Rozdíl pohlaví kačen pekinských

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2017 17:02
dada98

XXX.XXX.52.231

Poradí mi někdo, letos jsem si objednala vajíčka kachny pekinské.Chtěla jsem si nechat kačera a pustit ji ke kachně pižmové, nebo nechat pár a vajíčka dát do líhně.Ale ouha, nepoznám kačera od kačeny, pomůže mi někdo?Díky

18.6.2017 20:15
petis

XXX.XXX.220.98

Nejjednoduší je to poznat podle hlasu, kachna kváká a kačer ne, pouze vydává sípavé rep-rep. smajlík cca od 7 týdnů už kachničky kvákají. smajlík

18.6.2017 21:05
dada98

XXX.XXX.52.231

Takže podle stavby těla to poznat nejde?Mám jicj 13 pohromadě a podle zvuku to moc nerozeznám.

18.6.2017 22:55
ovecka

XXX.XXX.203.146

dada98 napsal(a):
Takže podle stavby těla to poznat nejde?Mám jicj 13 pohromadě a podle zvuku to moc nerozeznám.

Podle stavby těla - kačer má penis a ten je vidět, pokud mu opatrně rozevřete kloaku. Jinak to podle stavby těla do cca 18 týdnů nepoznáte. Po druhém přepeření se kačerům udělá na ocase tzv. kačírek - otočené peří. Dana.

19.6.2017 08:22
Patunta

XXX.XXX.219.2

ovecka napsal(a):
Podle stavby těla - kačer má penis a ten je vidět, pokud mu opatrně rozevřete kloaku. Jinak to podle stavby těla do cca 18 týdnů nepoznáte. Po druhém přepeření se kačerům udělá na ocase tzv. kačírek - otočené peří. Dana.

Dobrý den. Mohu Vás požádat, někde jste tu psala nemohu najít. Kdy zabít kachnu a jenom pro zajimavost husu.u kuřat to vždy odkládám je mi toho líto ale z pohledu kuchyně to asi moc dobré neni? Děkuji moc Dana (A ještě v kolika tydnech lze najit penis).

19.6.2017 08:31
ovecka

XXX.XXX.171.70

Patunta napsal(a):
Dobrý den. Mohu Vás požádat, někde jste tu psala nemohu najít. Kdy zabít kachnu a jenom pro zajimavost husu.u kuřat to vždy odkládám je mi toho líto ale z pohledu kuchyně to asi moc dobré neni? Děkuji moc Dana (A ještě v kolika tydnech lze najit penis).

Kachny se zabíjejí buď v 9.týdnu nebo po 16.týdnu. V těchto termínech by měly být dopeřené. Stejné je to pro husy. Ale stav opeření se odvíjí podle kvality krmné dávky. Husy na pastvě přepeřují později a déle, husy krmené směsí podle výše uvedeného. Ale podle mne se nejlépe škubou kachny a husy po Martinovi. To už nemají žádné pisky a prach je zcela vyvinutý. Ale do kuchyně je to už pozdě (jsou tužší). Já už to v poslední době moc neřeším. Kouknu, aby to nebyly vyloženě ježci a jinak je opaříme a oškubeme.
Babičky to poznávaly tak, že vytrhly pírko na hrudi a muselo být suché (bez krve). Pokud po přejetí po hrudi peří lítalo samo ven, tak to už je pozdě a kachna bude samý pisk.
Jinak penis je přítomen od vylíhnutí a dá se i vymačkat. U týdenních kachňat a housat to jde už dobře(člověk se nemusí bát, že je rozmáčkne). Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík