Stejně jako vloni i letos začaly čínky snášet. Jsou v dřevěném kachníku, budky jsem odstranil, takže snáší na zem a venku. Vloni z toho nebylo nic, i když sedla, ale v lednu mrzlo, Pouze se vynesla a začala pak snášet až v květnu. Co s tím? Do líhně je také brzo. Krmím směs obilí, kuchynské zbytky a mají možnost se pást.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechte je snášet do snášedel, pak by jste mohl mít v dalším průběhu sezóny problémy, že budete vejce hledat všude možně a budou zbytečně špinavá. Vejce odebírejte.Jinak pokud už jednou začali snášet, tak to moc neovlivníte.Hlavně jim přilepšete bílkovinou ať organismus v plné snášce nestrádá a po vynešení jim omezte bílkoviny na udržovací dávku a k tomu více balastu. Koncem února jim opět zvyšte podíl bílkoviny a zkuste i přisvěcovat. Do měsíce by měli opět nést.
Z pohledu čínek uplně laicky, ale odebíráním vajec se samice stimuluje k vyšší (náhradní) snášce. Například bažanti chovaní ve voliérách. Naopak ponecháváním vajec v hnízdě, samice po snesení určitého množstí vajec (takový počet, který je schopna obsednout) snášku zastaví. Například obyčejné slepice. Nechal bych je tedy snášet do snášedel a vajíčka neodebíral, až zasedne tak nenechat sedět.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak to po sobě čtu, tak jsem Vás uvedl v omyl.Vejce samozřejmě NEodebírejte. Zamezit zasednutí mi přišlo jako samozřejmost.
Moje kačka už 14dní sedí, odstěhovala jsem ji bez následků do chlívku, aby jí tam nelezly ostatní, druhá zatím nanesla asi 23 vajec, ale nezasedla, jak jsem odnesla tu co seděla, tak ji to asi rozhodilo a přestala snášet a ani nezasedla. Tak mám asi 30 vajec na platíčku a vyčkávám. V boudě mají jenom podkladky, vajíčka odebírám aby nenamrzla. Ta co sedí je má všechny oplozené, tak uvidím kolik se jich vykulí. Dělají mi to tak každý rok, začnou snášet v listopadu, v prosinci zasednou a v lednu mám kačenky