji (tedy doufám) pro malé kachničky.
Růže na pergole už pomalu odkvétá, kytičky v květináčích naopak bují, akorát je trošku pocuchala ta sobotní buřina.
Pro rybáře ještě jedna fotečka čtvrtečního úlovku.
Olympionik2008
napsal(a):
Lamo
Nepřehazuj si tu patku z leva do prava a z prava do leva a koukej vstávat jó.?
Nò " Manglold " je rostlina chichi a Lamy ho prej maji moc rádi na přežvýkání
Včéra ráno si jedna pani přijela pro mléko a tak jsme kecali a ona najednou ze sebe vyhrkla :
Jé, Mangold - kde jste sehnal semínka, já po něm toužím léta tak jsem jim natrhal košíček a odjela spokojeně domu vařit nějakou dobroutu s Mangoldem
Jestli si vzpomínám dobře, tak jsem semínka zakoupil myslím normálně v Lidl, tak nevím nevím, prej se to nedá sehnat.
Tak Lamo šup šup vstávat.
Sehnat se dá všechno, jen chtít:
https://www.semenaonline.cz/mangold/2887-seminka-mangoldu-beta-vulgaris-mangold-rapikaty-cerveny-prodej-semen-75-ks.html
http://www.osiva-semena.cz/mangold/337-mangold-rapikaty-cerveny-beta-vulgaris-semena-mangoldu-75-ks.html
Jina se stejným způsobem dají využít listy červené řepy (Beta vulgaris )
Dana.
javorka
napsal(a):
Dobré ráno!
Teda vám to krásně kvete. Já mám ty květináče letos nějaké upečené, snad se ještě trochu vzpamatují.
To jste teď u mě na návštěvě, kdykoliv se podíváte na počítač.
Tak si dáme spolu kafe?
To bych měla něco napéct, nebo si k tomu dáme zmrzlinu?
Tak jo, já jsi jí jdu uvařit.
Akorát zmrzlinku a nebo něco sladkého si odpustím, musím se začít zase krotit. Víkend byl náročný, byli u nás mladí už od čtvrtka, tak to bylo každý večer něco na grilu a k tomu nějaké to pivko nebo vínko.
ovecka
napsal(a):
Sehnat se dá všechno, jen chtít:
https://www.semenaonline.cz/mangold/2887-seminka-mangoldu-beta-vulgaris-mangold-rapikaty-cerveny-prodej-semen-75-ks.html
http://www.osiva-semena.cz/mangold/337-mangold-rapikaty-cerveny-beta-vulgaris-semena-mangoldu-75-ks.html
Jina se stejným způsobem dají využít listy červené řepy (Beta vulgaris )
Dana.
To máte pravdu, dají se objednat. Myslela jsem, že na ně někde narazím (třeba v Lidlu). My tak málo někam jezdíme a taky jsem pak asi trochu zapomněla. Nevadí, tak příští rok to snad vyjde.
Řepy mám dost a využívám například i červenou lebedu, nebo mladou bršlici (např. na špenát).
Teď jsem si docela oblíbila popenec. Třeba na ochucení mletého masa, ještě s koriandrem.
javorka
napsal(a):
Děkuju.
Eremurus jsem si objednala růžový, ale zase mi přišlo něco jinýho. To se pak nestačím divit, co to zas vyrostlo. Aspoň je nějaký překvápko.
Já jsem měla žlutý a oranžový liliochvostec. Jeden asi něco sežralo a z druhýho je letos takové mrňavé, zakrnělé, polouschlé nebo možná polozmrzlé nic. Je na přímém slunci mezi růžemi a nějak se mu tam nedaří, na podzim ho asi přesadím. Už jsem někde psala, že manžílka rozšiřování záhonů nemine hi hi
čapice
napsal(a):
Já jsem měla žlutý a oranžový liliochvostec. Jeden asi něco sežralo a z druhýho je letos takové mrňavé, zakrnělé, polouschlé nebo možná polozmrzlé nic. Je na přímém slunci mezi růžemi a nějak se mu tam nedaří, na podzim ho asi přesadím. Už jsem někde psala, že manžílka rozšiřování záhonů nemine hi hi
Taky jsem přišla o takový hezký, světle lososový, podobný má Honzík. Ale já tu mám tak příšernou zem, že divím, že tu vůbec něco roste.
Já rozšiřování záhonů provádím tajně. Neustále poslouchám řeči, že si pořád přidělávám práci a pak jsem z toho unavená a nic nestíhám. Tak si všechno dělám sama, kdo to má pořád poslouchat.
Ryju, vozím kolečka s hlínou, přehazuju kompost a pak jsem z toho unavená a nic nestíhám...
Záhony jsou už skoro všude, ale můj muž si nic nepamatuje, tak si ani nevšimne, že zase něco přibylo. Já nemůžu nic vyhodit, tak jak se to rozrůstá, tak to přece musím někam zasadit, né?
Https://www.youtube.com/watch?v=Z3MUAz9B9h8 Tak všem dobré ráno, ale nežli to vše kolem udělám tak se tu dřív nedostanu jak to proboha stíháte, to musíte mít pc snad i v kurníku.
začátek
napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=Z3MUAz9B9h8 Tak všem dobré ráno, ale nežli to vše kolem udělám tak se tu dřív nedostanu jak to proboha stíháte, to musíte mít pc snad i v kurníku.
Jak v kurníku ? treba zavčasu vstať... a ono to ide samo
Dobrý den z Roudnicka, teď nám tu trošku zabouřilo, já jsem akčně vytahala na trávník oleandry, aby malounko opršely, jelikož vlaštovky mi na ně (jak to říci slušně ? )... přesně to. No a ono nic , spadlo asi 10 kapek a je to fuč
V Krkonoších bylo nááádherně, miluju Krkonoše
Dnes jsem opět čistila, kydala, přendavala. Klasika. A i po dlouhé době jsem si k holkám na chvíli sedla s kafíčkem, joj, to byla parádička
Mangolt ? Super věc. Miluju palačinky s mangoltem. Mňam. A špenát dělám jedině z něj. V loni jsem měla zelený i ten barevný, ale lepší mi vyšel ten zelený. Také ho hodně používám. Jo a dnes jsem sklidila první cukýnu. Zítra koupím nivu a večer ji zapeču. Zase se celé léto budu cpát zapečenou cukýnou a rajčaty.
Nazdár,
Tak a hotovo Gronenginský racek - drobotina je přestěhovaná v maštali ve velké vaně a už tam mají ródeo, popelí se a jsou jak torpéda
Soudružky plán plni báječne, dnes 64 vajíček, tak že parádička
Kozénky podojeny a už přezvýkuji a tváři se hróózně důležitě, jako vždycky že!
Pionýrky šouněj stále po nádvoří a Soudružky, tak ty viďím tak do 21.30 než jim začnu vyhrožovat, že je voškubu a půjdou na polívku tak pak zalezou
Prostě veselo na Velkostatku.
Tak jsou v plném květu - růže, Austinky" i ty další. Krása střídá nádheru. A ty vůně. Ojojoj.
Queen Elisabeth, Schwarze Madona, Helenka, , Jubile Celebration" (některé názvy a si zkomolím ), Stawberry Hills, a ta žíhaná - jsem zapomněla a poslední Queen of Sweden. Dana.
Zdravím olympíjský mančaft, určitě jsou už některý v limbu, aby tady mohly v půl čtvrté štěbetat. Jinak vážení, úspěch. Sklidil jsem první seno, prozatím jenom sedm kop a na splnění socialistického závzku jich potřebuju dvacet. No neni ještě všem dnům konec. Tak kdo jde spát tak přeju klidnou dobrou noc. A ti co budou jetě u PC tak bacha ať nemáte rano klávesnici otlačenou na čele.
PBJK a dobré ránko... východ :17°C, zamračené, a fúka dosť vietor... konečne sa ochladilo, a je vonku super... aj vo vnútri v chyži sa ochladilo, tak už nemusí klíma pracovať a konečne sa dalo aj spať...
zdravím Olympa, nech nezakukuje a pekne popraje dobré ránko :)
Horal, neznamená, že keď večer idem do postele skoro, že idem spať... vieš, v niektorých veciach sa cítim pri sile ako 20-ročný, a tak si vzorne plním povinnosti aj večer aby som mohol ráno spokojne vstať
ovečka, fakt pekné kvety tie tulipány

Olympionik2008
napsal(a):
Vstávat a cvičit hop hop
Tak to vypadá dnes na krásný den přatelé, je jasno ale zima 10 stupňů brrř
Vstávam a že pujdu pustit soudružky a oni uz vesele poskakuji po zahradě
No on se Edík asi nas..ral a vykopnul dveře to je skandál hned po ránu.
Nooo buď se Edík fakt na*ral, nebo vám ty slepice večer večer zavíral ten Němec...
Všem krásné ráno! máme tu zataženo a 12 C - po dešti. Krásně se dýchá, no je mi opravdu blaze. Přeji všem úspěšný a pěkný den.

Olympionik2008
napsal(a):
Včera jsem udělal asi 25 sklenic džemu z třešni a jako řeknu Vám že třešne už nechci ani vidět no a to jsou v sadu 4 obsypané stromy uf uf uf.
To vám závidím naše třešeň dala celé 4 třešně. ale je ještě malá tak jí to odpouštíme

Olympionik2008
napsal(a):
Včera jsem udělal asi 25 sklenic džemu z třešni a jako řeknu Vám že třešne už nechci ani vidět no a to jsou v sadu 4 obsypané stromy uf uf uf.
Lepší je dělat kompot tam to nemusíte peckovat
napsal(a):
Lepší je dělat kompot tam to nemusíte peckovat
Zdravím,
Nene já zaviral večer, jen jsem tam nedal takovou tyčku a nezapřel, jen jsem to vlozil do dveři a Edík si asi zahrál na samuraje a ladně to nožkou vykopl haha
Jinak jsem si taky nejďrive myslel, že letos třešne nebudou.
Když to vše kvetlo, tak přišlý ty mrazy, ale nakonec je třešni habakuk.
Já bych se s tím taky nepeckoval, ale zakoupil jsem takovy přistroj a krásně se to s nim odpeckuje a velmi rychle.cca 3 kg třešni máte za 5 minut vypeckované a hotovo.
Přidal jsem do toho vanilkovou přichut, trochu hřebíčku a hotovo
Dobré ránko vespolek, teda ta mateřská dovolená mě dává nějak zabrat, jaksi nestíhám nesvačím prostě ten PCnestačím ani otevřít
Taky mi to dalo dosti přešíst ty vaše rkásné romány :)
Ty růžičky jsou moc pěkné. mě už růže odkvétají...
Jinak Olymp, třešně jsou dobrým zdrojem do škopka :D Taková třešňová víčkovice to je pošušňáníčko. Letos se na ně taky chystáme, jen doufám že špačci nebudou rychlejší...
Jinak u nás krásně, rosa se pod slunečními paprsky jen třpytí, ptáčci zpívají, slípky breptají...
Dnes mají naše atletky zaracha, do kurníku jim přibylo nové osazenstvo tak aby se tam všichni společně zabydleli. Nejdříve jsem si myslela že se budou zobat :) ale jsou spolu na hřadě jako by se nic nedělo, tak jsem ráda.
Dneska bude velký čistící den, u králíků to vypadá jako po boji... No to víte když se někdo v neděli fláká pak to musí dohánět. Ale zase až tak moc jsme se neflákali. V pátek v 4:30 jsme vyráželi do vinohradu, to byla dzungle to vám povím, tráva až po ramena a vinohrad rozježený jakoby to bylo více bujné než obvykle. Pak jsme utekli v 13:00 před sluncem neboť to se nedalo. No a aby toho nebylo málo tak v sobotu nanovo a tentokrát vstávačka v 3:00 a ve čtyři jsme vyráželi. Zvěřinec na nás koukal co tak brzo chceme, slípky ještě spali a husky raději ani neprotestovali. Vylezli ven a šli se nacpávat :)
Dnes jsem konečně celý den doma a můžu si tu trajdat po zahradě a povídat si ze zvěřincem :)
Přeji krásný pohodový den.
Nikola.

Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím,
Nene já zaviral večer, jen jsem tam nedal takovou tyčku a nezapřel, jen jsem to vlozil do dveři a Edík si asi zahrál na samuraje a ladně to nožkou vykopl haha
Jinak jsem si taky nejďrive myslel, že letos třešne nebudou.
Když to vše kvetlo, tak přišlý ty mrazy, ale nakonec je třešni habakuk.
Já bych se s tím taky nepeckoval, ale zakoupil jsem takovy přistroj a krásně se to s nim odpeckuje a velmi rychle.cca 3 kg třešni máte za 5 minut vypeckované a hotovo.
Přidal jsem do toho vanilkovou přichut, trochu hřebíčku a hotovo
No to je fajn, že na to máte pomocníka. Mohu se zeptat co máte za typ? Protože já od spousty lidí slyším, že to je na dvě věci...a proto jsem to nekoupil.
No kombinace třešní, vanilky a hřebíčku bude určo moc dobrá
Sex Arbeits, pardon sechs. Na jihozápadní hranici je dnes krásně jasno, ale ponekud chladno. Naštěstí už nejsem v hasičské výjezdové jednotce, už jsem na to starej. Před chvílí právě kluci vyjížděly asi n kějaké hehodě s RZetou a po nich profíci a dvě sanitky. I když už jsem pomalu rok v hasičském důchodu ještě přád při houkání sirény se navalí adrenalin do krve.
Tak si alespoň mohu v klidu rozhodit seno a doufat že nezaprší abych ho mohl večer sklidit.
Přeju vám krásný den a ať se daří všem.
Tak a dnes jsem se rozhodl, že každý kdo se u mě dnes zastavi, tak dostane košík třešní
Já už je nemůžu ani viďět a to nyni zrajou "Srdcovky ".

Olympionik2008
napsal(a):
Tak a dnes jsem se rozhodl, že každý kdo se u mě dnes zastavi, tak dostane košík třešní
Já už je nemůžu ani viďět a to nyni zrajou "Srdcovky ".
Teda doktore úplně se mi sbíhají sliny
Pěkný jak tak koukám skoro večer. U nás třešně kvetly a pak to pomrzlo. Máme na zahradě Kordii a Burlat. Ale nic letos nebude. Vypeckovávač jsem taky koupila už před lety. Dobrý pomocník. No letos bude zahálet.
Jinak neb v 6:05 hod po ránu už chodím na autobus do práce, tak manžel s dětma vyndavali místo mě z líhně křepelčí úrodu. Tentokrát to jsou "faraoni" a budou čistě konzumní na vykrmení a snědení. Ač se to nemá, tak mě děti ukecaly a nechala jsem si samečka (takže příbuzného). Všechno až na 5 vajec už to vyskákalo ven.
Olympionik2008
napsal(a):
a mě už se chce z toho zvracet
Nyni tu byla kamoška z Prahy tak jsme natrhali 3 košiky a to jen ze země
Célý strom je obsypaný, už ani nevíme, co s tím a to jsou ješte další 2 stromy uf uf.
Doktore nebudete se rochnit v kádi a pěkně tam nasbíráte třešničky, noa za pár týdnů necháte vypálit. Domorodci vám určitě poradí kde je nejbližší palírna. Taková 56% třešňovička to je lahodička, kam se hrabe nějakáTenessí.
horal
napsal(a):
Doktore nebudete se rochnit v kádi a pěkně tam nasbíráte třešničky, noa za pár týdnů necháte vypálit. Domorodci vám určitě poradí kde je nejbližší palírna. Taková 56% třešňovička to je lahodička, kam se hrabe nějakáTenessí.
Horál,
Pravda, pravda, viďiš, to mě nenapadlo oj oj oj
Meducínku uděláme pravda pravda kolego.
Jak tak koukám na stromy švestek, oj oj ouplně obsypaný steomy jsou, tak snad to bydrži a budou povidla a Slivovička mňam mňam, tu já móc rád
Nazdárek lidičky... tak kto si dá so mnou fernet s tonikom ?pred chvíľkou som odparkoval traktor, čo som bol lucerku kosiť... lebo zajtra je sviatok (aj cirkevný) tak zajtra sa nepracuje
Horal, kamarát, nebodaj už spíš? a či sa nehanbíš?zbojník jeden zbojníkový
Olymp, to na takú vec si neprišiel sám? ach jááááj
Tak já mám do spánku ještě daleko, ještě musím udělat pracovní výkazy uklízečkám a zrovna přemýšlím že si dám nějakého prcka a zakousnu něco z kytky. Pak ještě musím sebrat pěnu z medu, v neděli jsem vytáčel jedny včely a daly skoro 22 kilo krásného vňavého květováho medu. Tak a už nalévám víčkovici, jak tady plácám o medu tak jsem nani dostal chuť. Panečku to je síla. Tak nazdraví.