Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bazzara

17.1.2017 11:41
bazzara

XXX.XXX.192.161

Dobrý den, je nějaký minimální počet slepic? Jde mi o to jestli třeba dvě nebudou málo...
Nebo jestli je to slepici jedno a vystčí si i sama
díky.

17.1.2017 11:55
Ufák

XXX.XXX.234.163

Zdravím...?keď už chov v malom, tak min.3

17.1.2017 12:02
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Mne je to napríklad jedno, vystačím si kľudne sama

bazzara

17.1.2017 12:40
bazzara

XXX.XXX.192.161

Super 3 jsou v pohodě, o těch jsem uvažoval.. smajlík
Díky.

bazzara

17.1.2017 12:53
bazzara

XXX.XXX.192.161

Na netu jsem ještě našel že na tři slepice stačí jedno snůškové hnízdo, znamená to snad, že by mi na ten můj malochov stačilo jedno snůškové hnízdo? Nebo ten počet 3slepice na 1 hnízdo je jen při velkých chovech aby se ušetřilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2017 13:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stačí, ony se stejně budou cpát do jednoho. Můžete jim dát na výběr dvě a uvidíte, které si oblíbí. Na začátek stačí třeba dvě kartonové krabice. Jinak co do počtu kusů jsou asi 3 minimum. Slepice je hejnový tvor, pokud máte prostor.

17.1.2017 14:39
kastef

XXX.XXX.138.131

Co se týče snášedel, tak mám 14 slepic a všechny se mi snaží narvat do jednoho.Když je do 8ks vajec, tak je vše dohromady, často i 9, když snáší v sezoně více, tak 2-3 bývají ve druhém.Prostě čekají jak ve frontě na záchod, někdy se tam nacpou i 2, ono je to hnízdo dost velké.

19.1.2017 01:31
jako001

XXX.XXX.109.93

Ja màm na 10 sliepok momentàlne dve a plati hore napisanè jedno maju radsej ako druhè a skutocne cakaju jedna za druhou niekedy je ten pohlad az komicky ked pred hniezdom stepuje dalsia adeptka, inak umna sa jedna k druhej nevojdu.

19.1.2017 03:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.55

bazzara napsal(a):
Dobrý den, je nějaký minimální počet slepic? Jde mi o to jestli třeba dvě nebudou málo...
Nebo jestli je to slepici jedno a vystčí si i sama
díky.

2 je málo.
Můžete o jednu přijít a ?
Měla jsem 3, příště bych si vzala minimálně 5.

19.1.2017 11:20
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Jde o to, co od nich očekáváte!pokud je chcete mít pro radost, stačí ty tři, pro rodinu vejce od tří slepic nestačí, každé plemeno slepic nesnáší jako stroj, každá denně vejce..pro rodinu s dětmi minimálně 10 slepic, já mám 30 slepic a zatím, ted´v zimě 15 vajec denně, ale zásobuji děti, tak je to tak akorát, na jaře zbude i pro přátele

Analfabet

19.1.2017 11:53
Analfabet

XXX.XXX.237.244

Já také na třech začal... Dnes je to tak že jsem zjistil že umím napočítat jen do dvaceti (zajímalo by mne jak je na tom kohout, myslím že jsem lepší) a co mám přesně to prostě nejsem schopen dopočítat ani když se to před zimou snažím vypouštět z kurníku po jedné. Vždy se těm potvorám povede mé soustředění nějak narušit či mít určitou nepřesnost v počítání (zpětně vím že mnohdy značnou, vše nemusí být v kurníku, dokáží ještě projít dvě vedle sebe,...). Během zimy to omezím na těch zhruba pěta dvacet (asi se budu snažit posunout až ke třicítce, ještě bych to chtěl trochu rozšířit), dovyberu co zůstává, dovybíjím zbytek a na jaře se jede na nanovo.

19.1.2017 12:57
ladd

XXX.XXX.34.53

Analfabet napsal(a):
Já také na třech začal... Dnes je to tak že jsem zjistil že umím napočítat jen do dvaceti (zajímalo by mne jak je na tom kohout, myslím že jsem lepší) a co mám přesně to prostě nejsem schopen dopočítat ani když se to před zimou snažím vypouštět z kurníku po jedné. Vždy se těm potvorám povede mé soustředění nějak narušit či mít určitou nepřesnost v počítání (zpětně vím že mnohdy značnou, vše nemusí být v kurníku, dokáží ještě projít dvě vedle sebe,...). Během zimy to omezím na těch zhruba pěta dvacet (asi se budu snažit posunout až ke třicítce, ještě bych to chtěl trochu rozšířit), dovyberu co zůstává, dovybíjím zbytek a na jaře se jede na nanovo.

A to nejde spočítat slepice večer na hřadech + ráno před vypuštěním projít výběh a dopočítat ty, které spaly někde jinde?
Asi i vím, proč to v kurníku nejde a proč v něm některé odmítají spát.

19.1.2017 15:12
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Jo jo, já je počítám několikrát denně, jestli se mi nějaká slepička nezatoulala!..a jde se hledat! ted´, v těch mrazech je ven nepouštím, ale v létě mi občas nějaká přeletěla k sousedům a nemohla zpět, tak jsme pro ni chodili a jak ráda utíkala do kurníku!

Analfabet

20.1.2017 08:34
Analfabet

XXX.XXX.85.62

To já naše slepičky taky poznám jestli nějaká neschází, vždyť většina má nějaké konkrétní jméno, pár co nerozlišuji (z dálky) takové obecnější.

Ještě v létě jsem pro pár tulaček co jim jejich teritorium nestačilo chodil pravidelně (když měli volnost netrvaly na večerním krmení a nesnažili se o něj nepřijít), ale stačilo jít jinam nebo opačnou stranou a ony kolikrát stihly dojít domů dříve než jsem je lapil. Akorát jednou se jedna (Hudýnka - slepice co dokázala zdrhnout odkudkoliv) tak přežrala žížal u vznikajícího výkopu (kupodivu prý nezavazela, jako třeba u rytí), že fakt nemohla ani chodit. Jednou si kohout vyrazil s pár slepičkami a rozhodli se že přespí na jiném příhodném vyvíšeném místě. A tak podobně, asi to znáte, byla by bez toho nuda...

Nějaká krev našich tulaček nám zůstala, takže nudit se asi nebudeme nikdy. Ony to byly jinak velmi chytré slepice, co se problémům uměly vyhnout, smysl pro orientaci měly výbornou a snášely zásadně doma.

bazzara

25.1.2017 11:10
bazzara

XXX.XXX.192.161

Mám doma prostoru na rozdávání, děti zatím nejsou takže pro dva lidi co nejí každý den vejce možna ani co dva dny to stačit bude nad hlavu. Mám tam kozy, ovce a v to chlívku co jsem jim postavil (jej zbytečně velký) chci udělat místo ještě pro pár slepiček ale chci opravdu jen tak málo aby jim nebylo smutno smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík