Pozor na násadová vejce araukan – Procházka Miloslav

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2017 21:38
romika4

XXX.XXX.221.241

Araukan násadová vejce prodám
Prodám násadová vejce, směs barev. Pisecko, posílám i poštou na dobírku, cena 15, - Kč za kus.
02.03.19:56
prochazka.milosl
Jihočeský kraj
tento prodejce prodáva násadová vejce ÚDAJNĚ ČISTOKREVNÝCH Araukan
pravda je následující-jedná se o zdegenerované mixy, nízká oplozenost a líhnivost, bohužel ztráta času, energie, peněz
PODVOD!detaily ráda zodpovím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2017 13:58

Je to rok od roku s těmi prodejci stále horší, každý na tom chce jen vydělat.Můj případ letos je taky bídný a to jsem objednávala jen jednou.Inzerát je sice už zrušen ale byl na bazosu dost dlouho.Podle paní jsou plemena jako hedvábnička, maranska, hamburčanka či faverolka vzácná plemena.Měla mi poslat vejce zdrobnělé hamburčanky, přitom to byly velké a 15 araukaních vajec vše bez vývinu zárodku, nehledě že si naúčtovala za vejce hybridek 20 Kč/kus a ještě chtěla platbu předem což bych jako jediné ještě pochopila.

9.5.2017 14:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

Milá Romino4, zato váš inzerát na vymazlené Marans se staženými fotkami
jak kuřat, tak vajec, je vyloženým ztělesněním důvěryhodného chovatelství.

9.5.2017 15:14
romika4

XXX.XXX.221.241

Nevidím na mých inzerátech nic závadného, jedná se o fotky maranskek jak kuřat tak vajec, tak pokud závidíte, neumím vám pomoci.Nepochopila jsem Vaši reakci.Kuřata jsou vymazlená, odchovávaná v koupelně v kontaktu s našimi 4 dětmi .Nikde není psáno, že se musí vkládat fota realná, ty umím zaslat na požádání mailen, nebo je možno se osobně přijet podívat.Pochopila bych Vaši zmatenou reakci v případě, kdybych nabízela maransky a na fotu bylo zcela jiné plemeno.Asi jste kámoš Miloslava Procházky a tedy podobná podvodná pobuda smajlík).

9.5.2017 15:38

romika4 napsal(a):
Nevidím na mých inzerátech nic závadného, jedná se o fotky maranskek jak kuřat tak vajec, tak pokud závidíte, neumím vám pomoci.Nepochopila jsem Vaši reakci.Kuřata jsou vymazlená, odchovávaná v koupelně v kontaktu s našimi 4 dětmi .Nikde není psáno, že se musí vkládat fota realná, ty umím zaslat na požádání mailen, nebo je možno se osobně přijet podívat.Pochopila bych Vaši zmatenou reakci v případě, kdybych nabízela maransky a na fotu bylo zcela jiné plemeno.Asi jste kámoš Miloslava Procházky a tedy podobná podvodná pobuda smajlík).

Na fotky se vztahují autorská práva, tak jen počkejte až Vás někdo zažaluje za použití jeho fotografií bez jeho souhlasu.

9.5.2017 15:42

Ale k věci, Procházka inzeruje každoročně ty svoje kriply a pořád a dokola tu na něj vyskakují negativní komentáře.Já například od něj také blbec koupil a co se vylíhlo, tomu jsem se nestačil divit.Ihned jsem sem napsal aby se nenapálil někdo jiný.Jenže lidi nečtou a pak brečí.To se sem jen chodí všichni poradit a pořád zakládají nová témata o tom samém, místo aby si udělali 10 minut a něco si načetli.A když už radu dostanou, začnou se hádat, že takhle to vlastně dělat nechtějí a že si poradí sami a jinak, nebo jinde.

9.5.2017 15:51
lydie

XXX.XXX.70.117

romika4 napsal(a):

Takže Vy kradete fotky na internetu a přijde Vám to v pořádku. Lákáte zájemce o kuřata na fotky cizích zvířat a zdá se Vám to v pořádku. Ale podvodník Procházka je podle Vás haj zl...

Měla byste začít u sebe, pokud už chcete kritizovat...

9.5.2017 19:17
romika4

XXX.XXX.221.241

Tak pro všechny, kdo neumí a nechápou téma příspěvku-Násadová vejce araukan
stahování a následné vkládání fotek není trestný čin, můj inzerát je perfektně popsán, s detailními fotografiemi, kdy i laik může poznat jak vypadá kuře Maransky, následně dospělá slepice a pak i vajíčka -oproti jiným inzerátům

STÁLE PLATÍ

NÁSADOVÁ VEJCE OD PROCHÁZKA MILOSLAV Z PÍSECKA-NEBRAT

A DÁLE PLATÍ, ŽE NABÍZÍM PŘEKRÁÁÁSNÁ A VYMAZLENÁ KUŘÁTKA MARANSEK MĚDĚNOKRKÝCH, VIZ MŮJ PŘEHLEDNÝ A KRÁSNÝ INZERÁTsmajlík)

pokud se potřebujete vyjadřovat ke stahování fotek, založte si diskuzi o "stahování fotek "a neobtěžujte zde, jedná se mi o to, aby nikdo další nenaletěl a nemnožily se zdege kuřata, opravdu to vypadalo až strašidelně smajlík).

9.5.2017 21:52
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pro romik4 - citace z autorského zákona:
Fotografii bez souhlasu autora je možné užít pouze na základě zákonem stanovených výjimek, a to zejména pro osobní potřebu fyzické osoby, jejímž účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu (pro nekomerční účely, tzv. „volná užití“). Zakázané tedy bude např. umístění fotografie na reklamní materiály, webové stránky společnosti nebo firemní prezentace. Oproti tomu lze za nekomerční použití považovat pozadí pracovní plochy na osobním počítači či jako součást pozvánky na rodinnou oslavu. V neposlední řadě je nutné připomenout, že uvedením autora či zdroje odkud fotografie pochází, se třetí osoba nijak nezbavuje své odpovědnosti za zásah do práv autora.

Myslím si, že stále platí, že neznalost zákona neomlouvá. Využití cizích fotografií pro vlastní prospěch je chápáno jako porušení zákona. Pokud se majitel naštve, může vás oprávněně žalovat. Dana.

10.5.2017 09:55
javorka

XXX.XXX.98.207

Dano, pracovala jsem v několika časopisech a můžu vám říct, na nějaká autorská práva se tam naprosto kašle. Obrázky se berou odkudkoli. Pak se tam prostě napíše: Foto archiv a je to.
Nikdo si s tím hlavu neláme. Je to smutné, ale je to tak. Hlavně aby se ušetřilo...

10.5.2017 10:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, dovolím si nesouhlasit. Jelikož děda chová prácheňské káníky. Už několikrát mu psali z časopisu o svolení použít jeho fotky.
Mě se stalo, že fotku mého ručního výrobku použili na úvodní fotku k nějakému kurzu věnujícímu se této technice. Samozřejmě museli foto stáhnout a omluvit se.

Ale ono v případě romiky je to spíš klamavé v tom, že člověku neznalému nedojde, že fotka je jen ilustrační a není to tam nikde uvedeno. Případný zájemce si tedy může myslet, že získá kuřata po slepici na fotce.
Jinak vítám, když tu někdo upozorní na nesolidního prodejce. Ale souhlas, že by si měl člověk nejdřív zamést před vlastním prahem.

prskavec

10.5.2017 11:54
prskavec

XXX.XXX.52.72

Já bych položil otázku, má toto nejaký význam pro naši chovatelskou činnost, získáme my a další začatečníci nové poznatky o chovu drobného zvířectva?Opravdu sem patří nejaké pragrafy a zákony o fotkách?Co to vlastne chovateli řekne?Je mi smutno z toho co se tu nekdy řeší.To jsme už tak hluboko klesly že se chceme soudit o fotky kuřátek?Mel jsem dojem že je toto forum chovatelu a vypada to na právníky a ne chovatele.

Ne-Chovatel

10.5.2017 12:28
Ne-Chovatel

XXX.XXX.148.67

Ano klesli jste jako lidi otřesně. Morálně jste naprosto v pr deli, již za to platíte (mnozí si v tom rochníce a namlovaje si jak je to super, že jsou tak uvědomělí a na výši) a ještě zaplatíte.

10.5.2017 12:42
percheron

XXX.XXX.68.9

romika4 napsal(a):
Tak pro všechny, kdo neumí a nechápou téma příspěvku-Násadová vejce araukan
stahování a následné vkládání fotek není trestný čin, můj inzerát je perfektně popsán, s detailními fotografiemi, kdy i laik může poznat jak vypadá kuře Maransky, následně dospělá slepice a pak i vajíčka -oproti jiným inzerátům

STÁLE PLATÍ

NÁSADOVÁ VEJCE OD PROCHÁZKA MILOSLAV Z PÍSECKA-NEBRAT

A DÁLE PLATÍ, ŽE NABÍZÍM PŘEKRÁÁÁSNÁ A VYMAZLENÁ KUŘÁTKA MARANSEK MĚDĚNOKRKÝCH, VIZ MŮJ PŘEHLEDNÝ A KRÁSNÝ INZERÁTsmajlík)

pokud se potřebujete vyjadřovat ke stahování fotek, založte si diskuzi o "stahování fotek "a neobtěžujte zde, jedná se mi o to, aby nikdo další nenaletěl a nemnožily se zdege kuřata, opravdu to vypadalo až strašidelně smajlík).

Len tak mimochodom ked uz kradnete fotky akoze maransiek medenokrkych tak ta Vasa ukradnuta fotka s nimi moc spolocneho nema nakolko medeny krcny zaves nema. Je smutne ze chovatel nieje schopny v dnesnej pretechnizovanej dobe spravit vlastne fotky predavanych zvierat a chovnych kmenov...takze je dobre sa zamysliet sam nad vlastnymi prispevkami ako osocovat inych.

foto prebrate zo stranky:
https://sites.google.com/site/norberthalas/home/maranska-medenokrka.

10.5.2017 12:44
jeník12

XXX.XXX.73.90

romika4 napsal(a):

Milá Romiko4,

každopádně je dobře, že upozorníte na prodejce, se kterým máte špatnou zkušenost o tom žádná.
Kolega chovatel chtěl jen upozornit, že inzerát se staženými fotkami, není zrovna důvěryhodný (sám bych se o něj také nezajímal, stejně jako o inzerát bez fotek).Už jen to, že malá kuřátka mordují 4 děti by mě od koupě rozhodně odradilo. Pokud umíte poslat reálné fotky mailem, jistě by nebyl problém je vložit i do.inzerátu.Samozřejmě je vaše věc jak si inzerát postavíte a podáte a pokud Vám to takto vyhovuje, je mi to v celku jedno.
Ovšem než někoho nazvete podvodnou pobudou, měla byste si ověřit s kým máte tu čest, než začnete urážet.
Je to velmi solidní a spolehlivý chovatel, jež disponuje kvalitním chovem vlašek a nejen jich. Trochu více chovatelské etiky by Vám neuškodilo.

zdravím Honza.

10.5.2017 13:35
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.54.195

Ahoj všem,
málokdy se zapojuji do témat, když se na to necítím fundovaný.

1.Rozhodně je dobré upozornit ostatní na toho kdo dodává něco co absolutně neodpovídá.

2. Rozhodně prodávané zvíře, násadová vekce či cokoli jiného by se mělo prodávat s fotkou toho jedince, či rodičů apod.
Pokud to dotyčný chce uvést fotografií jako ilustrační má to u té fotky či v popisu být.

A pro Prskavce a další, právě pro ty co se teprve ve všem snaží zorientovat je to naprosto zásadní když pominu základní lidskou slušnost.

s přáním slunných dnů

Zdraví Jenda

Dano, ten Šumavák co ho mám od minulého roku na mě pěkně startuje. Budu se ho muset časem asi zbavit:o(
Snad Vám vše šlape.

10.5.2017 13:52
ovecka

XXX.XXX.171.70

Lhoťák od Kladna napsal(a):
Ahoj všem,
málokdy se zapojuji do témat, když se na to necítím fundovaný.

1.Rozhodně je dobré upozornit ostatní na toho kdo dodává něco co absolutně neodpovídá.

2. Rozhodně prodávané zvíře, násadová vekce či cokoli jiného by se mělo prodávat s fotkou toho jedince, či rodičů apod.
Pokud to dotyčný chce uvést fotografií jako ilustrační má to u té fotky či v popisu být.

A pro Prskavce a další, právě pro ty co se teprve ve všem snaží zorientovat je to naprosto zásadní když pominu základní lidskou slušnost.

s přáním slunných dnů

Zdraví Jenda

Dano, ten Šumavák co ho mám od minulého roku na mě pěkně startuje. Budu se ho muset časem asi zbavit:o(
Snad Vám vše šlape.

Zdravím,
tak to je mi líto. Ale mám také zkušenost, že šumaváci jsou agresivnější než třeba hempšíráci. Zatím na mne bez příčiny žádný nevystartoval. Ten mnou odchovaný je zcela v pohodě a ten, co jsem si koupila cizího to zkusil jen jednou, když jsem ho chytala, že ho zabiju, byl neplodný. A to jsem se mu ani moc nedivila. Nevím tedy, zda by mu to zůstalo. Hodně záleží na přístupu a frekvenci manipulace s kuřaty a staršími. Já je dost často chytám, kontroluji, přendavám rozlišovací kroužky, chystám na výstavy a slepice i kohouti jsou na mne zvyklí. Kohouti mne berou jako součást komunity Dana.

21.5.2017 22:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Romano, vy jste ty vaše vymazlené udatníky z vany ještě neudala, jo?
A takové krásné fotky u inzerátu máte, to je tedy s podivem...

https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2984772/prodam-mesicni-kurata-maransky-cerne-medenokrke/

.

1.6.2017 16:12
romika4

XXX.XXX.221.241

Musím vás zklamat, moje lásky zítra odjedou do nového domova a to už jich je půlka pryč, díky za pomoc při vkládání mého inzerátu sem do diskuze smajlík).

1.6.2017 21:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak to jsem opravdu zklamán, Romiko.
A nechtěla byste si v té vaně teď vymazlit mě?

2.6.2017 07:36
percheron

XXX.XXX.7.67

romika4 napsal(a):
Musím vás zklamat, moje lásky zítra odjedou do nového domova a to už jich je půlka pryč, díky za pomoc při vkládání mého inzerátu sem do diskuze smajlík).

No na ifaune je vela ludi ktory pomozu a vedia pomoct zufalcom ktory maju problem s predajom svojich zvierat. Nabuduce ich este viac vymazlite aby ste ich nemusela predavat tak dlho...a tu na i faune sa posnazime aby ste ich predala skor aj napriek tomu ze neviete spravit fotky vlastnych zvierat a potrebujete kradnut fotky aby ste tie vase vymazlence vobec predala.

2.6.2017 14:19
hzp

XXX.XXX.83.72

Ne-Chovatel napsal(a):
Ano klesli jste jako lidi otřesně. Morálně jste naprosto v pr deli, již za to platíte (mnozí si v tom rochníce a namlovaje si jak je to super, že jsou tak uvědomělí a na výši) a ještě zaplatíte.

Připadá vám nenormální za cizí věc a za její užití zaplatit? Tak to budu radši morálně upadat, páč vaše uvažování mi přijde jak z dob nedávných. Ti si také brali cizí věci a nikoho se neptali.

Tak speciálně ještě jednou pro vás: Ano i nedovolené použití fotografie je krádež, a ano za použití fotografie se platí, nebo se minimálně vyžaduje souhlas s užitím, pokud autor nedá svolení paušálně.
Dost lidí z mé rodiny se fotografováním a s tím souvisejícími činnostmi zabývá, takže vím, že za opravdu podařenou fotkou se skrývá nemalé úsilí a leckdy je nutné i dost investovat.
Pak je tu ta obyčejná lidská slušnost. Nikdy jsem nikomu neodmítl svolení použití fotky pro nekomerční účely. Ale dokážu být dost nepříjemný, když zjistím neomalené chování. Email s dotazem, "můžu vaši fotku použít pro to a to?" nic nestojí, že?

24.7.2017 20:05
masenka1

XXX.XXX.254.220

Dobrý den i já se připojím se svou nedobrou zkušeností z fojtství Gručovice.Koupeno 10 vajec Farm color prodejce nám dvě dal zdarma...výsledek 2 kuřata a ještě k tomu velikostně dost rozdílná.Co k tomu dodat...

24.7.2017 20:47
ovecka

XXX.XXX.203.146

masenka1 napsal(a):
Dobrý den i já se připojím se svou nedobrou zkušeností z fojtství Gručovice.Koupeno 10 vajec Farm color prodejce nám dvě dal zdarma...výsledek 2 kuřata a ještě k tomu velikostně dost rozdílná.Co k tomu dodat...

Není to zcela jednoznačně chyba Gručovic. Kvalita násadových vajec se určuje oplozeností a životaschopností vylíhlých kuřat. Takže pokud nemáte prosvíceno v 5-6 dnech, nelze svádět vinu na dodavatele.
Chyba může být i u vás v technice líhnutí. Máte srovnání s vejci inkubovanými ve stejnou dobu spolu s koupenými násadovkami? Byla líhnivost lepší? Líhnete jindy zcela bez problému? Prosvěcujete vejce po těch 5 dnech? desinfikujete líheň. Máte ověřenou teplotu v líhni? Máte líheň ve stalých podmínkách?...Otázek je mnoho
Jiná by byla, kdyby se kuřata vylíhla a pošla do 2-3 dnů, nebo se naklovala a nevylíhla. Dana.

25.7.2017 11:26
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý den z fojctví Gručovice, jsem byl spokojen, ale zatim jsem tam byl jen jednou, ale dobrý, jsem spokojený.Zřejmě, ale asi jen překupují.

ghweruigh

25.7.2017 16:05
ghweruigh

XXX.XXX.234.110

Není to náhodou další převtělení nezničitelného pana Tichého?
Viz Hrabůvka, Benkovice, Klokočí...
Zapátrejte v historii zdejších diskusí...

25.7.2017 17:53
masenka1

XXX.XXX.254.220

Děkuji za reakce.Mě na vejcích sedí kvočny, nemám líheň a vždy vyseděly.Takže jednoznačně chyba není na mé straně ale je to jen má první a poslední zkušenost příští rok se zařídím jinak.

26.7.2017 06:04

masenka1 napsal(a):
Děkuji za reakce.Mě na vejcích sedí kvočny, nemám líheň a vždy vyseděly.Takže jednoznačně chyba není na mé straně ale je to jen má první a poslední zkušenost příští rok se zařídím jinak.

No ale může být chyba na straně kvočny. Ne každá kvočna vždy sedí poctivě.Proměnných je mnoho.Určitě bych hned nehanil dodavatele.

26.7.2017 12:13
masenka1

XXX.XXX.254.220

To bylo jen konstatování.A propo kvočna seděla tak, že jsme ji museli i sundávat aby se vyprázdnila a nažrala.

26.7.2017 18:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

masenka1 napsal(a):
To bylo jen konstatování.A propo kvočna seděla tak, že jsme ji museli i sundávat aby se vyprázdnila a nažrala.

Až budete chovat velkou část svého života, pochopíte, jak hloupé je veřejně
psát na chovatelském webu o tom, že máte z 12 vajec "jenom" dvě kuřátka.
Do té doby nám ostatním nezbývá než doufat, že lidé jako vy si od nás vajíčka
nikdy nevezmou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík