Červencová teplákovka 2

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2016 08:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jsem teda netušil, že o prázdninách budete mít takovou spotřebu teplákovek.
No, počasí je tedy fšelijaké, tak je zapotřebí se chránit a teple se obléci.
To zasejc chápu. Tak taky máte novou, vypranou v Pervole. Má úcta.

Stará je tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3136238/prazdninova-cervencova-teplakovka#a3142399

.

6.7.2016 08:21
javorka

XXX.XXX.98.207

Takže pěkně do nového s dobrými zprávami:

Tady nám píše ČAPICE:

Už je to tady. Celou noc se budím. Dnes den 29tý a už nám to píská pod Jarmilkou. HURÁÁÁ.
Zatím nevím kolik. Všechny zdravím a ještě se přes Javorku ozvu s podrobnostmi.
Jinak černý čáp tu byl včera zas.

Přípané gratulace předám!
To jsem nevěděla, že čápi nosí i kačenky. Ale u čapice to jinak ani nemůže být

6.7.2016 08:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

To by mě zajímalo, jestli doktor v té Praze ještě žije.

A Danu Ovečku jsem už teda pěkně dlouho neviděl taky.

To je mi ale docházka, to jsou mi způsoby.

Tak šup šup, hop hop, všichni na místa u zdroje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2016 08:38

javorka napsal(a):
Takže pěkně do nového s dobrými zprávami:

Tady nám píše ČAPICE:

Už je to tady. Celou noc se budím. Dnes den 29tý a už nám to píská pod Jarmilkou. HURÁÁÁ.
Zatím nevím kolik. Všechny zdravím a ještě se přes Javorku ozvu s podrobnostmi.
Jinak černý čáp tu byl včera zas.

Přípané gratulace předám!
To jsem nevěděla, že čápi nosí i kačenky. Ale u čapice to jinak ani nemůže být

No to nám to ale krásně začíná Že gratuluji

6.7.2016 08:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jé, jů, hurá. Jarmilka je maminka. Už je to venku. Gratulujeme.

6.7.2016 08:40

honzapm napsal(a):
Jsem teda netušil, že o prázdninách budete mít takovou spotřebu teplákovek.
No, počasí je tedy fšelijaké, tak je zapotřebí se chránit a teple se obléci.
To zasejc chápu. Tak taky máte novou, vypranou v Pervole. Má úcta.

Stará je tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3136238/prazdninova-cervencova-teplakovka#a3142399

.

Honzíku von Gaučíku vy jste teda velice šikovnej kluk tentokrát jsem ani nemuseli škemrat o novou diskuzi. No opět krása střídá nádheru

6.7.2016 08:41

honzapm napsal(a):
To by mě zajímalo, jestli doktor v té Praze ještě žije.

A Danu Ovečku jsem už teda pěkně dlouho neviděl taky.

To je mi ale docházka, to jsou mi způsoby.

Tak šup šup, hop hop, všichni na místa u zdroje.

Teda ty vaše Vlašky to je nádhera fakt, že ano

6.7.2016 09:14
javorka

XXX.XXX.98.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teda ty vaše Vlašky to je nádhera fakt, že ano

Ano, ano, ano!

6.7.2016 09:43
horal

XXX.XXX.58.226

Honzíku ty stříbřenky, prostě nádhera.

6.7.2016 11:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jej, tak vyřídím pochvalu nejdříve slepičkám a hned poté oběma sirům
- pánům de Kofroň a von Loukota, že jejich rodičové mají hezké dětičky.

6.7.2016 12:45
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Zdravím přátelé

Teplákovku denně čtu, ale protože mám už 7 týdnů vyhřezlou plotýnku a bolesti jdou do celé nohy nemohu sedět. No a ve stoje se mi špatně píše

Honzíku z gaučíku já jsem teda té domácí pečené nádheře podlehla Vaše kuřátka narostla do krásy

Věrko, Andy moc vás prosím o rady jak líhnout křepelky. Když jsem viděla křepelčí špíz a pak nadívané křepelky v pekáčku měla jsem poslintanou klábosnici
Zítra mi přivezou ze Záryb 60 kusů násadovek Anglických křepelek Kuřata líhnu v biosce na 89% ale s křepelkama nemám zkušenosti.

Čapici držím pěsti, aby líhnutí dobře dopadlo Javorka dá jistojistě zprávu

Všem přeji hezký den

6.7.2016 17:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Takže... podávám hlášení. Omlouvám se za zpoždění, ale když čapice napsala, tak jsme zrovna přijely (výprava 8 děvčat, různého stáří a 2 auta) do našeho oblíbeného zahradnictví v Dolní Brusnici. Teď jsem teprve přijela domů, o 1000 Kč lehčí a 6 květináčů bohatší.

Čapice napsala (ve 12,45):

Tak zatím 3 prťouskové, další vajíčka naklovaná. Zítra vyčistím hnízdo a udělám fotku. Musím prckům pro krmení, nechtěla jsem to kupovat dopředu, abych to nezakřikla.

6.7.2016 17:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Wyandotko zd. také zdravím a můžu vám říct, že se zády jsem na tom podobně, ale mám to teprve od soboty. Já tedy můžu sedět a chodit, ale nemůžu např. vstát, nebo se otočit na posteli, popř. na gaučíku na kterém polehávám.
Bolí mě to třeba i při hlubším nádechu.
Teď jsem přivezla ty kytky a nějaké křoví a měla bych to zasadit, ale zatím to hned tak nepůjde. Zatím budu ráda, když to dokážu zalít. Aspoň můžu přemýšlet, kam to zasadím. Nikde už totiž není místo.

http://www.zahrada-zizka.cz/

Tady v tom zahradnictví jsme byly. Je to tam moc pěkné i třeba jen na koukání. Paní Žižková je moc příjemná, všechno pěkně vysvětlí a poradí.

6.7.2016 20:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Wyandotka zdrobnělá napsal(a):
Zdravím přátelé

Teplákovku denně čtu, ale protože mám už 7 týdnů vyhřezlou plotýnku a bolesti jdou do celé nohy nemohu sedět. No a ve stoje se mi špatně píše

Honzíku z gaučíku já jsem teda té domácí pečené nádheře podlehla Vaše kuřátka narostla do krásy

Věrko, Andy moc vás prosím o rady jak líhnout křepelky. Když jsem viděla křepelčí špíz a pak nadívané křepelky v pekáčku měla jsem poslintanou klábosnici
Zítra mi přivezou ze Záryb 60 kusů násadovek Anglických křepelek Kuřata líhnu v biosce na 89% ale s křepelkama nemám zkušenosti.

Čapici držím pěsti, aby líhnutí dobře dopadlo Javorka dá jistojistě zprávu

Všem přeji hezký den

Jestli se vejce kodrcaly autem nebo poštou, tak je nechám 24 hodin v klidu špičkou dolů při pokojové teplotě. Pak špičkou dolů do líhně, otáčet v roštu nebo naležato a otáčet ručně přes špičku, teplota 37,7 vlhkost pokud jde nastavit tak na 50. Nebo hlídat. Sedmý den prosvěcuju, co svítí jak lampička tak vyřadím.14tý den přestávám otáčet, vejce dám naležato, teplota 37,4 a vlhkost na 60. Jak se začnou ťukat, tak vlhkost na 70. Líhne se mi to 16tý den. Krmím drcená křepelka mini v mixéru a voda v pítku na exoty, aby se v ní neutopili.
Líhnu v rcom king suro 20.

6.7.2016 20:15
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý výletní den vám přeji
Na výletě jsme byli v Čertově pekle, je to u Zahrádek, nedaleko České Lípy. Pěkná procházka to byla, došli jsme až na kozí farmu, kde jsem nechala hromadu peněz za kozí sýry
Wyandotko, já líhnu křepelky ve stejných podmínkách jako kuřátka slepičí. Jen 15tý den již nehoupu, dávám do dolíhně a většinou již 16-17tý den vyskáčou. Není na tom nic složitého
Čapice, držím palce
Javorko, bolavá záda, to je fakt peklo také to znám. Naposledy jsem zašla k chiropraktikovi a plakala jsem tam jak malá holka, co tam se mnou dělal Jestli mě to pomohlo, nevím, ale cca za 10 dní potom mě ta záda přestala bolet.

6.7.2016 20:20
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Já krmím sypkou směsí pro křepelky od Kvídery do cca 10ti dnů, pak Energys drcená. Na pití nipl litr z Líhně.cz a v pohodě. Ještě mi někdo poradil, aby jsem neměla prvních 14 dní velkou vlhkost, jinak prý křepelky hodně ve vajíčku narostou a pak se ven nedostanou. Já je mám stejně jako slepičí vejce.

6.7.2016 21:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak konečně padla, koláče s borůvkama upečené.

6.7.2016 21:10
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):

Mňam mňam mňam

6.7.2016 21:40
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak to jsem netušil, ale bude to asi kachna..nebo ne?..................
ČR je nejsvobodnější zemí - smí se u nás tábořit, sbírat houby a lesní plody, opékat buřty, zpívat u táboráku...

Život v Česku sice zatím není ideální, ale...jinde je to ještě mnohem horší.

Pojem “životní úroveň“ je zavádějící, neboť se jedná o individuální představy o tom, co daný člověk od života očekává. Podle jeho představ je potom nutné měřit životní úroveň. Dovolil bych si tvrdit, že nejlepším místem k životu na této Zeměkouli je Tábor a jeho okolí. Kdyby tomu tak nebylo, nežil bych tam. Na druhé straně, nějaký arabský šejk z Kuvajtu, se mnou určitě souhlasit nebude. Japonský majitel automobilky asi také ne...

Ovšem nechoďme na „konec světa“ a porozhlédněme se po svých zahraničních sousedech.

Jedete-li do zahraničí a vezete-li si sebou nůž, buďte opatrní. Celá rodina by mohla lehko skončit za mřížemi.

V SRN nesmíte mít u sebe nůž, jehož střenka přesahuje 10cm nebo zavírací 8.5 cm.

V Rakousku můžete u sebe mít nůž pouze tehdy, pakliže se prokážete, že jste “myslivec“ a zrovna jdete na hon. Je to obrovský paradox, neboť u našeho jižního souseda si každý občan Rakouska, pakliže nabyl plnoletosti (18 let), může bez zbrojního pasu a pouze na občanský průkaz koupit brokovnici a malorážku. To je v ČR absolutně nemožné!

V Belgii a v Lucembursku nesmíte u sebe nosit nůž vůbec i kdyby se jednalo o pouhý “příborák“.

Ve Velké Británii a v Irsku podle zákona (tzv. “Offensive Weapon Act“) nejen, že se zakazuje nošení všech druhů nožů a zbraní (včetně vzduchovky), nýbrž nesmíte mít u sebe na veřejnosti ani to, co se noži podobá. Existuje tam např. absolutní zákaz vycházení s nůžkami! Takováto opatření v zemi, kde v roce 1907 jeho lordstvo Robert Baden-Powell založil skautské hnutí, je opravdu na pováženou...

Naproti tomu české zákonodárství takovouto skutkovou podstatu vůbec neřeší:můžete chodit s popravčím mečem na Václavském náměstí sem a tam, jak se vám zachce, aniž byste porušili jakýkoliv zákon. Jediné nebezpečí, které hrozí, je následující: asi by vás mohli odvézt na psychiatrickou kliniku.

Pakliže si myslíte: „Vyrazíme na Západ trempovat, rozděláme táborák, budeme opékat buřty, hrát na kytaru a zpívat...“ tak takové myšlenky si nechte rychle zajít. Mimo Česka je to takřka neproveditelné a to dokonce i v USA a Kanadě. Ve většině evropských zemí je rozdělávání táborových ohňů (bez zvláštního povolení) přísně zakázané. Buřty (tedy špekáčky) mimo Česka a Bavorska (tzv. „Regensburger“) nikde jinak neseženete.

Hrát na kytaru v lese a zpívat je (mimo Česka) zakázáno takřka na celém světě a to dokonce i v Ruské tajze. Když vjíždíte do kanadského pralesa Algonquin Park (provincie Ontario), ptá se vás policie u závory zdali máte střelné zbraně a hudební nástroje. Pakliže ano, musíte je deponovat u vchodu. Byl jsem sám svědek toho jak jednomu černochovi (skautovi) zabavili dokonce i foukací harmoniku. Po chvíli se rozbrečel, ale nebylo mu to nic platné: Prostě s foukací harmonikou se do pralesa nesmí! Hlasitý zpěv a živá hudba má prý velice neblahý vliv na divokou zvířenu. Ovšem hudba reprodukovaná (rádio) prý zas tak moc nevadí. Každop& aacute; ;dně v Česku není zakázáno ani jedno, ani druhé...

V některých zemích by se sice dalo trempování a skautování praktikovat - hlavně v USA, Austrálii a v Kanadě, podobně jako v Česku, ale má to nepřekonatelný zádrhel. Každá píď půdy tam někomu patří a všude na vás hulákají cedule: “Private property. No entry.“ (soukromý majetek. Vstup zakázán). Bez povolení majitele tam vkročit nesmíte. Na některých cedulích jsou vyznačeny i lebky se zkříženými hnáty - vlastník vás upozorňuje: “Pakliže se objevíte na mém pozemku, zabiju vás!“ Vše tam připomíná “divoký západ“ i když poněkud naruby. Zvykli jsme si na tvrzení: v US A se p raktikuje volný prodej zbran&iac ute;. Nevěřte tomu. V některý ;ch státech USA se skutečně ke zbraním dostanete lehko. Ovšem v jiných platí např stejně přísné předpisy jako v Anglii a v Irsku. Pakliže vás v Marylandu nebo v Massachusetts nachytají s loveckým nožem u pasu, hrozí vám až 48 hodin kriminálu.

Nemyslete si, že to jde všude tak jako v Česku, vzít si ruksak, lovecký nůž, maskáče - vyrazit do lesa na houby a potom se někde vykoupat v rybníku...

V SRN jsou kalhoty „maskáče“ považovány za uniformu a bez povolení ministerstva obrany SRN je nesmíte nosit. Jinak vám hrozí až 3 roky odnětí svobody.

V Severním Irsku jsou všechny rybníky soukromé a pakliže se tam vykoupete, posuzuje se to coby “vloupání“ (Domestic burglary).

V severní Itálii je sbírání hub zakázáno pod trestem vězení do jednoho roku a na zbytek Itálie potřebujete tzv. “houbařský pas“, který místní úřady jaksi velmi neradi vydávají.

Ve Velké Británii je většina lesů v soukromých rukou a normální smrtelník se do nich nedostane.

V Holandsku sice do lesa můžete, ale nejenže tam nesmíte sbírat houby, nýbrž tam nesmíte sbírat vůbec žádné plodiny. Běda, jestli u vás najdou šišku, ostružinu nebo křemenáče! Počítejte s tím, že si drahnou chvíli posedíte v “chládku“.

Až opět někoho uslyšíte hlasitě nedávat, jak to u nás stojí za prd, sdělte mu, že má sice pravdu, ale jinde to může být ještě daleko horší a doporučte mu tuto reportáž, kterou jste si právě přečetli.

Z naší planety Země není kam utéct.

Na Marsu se žít nedá.

Musíme si zdejší poměry zařídit tak, aby to trmácení se životem od kolébky do rakve, bylo pokud možno, co nejsnesitelnější. Víc od lidstva opravdu nelze očekávat..

6.7.2016 21:54
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):

Teda, parádní. Můžeme jen na sucho polykat u počítače. Aspoň, že to nevoní

Nová zpráva od čapice je celkem stručná: 5

7.7.2016 01:11
nomad72

XXX.XXX.234.23

veraboskova napsal(a):

Nedobrý koláč, nedobrý... nikde v ňom nevidím kúsok mäsa

7.7.2016 01:17
nomad72

XXX.XXX.234.23

Pre pobavenie : dnes za mnou prišiel jeden pánko, vraj či by sa u mňa nenašla nejaká stará použitá guma z traktora... ja som mu povedal, že nejaká použitá guma by sa možno našla, ale nieje z traktora... ja som sa aj hneď začal smiať a jemu to chvíľku trvalo, kým mu zaplo, čo som tým myslel, potom sme sa rehotali obaja

7.7.2016 05:44
nomad72

XXX.XXX.234.46

PBJK a dobré ránko... východ 10°C a jasno... no poviem, fajn sviežo

no čo ? ranné osadenstvo nevstáva? ani olymp, ani horal, ani 720... ?nikto nepije rannú kávu?

7.7.2016 05:45
olympionik

XXX.XXX.0.192

Nazdar
Tak jsem se vrátil hip hip hurá no bylo to náročny ale prezil jsem
Už si dávám ranní kávu na velkostatku a je to paráda.

7.7.2016 05:47
nomad72

XXX.XXX.234.46

No, už som sa zľakol, skoro, že nikto nikde, a tu... olymp

7.7.2016 05:51
olympionik

XXX.XXX.0.192

No a dopiji kávu a tak a musím do Hradce Králové pro nový řidičák pač změnou trvalého bydliště prej musím mit nový

Tak že dnes opet cestování no skandál

Jinak na Velkostatku vse v pořádku.

7.7.2016 05:54
olympionik

XXX.XXX.0.192

nomad72 napsal(a):
No, už som sa zľakol, skoro, že nikto nikde, a tu... olymp

Nazdar

Já tu jsem jasan jasan

To byl blázinec v Praze
V utery když jsem dojel do Prahy to vam byl masakr
Ten večer byl koncert skupiny Iron Maiden nebo jak se to pise
Lidi jak opic vsade

7.7.2016 05:59
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Včerejší svátečný den byl bez práce, tak jak se sluší. Po obede som neišiel na medvede, ale na ryby. Kruci to se mi to letos vyplatí, v povolence za 2100 Kč i s poplatky, mám teprva čtvtý záznam o docházce, ale žádný o ůlovku. Sice jsme si krásně zachytali, ale kapříci od 35 do 40 cmm a cejny od 25 do 30 cm. Po třech hodinách jsme už přestaly počítat kusy a po šesti hodinách rybolovu jich mohlo být tak 25 až 30 ryb. No proste relax, paráda. Dneska ale opět práce, tak kamaráde nomade vstávat a bude sa makať, kůřiť sa bude iba z komína.
Doktor se ječtě asi povaluje v Prahé a kozenky na velkostatku dovádí.
Tak hezký den všem přátelé.

7.7.2016 06:10
nomad72

XXX.XXX.234.46

olympionik napsal(a):
Nazdar

Já tu jsem jasan jasan

To byl blázinec v Praze
V utery když jsem dojel do Prahy to vam byl masakr
Ten večer byl koncert skupiny Iron Maiden nebo jak se to pise
Lidi jak opic vsade

Iron maiden to je moja naj kapela od mojich asi 14 rokov... mám všetky CD od nich

7.7.2016 06:13
nomad72

XXX.XXX.234.46

Horalko, kamarát, ja mám náhradné voľno za ten pracovný víkend... ale makať budem, na záhrade... a zajtra idem k doktorovi, lebo mi už dva týždne v kuse píska v ušiach a to neveští nič dobré...

7.7.2016 06:27
horal

XXX.XXX.58.226

Já už bezmála čtyřicet let slyším cvrčky i v zimě, co jsem se vrátil z prezenční služby neboli povinné dvouleté buzerace. Ale alespoň to z nás udělalo chlapy a naučilo disciplíně.

7.7.2016 06:33
nomad72

XXX.XXX.234.46

Ale ja som tieto problémy nikdy nemal... a dosť často ma aj hlava bolí... kiež by to bolo len z krčnej chrbtice, bolo by to fajn... no idem ja rýchlo na poštu inkaso zaplatiť, kým deti vstanú... vlastne len dcéra, lebo chlapec je na prázdninách u svokrovcov... obed navarený... (výborný perkelt) no a potom klčovať prales... no a mám vybavený mulčar, tak som zvedavý, kedy príde...

7.7.2016 06:47
olympionik

XXX.XXX.0.192

nomad72 napsal(a):
Iron maiden to je moja naj kapela od mojich asi 14 rokov... mám všetky CD od nich

No vidíš a na koncertu si chyběl no skandál.

7.7.2016 08:27
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko z Tišnovska, ráno bylo u nás svěže pouhých 9°C ale už to leze hore

Jinak prohlašuji ukončení líhnoucí sezóny, líheň po 4 měsících vypnuta...

Kačenky ruánky se vylíhli se 100% líhnutostí. Sice jsme měli jen dvě vejce ale přesto se nám dvě kachňátka vyklubala na svět. Jsou tak rozkošná že to budou asi rozmazlenci
Odpoledne dodám fotečku těch mrňousků.

Jinak u nás proběhla selekce ušáků a jednoho od skočeného kohouta. Králíci ve vykuchaném stavu bez hlav měli cca 1600g, a kohoutek který měl 17 týdnů měl také tak (bez drobů)... Což si myslím že je slušné ne? Co myslíte?

Tak karo dopité a jde se na zahradu, včera jsme zlikvidovali hrášek, tak jej jdu zasadit znovu Celkem jsem natrhala dva kýble 10l lusek. Panečku to vám bylo louskání. Naštěstí už je to zamnou

Přeji krásný den...

Nikola.

7.7.2016 08:39

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ 10°C a jasno... no poviem, fajn sviežo

no čo ? ranné osadenstvo nevstáva? ani olymp, ani horal, ani 720... ?nikto nepije rannú kávu?

Dobré ráno. No 720-ka dnes ranní kávu povinně vynechala neboť dnes byl odběr na diabetologii a nyní už se mi do ní moc nechce. Máme tu opět polojasno a asi 15 C.
No ale ta horší věc mě čeká odpoledne. Výsledky a kontrola na diabetologii to zase bude keců o bojkotování léčby...paní doktor nějak nechce pochopit, že dávka 2000 mg metforminu mě prostě nesedí. Neboť nemám čas celý den zvracet a průjmovat pardon.
Tak beru 1000mg ráno a 500mg večer což je max. hranice neboť jak vemu víc tak opět ten problém. A už jí to říkám od ledna ale bez efektu, furt slyším to se podá no nepodalo ale co holt se to musí vydržet... Nejlepší je když Vás 150 kg doktorka přesvědčuje o nutnosti zdravé a pravidelné životosprávy

7.7.2016 08:44

Jooo doktore pokud by jste si chtěl rozšířit pole působení a udělat ještě atestaci z interny a diabetologie tak se prosím hlásím jako první pacient. Že bych jako na ty kontroly na statek a třeba přitom ty kozeny vykydal a podojil nebo tak něco a klidně přinesu i zápisné nebo dobrovolný příspěvek na chod odrdinace

7.7.2016 09:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nazdár miláškové. Krásné jitro vinšuji.

Věrko, nejste vy náhodou vývařovna?
Máte na svědomí jistě nejednu poslintanou klábosnici.
(vyjandotko, super termín )

Jeníku 720, nebojte nic. Fšechno dobře dopadne.

Na Slovensku asi nemají pořádné kadeřníky aneb veděli jste,
že Saganovy vlasy mají vlastní stránky? To sou věci...

http://saganshair.tumblr.com/

.

7.7.2016 09:45

honzapm napsal(a):
Nazdár miláškové. Krásné jitro vinšuji.

Věrko, nejste vy náhodou vývařovna?
Máte na svědomí jistě nejednu poslintanou klábosnici.
(vyjandotko, super termín )

Jeníku 720, nebojte nic. Fšechno dobře dopadne.

Na Slovensku asi nemají pořádné kadeřníky aneb veděli jste,
že Saganovy vlasy mají vlastní stránky? To sou věci...

http://saganshair.tumblr.com/

.

Nebojte já se taky nebojím při nejhorším jí pošlu no někam...a půjdu jinam...

7.7.2016 12:54
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno. No 720-ka dnes ranní kávu povinně vynechala neboť dnes byl odběr na diabetologii a nyní už se mi do ní moc nechce. Máme tu opět polojasno a asi 15 C.
No ale ta horší věc mě čeká odpoledne. Výsledky a kontrola na diabetologii to zase bude keců o bojkotování léčby...paní doktor nějak nechce pochopit, že dávka 2000 mg metforminu mě prostě nesedí. Neboť nemám čas celý den zvracet a průjmovat pardon.
Tak beru 1000mg ráno a 500mg večer což je max. hranice neboť jak vemu víc tak opět ten problém. A už jí to říkám od ledna ale bez efektu, furt slyším to se podá no nepodalo ale co holt se to musí vydržet... Nejlepší je když Vás 150 kg doktorka přesvědčuje o nutnosti zdravé a pravidelné životosprávy

Dobrý den všem...Zkuste doktorce řici o lék Bydureon*2mg.Jsou to iněkce a píchá se to jednou týdně, můžete k tomu brát i ty tabletky, ale třeba jen poloviční dávku.Jinak ten průjem bude spíš z vysoké hladiny cukru, jak máte nad 10.Na ten lék je i při max platbě pojišťovny doplatek asi 160Kč na balení na 4 týdny..Ale pak si jednou týdně zapíchate a přitom nepotřebujete ani gumu od Nomáda (né tu traktorovou).

7.7.2016 13:46
horal

XXX.XXX.58.226

Pánové, já si píchám ve čtyřech dávkách 90 jednotek inzulínu deně a to už přes deset let. Také občas dostanu vynadáno za špatnou životosprávu, ale spíš s přimářem spolupracujeme a domlouváme se na postupu. Ona ta bestie sladká je zákeřná, protože nebolí, ale následky mohou být stašné. Jídla se bát nemusíte, dá se říct že můžete jíst téměř vše, ale v malých dávkách. Hlavně se zbavit cigaret a sladkého. Pak až si začnete píchat tak si už jinak nezapícháte a nebudete potřebovat gumu od kamaráda nomada i kdyby vám k tomu přidal šmoulí pilulku.

7.7.2016 13:58
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak zas běží zřejmě další kachna o houbách, přesněji o babkách.Děda je miloval, hlavně řízky z celích hlaviček a zemřel v 90 letech na pád ze seníku, tak nevim čemu mám dnes věřit. ...

http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2459460.

7.7.2016 14:47
nomad72

XXX.XXX.234.91

to je sila!...ako toto : ja raz bral tabletky na arytmiu, bo mám veľké srdce a jeden doktor mi povedal, buď umriem na zlyhanie srdca, alebo pečienky, že si môžem vybrať...a odvtedy neberiem tabletky na nič, len občas si idem dať pichnúť injekcie alebo infúziu od bolesti...... uff ale dnes makačka bola, doteraz som klčoval prales ale už má traktor s mulčovačom pripravenú príjazdovú cestu... vyviezol som 6 traktorových vlečiek náletových drevín, krov, trávy, malinčia a proste všeliakého bordelu... a teraz by sa tam dal hrať normálne golf pozdravujem kamaráta inzulínového horala

7.7.2016 15:16
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký den

Nová zpráva od čapice:
Zdravím, tak máme 6 mrňousků,3 žluté a 3 hnědé. Právě jsme 2 potvůrky lovili za kachníkem, utekli za Vilémem. Zítra už půjdou na procházku a vyfotím je. Čápice

Ach, ty nemoci, ty nás trápí,
tak hlavně buďte všichni v pohodě, vždyť je krásně

7.7.2016 15:41
nomad72

XXX.XXX.234.91

Javorka, dajak som nepostrehol, prečo píšeš za kolegyňu čápicu... čo jej shorel počítač? treba opatrne do tej klávesnice...

no a kuriér konečne priniesol pascu na kunu a tá je už hore na povale a má tam lahôdku, údenú makrelu... a ešte pôjdem za kamarátom, nech mi dá nejakého holuba do nej... dúfam, že pri kunách budem úspešnejší ako pri líške... a kuriér čo mi ju priniesol, mi povedal, že ak niečo chytím, ako kunu, líšku alebo jazveca, že on to odo mňa kúpi, že on je poľovník, že on s tým chce trénovať psa... takže, na tom ešte zarobím...

7.7.2016 15:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Čapice má dovolenou a asi nemá doma počítač. Vždy píše z práce. Tak jsme se domluvily, že mě bude posílat SMS a já to tady napíšu.

Sousedi už kunu chytili do téhle pasti. Mají ji trvale postavenou hned u zdi baráku. Návnadu mají vejce.

7.7.2016 17:50
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

nomad72 napsal(a):
Javorka, dajak som nepostrehol, prečo píšeš za kolegyňu čápicu... čo jej shorel počítač? treba opatrne do tej klávesnice...

no a kuriér konečne priniesol pascu na kunu a tá je už hore na povale a má tam lahôdku, údenú makrelu... a ešte pôjdem za kamarátom, nech mi dá nejakého holuba do nej... dúfam, že pri kunách budem úspešnejší ako pri líške... a kuriér čo mi ju priniesol, mi povedal, že ak niečo chytím, ako kunu, líšku alebo jazveca, že on to odo mňa kúpi, že on je poľovník, že on s tým chce trénovať psa... takže, na tom ešte zarobím...

Ahojte, také s snažíme chytit kunu ale ty sv"iňuchy jsou mazané jak něco. Sežrala nám 15 vajec od ruánek, dvířka ju praštili po zádech a je fuč...

7.7.2016 18:11
peparazak

XXX.XXX.162.50

Zkuste dat navnadu slivkovy lekvar, snad jsem to napsal dobre.u nas svestkove povidla.jsou to mlsouni

7.7.2016 18:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný skorovečer. Honzíku vývařovna občas je. Něco sem tam posílám babičce a dědovi. A doma mám tři chlapy, dva z toho v pubertě a toho času jsou doma celý den maj prázdniny. Vaření mé děsně baví, škoda že není víc času.
Jinak třeba příklad, babička upeče dědovi kupovaný kuře a dědovi oteče noha ze dny. A když upeče vykrmeného kohouta ode mě, tak je děda ok.

7.7.2016 19:57
jako001

XXX.XXX.109.93

veraboskova napsal(a):
Pěkný skorovečer. Honzíku vývařovna občas je. Něco sem tam posílám babičce a dědovi. A doma mám tři chlapy, dva z toho v pubertě a toho času jsou doma celý den maj prázdniny. Vaření mé děsně baví, škoda že není víc času.
Jinak třeba příklad, babička upeče dědovi kupovaný kuře a dědovi oteče noha ze dny. A když upeče vykrmeného kohouta ode mě, tak je děda ok.

No pekny podvecer inak vsetkym chronicky chorym prajem vela zdravia a udrzanie aspon sucasnèho zdravotnèho stavu, ta dna je vplyvom amoniaku synovec trpi dnou papaju uz len brojlery z volnèho chovu priznaky zmizly.

7.7.2016 20:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Chovu zdar a dobrý večéér.

Věrko, no tak to je zajímavé, s tou dnou. Tak vidíte, jak je domácí chov prospěšný.

Všem dneska připíjím na zdraví melounovou šťávou a má úcta.
Zítra už je malá sobota, Hurá.

7.7.2016 20:23
nomad72

XXX.XXX.234.165

Tento sa tiež volal honza (hlaváč)

7.7.2016 20:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Honzíku, a ví o tom mamka? Tak dneska na dvojku, ano?

Nomádku, až v pět v noci zase budete tady s doktorem tvořit hodnoty,
tak si u toho, kluci moji, nezapomeňte střihnout rozcvičku.
Podívejte, jak u toho Peťan válí.
Ráz dva, ráz dva...

7.7.2016 20:34
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer z Roudnicka
Věrko, dnes jsem šoupla do trouby dva kilový kohoutky, páááč jsem jich dnes likvidovala 9 kousků, a jelikož jsem nepostřehla, že mám moc horkou vodu na paření, následně škubačka předvedla, co umí A tak dva byli fakt jen na doma, byli potrhaní. No ale proč to píšu ? moooc mě překvapilo, jak byli za cca 1,45 hod měkoučký. Do ted jsem je dávala pouze do papiňáku. Mňamka to byla
A jak tak koukám, papáme jen to nejlepší ze dvorku

7.7.2016 20:36
andreakiss

XXX.XXX.34.131

P.s. Věrko píšu, jelikož jste to tu někdy před nedávnem psala, že kohoutky pečete a tak jsem to podle Vás zkusila. Takže vlastně dík za typ

7.7.2016 20:41
nomad72

XXX.XXX.234.165

honzapm napsal(a):
Honzíku, a ví o tom mamka? Tak dneska na dvojku, ano?

Nomádku, až v pět v noci zase budete tady s doktorem tvořit hodnoty,
tak si u toho, kluci moji, nezapomeňte střihnout rozcvičku.
Podívejte, jak u toho Peťan válí.
Ráz dva, ráz dva...

Aaach jaj, honzíku, ja keby mal znova 26, ako on... to boli časy, keď som na najmenšom úde hory prenášal, skoro doslovne... si zober, že ja som mal v jeho rokoch fotku v muscle and fitness... teraz som už dávno za zenitom... a vieš, čo ma na tom najviac se*ie ? keď mi môj syn (8r) povie, taťo, poď si kopať loptu... to vtedy mi je skoro do plaču... ja mám chrbticu tak zničenú, že mám normálne predpísanú zdravotnú pomôcku palicu, na chodenie, ale hambím sa s ňou čo i len pred dom ísť... takže, niečo také ako rozcvička... to už ee

7.7.2016 20:43
nomad72

XXX.XXX.234.165

andreakiss napsal(a):
Dobrý večer z Roudnicka
Věrko, dnes jsem šoupla do trouby dva kilový kohoutky, páááč jsem jich dnes likvidovala 9 kousků, a jelikož jsem nepostřehla, že mám moc horkou vodu na paření, následně škubačka předvedla, co umí A tak dva byli fakt jen na doma, byli potrhaní. No ale proč to píšu ? moooc mě překvapilo, jak byli za cca 1,45 hod měkoučký. Do ted jsem je dávala pouze do papiňáku. Mňamka to byla
A jak tak koukám, papáme jen to nejlepší ze dvorku

Čo je to papiňák ?

7.7.2016 20:44
nomad72

XXX.XXX.234.165

Ahááá, už viem... tlakový hrniec...

7.7.2016 21:59
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Čo je to papiňák ?

V roce 1679 francouzký fyzik Denis Papin pří bádání páry náhodně vynalezl tlakový hrnec. Proto se občas používá název Papinův hrnec nebo papiňák.
To jenom aby si byl chytrej jako já, kamaráde můj.

7.7.2016 22:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

8.7.2016 05:11
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Nazdár,
No tak vstávat a cvičit hop hoo.

Velkostatek hlasi 15 stupnů, no krásné ranko je dnes.

Vše už poskqkuje vesele a já si jdu udělat kávičku

8.7.2016 05:58
nomad72

XXX.XXX.234.68

PBJK a dobré ránko... východ 9°C a jasno... toto mne vyhovuje, keď nieje tak horúco

nazdárek olymp... teraz sa pozri, aký som ja úspešný... dnes sa zase chytil do pasce jazvec... nieje taký veľký ako minule, ale pre tohoto si príde poľovník kuriér, takže budú nejaké dukáty a sa pozri na vylepšenú pascu, kohútik prežil !

8.7.2016 06:02
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ 9°C a jasno... toto mne vyhovuje, keď nieje tak horúco

nazdárek olymp... teraz sa pozri, aký som ja úspešný... dnes sa zase chytil do pasce jazvec... nieje taký veľký ako minule, ale pre tohoto si príde poľovník kuriér, takže budú nejaké dukáty a sa pozri na vylepšenú pascu, kohútik prežil !

Nazdár,

no ty si uplný lovec Pampalíny koukám

No zase ten jezevec a kde máš Lišku? ta potvora né a né se chytit co?

Mě dneska v noci vzbudil takový řev a pískot, tak se jdu podívat před barák co se děje a mistni vesnický pes dorostenec si to rozdával s kunou no a hádej kdo vyhrál.

Pes je chytrý, zahnal si ji pěkně do kouta mezi ploty

8.7.2016 06:03
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Ještě chytit jednoho a manželka by měla pomalu kožich na zimj

8.7.2016 06:04
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

Olympionik2008 napsal(a):

Zimu

8.7.2016 06:07
nomad72

XXX.XXX.234.68

Neboj, aj na líšku príde... to nevieš, že trpezlivosť ruže prináša ? a psovi gratulácia ono, tých predátorov je akosi veľa už... ja som kunu zatiaľ nechytil, ale to chce čas, však tá pasca je na povale len od včera...

a čo horal a 720-tka ? ranné vtáčatá nevstávajú? to sú mi móresy

8.7.2016 06:09
nomad72

XXX.XXX.234.68

Vidíš, to nieje zlý nápad ! kamarát, za toto si zaslúžiš pochvalu, pred rozvinutou zástavou !

8.7.2016 06:16
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Vidíš, to nieje zlý nápad ! kamarát, za toto si zaslúžiš pochvalu, pred rozvinutou zástavou !

No jistě a taková beranice na zimu taky neni k zahození

8.7.2016 06:20
nomad72

XXX.XXX.234.68

No jistě a taková beranice na zimu taky neni k zahození

Keď ja radšej bez baranice doktůrek

8.7.2016 06:21
jako001

XXX.XXX.109.93

Dobrè rànko vsetkym ficim do roboty, nomàd kràsa, predtym nez ho niekomu dàs si precitaj nieco na nete o jeho masti je to liek, aj na tvoje kosti

8.7.2016 06:32
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Keď ja radšej bez baranice doktůrek

8.7.2016 06:35
nomad72

XXX.XXX.234.68

Sa nehraj na fajnového

8.7.2016 06:52
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

nomad72 napsal(a):
Sa nehraj na fajnového

Sokolíku, ja dopíjím čaj a jdu do brambor

2 řádky nás dnes čekají hip hip hurá
Ideálni počasí dnes, prostě pecka oj oj.

8.7.2016 08:40
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré dopoledne, hlásím 18°C asi bude pařák. Pánové jak vy to děláte že se z té postele vykopete tak brzo? Já vstávám v 5:00 a než to vše běhnu a prokrmím, popovídám s tak je fůra hodin To bych musela vstávat asi ve 4
Jste prostě raní a noční ptáčata

Čajíček a snídaně už proběhla tak se jde něco dělat dokud venku není teplo.

8.7.2016 08:43
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Sokolíku, ja dopíjím čaj a jdu do brambor

2 řádky nás dnes čekají hip hip hurá
Ideálni počasí dnes, prostě pecka oj oj.

Olymp, vy už vyoráváte brambory? Nebo jen okopáváte? My letos z mrambor budeme mít bídu a utrpení... pustil se nám do nich hryzec a nevíme co s ním, s potvorou jednou.

Přeji krásný den, ať se daří.

8.7.2016 08:53
horal

XXX.XXX.58.226

Nebojte kamarádi jsem tady. Musel jsem ráno zavčasu k naši pani doktorce, včera mi otekly nohy a při mé cukrovce to nemusí být banalita, ale jak tvrdí doktorka neni to nic neobvyklého. Prostě se mi přehřály haxny a zavodnily se. Takže nějaké prášky a děj se vůle boží.
Nomádku, kamaráde, kolem tebe se to jen hemží predátoři, takže " lovu zdar ". A nedávej ho myslivcům, ti ho zase pustí a příští rok jich tam bude o nějakých pět navíc. Dobře ti radí nulajednička udělat mast, která působí jako všelék. Nesmí se škvařit, ale nechat maso vyvařit a pak až vývar vychladne mast sebrat.
Tak jdu něco dělat jako doktor, chudák z té Prahé je voľjaký zmetěný. Jde si dělat kafe ale dopíjí čaj. No a dneska celý den v bramborách na tom sluníčku, chudák. Doufám že si veme nějaké sombréro, aby to nezanechalo trvalé následky. Pak by se už na ty drny nepodíval.
Hezký den.

8.7.2016 09:44
nomad72

XXX.XXX.234.109

Ni+Pa napsal(a):
Dobré dopoledne, hlásím 18°C asi bude pařák. Pánové jak vy to děláte že se z té postele vykopete tak brzo? Já vstávám v 5:00 a než to vše běhnu a prokrmím, popovídám s tak je fůra hodin To bych musela vstávat asi ve 4
Jste prostě raní a noční ptáčata

Čajíček a snídaně už proběhla tak se jde něco dělat dokud venku není teplo.

O 03:00 najneskôr o 03:30... a v pohode

8.7.2016 09:50
nomad72

XXX.XXX.234.109

horal napsal(a):
Nebojte kamarádi jsem tady. Musel jsem ráno zavčasu k naši pani doktorce, včera mi otekly nohy a při mé cukrovce to nemusí být banalita, ale jak tvrdí doktorka neni to nic neobvyklého. Prostě se mi přehřály haxny a zavodnily se. Takže nějaké prášky a děj se vůle boží.
Nomádku, kamaráde, kolem tebe se to jen hemží predátoři, takže " lovu zdar ". A nedávej ho myslivcům, ti ho zase pustí a příští rok jich tam bude o nějakých pět navíc. Dobře ti radí nulajednička udělat mast, která působí jako všelék. Nesmí se škvařit, ale nechat maso vyvařit a pak až vývar vychladne mast sebrat.
Tak jdu něco dělat jako doktor, chudák z té Prahé je voľjaký zmetěný. Jde si dělat kafe ale dopíjí čaj. No a dneska celý den v bramborách na tom sluníčku, chudák. Doufám že si veme nějaké sombréro, aby to nezanechalo trvalé následky. Pak by se už na ty drny nepodíval.
Hezký den.

Horalko, kamarát, však som už písal, že len nejaký lev alebo tiger a mám komplet... ale ako sa poznám, aj to ku mne zavíta... veď sa pozri, čo behá kúsok od nás : http://www.cas.sk/clanok/419931/to-ako-sa-vyvrbi-zahada-okolo-selmy-z-vychodneho-slovenska-necakal-nikto-nove-foto/ takže, ja som pripravený a dnešný úlovok ide na kšeft...

8.7.2016 11:09
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Zdravím přátelé zeleného údolí

Věrko, děkuji za info o líhnutí. Ještě bych měla dotaz: při těchto teplotách líhnete i kuřátka? Bioska nemá vlhkoměr, tak to řeším tak, že dám líheň do místnosti ve které je požadovaná vlhkost a ke konci líhnutí rosím a beru to odhadem.

Andy i vám moc děkuju.

A ještě bych se chtěla zeptat zbyla mi směs pro kuřátka o energysu kuře MINI dala by se zkrmit? Nebo jen míchat se směsí pro křepelindy nebo vůbec nedávat? Hned po vylíhnutí dáváte kukuřičný šrot nebo směs?
A ještě mám otázku jestli dáváte křepelkám nějaké přídavečky jako vitamíny, minerály, zeleninu(mrkev, salát, kopřivy, trávu), ovoce?
Já vím už jsem otravná, ale nechci nic podcenit. Děkuji
Než jsem vylíhla svoje první kuřata, tak jsem přečetla celou FAUNU od předu dozadu a zpět. Jsou tady cenné rady z praxe od vás chovatelů

8.7.2016 11:16
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Včera dovezené dneska večer pěkně odpočaté půjdou do líhně.
Už se těším na kuřátka a pak na nadívané a na špíz.

Škoda, že tu není slintající smajlík

8.7.2016 11:37
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
Horalko, kamarát, však som už písal, že len nejaký lev alebo tiger a mám komplet... ale ako sa poznám, aj to ku mne zavíta... veď sa pozri, čo behá kúsok od nás : http://www.cas.sk/clanok/419931/to-ako-sa-vyvrbi-zahada-okolo-selmy-z-vychodneho-slovenska-necakal-nikto-nove-foto/ takže, ja som pripravený a dnešný úlovok ide na kšeft...

Panečku Kapušanská lochneska. Počkej až ti vleze do pasti, to budeš slavnej, s novináři se dvěře netrhnou a pak ocránci, jak si si mohl dovolit chytit zvíře které je tak unikátní. Doporučuju nabrousit rychlopalné vidle, né na tu záhadu, ale na ty ochránce.

8.7.2016 11:37
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Javorko zdravím
ploténky jsou bolestivá s..ňa.

Včera jsem byla opět na neurologii, kde mi řekli, že by to chtělo hospitalizaci a kapačky, ale není místo Ptala jsem se jestli bych mohla na kapačky docházet ambulantně. Bylo mi řečeno, že ano, ale že o dovolených tuto službu neposkytují z důvodu chybějícího personálu.
A to je prosím KRAJSKÁ NEMOCNICE!
Musím to nějak vydržet do 20.7. kdy mám termín magnetické rezonance na kterou čekám 2 měsíce.
Zdravotnictví jde opravdu do kelu.

Javorko držím pěsti ať to nebolí a NEPŘEDKLÁNĚT A NIC NEZVEDAT!

8.7.2016 12:35
nomad72

XXX.XXX.234.109

Javorko zdravím

Včera jsem byla opět na neurologii, kde mi řekli, že by to chtělo hospitalizaci a kapačky, ale není místo Ptala jsem se jestli bych mohla na kapačky docházet ambulantně. Bylo mi řečeno, že ano, ale že o dovolených tuto službu neposkytují z důvodu chybějícího personálu.
Musím to nějak vydržet do 20.7. kdy mám termín magnetické rezonance na kterou čekám 2 měsíce.

Poslal som ti správu...

8.7.2016 13:00
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Ni+Pa napsal(a):
Olymp, vy už vyoráváte brambory? Nebo jen okopáváte? My letos z mrambor budeme mít bídu a utrpení... pustil se nám do nich hryzec a nevíme co s ním, s potvorou jednou.

Přeji krásný den, ať se daří.

My uz vykopáváme bramborya jsou fakt moc pěkné.

8.7.2016 13:16
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

My uz vykopáváme bramborya jsou fakt moc pěkné.

Ukázaná platí

Zdravím Olympionika

8.7.2016 13:17
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Už jsem odepsala

Pro Nomáda
špatně jsem zařadila respektive jsem nezařadila vůbec smajlík

8.7.2016 13:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo, Přemku, poslechni vyjandotku a ukaž své brambůrky.

8.7.2016 13:25
nomad72

XXX.XXX.234.109

Ahoj saganov vlas... vieš, ako sa rozlúčili s olympom v prahe ? no, byli rádi čo nové na gauči?

8.7.2016 13:26
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):
Jo, Přemku, poslechni vyjandotku a ukaž své brambůrky.

Honzíku z gaučiku asi vás postraším

Budliky budkliky já jsem ČERT!

8.7.2016 13:28
nomad72

XXX.XXX.234.109

Jeee to je teda fakt strašidlo...

8.7.2016 13:29
nomad72

XXX.XXX.234.109

Olymp nedá fotku zemiakov... však ani nedal selfie-čko z práce

8.7.2016 13:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pomooc, to vypadá jak barbucha, vyjandotko.
A z tý jsem míval v dětství jako fakt vážnou fóbii.
Matka mě s ní pořád strašila, bar... bar... bar... barbucha.
To jsem dopadl, vždyť já už ani tu barbarii nedám do hu.by
vod tej doby. Jó, ta moje mimořádná paměť, to je outěžek.

8.7.2016 13:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Na vlaškáriu moc novinek není. Mládež se pouští až do spodních malin, odkud v minulosti číhávala liška. Je to takové jediné místo, kde není dvojí dvoumetrový plot, ale jen jeden, vytuněný. Pod plotem to posekat moc nejde, je tam příkrý svah, ale já to výhledově zkusím aspoň na laně se srpem, s křoviňákem bych mohl přijít o nějaký ten svůj cenný úd, že.
Budu muset plochu výběhu trochu zmenšit a stávající plot udělat nově venkovním a udělat jeden vnitřní. A budu mít vnitřní klid.
Včera nebylo moc horko, tak jsem udělal oheň a spálil ty větve z ořešáku, a starou nůši, která, když jsem ji nesl se senem, se mi vždy zapíchla do boku a už byla taková obecně jetější. Pak jsem spálil různé staré krabice na kuřátka a nějaké smetky z kolny na dříví, prostě takový ten eko-bio bordýlek, nějaké lískové větve a staré hřady a starý plot, co mám teď jedno fungl nové pole a tak všeobecně jsem dělal pořádek - a sekal trávu, pro změnu.
Dotáhl jsem do nové garáže jeden regál, tak to dneska ještě dopoklidím a doladím,
a už zase abych navážel nové dřevo na vyschnutí do kolny a tak dále.
Železnými hráběmi jsem pokopal všechna popeliště, srovnal prázdné palety po dříví,
takže vznikne na jejich místě asi popeliště nové.
Začínají zrát třešně, ptáci už náletují, tak vytáhnu žebřík a budu mlsat a pokusím
se nespadnout. No, jak říkám, nového nic anebo furt se flákám na gaučíku.

Má úcta.

8.7.2016 13:50
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):
Pomooc, to vypadá jak barbucha, vyjandotko.
A z tý jsem míval v dětství jako fakt vážnou fóbii.
Matka mě s ní pořád strašila, bar... bar... bar... barbucha.
To jsem dopadl, vždyť já už ani tu barbarii nedám do hu.by
vod tej doby. Jó, ta moje mimořádná paměť, to je outěžek.

Honzíku podoba fakt sedí.

Taky se do dneška bojím chytit vši měla jsem vlasy po zadek a moje máma mě vždycky strašila, že když se nebudu česat tak mě v noci odtáhnou do rybníka a utopí mě.

8.7.2016 13:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Když jsem usínal, šátrala mi rukou pod peřinkou, chytala mě za palec u nohy
a dělala bar bar bar bar bar... Uííííííííííí.

Matky jsou strašné. Dlouhým vlasům zdar! Howgh.

8.7.2016 13:57
nomad72

XXX.XXX.234.109

Snaživý chlapec... ja teraz čakám kuriéra, čo si príde pre jazvedeca (tak hovorí môj syn, že jazvedec ) no a už mám nachystanú pílu a krovinorez, sekerky, traktor a pôjdem klčovať prales... neviem, či by som už nemal aj cesnak vybrať zo zeme, bo palice sú už vyrovnané, asi ešte počkám dva tri dni, lebo zajtra má pršať a potom zase horúčky až 36°C tak aby sa pekne vysušil... a piraňam by bolo treba vystlať hniezdisko slamou, bo už majú (zajtra) 18 týždňov a čo je zaujímavé, z tých 70 kusov, sú len traja ! kohútikovia tak si myslím, že super

8.7.2016 14:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Javorko zdravím

Díky,
ono se hezky řekne. Můj muž mě taky hezky radí, ať nic nedělám. Ale zahradu nezaleje, neuvaří, ale jíst chce.
Já mám tedy spíš skřípnutý nerv. A to jsem chodila se zády v květnu do lázní. Moc to tedy nepomohlo.
Já jsem ani u doktora nebyla, když jsem to měla před časem, tak mi doktor řekl ať nevozím kolečko s hlínou a nedal mi ani injekci.
Přeji ať se to brzy zlepší

8.7.2016 18:54
začátek

XXX.XXX.4.22

nomad72 napsal(a):
Snaživý chlapec... ja teraz čakám kuriéra, čo si príde pre jazvedeca (tak hovorí môj syn, že jazvedec ) no a už mám nachystanú pílu a krovinorez, sekerky, traktor a pôjdem klčovať prales... neviem, či by som už nemal aj cesnak vybrať zo zeme, bo palice sú už vyrovnané, asi ešte počkám dva tri dni, lebo zajtra má pršať a potom zase horúčky až 36°C tak aby sa pekne vysušil... a piraňam by bolo treba vystlať hniezdisko slamou, bo už majú (zajtra) 18 týždňov a čo je zaujímavé, z tých 70 kusov, sú len traja ! kohútikovia tak si myslím, že super

Dobré poledne ve spolek, tak to jsem z toho pav, ze 70 ks 3 kohouti a já to mám naopak. Bude to asi tim, že jsem si dal závazek, skončit s líhnutim s koncem dubna, ale nějak se mi to vymklo a skončilo to teprv včera.Letos jsem udělal asi 900ks, ale větší % kohouti a taky je nikdo nechce, tak jsem je likvidoval jak to šlo, ale tak 100 jich ještě mám no hrůza.Pokud se tu již neukážu tak mě zřejmě při krmení sežrali. Jinak přikládám foto, že je letos s líhnutím konec, šmitec, fajrunt a bude se gaučíkovat, pivovat a nebudem sledovat hodinky, kdy letět otočit vajíčka v líhni, klídek a pohoda a to samé přeji vám všem.

8.7.2016 18:56
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím přátelé zeleného údolí

Věrko, děkuji za info o líhnutí. Ještě bych měla dotaz: při těchto teplotách líhnete i kuřátka? Bioska nemá vlhkoměr, tak to řeším tak, že dám líheň do místnosti ve které je požadovaná vlhkost a ke konci líhnutí rosím a beru to odhadem.

Andy i vám moc děkuju.

A ještě bych se chtěla zeptat zbyla mi směs pro kuřátka o energysu kuře MINI dala by se zkrmit? Nebo jen míchat se směsí pro křepelindy nebo vůbec nedávat? Hned po vylíhnutí dáváte kukuřičný šrot nebo směs?
A ještě mám otázku jestli dáváte křepelkám nějaké přídavečky jako vitamíny, minerály, zeleninu(mrkev, salát, kopřivy, trávu), ovoce?
Já vím už jsem otravná, ale nechci nic podcenit. Děkuji
Než jsem vylíhla svoje první kuřata, tak jsem přečetla celou FAUNU od předu dozadu a zpět. Jsou tady cenné rady z praxe od vás chovatelů

Je to stejné jak psala Andrea. Jako líhnete kuřata, akorát že se křepelky líhnou 16tý nebo 17tý den obvykle. JInak dávám po vylíhnutí hned křepelku mini od Energysu namixovanou. Žádný šrot kukuřičný jako u kuřat nedávám. Kuře mini nemůžu radit. Tuhle zkušenost nemám.
Akorát jednou nám došlo krmení pro křepelky, tak můj muž namlel na mlýnku na koření pšenici. A dal to křepelkám. Během pár hodin jedna odcházela za druhou, asi jim to ucpalo zažívání.
Dospělým přidávám předem namočenou a uvařenou pšenici, drcené skořápky, grit (červenou kostku v pytlíku za 25 Kč u nás se tomu říká Dudák :) ), sem tam trávu. Milujou napůl rozkrojenou okurku. Tu doslova vyzobou, že zbyde jenom slupka :).

8.7.2016 18:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, nomáde, fakt jen tak málo kohoutů? Nejsou tam i Vašci? Já mám dva nevyhraněný, vypadají jak slepice. Kdyby jim ocasní pera nesvítili do zelena a neměly silnější nohy, tak si říkám, že vypadaj jak slepice. Hřebínek nic, hlava jako slepice a není to slepice.

8.7.2016 19:37
nomad72

XXX.XXX.234.152

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer, nomáde, fakt jen tak málo kohoutů? Nejsou tam i Vašci? Já mám dva nevyhraněný, vypadají jak slepice. Kdyby jim ocasní pera nesvítili do zelena a neměly silnější nohy, tak si říkám, že vypadaj jak slepice. Hřebínek nic, hlava jako slepice a není to slepice.

Kľudne ti to odprisahám, ak chceš...

8.7.2016 19:48
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer z Roudnicka. Tak jsme se dnes trošku zase ohřáli co ?
I my dnes měli napilno. Měla jsem tu brigádníka a ten mi čistil oba výběhy u slepiček - sundaval cca 5-10ti cm vrstvu tvrdých hov..., trávy atd. No bylo toho dva konťáky
Naštěstí to bylo dvacetileté mládě, tak mu to šlo dobře já jen ocmrndávala a dočisťovala, ale i tak jsem toho měla celkem dost
Tak, děti jsou nakrmené, jdu posbírat vajíčka ke křepelkám a asi dnes brzy usnu Jasně, nejdřív uspim pipky

8.7.2016 20:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

nomad72 napsal(a):

A co nějakou hromadnou fotku?
Jinak vážení, akuální depeše ze zahrady od manžela. Líhnou se ruánce kachňata, tak snad to dopadne dobře

8.7.2016 23:36
horal

XXX.XXX.58.226

A jéjé, pánové si vzaly příklad ze mně a vyrazily na pivo, anebo jsou tak unaveni že už spinkají spánkem spravedlivých. No a já dneska nikam nešel, radši jsem si otevřel lahvinku modrého prtugala. No řeknu vám to se dějou věci, napřed v Domažlicích mladý chlap skočí za bílého dne z Domažlické věže mezi nic netušící lidi, pak 3 km pod Přimdou padesátiletá žena chtěla spáchat sebevraždu v autě nárazem dfo stromu. Jenomže se ji to nepovedlo a byla na živu tak utekla do lesa. Den a noc ji hledali policisté a hasiči bezvýsledně. Nalezena byla až další den mrtvá asi kilometr od místa nehody. Neskonala na následky zranění, ale oběsila se na vlastním pásku. Teď budu hodně ironický, ale beru to z pohledu kolegů hasičů se kterými jsem ještě před rokem vyjížděl k zásahům. Hodiny a hodiny pročesávali s policisty les, desítky lidí nespalo a snažilo se najít řidičku o keré se domnívaly že je v šoku a potřebuje pomoc. Nši kluci hasičský přišly domů nad ránem, pátrání bylo neúspěšné, ale většina musela ráno do práce, a to je ten problém. Kdyby ta pani si hodila mašli doma na zahradě nebo ve stodole, desítky lidí by se nemusely honit den anoc po lese. Dokonce i vrtulník s termovizí ji nemohl najít.
To jsou hororové věci na noc. Ale stejně většina si to přečtete až ráno.
Tak dobrou noc ne bo dobré ráno.

9.7.2016 00:18
nomad72

XXX.XXX.234.12

No, modré víno jsem ješte nepil...

9.7.2016 01:04
javorka

XXX.XXX.98.207

Jsem tak ospalá, že budu spát i po hororu. Doufám.
Dobru noc.

9.7.2016 05:01
nomad72

XXX.XXX.234.22

Horalko, tak som snoril, ten chlapík skočil z tej veže 5.7. o 14:00 hod... no sú to smutné príhody, ktoré ja pripisujem dobe v ktorej žijeme... každý sa niekam ponáhľa, stres, peniaze, hypotéky, a ako som tu aj čítal, stav zdravotníctva... morálka ľudí upadá, zúfalstvo z neriešiteľných situácii stúpa, a tak to potom končí tak, ako to je... smutné.

inak, PBJK a dobré ránko, východ 18°C, zamračené... oproti včerajšku sa dosť oteplilo, teda ranná teplota... dnes by malo u nás pršať, teda dúfam, že sa tak stane...prajem pekné ránko.

9.7.2016 05:06
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

nomad72 napsal(a):
Horalko, tak som snoril, ten chlapík skočil z tej veže 5.7. o 14:00 hod... no sú to smutné príhody, ktoré ja pripisujem dobe v ktorej žijeme... každý sa niekam ponáhľa, stres, peniaze, hypotéky, a ako som tu aj čítal, stav zdravotníctva... morálka ľudí upadá, zúfalstvo z neriešiteľných situácii stúpa, a tak to potom končí tak, ako to je... smutné.

inak, PBJK a dobré ránko, východ 18°C, zamračené... oproti včerajšku sa dosť oteplilo, teda ranná teplota... dnes by malo u nás pršať, teda dúfam, že sa tak stane...prajem pekné ránko.

Nazdar Lovec Pampalín

Hop hop.

9.7.2016 05:22
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Včéra jsem měl ouplně fičák

Nejdříve Wimbledon, pak ME v atletice no nevěděl jsem, co dřív

Dnes mé čeká dodělat maštal a následně přestěhovat kozénky do vězšího prostoru, aby holky mohly skotačit i za nepříznivého počasí

Jinak dnes po ránu je už fakt teplo,19 ' stupnů, no nádhera

Soudružky Leghorní už začaly z vesela dnešni produkci vajec, Pionýrky Sasexky vyrazily z nádvoři rovnou do sadu na ranni rozcvičku a kozy neště chrápou, husy taky a oumladina vesele poskakuje v odchovně.

Tak že vše v pořádku a já si jdu udèlat kafíčko.

9.7.2016 05:23

Dobre rano vsem. Dnes mame polojasno a 15 C. V praci mame noveho sluzebniho psa tak tu je trocha veselo. Krasny den vsem!

9.7.2016 05:23
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

nomad72 napsal(a):

Tak jak je na tom dnes Lovec Pampalíny?

Je dnes nějaký úlovek?

9.7.2016 05:24
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Dobre rano vsem. Dnes mame polojasno a 15 C. V praci mame noveho sluzebniho psa tak tu je trocha veselo. Krasny den vsem!

Dobré ránko kolego.

No vidíte, alespoň se nenudíte

9.7.2016 05:25

Ty jsou tak kraaaasssneeee

9.7.2016 05:27

Zdravim to teda joo, opravdu se nenudime a to je dobre.

9.7.2016 05:31

Tak jak je na tom dnes Lovec Pampalíny?

Je dnes nějaký úlovek?

Urco zase jezevec ptz on asi nomad chce rozsirit farmu o dalsi odvetvi

9.7.2016 05:36
nomad72

XXX.XXX.234.22

Aaaa dnes nie... ani kuna nič, ani líška... a ten včerajší jazvec už trénuje poľovníckych psov veľmi ďaleko ale vám poviem, dostať ho živého z tej pasce, pola riadna fuška... hovädo zúrivé nechcelo z tade, nakoniec sme použili takú slučku, čo sa prasa za rypák chytá pri porážke... ale nakoniec to dobre dopadlo

9.7.2016 05:39
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

No taky bych to tak viděl on už neví, čím by jsi svůj chov rozšířil

Nebo přijde ouplně s nějakou novinkou

9.7.2016 05:41
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

nomad72 napsal(a):
Aaaa dnes nie... ani kuna nič, ani líška... a ten včerajší jazvec už trénuje poľovníckych psov veľmi ďaleko ale vám poviem, dostať ho živého z tej pasce, pola riadna fuška... hovädo zúrivé nechcelo z tade, nakoniec sme použili takú slučku, čo sa prasa za rypák chytá pri porážke... ale nakoniec to dobre dopadlo

No vidíš jak jsi šikovný Pampalini hop hop hop

Já jsem včerá plemenil připustil jsem ještě jednou králiči samici a to byl cvrkot

R x asi za 5 minut a hotovo

9.7.2016 05:42
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Já jsem včerá plemenil připustil jsem ještě jednou králiči samici a to byl cvrkot

4x.

9.7.2016 05:42

Krizenec mezi jezevcem a kunou?☺☺☺.

9.7.2016 05:43
nomad72

XXX.XXX.234.22

Daj pokoj, o toto fakt nemám záujem... aj keď som čítal, že mäso z jazveca je veľmi chutné, akurát ho treba vyšetriť na trichinelózu... vraj je ňou veľmi často postihnutý, a to fakt nemusím...

9.7.2016 05:44

nomad72 napsal(a):

To ti verim

9.7.2016 05:45
nomad72

XXX.XXX.234.22

Chcel by si byť králik, čo?

9.7.2016 05:48
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

nomad72 napsal(a):
Chcel by si byť králik, čo?

Pampalini ale no ták

9.7.2016 05:51
nomad72

XXX.XXX.234.22

Pampalini ale no ták

však čo...ne?

9.7.2016 05:52
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

No a sledoval jsem včera podvečer, jak si Eda Kohout Sasexák vymyslel k domonalosti pojímáni soudruzek Leghorních

Soudružka přičápne Eda obkročí Soudružku a lup a je to.

Ani na ni nemusi skákat, no to je vám sranda

Leghorni soudružky následovně spokojeně odběhne z vesela.

9.7.2016 05:54
nomad72

XXX.XXX.234.22

Však ty máš normálne... no ako by som to slušne... na dvore red tube

9.7.2016 05:55
nomad72

XXX.XXX.234.22

Už mi tu v kuchyni vonia smažená slaninka... to budú mňam raňajky kto si dá?

9.7.2016 05:56

nomad72 napsal(a):

Tot to nejmin.

9.7.2016 05:57
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

nomad72 napsal(a):

No to teda, tady se to vše plemení jedna radost haha
A to nechtěj vědět, co se děje u souseda, který tam má 25 dorostenců kohoutů Leghorních a Vlašáku 18 týdnů starých, to je teprve sodoma komora

9.7.2016 05:59

nomad72 napsal(a):
Už mi tu v kuchyni vonia smažená slaninka... to budú mňam raňajky kto si dá?

Taky dobry! Slanina je dobra vzdy. Ja tu v praci dneska mam zrovna chleba s domacim syrem a pazitkou. A vlkodlak dostal taky ochutnat...

9.7.2016 06:00

No to teda, tady se to vše plemení jedna radost haha
A to nechtěj vědět, co se děje u souseda, který tam má 25 dorostenců kohoutů Leghorních a Vlašáku 18 týdnů starých, to je teprve sodoma komora

9.7.2016 06:02
nomad72

XXX.XXX.234.22

Slanina je najlepší zákusok a kde je horal? ten nám tu chýba do pánskej jazdy...

9.7.2016 06:03
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Dnes u nás na Veskostatku bude k obědu jehněčí oj oj oj.

9.7.2016 06:05
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

nomad72 napsal(a):
Slanina je najlepší zákusok a kde je horal? ten nám tu chýba do pánskej jazdy...

Školník, no byl včéra Pátek, tak byl na plénum v hospodě jistě

nomad72

XXX.XXX.234.22

Dnes u nás na Veskostatku bude k obědu jehněčí oj oj oj.

A u nás bryndzové halušky so slaninou

nomad72 napsal(a):

Asi susi seno nebo seka dalsi...

9.7.2016 06:06
nomad72

XXX.XXX.234.22

Školník, no byl včéra Pátek, tak byl na plénum v hospodě jistě

Nebol... si nečítal vyššie ? pil modré vínko...

9.7.2016 06:08

Tak to, ja bych dneska radsi na obed k nomadovi nebot jehneci nebo divocinu ja nemusim.

9.7.2016 06:11
nomad72

XXX.XXX.234.22

Tak to, ja bych dneska radsi na obed k nomadovi nebot jehneci nebo divocinu ja nemusim.

však dojdi... ale sa ponáhľaj, lebo my ak sa do toho pustíme... za chvíľku nezostane ani hrniec, v ktorom sa varili

9.7.2016 06:14

nomad72 napsal(a):
však dojdi... ale sa ponáhľaj, lebo my ak sa do toho pustíme... za chvíľku nezostane ani hrniec, v ktorom sa varili

Jen si dejte na me by jste cekaly hoodne dlouho a musel bych vzit sebou vlkodlaka

9.7.2016 06:16
nomad72

XXX.XXX.234.22

Jen si dejte na me by jste cekaly hoodne dlouho a musel bych vzit sebou vlkodlaka

Ako som postrehol, píšeš z práce... ty pracuješ ako čo?

9.7.2016 06:18

Jako ďas pane profesore

9.7.2016 06:19

Hlidac.

9.7.2016 06:19
nomad72

XXX.XXX.234.22

Jako ďas pane profesore

Mi neuveríš, ale som čakal, že presne toto odpíšeš, Marečku

9.7.2016 06:23

nomad72 napsal(a):
Mi neuveríš, ale som čakal, že presne toto odpíšeš, Marečku

Ale verim.

9.7.2016 06:27
nomad72

XXX.XXX.234.22

Kurnik, už by sa patrilo niečo robiť... ale neviem, do čoho sa pustiť... či vonku na záhrade alebo v pralese, alebo niečo vo vnútri... dážď je na spadnutie... no nič... idem od vás a pozdravte súdruha horala, ak tu príde... poklona.

9.7.2016 06:33
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

9.7.2016 06:35
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Tak už jsem husy vyprovodil do sadu a provozují tam něco jako zkušební startovaci dráhu leteckou

9.7.2016 06:38
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Se jako rozběhnou a valej to tak 300 m po sadu a asi chtějí někam odlítnout nebo nevím co tím zamýšlejí lítaj tam jak pometla

9.7.2016 06:52

Ták a husy jsou v sadu na pastvě

Teda ty jsou opravdu nadherne.

9.7.2016 08:39
jako001

XXX.XXX.109.93

nomad72 napsal(a):

Nomàd neprisahaj sa ti zadarilo ja màm z 11 marasiek 4 kohuty a skàcem od radosti, buduci tyzden sa budu kruzkovat.

9.7.2016 08:53
jako001

XXX.XXX.109.93

nomad72 napsal(a):
Daj pokoj, o toto fakt nemám záujem... aj keď som čítal, že mäso z jazveca je veľmi chutné, akurát ho treba vyšetriť na trichinelózu... vraj je ňou veľmi často postihnutý, a to fakt nemusím...

Nomàd naozaj z praxe ako byvaly dnes uz len obcasny polovnik trichineloza inak svalovec je velmi nebezpecnà, no nastastie varenim sa zabije, inak vseobecne je to choroba diviakov ale moze sa vyskytnut u hociakej zverine preto sa musi varit dlho a bez vysetrenia nedàvat do klobàs, cca asi 10 rokov dozadu unàs na druzstve dostali klobàsy kdesi od detvy boli zo psa ten bol krmeny divinou a mal trichinelu vysledok 5 ludi v karantène,2 znich dozivotnè nàsledky 3 su ok.Nijak vsak divinu neodszudzuem stàle ju màm v mrazzàku

9.7.2016 09:06
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Teda ty jsou opravdu nadherne.

Jojo jsou to krasavice a houser Kapitán Landénský, tak ten má si myslím tak cca 8 kg ve 3 měsicích.

Je to fakt macek

9.7.2016 09:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, musím říct, že jakmile nyní slyším slovo líheň, líhnutí či násadová vejce,
tak se normálně opupínkovávám. Jsem TAK RÁD, že už mám měsíc vypnuto, ách.

Věrka, to je čiperka, taková líhnoucí výkonnost, uf.
A ty recepty na křepelky, no teda ale, tomu říkám pokušení.

Horalku, taky se tu dějí věci.
Ale nechám si je pro sebe, to aby naše vypraná teplákovka byla hezky veselá,
když už svět kolem není.

Brzo snad přidám nějaké ty fotky, zahrada růží je teď neskutečná.

Má úcta.

9.7.2016 09:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

To by mě tedy zajímalo, co je to ta červená roura, to vaše red tube, kucí.

Jinak krásné ráno všem normálním lidem, jako jsem např. já, že,
a v pět v noci spinkáme.

Hop hop.

9.7.2016 09:15
jako001

XXX.XXX.109.93

Se jako rozběhnou a valej to tak 300 m po sadu a asi chtějí někam odlítnout nebo nevím co tím zamýšlejí lítaj tam jak pometla

Natyzden dojde 10 landenov ako kazdy rok dàm fotky ak dorazia a nakupeny zverinec bude komplet, neràtam brojlery kukuricnà kacica sedi opat na 19 vajciach zas v kukurici

9.7.2016 09:25
jako001

XXX.XXX.109.93

Inak chapci a dievcatà co tu màte biosky mala by mi prist bioska 06 cakàm ju uz tyzden je to nudzovà liahen ale budem ju musiet zapnut akà teplota je ideàl viem ze nomàd, zaciatok maju biosky upozornujem ze liahen bude obsluhovat moja velmi drahà a milovanà polovicka, vlkost je nezaujimavà mna zaujima teplota cital som nàvody ale ja ako laik bez reàlneho videnia liahne màm v tom chaos, cize sem vase nastavenia na experimenty niet casu.Podakujem za kazdu radu.

9.7.2016 09:53
horal

XXX.XXX.58.226

Dobré dopoledne děvčata a chlapi. Nene nevstával jsem teťkom, to jsem se právě vrátil ze zahrady. Byl jsem tady už v půl šesté, dokonce jsem měl napsaný i příspěvek. Chtel jsem kamarádu nonadovi vysvětlit proč piju modré víno, ale já hlupák stará hlava děravá když jsem posunul stránku výš aby se mi objevil obdélníček, vložit příspěvek, objevija se tam reklama levné krmení no a já na ni kliknul. Takže příspěvek v čudu a já šel radši na zahradu. A už jsem to udělal mnohokrát a udělám to znovu. No jo starého psa novým kouskům nenaučíš.
Včera jsem posekal školní fotbalové hřiště a jestli se mi to povede usušit budu mít sena na celý rok. No řeknu vám naběhal jsem za sekačkou dobrých 12 kilometrů. Začíná být docela teplo tak to pudu rozházet, i když občas nějaký ten mráček sluníčku utře nos, tak dofám že to bude schnout.
Tak hezký den.

9.7.2016 10:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
kachna se šla vyvenčit, tak letmý pohled do hnízda. Je tam 5 kachňátek.
Zajímavé je, že tentokrát kachna zasedla a nepustila peří. Ale hnízdo má upravené, pěkné. Pak je zajímavé, že tam původně bylo asi 13 vajec. Ale kde jsou, ví jen kachna.

9.7.2016 10:30
javorka

XXX.XXX.98.207

Trochu naruším "pánskou jízdu":

Přeji hezký den,
ten u nás opravdu je. Večer se pěkně zalilo a teď krásně svítí slunce.

Olympioniku, husičky nádherné. To je radost se podívat.

A na Honzíkovy růže se už opravdu moc těším.
Já už to mám dost odkvetlé, chtělo by ostříhat, ale musí to chvilku počkat až toho budu schopná.
Já si tu užívám denivky, to je taky paráda.

9.7.2016 12:32
nomad72

XXX.XXX.234.108

Asi pred 10 minútami začalo u nás pršať... ale fajne ide ! stihol som obrať marhule a vybrať zo zeme 308 hlavičiek krásneho cesnaku... a ideme zavárať marhule

9.7.2016 13:21

nomad72 napsal(a):
Asi pred 10 minútami začalo u nás pršať... ale fajne ide ! stihol som obrať marhule a vybrať zo zeme 308 hlavičiek krásneho cesnaku... a ideme zavárať marhule

to je urodicka panecku.

9.7.2016 13:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak dneska špagety a krůtí maso na houbách,
no krása střídá nádheru.
K tomu domácí koláčky, jablečné. A růžová limonáda a meloun.
No a teď se jdu odebrat hádejte kam.
No na vécé to nebude, nenene. Já snesu dost.

Má úcta.

Javorko, tužte se. Já taky už nějaké budu stříhat - někdy...
Vona nám ta práce nikam neuteče, že.

9.7.2016 13:45
nomad72

XXX.XXX.234.108

to je urodicka panecku.

A začínal som so 4 hlavičkami...

9.7.2016 13:47
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):

To se máte
Meruňky u nás bohužel nerostou. Je to fantastické ovoce ( marmelády, knedlíky, koláče). Je tu na ně moc zima. Musím říct, že to mě dost vadí. Když jsem bydlela v Praze, tak tam jsem měla za domem strom a ta marmeláda z těch přezrálých, to bylo něco. Na to můžu jen vzpomínat.
Česnek už taky brzy bude. Tedy tolik, jako vy, ho teda nemám. Docela jsem na něj zvědavá. Letos mám převážně paličák. Vždycky jsem sázela nepaličák, ale byl rok od roku horší, tak zkouším jiný. Jen mě mrzí, že z paličáku copy asi neupletu. Jednak to byl hezký dárek a musím říct, že pověšený mi vydržel celý rok a byl stále jak čerstvý.

9.7.2016 13:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nomádku vy jste tak dokonalý. Neuvěřitelné.
Já doufám, že až za 250 let nedejbože skonáte,
tak že vás nabalzamují a vystaví po boku vašich
oblíbených pánů soudruhů, jako zářný příklad
úspěšné socialistické práce (fšeho druhu).

Má úcta.

9.7.2016 13:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jinak u nás je sucho, velmi. Musím kropit a vlažit.
Což dělám nerad, páč mi jinde práce stojí, že.
Ale vona vlastně neuteče, jo aha...

Hop hop.

9.7.2016 13:52
nomad72

XXX.XXX.234.108

honzapm napsal(a):
Nomádku vy jste tak dokonalý. Neuvěřitelné.
Já doufám, že až za 250 let nedejbože skonáte,
tak že vás nabalzamují a vystaví po boku vašich
oblíbených pánů soudruhů, jako zářný příklad
úspěšné socialistické práce (fšeho druhu).

Má úcta.

čo by som tu pre boha robil toľko rokov... ufff to nie... ja som si raz povedal, že mne bude stačiť toľko, aby som dcéru pred oltár doviedol, a vnuka sa dočkal...

9.7.2016 13:55
nomad72

XXX.XXX.234.108

A sa pamätáte, ako som tu pred pár mesiacmi mlel cesnak? v októbri zasadím min.500 !

9.7.2016 14:42

nomad72 napsal(a):
A sa pamätáte, ako som tu pred pár mesiacmi mlel cesnak? v októbri zasadím min.500 !

To pak, uz ale budes vyvazet po celej euuu ne?

9.7.2016 15:13
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzík nám zase dělá chutě
Já to vaše oblíbené krůtí musím někdy vyzkoušet. Citrónový pepř tu mám, tak tím bych mohla začít.
My jsme měli špalíčky z panenky, zabalené do anglické slaniny (převázat provázkem, nebo zajistit párátkem) a uprostřed se sušenou švestkou. To je taky obrovská ňamka. Trochu se to namatlá dijonskou hořčicí a ze všech stran se to opeče na pánvičce. Do výpeku se kápne trochu balsamika, přidá utřený česnek a máslo.
Chtěla jsem to vyfotit, ale hladový krk už tu kolem kroužil, co že to dnes bude dobrého, tak to nebylo radno prodlužovat.

Doporučuju!
Hezky to vypadá, je to rychlé a výborně to chutná. Jen pozor, aby panenka byla šťavnatá a ne vysušená.

9.7.2016 15:20
nomad72

XXX.XXX.234.108

To pak, uz ale budes vyvazet po celej euuu ne?

EU? si zošalel? do Ruska ! pre mňa je eu... nebudem vulgárny

9.7.2016 15:21
nomad72

XXX.XXX.234.108

javorka napsal(a):
Honzík nám zase dělá chutě
Já to vaše oblíbené krůtí musím někdy vyzkoušet. Citrónový pepř tu mám, tak tím bych mohla začít.
My jsme měli špalíčky z panenky, zabalené do anglické slaniny (převázat provázkem, nebo zajistit párátkem) a uprostřed se sušenou švestkou. To je taky obrovská ňamka. Trochu se to namatlá dijonskou hořčicí a ze všech stran se to opeče na pánvičce. Do výpeku se kápne trochu balsamika, přidá utřený česnek a máslo.
Chtěla jsem to vyfotit, ale hladový krk už tu kolem kroužil, co že to dnes bude dobrého, tak to nebylo radno prodlužovat.

Doporučuju!
Hezky to vypadá, je to rychlé a výborně to chutná. Jen pozor, aby panenka byla šťavnatá a ne vysušená.

také môžem !

9.7.2016 15:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak tedy nevím nevím, kdo komu dělá chutě. Že...
Tohle je normálka podpásovka a mělo by to být trestné...

... trochu se to namatlá dijonskou hořčicí a ze všech stran
se to opeče na pánvičce...

No, takže se uklidníme a asi půjdeme něco dělat, možná...

Ha, a taky už mi bylo jednou dobrou duší objasněno, co to znamená
červená tuba.
No teda ale, tak na to mám asi jediný komentář...

9.7.2016 17:39
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

veraboskova napsal(a):
Je to stejné jak psala Andrea. Jako líhnete kuřata, akorát že se křepelky líhnou 16tý nebo 17tý den obvykle. JInak dávám po vylíhnutí hned křepelku mini od Energysu namixovanou. Žádný šrot kukuřičný jako u kuřat nedávám. Kuře mini nemůžu radit. Tuhle zkušenost nemám.
Akorát jednou nám došlo krmení pro křepelky, tak můj muž namlel na mlýnku na koření pšenici. A dal to křepelkám. Během pár hodin jedna odcházela za druhou, asi jim to ucpalo zažívání.
Dospělým přidávám předem namočenou a uvařenou pšenici, drcené skořápky, grit (červenou kostku v pytlíku za 25 Kč u nás se tomu říká Dudák :) ), sem tam trávu. Milujou napůl rozkrojenou okurku. Tu doslova vyzobou, že zbyde jenom slupka :).

Zdravím

Věrko děkuji za odpověď

Takže jako startér dostanou křepelku mini, raději nebudu nic pokoušet.
A tu kostku Dudáka jste myslela tuhle minerální?

http://www.hradsky-sunk.cz/grity/redimix-mineralni-kostka-750g.

9.7.2016 18:55
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Dej nám ten salát víme, že tam jéééééééé

Nás nezajímá že se nemůžeš ohýbat a mazéééééj!

9.7.2016 19:07
javorka

XXX.XXX.98.207

No vidíš, že to jde

Máte pěkný mlsouny.

9.7.2016 19:14
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

javorka napsal(a):
Máte pěkný mlsouny.

Zdravím

Javorko to ano. Včera přinesli sousedi gulášovku s nudličkovou polívkou voňavou žádnou zkvašenou a ty potvory do toho ani zobák nestrčily.

9.7.2016 21:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Prosím vás, jsem tady správně v olympijské sportovní teplákofce?
Anebo je to tady teďka sraz hypochondrů?

Už ne hop hop hop?

Má úcta.

9.7.2016 22:18
jako001

XXX.XXX.109.93

honzapm napsal(a):
Prosím vás, jsem tady správně v olympijské sportovní teplákofce?
Anebo je to tady teďka sraz hypochondrů?

Už ne hop hop hop?

Má úcta.

Honzik no nagauciku k chorobàm nedojdes, chronickym chorym zdravie ;wyadnotka mà peknè husokacky, je to tazkè a hop hop aj vecer.

9.7.2016 22:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Bar bar bar. Bar bar. Bar bar bar bar bar.

No, já tedy nevím, proč ostatní také nehajají celé dny na gaučíku
a místo toho vozí kolečka zeminy, kácí pralesy, malují třídy, léčí bobry
nebo snad dokonce, nedej bože, fuj, pracují, fuj.

Jako, vy mi rozumíte. Každý svého gaučíku strůjcem.

9.7.2016 22:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Bar, bar,

bar,

ar,

rrrrrr

10.7.2016 05:27
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Nazdár,
vstávat a cvičit hop hop hop.

Já uz piju kávu a v 6.00 vyrázime k sousedům na sběr okurek no to je mi ale krásná aktivita na ranni rozvičku oj oj oj

Maji okurky asi na 4 árech tak jdeme udržovat dobré sousedské vztahy a jdeme vypomoci

Dnes večer bude velký sťehováni kozének do Maštale, už jsme jim to tam včéra nachystali a můžou dovádět cca v 90 m2.To se holky budou mít oj oj oj.

10.7.2016 05:50
nomad72

XXX.XXX.234.134

PBJK a dobré ránko... východ 15°C a jasno... olymp, ahoj, ja tiež už hotové ale to je samozrejmosť o takom čase tak myslím, že je to škoda písať... a už som aj cesnak rozložil na dosušenie

10.7.2016 07:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

javorka napsal(a):
Bar, bar,

bar,

ar,

rrrrrr

Uííííííí. Dobré ránko. Já se šel jen vyču... a hned se vracím na gaučík.

10.7.2016 08:40
jako001

XXX.XXX.109.93

Prijemnnè nedelnè ràno ja pijem kàvicku a som na gauciku, olymp no nezàvidim ti len zbieraj, Nomàd paràdny cesnak joj bude do klobàsiek ja cesnak lubim, no ako to tu zaznieva vstàvat a cvicit.

10.7.2016 08:43
nomad72

XXX.XXX.234.134

Jako, hej parádny... my ho jeme furt, a klobásky... alebo taký lalok, pekne uvarený, opaprikovaný a nacesnakovaný

10.7.2016 11:04
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Krásné nedělní dopoledne z Roudnicka slunko, slunko, slunko
Honzíku, Bar Bar skoro se také bojím
Nomadku, teeda jako už vidím tu česnekovou pomazánku na tom měkoučkým chlebíku, mňam mňam Můj žlučníček (kterej už nemám) úpí
Wyandotko, to je sranda to jsou ale loudilové
Včera jsem trošku přemisťovala denivky po zahradě, hledala jsem jim nové místo. Docela to byla fuška. Dnes udělám pár foteček.

11.7.2016 00:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Bar
(přemýšlela jsem, jaký pozdrav zvolit o půlnoci a tenhle se mi zdál nejvhodnější)

Tak jsem se natěšila na česnek, když nomad předvedl svoji úrodu, že jsem ho vytahala taky. Ale ouha, za moc nestojí. No, co nadělám, pár pěkných paliček tam bude, aspoň něco.

Andreo, už jsem zvědavá na vaše denivky. Mám také pár nových krasavic, tak snad něco vyfotím.

Možná se nám zítra ozve čapice. Už se taky těšíte na nové zprávy a fotky?

Tak dobrou a ať na vás nepřijde Barbucha

11.7.2016 05:33
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Nazdár,

Tak lup lup vstávat

Dnes to vypadá, že se opèt ohřejeme a bude vedro

No co už

Jinak na Velkostatku vše vypuštěno, nakrmeno, tam že parádička

No a copak náš lovec Pampalini Nomád, jaký má dnes úlovek

11.7.2016 05:39
nomad72

XXX.XXX.234.15

Žiadny

11.7.2016 05:49
nomad72

XXX.XXX.234.15

Dobré ránko... východ 15°C, jasno... na dnes hlásia hic,... u mňa nič také zvláštne sa nedeje... všetko po starom...

nazdárek olymp... páni, nástup do diskusie a ne

11.7.2016 05:49
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

nomad72 napsal(a):
Žiadny

Čo tam tedy robíš ty lenoch

11.7.2016 05:50
nomad72

XXX.XXX.234.15

Čo tam tedy robíš ty lenoch

Raňajkujem... to snáď môžem, nie ?

11.7.2016 05:54
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

nomad72 napsal(a):
Raňajkujem... to snáď môžem, nie ?

zajisté hééj

Já jsem si dnes naordinoval volný den, tak že bude flákačka

Stejně má být vedro, tak že se dnes bude relaxovat a odpočivat.

11.7.2016 06:00
nomad72

XXX.XXX.234.15

Tak je to správne... ja idem do práce, za hodinku... ja budem mať pracovný týždeň nabitý... a asi si vezmem vo štvrtok a piatok dovolenku...uvidím...

11.7.2016 06:05
nomad72

XXX.XXX.234.15

zajisté hééj

Já jsem si dnes naordinoval volný den, tak že bude flákačka

Stejně má být vedro, tak že se dnes bude relaxovat a odpočivat.

A aké má byť u vás vedro ? lebo som dal do googlu vyhľadať vedro a : výsledok : https://www.google.sk/search?q=vedro&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjDmMfrw-rNAhVBOhQKHVPHC9QQ_AUICCgB&biw=1366&bih=607

11.7.2016 06:27

Dobré ráno všem. Dneska máme jasno a 20 C a bude vedro. Ale pak večer vyhrožují bouřkami a snad i kroupy tak uvidíme a budeme doufat, že to nebude tak zlé. Dneska opět budeme zavařovat okurky a to pozor tentokrát pouze z vlastní produkce. Byl jich včera plný kbelík. Jinak vše jak má být, Slepice nesou, kuřice rostou a králíci dupou

11.7.2016 06:33
Olympionik2008

XXX.XXX.23.255

Dobré ráno všem. Dneska máme jasno a 20 C a bude vedro. Ale pak večer vyhrožují bouřkami a snad i kroupy tak uvidíme a budeme doufat, že to nebude tak zlé. Dneska opět budeme zavařovat okurky a to pozor tentokrát pouze z vlastní produkce. Byl jich včera plný kbelík. Jinak vše jak má být, Slepice nesou, kuřice rostou a králíci dupou

Kolego tak to je koukám vše v pořadku a tak to má být

Já nemůžu po včerejšku okurky ani vidět no a to jsem jel odpoledne pro pšenici a babička mi zabalila do tašky hádejte co? okurky

11.7.2016 06:41

Já nemůžu po včerejšku okurky ani vidět no a to jsem jel odpoledne pro pšenici a babička mi zabalila do tašky hádejte co? okurky

Ano ano vše jak má být, díky bohu.

No já jich takové lány nemám takže se jen tak nepřejí. Já tedy jim hlavně ty čerstvé zavařené už je pak moc nemusím. Ale neteř, půjde po prázdninách do 2. třídy tak tak sní klidně flašku okurek při televizi jen to hvízdne ona vůbec má rada takové ty zavařené sladko-kyselé věci. Ona je celá dědeček

11.7.2016 06:44

Už když byla malá a někdo se jí zeptal co chce k obědu říkala: Něco s okurkou nebo čmeládou /to myslela čalamádu /.

11.7.2016 07:08
čapice

XXX.XXX.216.126

Hezké pondělní ráno všem, hlásím návrat z dovolené.
Nejprve chci poděkovat Javorce o předání zpráv o té naší drobotině.
Fotky a video jsou z druhého dne. Dneska už banda dostala přezdívku " Rychlá rota"

https://youtu.be/ZU26H8_gbTE.

11.7.2016 07:17

čapice napsal(a):
Fotky a video jsou z druhého dne. Dneska už banda dostala přezdívku " Rychlá rota"

Gratuluji jsou nádherné tak ať se jim daří a rostou jako z vody!

11.7.2016 08:33
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):

Hezký den,
teda ti jsou! No, mají rodiče co hlídat.
Nádhera. Broučci na pérko.
Naše holky mají hnízdo plné vajec, ale k sezení se nemají. Jen je pořád přerovnávají. Teď už nesou obě do kachníku.

11.7.2016 09:24
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno, tak je dnes zaděláno na pořádný pařák, musel jsem utec k pc neboť moje prodloužené čelo aš na zátylek je u grilované a další grilovačku by páníček nepřežil...https://www.email.cz/download/k/dW7AjH6FoqdeSstmGPcZssfCd67FZFOq4BXVmsYVm6q9rpnvCrMgRuk88wZ1SH8SMFQLHqU/VID-20160408-WA0012.mp4...

11.7.2016 09:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dneska bude takové vedro, že snad i já si vyndám ponožky ze sandálů.

Jarmilko, Viléme - tak, a máte, co jste chtěli.

Má úcta.

11.7.2016 09:49
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
Dneska bude takové vedro, že snad i já si vyndám ponožky ze sandálů.

Jarmilko, Viléme - tak, a máte, co jste chtěli.

Má úcta.

Jestli ona to spíš nechtěla čapice

11.7.2016 09:54
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Jestli ona to spíš nechtěla čapice

Protestuji
Vymyslela si to Jarmilka a já jsem jí to samozřejmě nerozmlouvala.

11.7.2016 10:10
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Protestuji
Vymyslela si to Jarmilka a já jsem jí to samozřejmě nerozmlouvala.

Jedna z našich kačenek má něco s nožičkou. Nemůže se postavit, tak se jen tak plazí. Chtěla jsem se podívat, ale utekla mi, tak ji nechci zbytečně stresovat. Takže postavit se na ni dokáže, ale jinak ji má schovanou pod křídlem. Páťa na ni oddaně dohlíží a ožďubuje ji zobákem. Tak mi držte palce, ať se to brzy spraví.Už dostala bolestné - žížalu.

11.7.2016 11:41
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré poledne, zatim 32°C, ale obloha se nám pokrývá vysokou oblačností.Tak to vypadá, že ty bouřky asi opravdu přijdou. Tak jsem stačil za tich pár dní aspoň vyprat a usušit všechny polštáře a peřiny tak je všecko pěkně voňavoučké, to se mi to bude spinkat.

11.7.2016 12:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Hurá!

Kačenka už chodí, teda spíš pajdá, ale je vidět, že to není nic vážného.
Uf

Tady je taky děsný vedro.
Ale je takový opar, to jsem zvědavá, co z toho bude.
Manžel vylezl ze sklepa, že jde sekat. Jen vystrčil nos a už zase zalezl.
Ze sklepa to vypadá všechno jinak.

11.7.2016 12:35
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Hurá!

Kačenka už chodí, teda spíš pajdá, ale je vidět, že to není nic vážného.
Uf

Tady je taky děsný vedro.
Ale je takový opar, to jsem zvědavá, co z toho bude.
Manžel vylezl ze sklepa, že jde sekat. Jen vystrčil nos a už zase zalezl.
Ze sklepa to vypadá všechno jinak.

Tak to je dobře, to nevím co si ty naše holky s těmi nožkami vymýšlí. Asi blbě šlápla, tak šup do vody a rehabilitovat, Jarmilce to pomohlo.

11.7.2016 13:46
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak se zase po delší odmlce ozývám. Byla jsem totálně nasazená na zahradnické práce u sestry, večer jsem dorazila domů, zahnala havěť, nalila hektolitry vody a ráno zase nanovo. Doma všechno zarostlo, jako za sto let. Ale peřiny vyprané, okurky se zavařují, třešně v bublanině a ve sklenicích a jedeme nanovo. Dneska jsem nafotila něco ze zahrady, ale růže už jsou za vrcholem květu, zato denivky se rozjíždějí. Tak něco pro děvčata (ale i chlapci se rádi pokochají ). A na Honzíkapm otázka - nevíte jak se jmenuje ta strakatá růže, ulítla mi visačka a nemám nikde napsáno .
Jinak horko je u nás neskutečné, teď je 29,5°C, zvláštní opar a z jihozápadu se kupí mraky. Na radaru už se rozjíždí deště zta Stuttgartem a směřují na severovýchod. Tak okolo 16 hodiny by mohly dojít k nám. No doufejme, že bude jen pršet. Dana.

11.7.2016 13:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, a kdy a kde je kupována?
Nejdřív si musím ujasnit obdbobí, pak šlechtitele, pak název růže.
Ale takhle z dálky na to nevidím, zatím mám dvě varianty, tak prosím další info,
a popř. i detailnější foto.

Javorko, někdo má ve sklepě bar, někdo barbuchu, vy pana manžela.
(chudáček gaučíkový t.č. sklepní)

Začátku, saprlote, vy jste pilňuch, že bych také převlíknul peřiny na gaučíku?
Už hrají fšemi barvami, no od Vánoc už také nějaká ta doba uplynula...
No, tak já asi převlíknu, až se zhnusní a začne - doufám - zahradnicky lít.

Ještě bych chtěl rychle síknout doma trávu, ale to už asi nestihnu,
neb odjíždím směr Vlaškárium. Má úcta.

11.7.2016 14:01
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zakoupena před dvěma lety v Německu. Klidně napište Honzíku, co si myslíte, že to je. Já si asi vzpomenu, když ten název uvidím (no možná ).
A ještě si dovolím další kvetoucí Austinky - ty loňské. DAna.

11.7.2016 14:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Dano, krása, krása..
Vy máte ty denivky úplně jiné než já.

Honzíku, pan manžel má ve sklepě své království. Bar, bar, bar tam tedy není. Ale má tam počítač, dílnu (velmi dobře vybavenou) a kino. Tak proč by vylézal. Leda pro pivíčko do ledničky.

11.7.2016 14:15
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem tam sběhla a nafotila. Název si vzpomínám byl jednoslovný a začínal na B? P? No a teď babo raď, pardon, Honzíku raď. Dana.

11.7.2016 14:25
ovecka

XXX.XXX.203.146

A tady si dovolím ještě nějaké švestičky z naší zahrádky lilie, třapatky... a tři moje pomocnice Dana.

11.7.2016 14:28
ovecka

XXX.XXX.203.146

Javorko, já jsem si je objednávala od Lukon Bulbus a horko těžko jsem si vybírala. Mají jich tam desítky od 25 - 250Kč, nízké, vysoké, jednoduché, plnokvěté, hladké, krepaté okraje... No prostě krása a nádhera v jednom. Mám i docela obyčejnou oranžovou a pak jednu plnokvětou žlutou, ale ta ještě nekvete. A teď jsem si dovezla dvě mini - mají i s květem asi 3 cm, tak až nakvetou, vyfotím a vložím. Dana.

11.7.2016 14:34
ovecka

XXX.XXX.203.146

A takhle vypadá moje cesta za slepičkami a další drůbeží
Po práci bych si i občas sedla, ale málokdy je místo Dana.

11.7.2016 14:55
ovecka

XXX.XXX.203.146

ovecka napsal(a):
Javorko, já jsem si je objednávala od Lukon Bulbus a horko těžko jsem si vybírala. Mají jich tam desítky od 25 - 250Kč, nízké, vysoké, jednoduché, plnokvěté, hladké, krepaté okraje... No prostě krása a nádhera v jednom. Mám i docela obyčejnou oranžovou a pak jednu plnokvětou žlutou, ale ta ještě nekvete. A teď jsem si dovezla dvě mini - mají i s květem asi 3 cm, tak až nakvetou, vyfotím a vložím. Dana.

Pardon, výška je samozřejmě 30 cm Dana.

11.7.2016 14:58
javorka

XXX.XXX.98.207

ovecka napsal(a):

Máme stejného dodavatele!
S mojí sestrou, vždy u kávičky, sedíme nad katalogem a vybíráme. Letošní ještě nepřišel.
Už jsme s tím nakazily dalších několik děvčat. Je to silně návykové.
Akorát se jim občas podaří poslat něco jiného. Nejhorší zkušenost mám s kosatci. Tam je to tak 50 na 50.
Už jsem si o jednu Hostu psala 3krát, než přišla ta pravá.

Ty modré surfinie jste nějak dobarvovala, ne? Všechno to je to moc krásné.Je vidět, ta vzorná péče.

Já tu mám teď docela džungli. Roste si to jak chce, ale má to taky svůj půvab.

11.7.2016 15:03
ovecka

XXX.XXX.203.146

Ne, takhle mi to vzal mobil, jsou to ty modrofialové. Já to mám taky jako džungli, nestíhám to prořezávat od starých částí. A zeleninová čast je úplně zarostlá plevelem. Mám měsíční skluz v pletí. Dana.

11.7.2016 15:07
nomad72

XXX.XXX.234.171

Ahojte... pozerám, kevetinky... aj ja pestujem nejaké ruže, ale neviem, čo je to za odrodu... neporadíte?

11.7.2016 15:10
ovecka

XXX.XXX.203.146

Ajjajaj, Canabis sativa, moc pěkná a zdravá...

11.7.2016 15:11
ovecka

XXX.XXX.203.146

Ale moc často bych nevoněla, aby nedošlo k nechtěné inhalaci

11.7.2016 15:13
nomad72

XXX.XXX.234.171

ovecka napsal(a):
Ale moc často bych nevoněla, aby nedošlo k nechtěné inhalaci

To manželka ich furt pristrihuje, a suší... vraj sa jej viac páčia také

11.7.2016 15:14
nomad72

XXX.XXX.234.171

nomad72 napsal(a):
To manželka ich furt pristrihuje, a suší... vraj sa jej viac páčia také

Eeeeej, boli časy boli, ale sa minuli ešte keď som bol slobodný...

11.7.2016 16:08
nomad72

XXX.XXX.234.196

čapice napsal(a):
Tak to je dobře, to nevím co si ty naše holky s těmi nožkami vymýšlí. Asi blbě šlápla, tak šup do vody a rehabilitovat, Jarmilce to pomohlo.

Ahoj, moje kačičky tiež ledva chodili, asi polovička z tých malých... ale to asi kvôli tým horúčavám, a to jedna mala už smrť na jazyku (bezvedomie) ale zavrel som ich do chládku, zatienil výbeh, polieval som ich hadicou (kačičky) aj celý výbeh, do vody som im dal hydrovit AD3, a do dvoch dní boli všetky tip-top zdravé, ani nebolo vidno, že by im niečo bolo... a to som sa už s nimi nadobro lúčil a strúhal drevené krížiky...

11.7.2016 17:09
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Eeeeej, boli časy boli, ale sa minuli ešte keď som bol slobodný...

Jaké boli časy boli? Nikdy není pozdě a pro své zdraví je třeba něco dělat i když už nejste slobodný.
Taky tu máme nejaké ruže.

11.7.2016 17:16
nomad72

XXX.XXX.234.119

javorka napsal(a):
Jaké boli časy boli? Nikdy není pozdě a pro své zdraví je třeba něco dělat i když už nejste slobodný.
Taky tu máme nejaké ruže.

11.7.2016 17:16
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka ojoj teplo Teploměr v autě mi chvíli ukázal i 40 stupňů, ale když jsem se rozjela, tak UŽ jen 35
Nomádku, také jsem ji poznala, měla jsem dva kousky též kdysi na zahrádce
Ovečko, máte krásná zákoutí, moc pěkné. Také máme kočičáka a ten se nám pro změnu vyvaluje na zahradě na stolu, syčák
Trošku se také pochlubím, doufám jen, že po dnešku, budou stejně pěkné a kroupy, co hlásí, mi to nerozsekají

11.7.2016 17:20
nomad72

XXX.XXX.234.119

Andrea, však to máš hotovú botanickú záhradu...

11.7.2016 17:28
javorka

XXX.XXX.98.207

ovecka napsal(a):
Ne, takhle mi to vzal mobil, jsou to ty modrofialové. Já to mám taky jako džungli, nestíhám to prořezávat od starých částí. A zeleninová čast je úplně zarostlá plevelem. Mám měsíční skluz v pletí. Dana.

No, moje zeleninová zahrádka, to je taky děs. Má sestra sem jezdí jen na chalupu, teď tu tráví prázdniny (taky učí) a ta má zahradu tak v pořádku, že už z toho mám mindrák.

Ještě se vrátím k tomu katalogu od Lukon Bulbs. Vždycky se bavíme nad jejich úžasným textem. Např. denivka Tigger:...barva je tak intenzivní, že je nutno si chránit oči brýlemi. Samozřejmě s určitou nadsázkou. Vynikající substance, textura a zvlnění okrajů...

No, dá se tomu odolat? Nedá. Zrovna ni kvete

11.7.2016 17:36
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Dobrý den z Roudnicka ojoj teplo Teploměr v autě mi chvíli ukázal i 40 stupňů, ale když jsem se rozjela, tak UŽ jen 35
Nomádku, také jsem ji poznala, měla jsem dva kousky též kdysi na zahrádce
Ovečko, máte krásná zákoutí, moc pěkné. Také máme kočičáka a ten se nám pro změnu vyvaluje na zahradě na stolu, syčák
Trošku se také pochlubím, doufám jen, že po dnešku, budou stejně pěkné a kroupy, co hlásí, mi to nerozsekají

Andreo, nádhera. Zajímala by mě ta na pátém obrázku. Nevíte jméno? Máte moc pěkný trs.

11.7.2016 17:41
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Http://www.tvnoviny.sk/ekonomika/1832956_slovensky-cesnak-dozrel-a-je-kvalitny-v-obchodnych-retazcoch-ho-vsak-nenajdete

To mi vůbec neukazujte!
Já jsem ráda, že vyrostlo aspoň něco. A to jsem se tak těšila.

11.7.2016 17:55
ovecka

XXX.XXX.203.146

Andreo moc moc krásné, zase úplně jiné, škoda, že mám tak malou zahradu . Doufejme, že jim dnešní počasí moc neublíží. Já jsem pověsila poslední pračku a koukám, že asi neuschne. Od Přimdy (horala) už se to černá, zatím fouká vítr, ale jak se utiší, tak honem zavírat drůbež a sebrat prádlo. Nebo ho budu mít na trati. Javorko, vyfoťte také ty vaše krasavice, ať se pokocháme.
Jdu si otevřít jedno chlazené a pustím se do plnění napáječek na zítra a krmení zvěře na noc. Dana.

11.7.2016 18:22
nomad72

XXX.XXX.234.119

Kto uhádne, čo mám na tanieri ?

11.7.2016 18:43

nomad72 napsal(a):

česnečka.

11.7.2016 18:44
babča70

XXX.XXX.151.73

nomad72 napsal(a):

Česnečku

11.7.2016 18:50
nomad72

XXX.XXX.234.77

Heeej, boha, ako sa tu písalo, o cesnaku, takú som dostal chuť... a podľa receptu mojej nebohej pražskej babky... tá vôňa a chuť... super !

11.7.2016 19:05
javorka

XXX.XXX.98.207

Tady pořád šílený vedro. Byla jsem venku, to se nedá...
Slunce praží. Uf

Fotky snad nějaké taky budou, musím to probrat. Je toho móc.

Tak, zase do té výhně...

11.7.2016 19:32
jako001

XXX.XXX.109.93

nomad72 napsal(a):
Jako, hej parádny... my ho jeme furt, a klobásky... alebo taký lalok, pekne uvarený, opaprikovaný a nacesnakovaný

11.7.2016 19:38
andreakiss

XXX.XXX.34.131

javorka napsal(a):
Andreo, nádhera. Zajímala by mě ta na pátém obrázku. Nevíte jméno? Máte moc pěkný trs.

Javorko, zapamatovat si jména, to je pro mě peklo , fakt nevím. Moje nejoblíbenější je ta první, oranžová a čtvrtá a ta šestá a aaa prostě všechny
Ten pátý trs jsem právě předevčírem přesazovala. Byla to docela fuška to unést. Stejně velký trs mám také té první, oranžové, na blbém místě, takže ho musím také vykopat a přesadit, aby vynikla ta nádhera
Denivky jsem kupovala vždy na Zahradě Čech, postupně, takže mám některé i dvakrát
Jednu červenou, novou, mi na jaře děda přejel sekačkou, takže smůla
Tuším, že do takového keře mi rostli 3 roky, ale že to je nádhera
Jinak zahradu mám též jako prales, nestíhám

11.7.2016 19:39
andreakiss

XXX.XXX.34.131

nomad72 napsal(a):

Česnečka ?
koukám, že jsem trošku zaspala, už je v bříšku, ha

11.7.2016 21:22
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci, zdravím vás přátelé. Tak konečně snad pohodička, s posledním valníčkem sena přišla voda a to docela pěkná letní buřina. Bylo to načasované přesně na minutku, ale opravdu. Dvacet valníčků krásně voňavé a perfektně suché otavy je pod střechou. Včera odpoledne jsem usoudil, že všechno do seníku nenarvu tak jsem se rozhodl potavit takový záložný. V 18°° jsem ještě nevěděl kam ho umístnit a ve 20°° už stál seníček 3x2m,2m vysoký a v 21°° z jedné třetiny zaplněný. Dneska jsme ho docpaly až po střechu a druhý taky. Vnouček vše odvozil a jsem rád že ho alespoň jezdit bavilo víc než počitač. No a já se také pochlubím (cizím peřím- to babička). Tak a těď si jdu dát pořádnýho panáka.

11.7.2016 21:29
nomad72

XXX.XXX.234.128

Horáááááál, kamarát, daj si aj za mňa... na zdravý syna nejvyššího... ja som bol teraz ešte marhule pre kolegu natrhať, tak má pripravených cca 20kg... dúfam že bude spokojný... no, ako pozerám, šikovný si aj babička...

Přidejte reakci

Přidat smajlík