Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2017 21:06

Měl bych dotaz: co je to za plemeno kuřat?

4.6.2017 21:23
ovecka

XXX.XXX.203.146

Ne příliš kvalitní šumavanky - slepička světlá noha (výluka), kohoutek tmavá hlava (výluka) a mnoho kresby na zádech a v křídlech. Dana.

5.6.2017 17:07

Děkují za odpověď.
A ještě se chci zeptat jaká by tohle mohla být plemena.

5.6.2017 17:50
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak nevím, děláte si legraci, nebo nás testujete?
Na profilu máte plemen drůbeže habakuk. Tak byste se měl trochu vyznat.
A pokud to máte všechno na jednom dvorku, bez oddělování, pak se vám líhnou kříženci jako tato dvě kuřata. O plemeni tady nejde mluvit, vypadá to na křížence. Barevně po šumavance (hřeben a zašmourání nohou) nebo hempšírce (částěčně barva nohou a barva peří u druhého). Ale fotky jsou mizerné, nejasné. Dana.

5.6.2017 18:34
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Jestli máte všechna ta plemena a oddělená musel jste si máknout. Já stavím ubytování a je to masakr:o(
Přijde mě, že pořad jen stavím.

Takže při počtu asi 9 plemen co máte smekám.
Ale vzhledem k tomu co píše paní Dana je někde chyba

5.6.2017 21:16
rate

XXX.XXX.127.224

ovecka napsal(a):
Tak nevím, děláte si legraci, nebo nás testujete?
Na profilu máte plemen drůbeže habakuk. Tak byste se měl trochu vyznat.
A pokud to máte všechno na jednom dvorku, bez oddělování, pak se vám líhnou kříženci jako tato dvě kuřata. O plemeni tady nejde mluvit, vypadá to na křížence. Barevně po šumavance (hřeben a zašmourání nohou) nebo hempšírce (částěčně barva nohou a barva peří u druhého). Ale fotky jsou mizerné, nejasné. Dana.

Možná jsem to posbíral u nás na výstavě....

5.6.2017 21:17

Od každého plemene mám jen okolo 2 až 4 kusů kromě vlašek a plymutek. Většinu plemen mám teprve od podzimu. Jsem začínající mladý chovatel a tyhle kuřata jsem koupil ve věku asi 7 dní. Chovatel, který je prodával ty první dvě kuřata nabízel jako brakelky, to třetí nabízel jako orlovku pestrou a to čtvrté taky jako brakelku.

5.6.2017 21:31

Když jsem u tohoto chovatele byl tak měl vylíhnuto více plemen. Chová také více plemen, takže je možné že jsem si mohl nechtěně dovézt i pár kříženců.

6.6.2017 00:07
ovecka

XXX.XXX.203.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Od každého plemene mám jen okolo 2 až 4 kusů kromě vlašek a plymutek. Většinu plemen mám teprve od podzimu. Jsem začínající mladý chovatel a tyhle kuřata jsem koupil ve věku asi 7 dní. Chovatel, který je prodával ty první dvě kuřata nabízel jako brakelky, to třetí nabízel jako orlovku pestrou a to čtvrté taky jako brakelku.

Brakelky mají listový hřeben, vaše kuřata mají hráškový - ani jedno není brakelka. Je to smutné, ale díky vašemu mládí a nezkušenosti jste asi pěkně naletěl. S tou orlovkou to bude nejspíše stejné, nezdá se, že by měla náznak trojbarevné kresby. Ale nevím, kuřata orlovky neznám. Pro příště doporučuji před nákupem teoretickou přípravu a také trochu otestovat chovatele - zda kroužkuje, jak dlouho chová, zda kroužkuje a vystavuje, co o plemeni ví... Dana.

anička66

15.6.2017 10:13
anička66

XXX.XXX.160.22

Prosím, co je toto za plemena? Zda-li se vůbec jedná o plemena a nebo zda jsou to hybridi?

Moc děkuji. Anna.

15.6.2017 10:25
Cejka

XXX.XXX.17.93

Řekl bych, že jsou to amroxky (ty žíhané) a plymutky žluté.

15.6.2017 17:49
frikmon

XXX.XXX.160.19

Přesně tak amroxy a žluté plymutky a hlavně nádherná fotka

15.6.2017 17:59
javorka

XXX.XXX.98.207

A pěkná barevná kombinace.

anička66

15.6.2017 18:40
anička66

XXX.XXX.160.22

Děkuji všem zúčastněným. Lepší se zeptat :) Ano, barevná kombinace dokonalá.

15.6.2017 19:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Timt Našla jsem z loňska fotku 3 týdny staré orlovky - pro srovnání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík