Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2017 17:47
kohut

XXX.XXX.45.23

Dobrý deň, prosím vás o radu: čo sposobuje vápenku na nohách sliepok? Snažím sa zmäkčovať brav. masťou, ale tým chorobu neodstráním a ani príčinu. A ešte jedna vec: čím možem nahradiť LIVACOX, očkovaciu látku? Dakujem, pekný deň.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2017 18:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

kohut napsal(a):
Dobrý deň, prosím vás o radu: čo sposobuje vápenku na nohách sliepok? Snažím sa zmäkčovať brav. masťou, ale tým chorobu neodstráním a ani príčinu. A ešte jedna vec: čím možem nahradiť LIVACOX, očkovaciu látku? Dakujem, pekný deň.

Vápenka je parazit, v podstatě svrab.

očkovací látku těžko něčím nahradíte. leda vakcínou od jiného výrobce.

7.2.2017 18:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Rada od posuzovatele: proti vápence nakapat tři kapky Ivomecu přímo do zobáku.
Chvíli to trvá, než uvidíte zcela hladké krásné nohy, ale funguje to.
Je pár chovatelů, kteří se domnívají, že Ivomec ovšem způsobuje horší oplozenost.

Já osobně postříkám nohy důkladně Arpalitem, a je to.

7.2.2017 18:24
cipis

XXX.XXX.89.172

Arpalit je fajn, tiež som ho mala, odložila som si ho do mixéra a ten som pred spustením zabudla skontrolovať, takže som ho musela nahradiť 2 % -ným roztokom SULKY /prípravok na morenie/ a tiež to funguje

17.4.2017 21:07
sodom

XXX.XXX.92.123

Dobry den tymto problemom som sa zaoberal dlho ale všetky pripravky boly bud neučinne alebo slabo tak som siahol po starych praktikach ktore som našiel a bolo tam že ak mali kedysi davno tieto problemy tak namačali nohy sliepok do petroleja ale kedže som nemal tak som použil naftu a čuduj sa svete sliepky po dvoch tyždnoch maju nohy ako male kuriatka (dva krat za dva tyždne).

17.4.2017 22:07
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.já jsem s úspěchem použil 101 konkor ve spreji, ale zabere i ta nafta, nebo petrolej, prostě cokoliv mastného a parazita to udusí.tyto tři látky zatečou opravdu všude.

18.4.2017 21:02
babča70

XXX.XXX.151.73

Pokud se mi občas u nějaké slepičky vápenka objeví, používám použitý fritovací olej a stačí jedno namočení pařátek až po peří, separace slepičky na dva dny na samotku a vše je OK.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík