Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2017 21:16
Juras1983

XXX.XXX.47.222

Dobry den vylihly se mi krepelky a nektere jsou o poznani mensi i o treti nevite cim to muze byt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2017 21:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teplota, strava, nemoc. Pokud nedáte více informací, nic moc se nedozvíte.

8.5.2017 21:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mě spíš přijde, jak kdyby to bylo líhnuté z nějakých kříženců. Sem tam se povede že třeba dvě tři křepelky jsou menší (zvlášť ty později líhnuté které mají i třeba nějakou vnitřní vadu). Ale jestli je jich hodně...

8.5.2017 22:09
Juras1983

XXX.XXX.47.222

Vajicka jsem kupoval takze nemam zkusenost z jakeho chovu jsou a teplota vdolihni byla 32 a kazdy den jsem ubiral o jeden stupen.

9.5.2017 01:01
zbosace

XXX.XXX.6.79

Teplota v doliahni 32'C? Trochu málo. Ak ste to myslel v odchovni a každý deň ste uberal 1 st.tak budú podchladene. Tie na fotke ani nevyzeraju že sú liahnute v jeden. termín. Treba naozaj uviesť viac údajov aj prípadný uhyn, krmenie, či sú "suché" alebo "husté". Tieto výrazy berte ako vyjadrenie ich vyzivoveho stavu keď ich jemne zovriete do dlane. Tiež či ste podal aj nejaké lieky či vit.či boli rozdiely vo veľkosti hneď po vyliahnuti či až po x dňoch.

9.5.2017 23:06
Juras1983

XXX.XXX.40.1

Jakmile se vylihly byly stejne velike ale jakoby se nektere uplne zastavily vzrustu p.Prosim a jakou teplotu nechavate vy kdyz vytahujete kuratka z lihne.

10.5.2017 08:04
zbosace

XXX.XXX.96.95

Doliahen nepouzivam. Liahnutie ukoncujem pri rovnakej teplote ako je počas celej inkubacie. Po vybrati ich dám pod ziarovku ktorá sa nastavuje bez teplomera. Ukazovateľ správnej teploty je u mňa aktivita kuriatok. Ak sa kopia, ziarovka nižšie, ak sú po okrajoch odchovne, ziarovka vyššie. Ideál, voľne rozptylene po celej ploche a kŕmia sa. Kedysi som mával aj teplomer a teplota pod zdrojom bola až 38'C. Ako podstielka sa mi osvedčili tesko papierove rolovane kuchynské utierky. Ak nemajú tráviace problémy menim raz denne. Ak majú hnačku, prípadne slabú kokcidiozu, menim viac krát denne a preliecim zároveň. Niekedy to treba už druhý deň po vyliahnuti. Ak vám prechladnu c prvých dňoch, a prípadne majú aj zdravotné problémy, zakrpateju, prípadne sa zvýši aj uhyn. Rast už nikdy nedobehnu. Vždy radšej nejaké euro presvietim-prekurim ako sa mám neskôr pozerať na neduzivy odchov. Takto odchovane už v treťom týždni majú ziarovku 25-35w a v štvrtom len cez deň ak málo žerú. Pri tomto odchove mi začína znášku prvá sliepočka vo veku cca 40 dní a to mám len mäsový typ, na odchov trochu náročnejší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík