Dobrý den, prosím zkušenější chovatele o názor na stáří zakoupených kuřic.Muj první a poslední nákup kuřiček z velkochovu. Nejvic mi tedy vadí, že si ozobávají ocasy . Bohužel díky recenzím, které byly na firmu dobré, vzala jsem kuricky ve spěchu za úplné tmy a toto je vysledek.podotykam, kuřice měly být 18 týdnů staré. Mohlo to být možná ale i horší. Nicméně dám jim šanci, hlavně, že jsou z toho"koncentráku" pryč...Předem děkuji, jestli si někdo udělá čas. Tereza.
Terezo, zdravím. Šlo by uvést název té firmy?
Jinak stáří té bílé skrčené soudružky odhaduji tak na 19.-21. týdnů.
V normální kondici by vypadala jinak a už by měla pěkný rudý hřebínek
a chystala by se na zahájení kladení
Tohle je nedobře živený chudák, co bude tak o 5 a více týdnů pozadu.
Doporučuji odčervit, preventivně, Panacur nebo Chemisol.
A začít pozvolna dodávat bílkoviny (bílý jogurt s ovesnými vločkami nebo do něj přes noc zamíchat pšenici, kousky kůži, nadrobno nastříhat nůžkami, namočit kvalitní psí granule
a dávat jim denně trošku, vepřové nožičky (za pár korun z řeznictví), povařit a dávat jen pomálu, ale pravidelně).
Ohlídejte si i kokcidiozu, Sulfacox, nevypadají uplně v pohodě.
Děkuji, právě jsem dosti tapala, protože velikostně jsou si s černými rovné, ale jsou o poznání chudší. Jinak momentálně jim dávám. Směs šrot pšenice, šrot malá část ječmen, hrách, řepné řízky, též v malém poměru, kvasnice, vařené kuřecí maso a zeleninu.. k tomu mám doma krevní moučku, ale to nevím, zda je momentálně jako zdroj bílkoviny vhodné.
Jinak ač nerada, firma je Kuřice.. farmicka Orlík
S panem byla velice dobrá komunikace, dokonce jsme měnili slípky (druhy) a vycházel vstříc. Nemůžu říct nic špatného k jednání firmy, ale ty bílé slípky, no...
Jestli mi začnou ozobávají kohouta, tak nevím...
Tak jsem mluvila s veterinářem. Může mi nabídnout pouze Panacur v tabletách, určený pro psy a kočky, předpokládám, že určení je pouze proto, že se jedná o tablety, takže po rozdrcení jsou vhodné i pro slípky.Paknjen pouze litr za 1600, -... A léky n kokcidiozu má též.
Prášek spíše do vody, nebo do krmení?
Tedy, doufám, že to bude stačit...Ach jo.
To byl zase jednou "nákup". chudáci...
Děkuji za reakce. Vlastně se takové nešvary daly čekat, co bych také chtěla za zázraky., že? Udělala jsem zkušenost, no... Není nad slepice odchované doma.Ale pozdě bycha honiti. Doufám, že se mi podaří dostat holky do požadované kondice, kdyz už tu jsou,...nespěchám na ně. Ty bílé jsem si nebyla vůbec jistá, jestli jsou to tak podtržené kusy, nebo kuřice staré 14 týdnů. Ta druhá variant by byla lepší.
Na netu jsem vypátral dvě fotky jejich "produktů", tam vypadají dobře... já čekám, jsem zvědavý co mě dojde, mám objednaný bílý dekalby tak snad z toho něco bude... letos mám líheň mimo provoz ale příště si asi vezmu násady z integry rovnou.
Stejně máte na ozobávání nejlepší vzít slepicu, a štrejchnout jí párkrát zobák o pilník, maj je přerostlý - ostrý, normální slepice si to sem tam obrousí o beton nebo šutrák... ale jinak přes pár lety jsem bral z hořešovic tyhle dominantky a pak dělal srovnání jak se dali dokupy i když jsem dost pochyboval..
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/70858735/KVALITNI-KURICE.php
Podívejte se na fotky
No tak to mám doma, a tak drůbežárnovej průměr, čistý jsou, nesmrděj, na 17 tejdnů to není zas taková sláva ale je to lehkej typ no... jedna je trošku podražená ale bude dobrá... ale prý už nemaj kohouty nebo že jich jako moc neberou že to lidi nechtěj a že nejsou potřeba mi pán tvrdil do mobilu což má pravdu ale je to stejně šlechtěný jen z leghornek jednu generaci to dá slušnou a kohout na dvoře bejt má, ale i tak byl vstřícnej že když ještě najdou pošlou takže neřek bych že to je tak zlý... jinak kdyby nebyl tak leghorňáka nebo čistě bílýho kohouta lépe lehčího typu v okr. trutnov by někdo neměl ?
Hmmmmm. Dá se vůbec poznat nějaký rozdíl mezi Bílými Dominanty a Dekalby? Vypadají uuuuplne stejně. Naše, údajně 18 týdnů Lehgorn začínají konečně vypadat jako slepice cca po 5 týdnech. První bílá snesla 7.3.svoje 1.vajíčko,. Černé o den později, teď nesou dvě černé z pěti a jedna bílá že tři... Vajicka o váze cca 47-50g.Krásná čistá a lesklá, s velikými žloutky, nemůžu je kolikrát ani rozklepnout, jakou mají pěknou skořápku. Sice mi jedna potvora zanáší, ale vím kam, takže ji mám podchycenou.
Akorát ty bílý jsou hrozný mrchy, teroristky zákeřný. Nenechají se ani vodit kohoutem, je to taková prudérní samostatná jednotka. Ty černé jsou fakt super, pohodové slípky, někdy se musím smát, když je pozoruji společně s kohoutem.
S "leghornami" mi asi nebude dělat problém se rozloučit.Ale příští výměna slípek bude už jen za plemeno.
Tak hodně štěstí a brzy první " vajcata". Tereza.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady si můžete porovnat stáří vašich kuřic podle jejich váhy.http://www.integrazabcice.cz/cs-cz/products/dekalb-white/.
Jen pár fotek, jak vypadaji holky teď. Zrovna jsem i vychmatla tu zanasejici slipku, tak jsem ji blýskla taky.
pejsek pase.poraaaaaad.Jeste, že je tu kohout, jinak by to byla na dvoře hotová anarchie.
No, u nás jsou zase na denním pořádku honičky s kačerem. Naše pejska je provokatérka a kačerovi schválně nadbíhá, aby ji honil. A on za ní lítá (tedy běží, je to běžec), nadbíhá jí a občas ji i chytí za chlupy. To už mám strach, aby mu něco neudělala, ale ona je docela opatrná. Strašně jí to baví a když je dostatečně uhoněná, tak skočí kachnám do vaničky. Do té vody, která je plná bláta (dvakrát denně ji měním) a je strašně spokojená, bláto z ní teče a já jsem na mrtvici.
Dobrý den, nechci zakládat nové téma, ale dnes jsem si koupil slepice a prodejce mi tvrdil, že jsou slepice před snáškou a měli do 14 dní začít nést, ale zdají se mi starší nebo se pletu?
Podle zkušeností, co mám teď s našimi Dominanty bych řekla, že ty s těmi cervenejsimi hřebínky jsou klidně 19- 20 týdnů a zbytek je mladší, klidně i o 3 týdny. Naše byly také namíchané a podle snášky určitě i ty 3 týdny mezi nimi rozdíl je.
Ale soudím jen podle toho, jak je to u nás. Někdo zkušenější poradi více
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
krch
napsal(a):
No tak to mám doma, a tak drůbežárnovej průměr, čistý jsou, nesmrděj, na 17 tejdnů to není zas taková sláva ale je to lehkej typ no... jedna je trošku podražená ale bude dobrá... ale prý už nemaj kohouty nebo že jich jako moc neberou že to lidi nechtěj a že nejsou potřeba mi pán tvrdil do mobilu což má pravdu ale je to stejně šlechtěný jen z leghornek jednu generaci to dá slušnou a kohout na dvoře bejt má, ale i tak byl vstřícnej že když ještě najdou pošlou takže neřek bych že to je tak zlý... jinak kdyby nebyl tak leghorňáka nebo čistě bílýho kohouta lépe lehčího typu v okr. trutnov by někdo neměl ?
Nechci děsit ale měl jsem od " Profíka" které zde inzeruje dále s fotem vlašek a leghornek pána dovoz až domu ne levně 11 KS slepic a 1 Ks kohouta zůstalo po 5 dnech 2 ks na játrech skvrny, a kakala drůbež krev a po Panacur 5%, tekutá forma do zobáku z veter. kliniky masivně vycházela spousta červů utratil jsem to a napsal mu že je prase kč mi nevratil ani sem nežádal hnus. Nepodléhat Fotu raději si zajet koupit drůbež přímo u chovatele nebo aspoň od nějakého chovatele které vám ukáže podmínky a kurník
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
elzenek
napsal(a):
Jen pár fotek, jak vypadaji holky teď. Zrovna jsem i vychmatla tu zanasejici slipku, tak jsem ji blýskla taky.
Ted už máte vyhráno...jsou pěkné... a zdravé již i barvu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
honza123
napsal(a):
Dobrý den, nechci zakládat nové téma, ale dnes jsem si koupil slepice a prodejce mi tvrdil, že jsou slepice před snáškou a měli do 14 dní začít nést, ale zdají se mi starší nebo se pletu?
Krásné... a pěkné zdravé...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
krch
napsal(a):
Stejně máte na ozobávání nejlepší vzít slepicu, a štrejchnout jí párkrát zobák o pilník, maj je přerostlý - ostrý, normální slepice si to sem tam obrousí o beton nebo šutrák... ale jinak přes pár lety jsem bral z hořešovic tyhle dominantky a pak dělal srovnání jak se dali dokupy i když jsem dost pochyboval..
Týo krása...
No jo, tenhle velkochov je prostě naprd, ale když člověk není dopředu připraven a nemá před vyřazováním slepic, připravena kuřata- kuřice, tak je tohle nejjednodušší cesta k vajíčkům. Musím ale říct, že jsme měli vynesené slepice ze statku Dvořák a tam má pán pekne silné kusy z volného podestylkoveho chovu. Slepice hrabou, hřadují a nesou pěkná veliká vejce klidně i další dva roky jako to bylo u nás denně každá s nějakými pauzickami, ktere byly zanedbatelné. Pak najednou nic...nic...nic, tak šly.Ale zdravé do poslední chvíle. Slepice od tamtud se vyplatí "zachránit" Pak si je vzala sousedka do mrazáku, takže hybridky v domácím chovu, určitě nejsou k zahození.
Ale já už osobně uprednostnuji plemeno, pro příště. Těším se.Jestli je černé budou schopné akceptovat, tak ty ještě případně necháme. Ty leghorny by je ustipaly. Pěkný den.
Nic nechcípá, naopak tohle je fotka brzy ráno ještě za šera když jsem dovez na parcelu do druhýho kurníku a byli vykulený... no ted jak příjdu tak lítaj po kurníku jak trhlý prostě jsou čilý až moc, žerou a pijou z misky co se jim dá... jen ta prťavá vepředu má pravděpodobně podle hmatu vychýlenej obratel, furt má hlavu stočenou na jednu stranu ale jinak funguje, ač teda bude asi přiživník, počkám chvíli když tak jí říznu... reklamovat jsem to nechtěl, už tak mi bylo blbý otravovat s tim kohoutem... je na to blbá doba ale stejnak splašit leghorňáka nebo i jeho hybridního typ je ted únavný... potřebuju se zbavit kožek tak jsem si obědnal v kavapu abych je tou obědnávkou aspon dotáh k nám na poslední zastávku na trase, ale s kohoutem je pravděpobně pošlu do pr... pochybuju že by do rána přežil s jejich kvalitou :D.
Já bych se úhynu nebála, jsou pěkné. Naše už na nějaké ozobávají ocasů dočista zapomněly, je fakt, že chodí po celé zahradě. Dneska jsem našla každodenní zanesené vejce 73 g. !. Možná už se to nebude opakovat, ale to si holka makla .
Tak jsem je dneska vypustil ven a tu s tou hlavou reklamuju, v kurníku to v tom houfu tolik není vidět ale pořádně neumí chodit, furt má hlavu bokem a má tu koordinaci pohybu dost žalostnou... přece jen to je 180 kč... zbytek už tam popolítával, provokoval kačera, ale večer jsem to musel pochytat a naházet do kurníka, už jsem zapoměl jak jsou kuřice z drůbežárny blbý, doma líhnutý kuřice a kohouti byli oprsklý že mě v 8 tejdnech seděli vedle kohouta na nejvyšším hřadu a kradli starejm baštu z pod zobáku, tyhle se to fakt potřebujou naučit...
krch
napsal(a):
Nic nechcípá, naopak tohle je fotka brzy ráno ještě za šera když jsem dovez na parcelu do druhýho kurníku a byli vykulený... no ted jak příjdu tak lítaj po kurníku jak trhlý prostě jsou čilý až moc, žerou a pijou z misky co se jim dá... jen ta prťavá vepředu má pravděpodobně podle hmatu vychýlenej obratel, furt má hlavu stočenou na jednu stranu ale jinak funguje, ač teda bude asi přiživník, počkám chvíli když tak jí říznu... reklamovat jsem to nechtěl, už tak mi bylo blbý otravovat s tim kohoutem... je na to blbá doba ale stejnak splašit leghorňáka nebo i jeho hybridního typ je ted únavný... potřebuju se zbavit kožek tak jsem si obědnal v kavapu abych je tou obědnávkou aspon dotáh k nám na poslední zastávku na trase, ale s kohoutem je pravděpobně pošlu do pr... pochybuju že by do rána přežil s jejich kvalitou :D.
V jiném vláknu sháníte kohouta.Touhle dobou tady na fauně seženete jedině tak dospělého loňského kohouta. Toho k takovýmto písklatům ani nemůžete dát, V lepším případě si jich začne všímat až když začnou někdy v létě snášet v horším případě je bude mordovat už teď.
Až budete reklamovat slepičku, nechte si od nich dva tři kohoutky přivést a pak si j z nich jednoho pěkného vyberete. Nebo nechte koupi kohouta až na podzim. Logicky mi přijde, že odchovávat od slepiček budete až v příštím roce. Letos než začnou snášet a než budou vajíčka velikostně vhodná k nasazení již bude na líhnutí pozdě a od dvouletých slepic jsou vajíčka pro nasazování vhodnější obecně. Pořiďte pak na podzim pravého leghorňáka, je to úplně jiná liga než kohout dekalb apod.
Kohouti mě nikdy kuřice nehonily dřív než tak tejden co začali nést a není problém ho v opačném případě hodit do druhého hejna mezi hempšíry, starší zvíře co je usměrní, zařve když něco letí - oni tu jsou dravci ale bojí se do zástavby, trošku je začně houfovat a naučí je do kurníku chodit i jinak než z hladu večer se hodí, kohout má víc poslání, je to mozek hejna... byl jsem domluvený na reklamaci ale mobil nechal paní že prý odjel, že bude za deset minut zpátky a prý na to asi zapoměl... nevracel se, tak že mám zavolat večer, nebrali to.. druhý den přišla sms at pošlu číslo účtu že mi pošlou peníze že nemaj čas... ted jsem dával kavapákům kůže tak mě strhnul z peněz kohouta jen jsem doplatil dvacku... no uvidíme co na podzim tu na výstavě, většinou tam vozí na burzu pěkný výběr mladých vlašáků a občas v tom je leghorňák tak určitě by z toho byli lepší kuřata ale tenhle není tak zlej, až se zpamatuje z halovýho mládí má zdravej trus, i čilej je ale pravda je že ten hřeben má hnusně proláklej...
krch
napsal(a):
Kohouti mě nikdy kuřice nehonily dřív než tak tejden co začali nést a není problém ho v opačném případě hodit do druhého hejna mezi hempšíry, starší zvíře co je usměrní, zařve když něco letí - oni tu jsou dravci ale bojí se do zástavby, trošku je začně houfovat a naučí je do kurníku chodit i jinak než z hladu večer se hodí, kohout má víc poslání, je to mozek hejna... byl jsem domluvený na reklamaci ale mobil nechal paní že prý odjel, že bude za deset minut zpátky a prý na to asi zapoměl... nevracel se, tak že mám zavolat večer, nebrali to.. druhý den přišla sms at pošlu číslo účtu že mi pošlou peníze že nemaj čas... ted jsem dával kavapákům kůže tak mě strhnul z peněz kohouta jen jsem doplatil dvacku... no uvidíme co na podzim tu na výstavě, většinou tam vozí na burzu pěkný výběr mladých vlašáků a občas v tom je leghorňák tak určitě by z toho byli lepší kuřata ale tenhle není tak zlej, až se zpamatuje z halovýho mládí má zdravej trus, i čilej je ale pravda je že ten hřeben má hnusně proláklej...
No právě, ty hřebeny a i celkově, v porovnání s čistokrvným je málo který povedený, ale už ho máte, tak a´t si užije života venku.
Jestli ho budete moct dát v případě potřeby mimo, tak ok. Jinak si ale myslím, že takovýhle mladý kuřičky nenaučí nic, v lepším případě si jich nebude všímat, v horším odhánět od krmení nebo se snažit je pojímat, když nebude mít dospělé slepice.