Káčata Pekingská nebo brojléři

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2017 09:05
slamos1

XXX.XXX.52.72

Dobrý den, před 14 dny jsem si koupil 15 jednodenních kachnat Pekingských s předpokladem že si z hejna ponechám kmen 1.2 k chovu, dnes po 14 dnech mi váha ukázala 800g což mi na kachnu Pekingskou přijde moc a mám podezření na brojléry, myslíte že se mohou i brojléři v chovu uplatnit?respektive že je mohu nechat na hoby chov?dekuji.

12.3.2017 09:12
dada98

XXX.XXX.52.231

Co myslíte pod pojmem brojleři? Myslíte mulardi? Já si objednala vejce kachny pekinské, také s předpokladem, že si nějaké nechám na chov.Chci je křížit s pižmovkou to pak budou neplodní mulardi.

12.3.2017 09:18
slamos1

XXX.XXX.52.72

Ne, mám na mysli bílé brojlérové kachny, např. cherry walley.

12.3.2017 09:34
dada98

XXX.XXX.52.231

CHERRY VALLEY, nazývaný také anglický hybrid nebo pekingská kachna, je kachna ktérá k chovu je jen kachny nesedí.

12.3.2017 09:37
slamos1

XXX.XXX.52.72

Víte až tak tomu nerozumím, jde mi o to že pokud to budou brojléři tak zda je mohu nechat k chovu, líhen mám.

prskavec

12.3.2017 10:07
prskavec

XXX.XXX.52.72

Já myslím že to pujde, protože kačeny nejsou tak vykřížené jak kuřecí brojléři, tam to nejde, pak už se štepí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2017 10:13

Všechno kromě mulardů, kteří jsou neplodní, si můžete ponechat k chovu.

vtip brojlerů není v tom, že by se dál nemohli rozmnožovat, ale že jsou finálním produktem křížení - jejich dalším množením už užitkovost potomstva nebude stoupat, naopak, potomci mohou být horší než rodiče a navíc budou co se užitkovosti týče nevyrovnaní.

prskavec

12.3.2017 10:21
prskavec

XXX.XXX.52.72

Ano máte pravdu, jen jsem nekde četl že u hus a kachen ten problém není tak výrazný.

12.3.2017 10:35
dada98

XXX.XXX.52.231

To jsem sama ráda a budu čekat co se vylíhne.Nechám si kačera pekinské kachny a zkusím křížit kačenou od pižmovky.Ta sedí takže to je lepší, než dávat vejce do líhně.

12.3.2017 10:49

dada98 napsal(a):
To jsem sama ráda a budu čekat co se vylíhne.Nechám si kačera pekinské kachny a zkusím křížit kačenou od pižmovky.Ta sedí takže to je lepší, než dávat vejce do líhně.

To je blbý nápad.

ono u mulardů se to má tak, že pokud je samice pižmovka a samec kachna domácí, tak většina vajec je neoplozená. ono sice pižmovka sedí, ale z tohohle křížení spíš nic nebude, nebo jen velmi málo.

prakticky to funguje jen naopak, kachna domácí a kačer pižmák.

12.3.2017 11:52
dada98

XXX.XXX.52.231

Ale kačeny pekinské nejsou mulardi.Četla jsem, že i opačně to funguje?Tak to radši budu křížit jen kachny pižmové?

12.3.2017 12:36
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

dada98 napsal(a):
Ale kačeny pekinské nejsou mulardi.Četla jsem, že i opačně to funguje?Tak to radši budu křížit jen kachny pižmové?

Pekinám nechte pekiňáka a pižmovkám pižmováka, je zbytečné to křížit mezi sebou s e špatným výsledkem. Pekiny nanesou fůru vajec, je fakt, že nesedí, ale s líhní budete mít kaček, že je nebudete stačit spočítat. Já měla předloni trio pekina, pomořanka, saská kachna a k nim saského kačera, fůru násadovek jsem prodala a sama jsem vylíhla asi šedesát kachňat( no už nikdy víc). A pižmovky si každá vyseděla svých devět vajec co jsem jí nechala a úplně to stačí. Letos už mám měsíc a půl staré pižmovčata od dvou kaček jich zbylo sedum. Jedno ušlapala a jedno se utopilo, ale dnes mi zasedla další kačka na devět vajec a to úplně stačí. Pokud tedy nechcete mít každý víkend pečenou kachnu . Proto jsem si nechala Pekinu a Pomořanku jen na vajíčka a líhnout nechávám jen pižmovky. A to už na podzim nenechávám zasednout

12.3.2017 17:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je blbý nápad.

ono u mulardů se to má tak, že pokud je samice pižmovka a samec kachna domácí, tak většina vajec je neoplozená. ono sice pižmovka sedí, ale z tohohle křížení spíš nic nebude, nebo jen velmi málo.

prakticky to funguje jen naopak, kachna domácí a kačer pižmák.

Musím Vašemu názoru lehce oponovat.Měl jsem 3 kachny pižmovky a kačera pekinského, a i přes Vaše tvrzení byla oplozenost téměř 90% a líhnivost taktéž. Přišel jsem totiž o pižmáka a jiného jsem narychlo nesehnal.Kachny jsem měl čistě bílé, kačer byl také žlutý(bílý) a všichni potomci strakatí.Některé z kachen z tohoto křížení nesly(2 jsem si na zkoušku nechal na další rok), ale vajíčka byla velice malá(do cca 40 g) a tak jsem ani z nich nezkoušel líhnout.Kačenky však kupodivu zasedly, dostaly náhradní vejce od ruánek a vyseděli.Vodily skoro dva měsíce.Bohužel jsem tenkrát musel chov kachen z časových důvodů zrušit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík