Dada111

XXX.XXX.220.21
Dobý den, prosím o radu, mam bednu na kuřata, pro které si za pár dní pojedu (2-3denní) bedna je od podestýlky ke stropu vysoká 50 cm. Dnes mi přišla infra lampa a tam stojí, že má být 60cm mezi stínítkem a podestýlkou. Lampa je vcelku velká, kdo máte, jistě víte. Laboruju, jestli mám udělat do stropu díru nebo ho nějak zvednout, aby byl dostatečný rozestup. Napadají mě dvě věci (aby se kuřata nepřehřála nebo aby nechytla podestýlka. Prosím o zkušenosti. Moc děkuji.
No pouzivam v odchovniach tieto lampy o vykone 150w, regulujeme vysku podla potreby odchovna mà zhruba 80x90cm a hlbku 45cm momentàlne màm kuriatka od vikendu vysku lampy urcujeme podla spràvania kuriatok ideàlne je ked su kuriatka rozptylenè po celej odchovni teplotu sme nikdy nemerali sledujeme len spràvanie kuriatok, odchovne màme z drevotriesky.
jako001
napsal(a):
No pouzivam v odchovniach tieto lampy o vykone 150w, regulujeme vysku podla potreby odchovna mà zhruba 80x90cm a hlbku 45cm momentàlne màm kuriatka od vikendu vysku lampy urcujeme podla spràvania kuriatok ideàlne je ked su kuriatka rozptylenè po celej odchovni teplotu sme nikdy nemerali sledujeme len spràvanie kuriatok, odchovne màme z drevotriesky.
Este fotka z vnutra odchovne ale zial nemàm taku kde by som vàm ukazal vysku lampy.
Ja mam lampu ovela nizsie...spodna cast lampy od podsteilky cca 40cm.Ta vyska je tam pisana asi koli kuriatkam, ktore su vacsie a pri skakani mozu poskodit vlakno ziarovky.Rozzeravene vlakno je citlive na otrasy a mohlo by lahko prehoriet, dalej je to koli tomu, ze pri malej vyske je ta lampa tak silna, ze by tie kuriatka v malom priestore doslova upiekla.Radsej si dokupte regulator napatia "obycajny stmievac na osvetlenie" a ziskate tym viac veci naraz.Nemusite nic prevrtat, viete plynule regulovat teplotu v odchovniach a niekolko nasobne predlzite zivotnost ziarovky.Ja som prve infra kupoval v 2013 a svietia dodnes.
Ďaleko lepšie a menej náročné na spotrebu (cca 40W) sú vyhrevné dosky, ktoré používam roky. Naviac si kuriatka vyskočia aj hore na dosku, takže sa zdvojnásobí výhrevná plocha.