Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2017 13:06
Madliik

XXX.XXX.60.28

Prosím o radu, ráno když jsem šla pustit husy tak seděly už venku nevím jak, ale dostaly se ven. Po chvilce jsem zjistila že má husa na hlavě díru a moc se nehybe.Myslela jsem že jim tam vlezla kuna, ale zjistila jsem že jí to udělal houser (má už potrebu). Má zlomenou nohu a díru v hlavě. Granule žere vodu taky pije. Tak nevím jestli jí mám dát šanci nebo jí netrápí. A pokud ano jak ji mám tu nohu zapojit. Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2017 13:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

U zlomeniny záleží na tom, jak a kde je to zlomené.

11.5.2017 14:14
ladd

XXX.XXX.34.52

Že se houser snaží husu pojímat neznamená, že ji u toho zlomil nohu a udělal díru do hlavy. Navíc když se ještě dostaly z husníku ven. Spíše se tam na ně něco dobývalo. Pokud se husa má k životu, jeďte k veterinářov. Určitě si poradí lépe, než Vy i když se třeba na drůbež nespecializuje. Hlavně také posoudí tu díru v hlavě (stržená kůže? proražená lebka?).
Předpokládám, že jsou rozděleni nějakým plůtkem, aby ji houser nyní nemohl obtěžovat.

11.5.2017 15:28
Madliik

XXX.XXX.60.28

Právě že ona před ním porad ještě utíká, teď jak leží tak se na ni snaží stále vlist a trhá ji na hlavě kde má zrovna tu díru, a on neví jak na nemá vlist tak ji šlape na vše. Koukala jsem není kudy by tam kuna vlezla. Na vteřinu ji vezmu. Dekuji.

11.5.2017 16:16
ladd

XXX.XXX.34.52

Boha! Píšete, že má zlomenou nohu, tak je oddělte, a´t po ní nemůže rajtovat! Plůtkem, ať na sebe vidí, mohou si vedle sebe sednout, prosrčit k sobě hlavy..

11.5.2017 16:19
ladd

XXX.XXX.34.52

Přečetl jsem si to ještě jednou a krev se ve mě vaří, že necháte poraněné zvíře tahle mordovat. Sorry jako, ale IQ tykve.

11.5.2017 17:26
.kolie

XXX.XXX.16.185

To je opravdu PERLA, to skutečně chováte husy?Já to odhaduji na týrání zvířat!

11.5.2017 18:01
čapice

XXX.XXX.211.204

Me takhle kacer v loni zmordoval kachnu, nohu mela nastesti je vyvrknutou v kloubu. Dostala injekci na bolest a kapky do piti. Trvalo to skoro 3 nedele nez zacala chodit normalne. Takze jsme nosili mezi koupanim a zradlem. Nastesti ji kacer nechal na pokoji. Tak se ridte radou jinych, na veterinu hned a housera pryc!

11.5.2017 21:55
Madliik

XXX.XXX.60.28

Samozřejmě co jsem viděla že po ni leze tak jsem je hned oddělila, mordovat ji nenechám. Vidím že si myslíte že je tyram ale není to tak. Jako většina lidí je má doma na maso, já je mám místo psa či kočky. Jsou úžasný. Jsem si vědoma toho že nejsem znalec hus proto jsem psala sem, o radu.

11.5.2017 23:36
ladd

XXX.XXX.187.5

Tak jste to špatně napsala. Po tom, co jsem se zeptal, jestli jsou odděleni, jste psala v přítomném čase, že po ní houser leze.
Tak a´t se husa srovná a já to beru zpět s omluvou.

21.7.2017 11:50
Domajs

XXX.XXX.116.121

Dobry den, poprosim Vas o radu ohledne nasi hudy. Pred tydnem manzel poustel husy a jedna si zrejme neco udelala s nohou. O vikendu jsme to nechali na ni a kdyz se nic nezlepsilo, tak jsme sli v pondeli na veterinu. Husku jsme nebrali. Veterinarka nam rikala, at do ni cpeme vitaminy a nechame ji oddelenou od ostatnich, ze by se holka mela dat do 14 dnu dohromady, ze pokud by to mela zlomene, nechodila by vubec. Snahu chodit ma, ale porad kulha a jde videt, ze ji to boli. Noha je otekla a dost tepla. Dnes je to tyden a husinka neni ani o trochu lepsi. Vcera skocila do jezirka a nemohla vylezt. Promocena na kuzi a noha se rapidne zhorsila. Tesi nas jen to, ze je zrava, pije a cisti si peri. Prosim, nevite, co by to mohlo byt? Vim, ze nejlepsi by bylo zajet na veterinu, ale zda se, ze veterinari u nas maji tyto zvirata na haku. Jeden nam rekl, at ji klepneme, takze duveru jsme absolutne ztratili.

21.7.2017 12:40
ovecka

XXX.XXX.203.146

Měla jsem něco podobného, veterinář to označil za zánět kloubu a od dostala jsem Enrogal, husu jsem oddělila v husníku, nevypouštěla a dávala jej po dobu 10 dní (1ml na litr vody, první den jsem jí dala ráno a večer 0,5ml do zobáku), husa se pomalu lepšila a po 14 dnech už zase normálně chodila s ostatními.
Otázkou je, zda původcem zánětu v kloubu není začervení? (dost častá příčina) Pak by bylo asi vhodné nejdříve odčervit a pak léčit zánět. Dana.

21.7.2017 12:54
Domajs

XXX.XXX.116.121

Moc dekuji za odpoved. My se na veterinu dostaneme nejdrive v pondeli. Budeme muset vzit i husku? O zacerveni nam nikdo nic nerikal. Zatim ma problem ze 4 hus a 4 kachen jen ta jedna. Porad doufam, ze je to nasledkem jejich vybehnuti z husniku. Kazde rano jsou jako na zavodech, ktera bude drive venku. Ach jooo, je mi ji chuderky tak moc lito. A ti nasi vetove jsou asi jen pres vylozene domaci mazlicky. Kdyz se clovek zmini o drubezi nebo ovci, tak koukaji, jak vyorane mysi a nejradeji by vse klepli nebo zabili. Smutne a to pri tom zijeme na dedine a nase mesto je opravdu malinke, takze by meli byt vstricni i k tem zemedelskym zviratkum.

21.7.2017 13:08
ovecka

XXX.XXX.203.146

Jestli chce vet husu vidět nebo ne, to se musíte domluvit s ním. Dana.

24.7.2017 18:08
Smailik565

XXX.XXX.247.52

Dobrý den mám prosbu máme dvě husy a housera vše bylo v pořádku a teď poslední dva dny se ta jedna stráni poléhavá vždy když je pustím ven tak ona jde jinam než ty dva.Meli by být oni i houser dvouletí máme husu co nesedí na vejcích a ani momentálně nesnáší. Co by ji mohlo být.Dekuji za odpověď Zavřelová.

26.7.2017 15:11
Smailik565

XXX.XXX.247.52

Dobrý den mám prosbu máme dvě husy a housera vše bylo v pořádku a teď poslední dva dny se ta jedna stráni poléhavá vždy když je pustím ven tak ona jde jinam než ty dva.Meli by být oni i houser dvouletí máme husu co nesedí na vejcích a ani momentálně nesnáší. Co by ji mohlo být.Dekuji za odpověď Zavřelová.

lol-lol

26.7.2017 15:23
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Madliik napsal(a):
Prosím o radu, ráno když jsem šla pustit husy tak seděly už venku nevím jak, ale dostaly se ven. Po chvilce jsem zjistila že má husa na hlavě díru a moc se nehybe.Myslela jsem že jim tam vlezla kuna, ale zjistila jsem že jí to udělal houser (má už potrebu). Má zlomenou nohu a díru v hlavě. Granule žere vodu taky pije. Tak nevím jestli jí mám dát šanci nebo jí netrápí. A pokud ano jak ji mám tu nohu zapojit. Děkuji za odpověď.

Jak to prosím dopadlo?

Zuzana999

25.7.2020 19:12
Zuzana999

XXX.XXX.161.167

Dobrý deň. Mam podobny problem. Vyliahlo sa nam 6 indickych bezcov a jeden z nich zacal z nicoho nic krivkat. Asi po tyzdni. Na nohu trosku pristupi ale ma ju akosi krivo do strany. Oddelila som ho od skupinku, ale mam pocit ze sa to nelepsi. Spominali ste tu zapal klbu a nejake liecivo. Mohlo by to pomoct? Je to male tyzdnove kaciatko a neviem co s nim. Zlomenu ju asi nema, pretoze na nu trosku dostupi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík