Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2017 16:13
fero15

XXX.XXX.13.72

Kačky staré měsíc, začnou kulhat.nemužou na nohy a hynou.Poradí někdo co s tým? díky.

2.6.2017 17:19
ovecka

XXX.XXX.203.146

A co nějaké informace - krmení, ustájení, teplota, podestýlka, napájení, kontakt s jinou drůbeží, od kdy na pastvě...
Co po nás chcete?! Z těch informací, co jste podal se dá vyvodit jediné: nejsou v pořádku - nutno urychleně řešit!
Nastydlé, nesprávné krmení, začervení, nedostatek vitamínů, infekce v prostředí nebo chovu...
Nejlépe konzultace s veterinářem. Dana.

3.6.2017 08:45
fero15

XXX.XXX.13.72

Už jsem vyřešil. Vyřezal žabky a je klid.

5.6.2017 19:38
Nicoleta

XXX.XXX.145.45

Co jsou to žabky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2017 20:32

Nicoleta napsal(a):
Co jsou to žabky?

"TIPCE, ŽABKY" - ROHOVATĚNÍ SLIZNICE JAZYKA, ZÁNĚT TUKOVÉHO POLŠTÁŘE KUŘAT, SLEPIC, KACHEN A HUS

V drobnochovech drůbeže, zvláště u kuřat a slepic se velmi často můžeme setkat s rohovatěním horní plochy jazyka a rohovatění špičky jazyka. Jedním z důvodů je nedostatek vitamínu A minerálních látek, proto je vhodné okamžitě dietu upravit, zajistit dostatek zeleného krmiva, přídavek minerálně-vitamínových preparátů (Plastin, Roboran) a kvalitní napájecí vodu. V žádném případě není vhodné násilným tyto tipce strhávat. V zimních měsících je vhodné poskytnout např. slepicím předklíčené obilí a seno /u nás doma se dávaly sekané sušené kopřivy/.

U kachen a hus dochází k tvorbě tzv. žabek, což je zánět tukového polštáře, který je nažloutlé barvy a rosolovité povahy. Velikost tohoto ložiska na kořeni jazyka je od čočky po třešňovou pecku. Protože jde o opouzdřený zánět je nutné tento rozříznout a odstranit zánět z rány. Nutná je hygiena při zákroku, který by měl spíše uskutečnit veterinář, veterinární technik nebo zkušený chovatel drůbeže. Zánět tukového pouzdra je pro kachňata či housata velmi bolestivý, zvířat a odmítají přijímat potravu, hubnou a mohou ve velmi krátké době také uhynout. Jako u tipců u slepic je vhodné zajistit kvalitní a kompletní krmnou dávku s dostatkem vitamínů a minerálů.

5.6.2017 22:40
lupus4

XXX.XXX.12.250

fero15 napsal(a):
Kačky staré měsíc, začnou kulhat.nemužou na nohy a hynou.Poradí někdo co s tým? díky.

Omyl.

9.6.2017 13:59
Koudyhk

XXX.XXX.1.253

Zdravím,
rád bych se zeptal, mám čtyř týdení káčata a dvě mají problém s okem, je menší než to druhé a takové do hněda. Mám je venku na pastvě a dostávají granule s pšenící.
Můžete my někdo říci co jim může být
Předem dekuji za odpověď.

9.6.2017 14:04

Koudyhk napsal(a):
Zdravím,
rád bych se zeptal, mám čtyř týdení káčata a dvě mají problém s okem, je menší než to druhé a takové do hněda. Mám je venku na pastvě a dostávají granule s pšenící.
Můžete my někdo říci co jim může být
Předem dekuji za odpověď.

Bez fotky jen velmi těžko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík