Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2017 13:31
dadu

XXX.XXX.61.94

Mám takový dotaz - kvoká mi orpingtonka, ale snáší. Má smysl ji zkusit dát stranou a dát jí pár podkladků? Zhruba za 10 dní se mi mají v líhni líhnout kuřátka, tak bych je pod ní ráda podstrčila...

23.6.2017 13:57
Marije

XXX.XXX.44.43

Jsem tak minuli rok udělala a fungovalo to.

3.2.2018 15:13
ell.

XXX.XXX.224.123

Zdravím, prosil bych o radu. Koncem ledna mi začala kvokat slepice kříženka, dokonce zasedla, i když jí beru vajíčka a nic pod sebou teda nemá. Já bych ji rád využil jako náhradní matku pro kuřata která budu líhnout, ale až v březnu.
Myslíte, že bych ji měl nějak odkvokat aby se zbytečně nevysilovala? A že by pak mohla začít kvokat znovu? Nebo když ji takhle nechám, tak to nějak vydrží až do března, a pak ještě měsíc než se kuřata vylíhnou? Děkuji mnohokrát za radu!

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2018 17:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

ell. napsal(a):
Zdravím, prosil bych o radu. Koncem ledna mi začala kvokat slepice kříženka, dokonce zasedla, i když jí beru vajíčka a nic pod sebou teda nemá. Já bych ji rád využil jako náhradní matku pro kuřata která budu líhnout, ale až v březnu.
Myslíte, že bych ji měl nějak odkvokat aby se zbytečně nevysilovala? A že by pak mohla začít kvokat znovu? Nebo když ji takhle nechám, tak to nějak vydrží až do března, a pak ještě měsíc než se kuřata vylíhnou? Děkuji mnohokrát za radu!

Kvokámí je pro slepici vysilující, zvláště, když sedí na hnízdě. Moc nežere, nepije, spousta energie padne na zvýšení teploty. Rozhodně odkvokat, dva měsíce vám nevydrží a pojde vyčerpáním. Pravděpodobně bude kvokat znovu, ale uŕciťe ne tehdy, až budete chtítsmajlík Takže se to obvykle dělá tak, že jakmile zasedne ve vhodný čas, podsadí se jí vejce (nebo jen podkladky) a zárověn se dají vejce do líhně a pak se jí kuřata podloží. Kvokání by měl podpořit naklíčený ječmen, pokud se nepletu, někdo radil dešťovou vodu k pití. Nemám zkušenost, chovám hedvábničky a ty kvokají každou chvíli

Přidejte reakci

Přidat smajlík