Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
jsem absolutní začátečník, vše hledám na netu. Mám tu jednu slepičku, co sedla a vehementně odmítá sesednout. Chtěla bych pořídit násadová vejce a dát je pod ní. Ale řeším jeden problém. Jak je to s přemístěním. Když ji nechám tam kde sedí, podnášejí ji ostatní slepice. To místo mají na snůšku nejraději. Zkoušela jsem ji přendat jinam, ale bez úspěchu, vždy se vrátí zpět. Mám možnost ji dočasně přesunout do odchovny na andulky - velká skříň s pletivem. Ale je problém, že se nedostane ven. Prostor by měla, ale ne si pohrabat venku. Co s tím? NEchat jak je nebo přesunout? Díky moc.
Dobrý den, jestli máte klasické kukaně, stačí dát do vlezu pás pletiva, aby kvočnu ostatní slípky nerušily, pokud máte otevřené sezení, tak by stačila plastová přepravka ta děrovaná zelená na jablka a dát ji přes ni.Je třeba, ale jednou za den kvočnu vypustit a pak si pohlídat aby sedla na správné místo.
Pokud ji přesunete do té klece pro andulky, stejně ji musíte jednou za den z hnízda sundat a vypustit.víckrát za den kvočna slézat nepotřebuje.Záměrně doporučuji sundávat, předpokládám, že čekat až se uráčí kvočně se vám nebude chtít čekat.I při sundání kvočny rukou to trvá někdy i hodinu než se milostpaní uráčí chtít zpátky na vajíčka.

Dobrý den, mám otevřený místo. Ale ty přepravky mě nenapadly. To je dobrý nápad. Asi zrovna tohle zkusím. Jdu shánět přepravky
jo ale je tu malý problém. Je to vyvýšené místo. Slípky si tam vlétnou, tam až budou kuřata, nebudou se moci vracet zpět na hnízdo. Tak ji zkusit přendat na zem a tam ji dát pod přepravku?

Já jsem nějak s možností, že by začaly kvokat moc nepočítala. brácha vždycky chtěla, aby se nějaká našla a nic. Já je nemám ani tři měsíce a jedna se mi takhle zblázní. Ale chtěla bych si to vyzkoušet. Jinak kuřata kupujeme na výkrm, klasický brojlery, ale ty máme v bedně pod světlem a pak v odděleném prostoru u slepic.
napsal(a):
Dobrý den, mám otevřený místo. Ale ty přepravky mě nenapadly. To je dobrý nápad. Asi zrovna tohle zkusím. Jdu shánět přepravky
jo ale je tu malý problém. Je to vyvýšené místo. Slípky si tam vlétnou, tam až budou kuřata, nebudou se moci vracet zpět na hnízdo. Tak ji zkusit přendat na zem a tam ji dát pod přepravku?
Nejlepší bude, když ji přemístíte do klidu kotce králíkárny nebo jiné bedničky s pletivovými dvířky, hnízdo udělejte z malé, odpovídající přepravky na ovoce, dejte jí tam vejce a zastinte dvířka hadrem, pytlem apod..přemístěte ji nejlépe večer a zakryjte..s vypouštěním a hlídáním už bylo výše psáno, jinak by neměl být problém..

napsal(a):
Jakmile budou kuřata vylíhlá, stejně je lepší mít je s kvočnou odděleně od zbytku hejna, kvůli šikaně velkých, kvočna nebude rozrušená, protože není nic horšího, než hysterická kvočna. Takže po vylíhnutí ji stejně dáte pryč, na inkubaci vyvýšené místo nevadí. Ikdyž je lepší mít kvočnu už od začátku mimo hejno, aby měla klid.
napsal(a):
Dobrý den,
jsem absolutní začátečník, vše hledám na netu. Mám tu jednu slepičku, co sedla a vehementně odmítá sesednout. Chtěla bych pořídit násadová vejce a dát je pod ní. Ale řeším jeden problém. Jak je to s přemístěním. Když ji nechám tam kde sedí, podnášejí ji ostatní slepice. To místo mají na snůšku nejraději. Zkoušela jsem ji přendat jinam, ale bez úspěchu, vždy se vrátí zpět. Mám možnost ji dočasně přesunout do odchovny na andulky - velká skříň s pletivem. Ale je problém, že se nedostane ven. Prostor by měla, ale ne si pohrabat venku. Co s tím? NEchat jak je nebo přesunout? Díky moc.
Přesně tohle jsem dnes řešila sedla mi rousná v kukani na snášení, nechala jsem jí dva dny jestli zůstane sedět a tetka byla AKCE KULOVÝ BLESK hedvábničky do velkého kurníku a rousnou do malé boudičky z výběhem po hedvábničkách. Kluk vzal slepičku do hadru, bál se jí, no a já nabrala celé hnízdo z vejci na karton a přenesla doufám že tam zítra vydrží.

Čertoška
napsal(a):
Přesně tohle jsem dnes řešila sedla mi rousná v kukani na snášení, nechala jsem jí dva dny jestli zůstane sedět a tetka byla AKCE KULOVÝ BLESK hedvábničky do velkého kurníku a rousnou do malé boudičky z výběhem po hedvábničkách. Kluk vzal slepičku do hadru, bál se jí, no a já nabrala celé hnízdo z vejci na karton a přenesla doufám že tam zítra vydrží.
Díky moc. Ještě uvidím. zatím zarytě sedí a jiné místo nechce. Tak buď přepravka, což by asi bylo jednodušší, měla by možnost se dostat ven a nebo teda králíkárna. Ale asi vyhraje přepravka.
Pak dejte vědět, zda stěhování proběhlo bez problémů.

napsal(a):
Jakmile budou kuřata vylíhlá, stejně je lepší mít je s kvočnou odděleně od zbytku hejna, kvůli šikaně velkých, kvočna nebude rozrušená, protože není nic horšího, než hysterická kvočna. Takže po vylíhnutí ji stejně dáte pryč, na inkubaci vyvýšené místo nevadí. Ikdyž je lepší mít kvočnu už od začátku mimo hejno, aby měla klid.
Teda to je jedna komplikace za druhou. Babička měla vždycky slepice i s kuřaty pohromadě. Já to tady těžko vyřeším, aby mohla být oddělená i s kuřaty. Jako šlo by to, ale to by se nedostaly ven a to se mi zase nelíbí. Tak teď nevím, jestli se do toho mám vůbec pouštět a nenechat kvočnu odkvokat.
1. Kvočnu přiklopte tou přepravkou, tam, kde je zvyklá sedět.
2. Odpoledne, když krmíte a sbíráte vajíčka ji odklopte a sundejte z hnízda. Tou dobou již slepice nesnášejí, tak nehrozí, že jí budou do hnízda lézt a podnášet další vajíčka.
3. večer, když zavíráte kurník kvočnu zase přiklopte. Jak dlouho je z hnízda pryč neřešte.
O kuřatech s kvočnou později.

napsal(a):
Teda to je jedna komplikace za druhou. Babička měla vždycky slepice i s kuřaty pohromadě. Já to tady těžko vyřeším, aby mohla být oddělená i s kuřaty. Jako šlo by to, ale to by se nedostaly ven a to se mi zase nelíbí. Tak teď nevím, jestli se do toho mám vůbec pouštět a nenechat kvočnu odkvokat.
Je to o zkušenostech, o povaze hejna atd. Dospělé slepice budou kuřata šikanovat, odhánět od jídla (to se dá vyřešit posadou, kam se ke krmení dostanou jen kuřata a ne dospělé slepice), zbytečně je budou stresovat, kvočna může být (nemusí) poplašená atd. Podle mne mnoho rizik. Pokud nemáte možnost kuřata s kvočnou alespoň na 2-3 týdny oddělit, spíše bych to neriskoval. Já mám teď měsíční a kvočna je při venčení zavedla do výběhu ke zbytku hejna, je klid, ale kvočna si zjednala pořádek u kohouta, který měl hned zájem ji pojímat. Ale je to individuální. Taky může nastat nejhorší varianta, že vám kuřata dospělé kusy zabijí. Řešením by mohla být venkovní ohrada a v ní budka, kus výběhu zastřešit, venku už je poměrně teplo, takže by to kuřata s kvočnou měla zvládnout.
napsal(a):
Díky moc. Ještě uvidím. zatím zarytě sedí a jiné místo nechce. Tak buď přepravka, což by asi bylo jednodušší, měla by možnost se dostat ven a nebo teda králíkárna. Ale asi vyhraje přepravka.
Pak dejte vědět, zda stěhování proběhlo bez problémů.
Stěhování proběhlo bez problémů ale ráno rousná z výběhu vyběhla šla se nažrat a sedla znova do kurníku co seděla předtím takže jsem jí musela odnést do boudičky, pak zůstala sedět.Mám totiž udělanej výběh z palet a nahoře mám karisítě aby tam nelétali slepice jenže rousná je malá a okem se protáhla. No a hedvábničky stály u toho jejich stareho výběhu a chtěli dovnitř. Ale je to sranda. Tak držím palce. Také mi sedí poprvé kvočna tuhle malou jsem kupovala na jaře jako dvou letou.

Čertoška
napsal(a):
Stěhování proběhlo bez problémů ale ráno rousná z výběhu vyběhla šla se nažrat a sedla znova do kurníku co seděla předtím takže jsem jí musela odnést do boudičky, pak zůstala sedět.Mám totiž udělanej výběh z palet a nahoře mám karisítě aby tam nelétali slepice jenže rousná je malá a okem se protáhla. No a hedvábničky stály u toho jejich stareho výběhu a chtěli dovnitř. Ale je to sranda. Tak držím palce. Také mi sedí poprvé kvočna tuhle malou jsem kupovala na jaře jako dvou letou.
Chce to zabránit v přístupu na původní místo, na které je fixovaná, nebo na novém přiklopit, aby nemohla utíkat. Obvykle si zvyknou během pár dnů, ale jsou výjimky, jako jedna moje letošní hedvábka, která sedí už 15. den, ale stejně při každém venčení se vrací na původní místo.
A proto to kontrolované venčení kvočen.Moje jsou taky fixovaný už celých 14 dnů na jinou kukaň, ale po ručním nabídnutí té s vejci bezproblémů sedí.aby je neotravovali ostatní slepice, tak jsem je zavřel svařovaným pletivem zajištěným na kukani dvouma připínáčkama.Zatím žádná komplikace kvočny sedí jak přibité.Na začátku května jsem zkoušel kvočnu dát do králíkárny, ale po 4 dnech se odkvokala a nic se nevylíhlo, Možná jak byly ty chladné noci i dny přišla o horečku.
Ahojte/dobry den. Moje kuriatka maju uz 23 dni, kvocka uz mi zacala nosit vajcia a male kuriatka uz nechava aj same aj ich este vodi...skusil som ju zavriet samu medzi ostatne velke sliepky, kde bola s nimi pred vyliahnutim kuriatok a nedopadlo to dobre...mam preto viac otazok, budem vdacny za odpovede.
Kedy sa osasmostatnuju kuriatka?
Ak uz zacal a nosit vajcia, znamena ze su kuriatka uz "pripravene" byt same?
Preco ju zacali byt ostatne sliepky ked pred vyliahnutim boli spolu bez naznaku bitia ostatnymi sliepkami?
Ako docielim to aby zas zili harmonicky ako pred vyliahnutim?
Dakujem za odpovede.
palincak
napsal(a):
Ahojte/dobry den. Moje kuriatka maju uz 23 dni, kvocka uz mi zacala nosit vajcia a male kuriatka uz nechava aj same aj ich este vodi...skusil som ju zavriet samu medzi ostatne velke sliepky, kde bola s nimi pred vyliahnutim kuriatok a nedopadlo to dobre...mam preto viac otazok, budem vdacny za odpovede.
Kedy sa osasmostatnuju kuriatka?
Ak uz zacal a nosit vajcia, znamena ze su kuriatka uz "pripravene" byt same?
Preco ju zacali byt ostatne sliepky ked pred vyliahnutim boli spolu bez naznaku bitia ostatnymi sliepkami?
Ako docielim to aby zas zili harmonicky ako pred vyliahnutim?
Dakujem za odpovede.
Normálně kvočna vodí kuřata tak 6 – 7 týdnů. Když je opustí v 5 týdnech, tak to ještě jde, ve 3 týdnech je to ale hodně předčasně. S oddělováním kvočny od kuřat to tedy nespěchejte, kuřata ještě potřebují aby je zahřívala, případně chránila.
Slepice kvočnu bijí, protože na ni pozapomněly, je to jako by jste do hejna dával cizí zvíře. Navíc jak kvoká, se chová atypicky a to je dráždí.
ladd
napsal(a):
Ještě, až nebude kvočna, začne je klobat, pak teprve joi od kuřat dejte pryč.
OK, dakujem za reakciu. Budem ju sledovat...zatial sa cez den s nimi drzi a vecer sedia aj spolu na bidle...niektore vyskocia az na nu sem tam si odbehne samostatne...ale skor sa mi zda ze ona si ide smer v pravo a kurcata smer v lavo a potom pistia po nej na cely dvor...
ladd
napsal(a):
Měla by je ještě v noci zahřívat, ne s nimi hřadovat. Zkuste dát místo hřadu nějakou širší desku, aby kuřata pod ní mohla zalézt a při tom již nocovat ve výšce, jak jsou naučená.
Priroda je velmi silna a pretoze boli teplejsie dni a noci, tak ich nezahrievala, no dnes v chladnejsi den ich po veceri nevyviedla hore, ale ostala dole ich zahrievat v hniezde kde znasa...