Vystavba jezirka pro vodni drubez

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2017 13:01
sue007

XXX.XXX.65.232

Zdravim vsechny.Vodni drubez uz nejaky cas chovam a letos jim chceme zrenovovat jezirko, prosim jen o uzitecne typy, zadne plastove nadoby ala piskoviste.Soucasne jezirko je stare asi sest let, z betonu a kameni a uz se v nem objevuji praskliny.Velke v prumeru asi 3m..Cistotu jsme resili jen prepadem, tedy obden napustime vodu z hadice a trubkou nahore v jezirku nam voda odtekala za plot k jabloni.Na jare manzel vzdy jezirko vyspravil po zime a v lete naopak ve vedrech vodu cas od casu vycerpame uplne pryc cerpadlem kalovym.
Letos by jsme jezirko radi prikryli folii, nejakou pevnou, zde prosim o radu ohledne tloustky a jezirku udelali prepad/odtok na spodni zahradu, kde by bylo jeste jedno jezirko.Hned by navazovalo na toto stare.A ze by nejake cerpadylko vodu neustale tocilo mzi temito jezirky-to je jen napad a uz vubec si nevime rady s filtrem, ktery by tu vodu udrzel trochu prijatelnou.Chapu, ze pruhledna nikdy nebude.Pokud jste nekdo resil neco podobneho, diky za radu.

20.2.2017 19:57
ladd

XXX.XXX.152.247

Nikdo nic. Zkuste se zeptat někde v zoo, musí to tam řešit.
Pokud zahradničíte, tak by bylo rozumné vždy vodou z bazénku zalít záhony a dočerpat novou. Ideálně na doplňování bazénku si nástřádat dešťovou vodu. Než do filtru, investoval bych do pořádné nádrže na dešťovku.

21.2.2017 07:38
sue007

XXX.XXX.65.232

Hmm, s tou zoo to neni spatny napad.Vodu na jezirko mame z vlastni studny, takze gratis, penize stoji jen minuty, kdy dopoustime cerpadlem a nekdy jsou to hodiny, kdyz na to zapomeneme a nechame to rano bezet.Pak je pul zahrady pod vodou a kachny a husy jsou stastne.

21.2.2017 16:35
karelcerman

XXX.XXX.41.79

Píšete, že chcete jen užitečné tipy, můj je plastový, ale třeba se hodit bude. Místo koupadel pro vodní drůbež mám seříznutý ICB kontejner v kovové kleci, krásně se čistí, dole je výpustný ventil, kterým projde většina nečistot mimo kamenů, na ventilu mám nasazený neperforovaný 'husí krk, rovnou do políčka topinambur, maximální spokojenost já, vodňáci i topinambury, během pár minut vypuštěno, vydrhnuto a opět napuštěno.

Jinak k folii, jakoukoli jezírkovou folii vám drůbež časem zničí jednak drápy, jednak zobáky. Většina ZOO to řeší betonem, neustálým přítokem a odtokem vody a v neposlední řadě obrovskou kubaturou nádrží.

21.2.2017 16:51
karji

XXX.XXX.70.20

Dobrý den, také řeším jezírko. Bylo by možné vložit nějaké fotky. Děkuji Jitka.

21.2.2017 16:58
kajo

XXX.XXX.227.44

Ja som použil auto plachtu(kamión) a problém z fóliou sa odstránil. Je pravda že fólia nemala dlhu trvacnost. A to majú z každej strany schodiki. Vapkou sa dobre čisti a nemám strach o poškodenie.
.

Přidejte reakci

Přidat smajlík