Dobrý den, máte někdo zkušenost s porážením drůbeže jateční pistolí, takovou tu s tím kovovým trnem, zatím to řešíme "gilotinou", ale přece jen nám dělá zle, než se drůbež uklidní vykrvácením. Raději bychom něco rychlého a hodně humánního. Jde zhruba o 100 ks porážky během 2 měsíců. Děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pupča
napsal(a):
Zdravím, myslím, že v tomhle Vám pistole nepomůže, každý tvor, když z něj vyprchává život, tak sebou trhá ať už je zabit jakkoli :(.
Je rozdíl. jestli vidíte svalové záškuby nebo vidíte, že slepice je pořád živá, akorát smrtelně raněná.
porážečka je super věc. zkuste to a pak nikdy nebudete tvrdit, že na způsobu porážky nezáleží.
Zadavatelka píše, že to řeší gilotinou, chápu to tak, že seká hlavu. V tom případě se podle mě jedná o posmrtné křeče, ne vykrvácení následkem podříznutí. Pistole mi tedy přijde zbytečná. Navíc zvíře se jí bude během manipulace při následném vykrvování nekoordinovaně škubat v rukou, takže podříznutí, useknutí hlavy půjde o to hůře. Pokud nechce chytat krev, tak bych sekal hlavy a nic neřešil. Pokud jí jde i o krev, pak tedy pistole a podříznutí.
Zdravím.taky si myslím, že pistole je zbytečná.dříve jsem sekal hlavy, letos jsem si udělal ten vykrvovací trychtýř.má to tu výhodu, že když drůbež podříznete, nemusíte na to koukat, nemlátí sebou, a můžete jít chytat další, a než přijdete s další, tak ta první je již bez života.pod trychtýřem mám pověšenou zednickou fanku a pochytanou krev uvařím bud zpátky slepicím, nebo z ní udělám žrádlo psovi
Mám pistoli. když je doma kat, sekáme sekerou. je to pro mě lehčí, než pak ještě řezat zvíře do krku a odřezávat hlavu. prostě je to hned...
ale když jsem sama, lehko si slípku srazím. velké brojlery jsem brala jen srážečkou, protože se mi podstatně míň mlátili.
pro mě je srážečka super investice.
čistě jen podříznout a nechat vykrvácet, to fakt ne.
lentak

XXX.XXX.70.94
No nevie co je lepsie pre sliepku jedna rana sekerov alebo sislanie nozikom...na jeden tak to urcite nespravite.
lentak
napsal(a):
No nevie co je lepsie pre sliepku jedna rana sekerov alebo sislanie nozikom...na jeden tak to urcite nespravite.
Taky zařezávám. Když máte ostrý nůž a víte jak na to, hlavu téměř oddělite od těla jedním řezem.A za použití vykrvovaciho trychtýře drůbež vykrvácí mnohem lépe, než při useknutí hlavy.
1978milan
napsal(a):
Taky zařezávám. Když máte ostrý nůž a víte jak na to, hlavu téměř oddělite od těla jedním řezem.A za použití vykrvovaciho trychtýře drůbež vykrvácí mnohem lépe, než při useknutí hlavy.
Naprostý souhlas, jak říkáte, chce to dobrý a naostřený nůž a jedno říznutí stačí.