ImroC

XXX.XXX.44.23
Dobrý deň, včera som si všimol u jednej mojej mladej zdrobnelej velsumky, že má pokadený zadok, mala z neho aj výtok žltkavej až bielej farby, sliepočka je mladá, v znáške len 3 mesiac. Dnes som pri obhliadke zistil, že jej čosi trčalo z kloaky, po vytiahnutí to bola podlhovastá hmota, ktorá zapáchala a bola akoby obalená uvareným žítkom, nebolo toho veľa, po roztiahnutí hmoty som zistil, že to bolo blanité vajíčko, predpokladám, že jej prasklo a vytieklo do vnútra. Porovnával som to s obrázkami tuberkúl a nesedí to na TBC, skôr sa prikláňam k prasknutému vajíčku, bolo presne vidno ako to vajíčko prasklo na špicatom konci, ktorý trčal z kloaky, hmota zapáchala, vajíčko bolo blanité, chem sa opýtať mám takto "postihnutú " sliepočku držať oddelne alebo ju môžem nechať pri ostatných? je nejaká šanca na záchranu? pohmatom som zisťoval prítomnosť iných telies a nič nenašiel, môžem jej kloaku vypláchnuť prúdom vody, prípadne podať niečo na vyčistenie? Sliepočka normálne žerie, je len ľahká, skleslá a postáva. Občas pobehne spolu s ostatnými a včera dokonca normálne hrabala. Je nejaká šanca na jej záchranu? Hrebienok má pekný červený, ďakujem, Imro.
ImroC

XXX.XXX.44.23
Sliepočka včera bola čulejšia, prepláchol som jej to prúdom vody a podal dostatok vitamínov, včera už sedela na okne (nakoľko v karanténe hrady nemám! dnes už prehrabala celý priestor a tak šla normálne k ostatným, vyzerá byť čulejšia a krajšia. Prestala dokonca aj hnačka a sliepka mala normálny trus.