Kuřata kdy začít přidávat kopřivy + další

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2017 06:33
dada11

XXX.XXX.220.21

Dobrý den, vím, že spousta lidí preferuje hlavně krmení kompletní krmnou směsí kvůli vyváženému obsahu všech potřebných látek, přesto bych se ráda zeptala těch kdo mají zkušenost, od kdy můžu kuřátkům, nyní třítýdenní začít ke směsi přidávat jiné krmivo. Mám k dispozici ječno-pšeničný šrot, syrovátku, kys. mléko, staré pečivo a samozřejmě zelené a kopřivy. Moc díky za rady smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2017 08:09

dada11 napsal(a):
Dobrý den, vím, že spousta lidí preferuje hlavně krmení kompletní krmnou směsí kvůli vyváženému obsahu všech potřebných látek, přesto bych se ráda zeptala těch kdo mají zkušenost, od kdy můžu kuřátkům, nyní třítýdenní začít ke směsi přidávat jiné krmivo. Mám k dispozici ječno-pšeničný šrot, syrovátku, kys. mléko, staré pečivo a samozřejmě zelené a kopřivy. Moc díky za rady smajlík

Já osobně přidávám kopřivy již od cca třetího dne, zatím jsem během 6 let líhnutí pod kvočnou problémy s tímto neměl. Občas po K 1 měla některá kuřata ulepené zadečky, na zde publikované rady krmím první dny jen kukuřičným šrotem a je to OK.

28.4.2017 08:34
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Súhlasím s frufru, kyslé mlieko dávam po siedmom dni a so starým pečivom sa veľmi neponáhľajte. Aj sliepkam ho dávam len ako zábavku, keď pribehnú pozrieť, či nemám niečo pre ne.

28.4.2017 09:13
dada11

XXX.XXX.34.129

mamkamaria napsal(a):
Súhlasím s frufru, kyslé mlieko dávam po siedmom dni a so starým pečivom sa veľmi neponáhľajte. Aj sliepkam ho dávam len ako zábavku, keď pribehnú pozrieť, či nemám niečo pre ne.

Prosim a v jake forme Prosim a jak to podavate? Jako vlhkou michanici nebo zvlast suche a zvlast to mleko? Dekuji za reakci :).

28.4.2017 09:34
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Kyslé mlieko im dávam piť, ale to rozdžabú. Zmesku K1 nedávam suchú, len zvlhčenú tým mliekom, potom striedam aj zmesku s tvarohom, vajíčkom natvrdo a niečo zelené.

28.4.2017 10:00
ladd

XXX.XXX.34.52

Ještě přidejte strouhanou mrkev.

AntonSpelec

3.7.2017 21:21
AntonSpelec

XXX.XXX.160.22

Nechci zakladat nove tema, tak se zeptam zde:

Prosim, jak moc velky rozdil je mezi K1 a K2 pro kurata? Co ma K1 navic oproti K2? Jedna nezodpovedna firma s krmivem mi zamenila objednane krmivo, a nechce uz reklamovat. Tvrdila ze je to K1, ale vim ze neni. Co mam pridavat k te K2 aby kurata nestradalya (K2 jsem namlel)? Jedna se o krmivo energys MINI a namisto toho mi dali MIDI.

Dekuji moc za rady. Antonin.

3.7.2017 21:39

AntonSpelec napsal(a):

Prosim, jak moc velky rozdil je mezi K1 a K2 pro kurata? Co ma K1 navic oproti K2? Jedna nezodpovedna firma s krmivem mi zamenila objednane krmivo, a nechce uz reklamovat. Tvrdila ze je to K1, ale vim ze neni. Co mam pridavat k te K2 aby kurata nestradalya (K2 jsem namlel)? Jedna se o krmivo energys MINI a namisto toho mi dali MIDI.

Kuře midi: Hrubý protein 16.00 %, Hrubé oleje a tuky 3.60 %, Hrubá vláknina 5.00 %, Hrubý popel 6.10 %, Lysin 0.72 %, Methionin 0.32 %, Vápník 1.20 %, Fosfor 0.61 %, Sodík 0.17 %

kuře mini: Hrubý protein 19.00 %, Hrubé oleje a tuky 4.50 %, Hrubá vláknina 3.70 %, Hrubý popel 6.20 %, Lysin 1.12 %, Methionin 0.50 %, Vápník 1.10 %, Fosfor 0.73 %, Sodík 0.15 %.

3.7.2017 21:40

AntonSpelec napsal(a):

Kuřatům do 6 týdnů nemůžete dávat K 2, jelikož obsahuje jiné látky pro růst větších kuřat. Když budete K 2 dávat kuřatům do 6 týdnů, poškodíte jím vývoj. Tolik zjednodušeně řečeno. Jinak máte složení na balení napsáno.

3.7.2017 22:15
anička66

XXX.XXX.160.22

To co uvádí frufru není až tak pravda. Rozdíl mezi K1 a K2 se liší v poměru vitamínů a minerálních látek. Poměr sacharidů a bílkovin je pro obě věkové skupiny téměř totožný. Takže zastoupení pšenice, kukuřice, ovsa, kvasnic i vápníku atd, bude téměř stejné. Jen s větším obsahem proteinu ve prospěch menších kuřat. (viz naprosto přesná tabulka kterou uvádí paní bodlinka).
Defakto lze říci, že pokud zkrmíte (drcenou) K2, ale přidáte více proteinů - červy, sušené mléko, vejce, tvaroh... (já bych rozhodně obohacovala o čerstvou mrkev i například strouhané vejce - s tím však opatrně, ne každodenně), tak budete na stejně vyváženém krmivu jako K1. K2 není žádné zázračné krmivo pro jistou věkovou skupinu. Uvědomme si, že se stále jedná o mleté zrno, pouze jiných poměrů. Rozhodně tím kuřata "nezmrzačíte", pokud jej obohatíte o to potřebné. Chce to jen trochu znát, jak na to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík