Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

URBANI

15.5.2017 21:47
URBANI

XXX.XXX.231.83

DOBRÝ DEN
nemáte náhodu někdo manuál pro automatickou líheň MB-48? dnes jsem ji dostal a v balíku chyběl...nevím kolik dát vody a jaký je postup na nastavení

předem děkuji za odpovědi Honza

15.5.2017 22:06
lukasel

XXX.XXX.30.253

Napište prodejci ať vám ho pošle. Ke zboží ho musí dodat teda pokud je nová.

15.5.2017 22:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tady je vlákno, kde se o líhni píše a někdo tam dal i návod
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/897628/lihen-janoel-48 jestli je to teda ona co máte.

URBANI

16.5.2017 08:00
URBANI

XXX.XXX.194.122

Bohužel jsem ji dostal byla koupená z internetoveho obchodu z ktereho mi nikdo neodepisuje

verehubacova: je podobná ale manual nesedí ale děkuji zkusil jsem to.

16.5.2017 08:32
ovecka

XXX.XXX.0.0

URBANI napsal(a):
Bohužel jsem ji dostal byla koupená z internetoveho obchodu z ktereho mi nikdo neodepisuje

verehubacova: je podobná ale manual nesedí ale děkuji zkusil jsem to.

Je-li třeba, aby při užívání věci byla zachována zvláštní pravidla, zejména řídí-li se užívání návodem, je prodávající povinen spotřebitele s nimi seznámit, ledaže jde o pravidla obecně známá. Prodávající musí zajistit, aby tyto informace, jsou-li poskytovány písemně, byly poskytnuty v českém jazyce. Nedodá-li prodávající návod, jedná se o odstranitelnou vadu. Dále je možné podat podnět k prošetření České obchodní inspekci - nesplnění informační povinnosti.

Tolik praví litera zákona. Je jen na vás, zda to budete řešit nebo to necháte být a budou další zklamaní zákazníci. Bohužel prodejci dost často hřeší na to, že se zákazník nebude bránit a na naší neznalosti vydělávají. Neměli bychom jim to tolerovat. Dana.

23.7.2017 21:42
tom7257

XXX.XXX.103.226

Dobrý den,

já ji mám také návod tam byl v češtině i v angličtině, ale oba se úplně rozcházeli v údajích. Dnes se mi měli líhnout první kuřata a ze 17 vajec se vyklubali jen 4 kusy a ostatní byli úplně hotová kuřata, ale mrtvá. nevím kde se stala chyba nastavil jsem to na automat jak otáčení tak druh drůbeže a automat si řídil teplotu v různém rozsahu tj. každý týden jiná teplota což souhlasilo s přiloženou tabulkou jednalo se o rozdíl cca. půl stupně. Nevím zda jsem neměl teplotu nastavit manuálně aby byla stále stejná. Nemáte někdo podobný poznatek rád bych se poučil s chyb nebo vyměnil líheň za kvalitnější. Jsem zkušený chovatel, ale v líhni jsem líhnul poprvé.

Díky za případné reakce Tomáš.

mamlas

25.7.2017 10:48
mamlas

XXX.XXX.35.40

Dle popisu by to nasvědčovalo že bylo málo vzduchu /větrání/ v konečné fázi líhnutí.Ale důvodů může být samozřejmě více.

Přidejte reakci

Přidat smajlík