Krmná směs pro nosnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sylvie Crazysis

17.1.2017 17:49
Sylvie Crazysis

XXX.XXX.206.229

Dobrý den, chcis e zeptat na dávkování krmiva pro 7 slepic, Stačí ráno cca pul kila granulí pro nosnice a pul kila večer pšenice? Nebo je to moc pro sedm slepiček? Občas teda vařené brambory, mrkev atd.

A ty granule pro nosnice můžou celoročně nebo má být nejaká přestávka?

17.1.2017 18:18
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Slepice musí žrát celý den! žádné dávkování! z toho, co jim nabízíte, by asi dlouho nežily, natož, aby snášely vejce! vezměte větší hrnec, nasypejte polovinu pšenice a granulí, plný hrnec nebo velký zásobník pro drůbež a stále doplńujte! od jara, kdy slepice mají možnost pastvy na zahradě, můžete granule vynechat,...vařené brambory jim můžete občas dávat jako míchanici se šroty(pšenice, trochu, ječmen, kukuřice), kyselé mléko, zbytky zeleniny, ovoce..stále čistá voda je samozřejmostí...a v zimě teplé, světlé a suché ubytování...

Sylvie Crazysis

17.1.2017 18:24
Sylvie Crazysis

XXX.XXX.206.229

Děkuji, ale každý říká něco jiného. Někteří mají krmivo celý den k dipozici a ostatní krmí jako já rano a večer. Už jsem z toho opravdu jelen

Sylvie Crazysis

17.1.2017 18:31
Sylvie Crazysis

XXX.XXX.206.229

kopíruji:

Ja mam 17 sliepok hybridiek a krmim ich zmeskou pre nosnice. Dostavaju rano 0,5l a poobede 0,5l. Teraz cez zimu vyjedaju husiam a kaciciam kukuricu a jacmen. Stale pekne znasaju. Cez leto pristup ku kukurici a jacmenu nemali a tiez im bohato ten jeden liter denne krmiva stacil. Ked som daval viac tak to nechavali v krmitkach alebo to bolo roztrusene mimo krmitka. Takto nezostava nic a sliepocky vyzeraju ze im nic nechyba

Neřeš, nasyp

17.1.2017 18:36
Neřeš, nasyp

XXX.XXX.193.77

Tak ty slepice poslouchej. Ony když budou nespokojené a nebudou mít co žrát, tak dosypat jim a dolít je první věc co bys měl zkusit pro snížení jejich nespokojenosti.

Obecně krmit ráno a večer můžeš, když je pastva. Pak stačí hlídat za jak dlouho sežraly co jim dáváš (po hodině by nemělo nic zbývat) a zda za tebou neustále neběhají a nedožadují se dalšího žrádla. Teď v zimě bys k tomu měl přidat zrní a vápený grit v neomezeném množství a řekněme si to na rovinu, není důvod postupovat jinak po zbytek roku - zrní prostě bude zůstávat.

17.1.2017 19:18
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Neřeš, nasyp napsal(a):
Tak ty slepice poslouchej. Ony když budou nespokojené a nebudou mít co žrát, tak dosypat jim a dolít je první věc co bys měl zkusit pro snížení jejich nespokojenosti.

Obecně krmit ráno a večer můžeš, když je pastva. Pak stačí hlídat za jak dlouho sežraly co jim dáváš (po hodině by nemělo nic zbývat) a zda za tebou neustále neběhají a nedožadují se dalšího žrádla. Teď v zimě bys k tomu měl přidat zrní a vápený grit v neomezeném množství a řekněme si to na rovinu, není důvod postupovat jinak po zbytek roku - zrní prostě bude zůstávat.

Tady byla spousta rad. Ráno nasypat plus míchanice, jestli večer zůstávájí zbytky v krmítku, je dávka moc velká. Pozor, pokud se ráno nekrmí, budou hladovět. Záleží na teplotě a světle.

17.1.2017 20:05
faverol

XXX.XXX.79.147

Zhruba sa dá počítať 12 Dg pre ľahké nosivé plemeno,15 Dg pre stredne ťažké plemeno.

Orientačná KD pri použití kŕmnej zmesi na ks / deň

4,5 - 5 Dg kŕmnej zmesi
4,5-5,5 Dg zrnoviny
0,5 Dg lucernové otrusky
2-3 Dg zemiaky parené, mrkva
doplnok : mleté kosti 2-3 g, rybí tuk 1 g, soľ 0,5 g.

17.1.2017 21:08
jako001

XXX.XXX.109.93

Neviem ja v chove pouzivam zàsobnikovè krmitka zavesenè zo stropu sliepky aj ostatnè tvory maju potravu ad libidum doplnuje sa podla potreby zvierat snazim sa krmit vyvàzenou stravou plus dotàcia, mineràlmi, bielkovinami teraz v zime ked je spotreba energie vysia je zmes s vysim podielom kukurice a denne dostavaju plus slnecnicu v obmedzenom mnozstve podla mna je takyto sposob krmenia lepsi jak pre sliepky tak aj pre chovatela.

18.1.2017 08:11
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Sylvie Crazysis napsal(a):
Děkuji, ale každý říká něco jiného. Někteří mají krmivo celý den k dipozici a ostatní krmí jako já rano a večer. Už jsem z toho opravdu jelen

A jak vám snášejí? kolik vajec denně máte a jak jsou slepice staré? neumím si představit, že bych 7mi slepicím dala ráno 0,5 kg granulí, což mají za pět minut v sobě a celý den do večera neměly nic v krmítku! večer, to znamená v kolik hodin?jim dáte opět půl kila pšenice, zdá se mi to málo..slepice jsou hrabavá drůbež, tzn., že je její přirozeností, celý den shánět potravu všeho druhu, čím pestřejší, tím lepší, nejlíp velká zahrada, kam slepice, hned jak sejde sníh a mrazy, vypouštím, žloutky mají, jak pomeranč!

18.1.2017 08:43
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.také jsem zastáncem násypného zásobníkového krmítka.udělal jsem ho z plastové odpadové trubky, vejde se tam dva kýble krmiva a vydrží jim 19 dní, a vím, že nestrádají, jako při krmení ráno a večer.jsou stále syté, i spotřeba je nižší a nemůže se stát, že by na některou v důsledku hierarchie v hejnu nezbylo.při periodickém krmení ráno a večer ty nejníže postavené budou strádat, ty dominantní je ke krmivu nepustí.

18.1.2017 11:02
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Velice dobrá připomínka o hierarchii ve slepičím společenství! je to samozřejmé, že dominantní slepice se nažere nejvíc, poslední v žebříčku nezbude nic! myslím, že i toto by měl být pro p.Sylvii dost pádný argument!

vincentik

18.1.2017 12:03
vincentik

XXX.XXX.166.107

Sú dva hlavné spôsoby dávkovania krmiva (okrem rozhodenia na zem...). Kŕmne žľaby a zásobníkové tubusové krmítka. Kŕmne žľaby je vhodné používať vtedy, ak je istota, že bude celý obsah skonzumovaný, lebo sliepka je extrémne prieberčivá a napr. zo zmesky zostanú na dne nevyžraté jemné častice (múka, vápno, vitamíny), ak však nebudú mať čo jesť, tak vyžerú aj to jemné... Na zmesky sú výhodnejšie zásobníkové krmítka, lebo sliepky žerú žrádlo zaradom a nevedia ho až tak "prebrať". Čiže nejakú miešanicu so zemiakmi, odpadom z domácnosti do žľabu, ale zmesku lepšie zo zásobníka. Ak sú to granule/celá pšenica, tak je asi vhodný aj žľab...

Sylvie Crazysis

18.1.2017 13:53
Sylvie Crazysis

XXX.XXX.206.229

Tak soused, takhle krmí cca 20 let slepice, ráno kolem páte a odpo když přijde z práce v pul 4. Žádné krmítka.SLepic má min.25 ks a celoročně mu krásně nesou a jsou zdravé a vitální. K tomuje pouští odpo na zahradu na zelené

20.1.2017 13:58
Lucka.F

XXX.XXX.48.114

Sylvie Crazysis napsal(a):

Já dávám základ pšenici - tu mají celoročně a nijak nedávkuji (jakmile vyzobou, nasypu další). To samé s krmnou směsí (šrot + Mikros + bílkovinný koncentrát), když dojde, dosypu další. Dostávají všechny zbytky z kuchyně, skořátpy, namočený chleba. Na kompost házíme rozložitelné zbytky a i v tom si něco najdou. Když není sníh, šmejdí po zahradě a nacházejí poklady smajlík Stává se, že jim někdy něco nesu a mají všude plno a nemají už ani chuť nic dalšího baštit, tak potom dokud nevyzobou, co mají, další nedám. Hlavu si s tím nelámu, myslím, že si samy dají, co a kolik potřebují smajlík
Lucka.

15.7.2017 11:58
mirko

XXX.XXX.176.38

Ake mate skusenosti s krmivom BOCUS?

co hovorite na krimivo MIFUMA?

tych vyrobcov je vela, a neviem co je dobre kupit pre kuriatka, kuricky, nosnice...

Dakujem.

15.7.2017 12:33
anička66

XXX.XXX.220.37

mirko napsal(a):
Ake mate skusenosti s krmivom BOCUS?

co hovorite na krimivo MIFUMA?

tych vyrobcov je vela, a neviem co je dobre kupit pre kuriatka, kuricky, nosnice...

Dakujem.

Podle chemického výzkumu kvality krmiv vyšla krmiva BOCUS jako nejpřijatelnější z mnoha testovaných. Bez přidaných látek, neobsahuje ani antikokcidika. Bez plísní i nadbytečné vlhkosti. Jedná se defacto pouze o mleté zrno vyvážených poměrů. Nikdy jsem krmivo nepoužívala, ale na toto bych se klidně spolehla. Pokud vás o krmivu zajímá něco více, zeptejte se na krmivaprerov.cz - jsou dodavateli tohoto krmiva, a jsou velmi ochotní. Majitel společnosti BOCUS je sám chovatelem drůbeže.

Omlouvám se za inzerci, nikdo mě za ni neplatí, ale myslím, že obstojná kvalita by se doporučit měla. Navzdory jemné inzerci

Anna.

15.7.2017 13:14
mirko

XXX.XXX.176.38

Dakujem za recenziu (nepovazujem to za inzerci)
tiez som pre dospele nosnice robil zmes, doteraz bolo vajicok dost (teraz 2 kvokali, a je teplo tak menej zeru)
problem mam s 13t kuricemi, tie mali ako male K1 od mifuma, ktora sa mne osobne pacila az na cenu :)
teraz po nejakom case ako zeru zradlo co maju dospele sliepky (uz su spolu vo vybehu),2ks su nejake neaktivne, nezeru, hnackuju.

tak som im hned kupil k2 od bocus, nakolko narychlo som mifunu nezohnal. este chcem kupit Propoul - probiotika.1ks je v karantene, neviem ci to prezije. :(.

Přidejte reakci

Přidat smajlík