Dobrý den, mám kuřátka hempšírek nyní dvoutýdenní. Mám je v dřevěné bedně venku pod střechou. Přemýšlím, zda jim přidělat chladnější část odchovny pro "otužování apod", kde by svítila jen slabá žárovka příp. usporka pro světlo. Nyní mají pod dvěma lampami/žárovkami v odchově od 28-32 st. a na okrajích odchovny dál od žárovek je cca 18st. za cca 14 dní až bude venku tepleji bych jim chtela udelat malý výbeh před bednou než pujdou uplne ven. Má otázka, stačí jim pro to otužování a trávení těch 18 stupnů nebo bych měla co nejdřív udělat chladnější přístavek? děkuji.
Ja mávam odchovňu vždy rozdelenú na dve časti a v tej predelovacej stene je malý otvor, v jednej je predpísané teplo pod žiarovkou, v tej druhej nesvietim, ak chcú idú do tej druhej, ak nie, sú pod žiarovkou. Ale väčšinou prebehujú do chladnejšej, tam im dávam aj trávu a majú tam drevený hranol, kde vyskakujú.
Ja odchovňu nepredelujem.Žiarovky mám približne v strede a pod žiarivkou je 35-37 stupňov.Keď im je teplo tak sa rozlezú.Spodným musím kúriť najviac tie vrchné mám stiahnuté, pretože ako teplo prestupuje hore, ohrieva tie vrchnejšie...Na reguláciu používam obyčajný svetlový stmievač.Cez ebay pár eurová záležitosť.
Na prvej odchovni som mal vždy problém s vlhkom a neustálym čistenim.V tejto už mám sieťovinu, cez ktorú trus prepadáva do šuflíka, ktorý stačí povytiahnuť a vyčistiť.Zadok a boky sú zo sadro kartónu, predok osb doska.Celé to vyšlo okolo 30-35€ Plus žiarovky
Určite by sa to dalo spraviť aj profesionálnejšie, ale išlo mi o to, aby to bolo lacné a praktické a aby som to stihol za deň.