Březen, z tepláků do trenýrek vlezem.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2018 21:04
skodovak

XXX.XXX.241.252

veraboskova napsal(a):
Jinak mě dneska dostal manžel. Měl za úkol namontoval do voliéry k orlovkám snáškové hnízdo (zelenou rohož se podařilo sehnat za 99 Kč) a povídá, a co s tím druhým? Já jsem vytřeštila oči, jaký druhý. No a on povídá, že měl jet do garáže uklízet a že ho to nebavilo, tak radši vyrobil druhé snáškové hnízdo
Cena za jedno se "vyšplhala" do 200 Kč.

11.3.2018 08:59
ovecka

XXX.XXX.180.37

TAk dneska ráno je venku 14 z 19 NH, jedno se ještě klube,4 nejeví známky života a vejce rychle chladnou . Z kontrolních wyandotek se vylíhnly 2 ze 4, vajíčka kolega sbíral-nesbíral za těch mrazů. Dana.

11.3.2018 09:40
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásné slunečné dopoledne, máme dnes a snad nám to vydrží.Kontrolní líhnutí (poslední) dopadlo dobře a z 16 vajíček jen dvě zatím nic, nechávám je zatím v druhé líhni a místo nich jsem tam nacpal 35 jiných.Jsem trošku ve skluzu, ale do konce dubna snad bude hotovo.Oschlá kuřátka vypadají lépe jsou to z.velsumky oranžové a zbytek jsou araukány po černých slepičkách a modrém kohoutkovi a honem honem musím do v čel páč se nám teplota přibližuje k 10°C. https://www.ventusky.com/?p= Ovečko do práce se moc nehrň, mne ta chřipka drtila měsíc a byl jsem se mrknout i v nemocnici.

11.3.2018 11:28
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tedy začátku nestrašte, já jsem vcelku OK, už jen trochu pokašlávám, ale je to jen občas a lehce. Doma už nemám co dělat, potřebuji na vzduch a mezi lidi. Nemocnice mi snad nehrozí. Těch 19 hodin za týden učit vydržím Dana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2018 14:24
11.3.2018 14:57
začátek

XXX.XXX.4.22

Tedy bodlinko to jsou koule a tak je zřejmé, že jim chutná.Doufám, že to s nimi neděláš jako, jsme to dělali jako děcka se žábami, těm jsme strčili duté stéblo trávy do zadku a raději to nebudu rozebírat nebo se na mě vrhnou ochránci, ale pak se nemohli určitou dobu potopit, než znich utekl vzduch.Ovečko já dostal normální chřipku a jak jsem se z ní zmátořil, tak jsem si hned pořídil spálovou, oči jsem měl červené jako anogorák a to ve školce měli ještě neštovice, ale ty jsem naštěstí už prodělal před 50 lety.

11.3.2018 15:13

začátek napsal(a):
Tedy bodlinko to jsou koule a tak je zřejmé, že jim chutná.Doufám, že to s nimi neděláš jako, jsme to dělali jako děcka se žábami, těm jsme strčili duté stéblo trávy do zadku a raději to nebudu rozebírat nebo se na mě vrhnou ochránci, ale pak se nemohli určitou dobu potopit, než znich utekl vzduch.Ovečko já dostal normální chřipku a jak jsem se z ní zmátořil, tak jsem si hned pořídil spálovou, oči jsem měl červené jako anogorák a to ve školce měli ještě neštovice, ale ty jsem naštěstí už prodělal před 50 lety.

Jsou to tlouštíci. A to jim už odměřuju mlíko, aby ho vypili jen 40 ml na krmení, protože jinak by dali dvojnásobek jen to hvízdne a pak by asi praskli. I tak toho pijí víc, než je v návodě. Kdybych dávala podle návodu, tak se vzteknou.

11.3.2018 18:36
bery25

XXX.XXX.48.138

no neviem, nie su to kraliky, dam im tolko kolko vypiju, navod je navod, ale potreby su potreby, uz som nejake steniatka na mlieku odchoval, ale aby malo niektore problemy z mlieka, to som nezazil, aj ked vypilo dvojnasobek

11.3.2018 19:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, teda mám z toho makání na zahradě ošlehané tváře. Bodlinko to jsou cvalíci. Ať se jim daří.
Víkend super. Stromky natřené kmeny latexem, ostříhané. Odvodňovací stočky vykopané (ať jde to bláto už do háje). A nejnovější novinka. Ruánka začala snášet. Hned jsem to nevydržela a vypadá to, že vejce je oplodněné. Ruánského kačera nemám a už ani nechci, takže budou běžcoruánčata určená do mrazáku. Až teda něco nanese, já to nasbírám a vylíhnu.

11.3.2018 19:30

bery25 napsal(a):
no neviem, nie su to kraliky, dam im tolko kolko vypiju, navod je navod, ale potreby su potreby, uz som nejake steniatka na mlieku odchoval, ale aby malo niektore problemy z mlieka, to som nezazil, aj ked vypilo dvojnasobek

Když vypijou najednou hodně, tak pak hekají a úpí a kňournají a já místo toho, abych si šla po svým, masíruju bříška

11.3.2018 20:05
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Rozkošný medvídci, bodlinko. A koukám, že všichni jste byli činorodí, teploučko nás probralo.
Krásný celý víkend i u nás, kafíčka venku, pozimní úpravy trvalek, kontrola stavu, vcelku nic nezmrzlo, prochajdy, posedávání s jehnátky, ráj.
Zašla jsem k lesu, rostou tam topinambury, zítra budou zapečené artyčoky(prdičoky) s bešamelem a horskou saturejkou.
Rýnský kohout od olympionika je opravdu výstavní kus. Naše čtyři hybridky, ješte k tomu hnedé, mu nestačí. Stále pokukuje k sousedce na jejích patnác černých hybridek, asi si myslí, že to jsou jeho soudružky. Pokud byste někdo líhl rýnské a měl nějaké přebytky, ráda koupím, cenu respektuji. At si kluk užije.

11.3.2018 20:50
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Taky mě vytáhlo sluníčko ven a dnes dokonce 18°C a na sluníčku to muselo být víc, vyloženě na tričko, takže, víno, angrešty a rybíz prostříháno, zimní ochrana šla dolů ze stromků a všechno se nabílilo, broskve postříkány, chvojka ze záhonů dole a je vidět jak všechno poskočilo, kačky sem vyhnala z chlívku na letní byt a chlívek vykydala, no hrůza , pět pytlů hnoje, prádlo hezky uschlo, uvařila se polívka a upekla buchta, jenom jabloně a hrušky jsem nestihla prostříhat a už bych taky měla rozhodit králíky. To mám resty na příští týden. Kuřátka se dolíhla, jenom tři to nedala a zas tam mám tři kuřata od přeběhlice? Tomu fakt nerozumím, ale dobře jim tak, stejně půjdou do mražáku. A zatím se vyklubalo pět kačat co jsem dala vejce do líhně. Do rána snad budou všechny a můžu ji vypnout. Kačenky půjdou do Kyjova na výlet a já budu mít konečně leháro. Uf to je slohová práce!

12.3.2018 10:58
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Takže v líhni zůstala čtyři poslední naťuknutá kačení vajíčka a mám hotovo

12.3.2018 11:38
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Janinko, keď som čítala "rýnske" a k tomu "ať si kluk užije" myslela som, že chcete kúpiť víno

12.3.2018 13:40
čapice

XXX.XXX.216.126

Hezké i když mokré pondělí. Víkend u nás byl sluníčkový, takže jsem něco pokopala, ostříhala a pohrabala. Ve foliovníku první řádka ředkviček a venku raný hrášek. Za oknem květináčky s paprikami, cuketami atd. A také truhlík cínií a ještě nějakých růžovo-fialových letniček. Název si samozřejmě nepamatuji. V pátek jsme se museli rozloučit s jednou Začátečnicí, což mě velice mrzí. Nevím co se stalo, přišla mi nastydlá, celý den předtím posedávala v kurníku, v pátek sice chodila a žrala chvilku s ostatníma a pak najednou začala chrčet a kolabovat, tak jí manžel jedním sekem osvobodil od trápení. Zbylé tři nesou už slušně, jedna ještě malá vajíčka. Věrko nebojte nezapomněla jsem. Už se to blíží.
Tímto bych ráda poprosila Začátka, o rezervaci 2 kousků odrostlých slepiček od toho modrého kohoutka, bude-li možno.
IB stále bez vajíček, ale asi to bude stále zamrzlým jezírkem. Na lavor s vodou kašlou, tak se Vilém k ničemu nemá.

12.3.2018 14:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím všechny. I u nás před chvílí začalo pršet. Naštěstí se mi ještě podařilo, donést k domu zem z kompostu a kbelíček písku. Na zahradě je děsivé bláto a po dešti bych se do nejvzdálenějšího koutu zahrady (přes kachní výběh) klouzala a brodila ještě hůř. Potřebuji ještě zasadit nějaké cibule lilií do květináčů. Ale tak pilná jako čapice opravdu nejsem.
Moji běžci taky ještě nenesou, ale koupání si užívají. Každý den čistá vodička v plastovém pískovišti, která je okamžitě zablácená.
Také jsem si domluvila pár kuřátek vlašek. Tento týden by se měla vylíhnout, tak jestli se zadaří a bude jich dost, chovatelka mi nějaká přenechá. Tak jsem napnutá a natěšená.

12.3.2018 14:53
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak koukám Javorko, že se Vám to hejno pomalu a jistě rozrůstá. Já jsem začínala s 6 hybridkami a dneska je to 4x2leté od Ovečky(Šumavanky a Hempčírky),2x3letéČZK a 3x1leté Arakauny od Začátka + 1 nepříbuzný černý Ara kohout. Ten včera dostal malý kopanec, zasekl se mi zobákem do nohy. Začal si dovolovat potvora. Takže 9 kousků. Mám vyzkoušeno, že se vejde klidně 11. Tak snad mladé slepičky od Z budou někdy v létě. ČZK ještě tento rok nechám, nesou opravdu dobře.

12.3.2018 14:54
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Leje od božího rána. Měli jsme úmysl stavět slípkám plot z palet, máme už je upravené a manžel má odpolední, ale z toho sešlo. Bláta je všude po kotníky. S psicema jsme šli na prochajdu do lesa, to jo, ale ted se tisknou ke kamnům. Ovce jsou v salaši a čučej ven, slípky sami od sebe v kurníku. Jo, ani psa by nevyhnal. Ale zima nejni. Asi zaseju nějaká semínka doma aspon.

12.3.2018 14:56
čapice

XXX.XXX.216.126

A abych nezapomněla, už mám objednávku na malé běžce, tak když jedna z holek zasedne, tak jí 5-7 vajíček nechám.

12.3.2018 14:59
čapice

XXX.XXX.216.126

Janinka Bosorka napsal(a):
Leje od božího rána. Měli jsme úmysl stavět slípkám plot z palet, máme už je upravené a manžel má odpolední, ale z toho sešlo. Bláta je všude po kotníky. S psicema jsme šli na prochajdu do lesa, to jo, ale ted se tisknou ke kamnům. Ovce jsou v salaši a čučej ven, slípky sami od sebe v kurníku. Jo, ani psa by nevyhnal. Ale zima nejni. Asi zaseju nějaká semínka doma aspon.

To by mě moc zajímalo, jak ten plot bude vypadat. Jak jste ty palety upravili a jaké bude výška plotu? Manžel má k paletám neomezený přístup - odpad na topení. Tak, že bychom chytli inspiraci. Moc prosím o foto plotu až bude. Díky.

12.3.2018 15:00
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Také jsem dnes vyhodnotila jako nejtišší a nejméně obtěžující a somrující zvíře králíka. Nejvíce řvou ovce jak se jim začne dávat jádro, dožadujou se ho stále, jak jen uviděj lidskou nohu. Naléhavej je také kocour, slípky jsou vcelku zticha, ale rýnský kohout vyletí co chvíli na plot či vyběhne na kompost a zpívá do široka daleka. Naše feny štěkaj jen když je to fakt třeba, jen Citka jak začne hlásit místní rozhlas, tak společně se sousedy vyje. Ještěže bydlíme na venkově a každej něco chová.
Takže králík, to je balzám na nervy.

12.3.2018 15:18
javorka

XXX.XXX.98.207

Já mám slepic 11 + kohout. A když mám ten druhý kurník, tak přece nebude poloprázdný, ne?
Vezmu jen asi 5 kuřátek a jestli bude zase víc kohoutků než slepiček, tak mi toho moc nepřibude.
A některé slepice už stejně moc nenesou.

12.3.2018 16:06
skodovak

XXX.XXX.241.252

javorka napsal(a):
Já mám slepic 11 + kohout. A když mám ten druhý kurník, tak přece nebude poloprázdný, ne?
Vezmu jen asi 5 kuřátek a jestli bude zase víc kohoutků než slepiček, tak mi toho moc nepřibude.
A některé slepice už stejně moc nenesou.

Tož tak alespoň 10 nebo 15 kuřat, ať máte na obměnu.

12.3.2018 16:15
Olánek

XXX.XXX.146.184

Retroaktivita je zapovězena u zákonů, nikoli u blahopřání, tak hodně úspěchů ženy chovatelky.
Tak jsem si předjednal deset husích vajec do líhně, poté jsem si přečetl od Ovečky podrobný odbornězkušenostní návod, jak postupovat, teplota, vlhkost a změny v čase se závěrem, že líhnouti housátek není tak snadné.Přitlačím pěťo a zakoupím raději vylíhlá.
Dotaz, může u drůbeže samec ovlivnit barvu skořápek, např pižmák x saská a je doba sezení průměrem,35 dnů a 28 dní ?

12.3.2018 16:26
javorka

XXX.XXX.98.207

skodovak napsal(a):
Tož tak alespoň 10 nebo 15 kuřat, ať máte na obměnu.

Tolik místa zase nemám.

12.3.2018 17:24
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

čapice určitě vyfotím, ale plot stavíme hlavně kvůli tomu, aby ovce nemohly ke slepicím aby jim všetečná jehnata nespořádala všechno zobání. Plot bude jen 110 cm, ale to máme i ted drátěnku, kohout přeletí, a vysedává na plotě a kokrhá, ale jinak škody nenadělá, slepice nemaj žádné tendence přelítat, pouštím je tak kolem poledne z jejich výběhu do sadu. Ale však uvidíte.

12.3.2018 18:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak hlásím první vejce od běžkyně

12.3.2018 18:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

čapice ještě s těmi začátečkými vejci počkejte. Já mám teď naprosto plno v líhních. Pozítří chci dát do druhé líhně zase hempšírky a orlovky. A až se to vylíhne v první, tak snad budou nějaká vejce k nasazení od kachen. A nějakou tu křepelku by to ještě chtělo nalíhnout
javorko, vlašky? Na ty nepotřebuješ kurník, ty hřadují na stromech

12.3.2018 19:06
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě přidám fotku běžčího vejce, jako důkaz, že nekecám a snáší

12.3.2018 19:45
javorka

XXX.XXX.98.207

No, už se těším na další letce.
Včera jsem stříhala několika slepicím křídlo, jinak mi to úplně rozhrabají. Bránila jsem se tomu, ale nedají si říct. Potvory.

12.3.2018 21:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ovecka napsal(a):
TAk dneska ráno je venku 14 z 19 NH, jedno se ještě klube,4 nejeví známky života a vejce rychle chladnou . Z kontrolních wyandotek se vylíhnly 2 ze 4, vajíčka kolega sbíral-nesbíral za těch mrazů. Dana.

Paní Dano, nějaká fotečka by nebyla?

12.3.2018 23:08
začátek

XXX.XXX.4.22

Chovu zdar, Čapice já myslím.že ty dvě kuřičky AR se najdou, záleží jen jestli černé nebo modré.Samozřejmě, ale doufám, že se po cestě stavíš v Kytínském pivovaru a Začátkovi přibereš lahvičku, Kytínská světlý ležák 12° a granátový ležák 11°.
Byli jsme oblečeni a připraveni odejít na Silvestrovskou oslavu.
Rozsvítili jsme noční světlo, zapnuli telefonní záznamník,
zakryli klec s andulkou a vyhnali kočku na dvůr.
Zavolali jsme do taxislužby a objednali taxík.
Taxi přijel a my jsme vyšli z domu předními dveřmi.
Když jsme vycházeli, kočka, kterou jsme vyhnali na dvůr, proklouzla pod našima nohama zpět do domu.

Nechtěli jsme, aby zůstala uvnitř domu, protože vždy když je tam sama, snaží se sežrat andulku.
Manželka si šla sednout do taxíku a já jsem vběhl do domu, abych vyhnal kočku z domu na dvůr.
Kočka mi ale vyběhla do patra a já jsem musel běžet za ní.

Manželka, která zatím čekala v taxíku nechtěla, aby taxikář věděl, že dům bude celou noc prázdný.
Řekla proto taxikáři, že se hned vrátím, že jsem jen šel dát dobrou noc její mámě (mé tchýni).
Po pár minutách jsem si sedl do taxíku vedle manželky.
"Promiňte, že mi to trvalo tak dlouho", řekl jsem když jsme se rozjížděli.
Ta ku-rva se schovávala pod postelí.
Musel jsem ji píchat do pr-dele věšákem, aby odtud vylezla! Snažila se mi utéct, tak jsem ji popadl pod krkem.
Pak jsem ji ještě musel zabalit do deky, aby mě ta sv-ině nepoškrabala.
Ale - podařilo se! Odtáhl jsem ji po schodech dolů a vyhodil zpět na dvůr!
Doufám, že se zase nevysere u dveří ! "

To ticho v taxíku bylo okouzlující.

13.3.2018 09:23
čapice

XXX.XXX.151.5

veraboskova napsal(a):
čapice ještě s těmi začátečkými vejci počkejte. Já mám teď naprosto plno v líhních. Pozítří chci dát do druhé líhně zase hempšírky a orlovky. A až se to vylíhne v první, tak snad budou nějaká vejce k nasazení od kachen. A nějakou tu křepelku by to ještě chtělo nalíhnout
javorko, vlašky? Na ty nepotřebuješ kurník, ty hřadují na stromech

Verko pockam, ted by stejne byly jenom velikonocni. Tak az se vam to bude hodit a mohe holky se vic zabehnou a zvysi vahu vajec, tak se domluvime. Zacatku slepicky bych chtela az na podzim, jako loni. AAhoj jestli cerne nebo modre je jedno. I kdyz s modri by hejno vypadalo zajimaveji, ze Samozrejme to vezmu pres Kytinsky pivovar, musim si to poznamenat, abych to nezamnenila za jejich domaci limonadicku, hi hi.

13.3.2018 12:56
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

skodovak

13.3.2018 19:52
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tady Vám posílám fotečky z výsledku líhnutí, první černá pomsta 23 kuřat, druhá 11 kačeniček čekajících na výlet a poslední ty dvě zkušební kuřata od přeběhlice, už je musím šoupnout do pořádné bedny, nebo mi tu krabici sežerou

13.3.2018 20:00

Dneska jsem uložila první vejce s potřebnou hmotností. Včera jsem u slepiček nebyla a dnes jsem sebrala osm vajec :D Z toho další dvě měly 47 g, takže o naplnění líhně nemám strach.

Chlupaté pijavice jsou pořád v nudném stadiu nekoukajícího novorozence.

14.3.2018 14:26
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré odpoledne, hlásíme déšť a sem tam sluníčko... Venku je celkem obstojně.
Zítra skáčou pípata tak se moc těším. Odchovnička připravena, žrádýlka máme dosti tak už aby byla venku. Líheň bude zřejmě prázdná hempšírky mi po těch mrazech přestali nést, hřebínky mají krásně červené ale asi mě chtějí naštvat Dnes jen dvě vajíčka od šumavanek.

Králíčci se mají k světu, příští týden je čeká píchanec. A dokonce máme zapuštěno 6 samic Pokud se zadaří tak budeme mít veselo... Naše dvě odchované samice jdou ke kamarádce tak uvidíme zda zůstanou březí.

A jak se vede Vám všem? Je to tu jaksi prázdné Snad se nehrabošíte v hlíně, na to je ještě čas :).

14.3.2018 18:15
čapice

XXX.XXX.211.190

Ni+Pa napsal(a):
Dobré odpoledne, hlásíme déšť a sem tam sluníčko... Venku je celkem obstojně.
Zítra skáčou pípata tak se moc těším. Odchovnička připravena, žrádýlka máme dosti tak už aby byla venku. Líheň bude zřejmě prázdná hempšírky mi po těch mrazech přestali nést, hřebínky mají krásně červené ale asi mě chtějí naštvat Dnes jen dvě vajíčka od šumavanek.

Králíčci se mají k světu, příští týden je čeká píchanec. A dokonce máme zapuštěno 6 samic Pokud se zadaří tak budeme mít veselo... Naše dvě odchované samice jdou ke kamarádce tak uvidíme zda zůstanou březí.

A jak se vede Vám všem? Je to tu jaksi prázdné Snad se nehrabošíte v hlíně, na to je ještě čas :).

Zdravim, muzu se zeptat jak stare odchovane samice mate? V kolika mesicich jste je dala pripustit. Znama ma 5 mesicu velkou pres 3 kila, byla jedinacek. Ted pridruhem vrhu opet 1 mlade stare 14 dni. Pry ji daji jeste jednu sanci. Asi byla chyba, ze ji nechali obskocit jenom jednou. Byla bych vdecna za Vasi radu. Na diskuzi kralici je tema JEDNOCETNY VRH. Timto de omlouvam teplakovcum, ze jsem trochu odskocila od slepicek a ostatni drubeze. Ni_Pa diky. Capice.

14.3.2018 23:01
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nevím, zda není pět měsíců brzy a zda nehraje roli, že sama samička byla jedináček.
Dnes jsem byla celý den v práci, do deseti večera, tak žádné hrabošení.

15.3.2018 01:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

No, tak kuřátka se mají k světu, bojleři rostou až to hezké není, takže musím vymyslet náhradní XXl domov, líhně jedou a vajíčka připravená na další asi půjdou na jídlo, není kam. Husy mně zlobí nese jedna pauzu měla čtyři dny, jedno vajíčko, zas dva dny a z těch pěti jsou plná dvě, i kdyby to dopadlo tak tři housata to je na nic. No uvidíme. Amroxy zatím vypadají tak že ze třiceti vajíček jedno dvou žloutek což jsem věděl, a dvě kruh smrti, jinak plno všechno. Z Nh jsem dal zase něco ven, dost mrtvých zárodkú (jestli ten mráz) wyandotky lepší nemluvit, a asi je jich na kohoutka i dost 12 nezvládá, narodil od Nh 14.
Zbytek jsem dal k husam i když jsem nechtěl, bude nebude, uvidíme, jsou tam nh, maransky a wčka.
No púl maransek nese fuj matná vajíčka a pro mně Světlá, takže se těžko sbírá a chtělo by to selekci, nicméně králíkárny plné tak není kam a sedět u kurníku nemam čas.seženu asi vajíčka, alespoň kohout může zůstat, i když bude bez hřebenu. A ostatní musí počkat až bude volno, novou pícku, si zrovna nemohu dovolit.

15.3.2018 06:22
horal

XXX.XXX.202.176

Tak hezké probuzení do nového, mlhavého dne s rannim mrazíkem. Já už mám také první várku dolíhnutou. No a žádná sláva. I když u maransek jsem to předpokládal. Mám je u dcery a nevěděla ktrá vajíčko je jak staré, a u araukán také, protože neměli ostříhané prdelky. Co je ale smutné vajíčka z německa katastrofa. Z dvacet pouze tři oplozeny a vylíhlo se jedno kuře. Stala se mi ale jedna věc, které se jenom těžko věří. Včera ráno se dolíhlo poslední naklované kuře a tak po uschnutí jsem je dal do krabice a líheň vypnul cca v 9°°. Zbylo v ní 14 nedolíhnutých vajec. Když jsem 18 den prosvěcoval tak mi z ruky vypadlo jedno vajíčko, to bylo v pořádku, ale spadlo na vajíčko z německa a udělalo na něm nakřáplý důlek a prasklinu kolem dokola jako když se klove ven kuře. Tak k věci, když jsem pak večer vyndával z vychladlé líhně nedolíhlá vejce zdálo se mi že něco pípá. A pípalo, bylo to to nakřáplé vajíčko. Tak jsem ho dal do druhé líhně a nechal ho do rána. Ráno pořád pípalo, ale ven se mu nechtělo. No co zkazit tady už nemám co. Proto jsem vajíčko otevřel, blána krvácela taže už mělo jít do pytlíku na vyhození. Jenomže to kuře z vajíčka vypadlo, žloudek vstřebaný, pupík zahojený. Zpočátku v něm moc života nebylo, ale po hodině se začalo už po líhni pošupovat. Sice stále leželo na boku, teť už je na bříšku. Moc šancí mu nedávám, ale zkusit se má všechno. Ještě k počtům,108 vloženo do líhně,56 vyřazeno (neoplozeno nebo s kruhem),39 vylíhnuto,13 nedolíhnuto. Druhá várka která se bude líhnout 25.3 čítá 65 oplozených z devadesáti. Ještě mne čeká líhnutí vlašky modré až dorazí vajíčka a pro letošek končím s líhnutím.
Čapice trošku se strácím co píšete o samici vaši známé
Znama ma 5 mesicu velkou pres 3 kila, byla jedinacek. Ted pridruhem vrhu opet 1 mlade stare 14 dni.
To ji vlastní 5 měsíců, protože na porod by 5 m. byla mladá. Jinak jsem napsal v králicích.
Přeju všem hezký den.

15.3.2018 06:30
čapice

XXX.XXX.216.126

Já jsem to napsala špatně. Samice - máma stará rok. Od ní je tato 5timěsíční samička. Jako jedináček je velká a teď má nevlastního sourozence taky jedináčka. Tak ještě jednu šanci dostane máma. A tuto mladou samici může známá připustit cca v 8-10 měsících?.

15.3.2018 06:53
horal

XXX.XXX.202.176

V sedmém měsíci se už mohou připouštět. Jenom jak je to stou mámou? Jestll byla taky z malého vrhu tak to může být dědičné. Chce to ale opravdu vystihnout tu správnou říji, kdy už samice sama skáče na samce.

15.3.2018 09:52
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré u nás slunečné dopoledne.Musel jsem okroužkovat z.velsumky v sobotu budou mít 7 týdnů a kroužky jsem nasadil jen tak tak.Muže za to asi strava mifuma kůken-starter premium, ale ze 14 kousků 9 kohoutků, ale ještě 27ks kuřátek je v odchovně tak snad to bude lepší poměr a něco peču v líhních, tak snad to bude stačit a něco z toho vyberu.Konečně se podařilo naplnit všechny 4 líhně i když jednu 90 biosku jen na půl.kuřátkům bude v sobotu týden a kočka je vzorně hlídá.Čekám návštěvu, která se stavuje pro kohoutka velsumky velké oranžovokrké, tak se snad bude líbit a nebude na novém místě dělat ostudu.

15.3.2018 10:11
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Teda to je slušná nálož Já jsem trochu pozadu, ale už mám taky naloženou první várku hus a Bressek. Tak jsem zvědaví, jak to bude vypadat v sobotu při prosvicování. Tak ať se to všem pěkně líhne!

15.3.2018 12:00
nomad72

XXX.XXX.234.166

chcelo by to lupu...

15.3.2018 12:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

nomad72 napsal(a):
chcelo by to lupu...

Máte špatný zrak? Něco hledáte? Mrkev je dobrá na oči.

15.3.2018 12:40
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

čapice napsal(a):
Já jsem to napsala špatně. Samice - máma stará rok. Od ní je tato 5timěsíční samička. Jako jedináček je velká a teď má nevlastního sourozence taky jedináčka. Tak ještě jednu šanci dostane máma. A tuto mladou samici může známá připustit cca v 8-10 měsících?.

Pokud jsou oba vrhy tak málo početné tak bych ji asi nedržela ale jestli nebyla připuštěna v říji tak bych ji ještě šanci dala :)
Mladé samičky se připouštějí podle velikosti plemene.
velká plemena 8-9m
střední plemena 7-8m
malá plemena 6-7m
Také záleží v jaké kondici samice je a zda splňuje danou váhu plemene...

Máme tu omladinu samic dvě sestry 5/7/2017 připuštěné 11/3/2018 (výborná říje tak jsem zvědavá). Pak tu mám starší 13/6/2017 a tu se mi podařilo připustit 5/3/2018 jedním skokem více nechtěla, myslím si že březí nezůstane. No uvidím. A potom tu máme jednu samičku taktéž 7/7/2017 a ta je připuštěna 13/3/2018. Nakonec mamina 2016 a to je lajdačka, užívat to jó ale mladé nee. Trvalo mi ji připustit od léta až do teď. Dneska má šanci se ukázat, zda bude vrčet nebo čučet

Jinak pípátka už skáčou, tak chodím nakukovat a ukládat do pelíšku Až se dolíhnou tak dodám status.

Přeji krásný den.

N.

15.3.2018 12:54
nomad72

XXX.XXX.234.166

Máte špatný zrak? Něco hledáte? Mrkev je dobrá na oči.

minule si tu písala, že niesi blondína... alebo si mám fakt myslieť, že...
dobre vysvetlím... dať tu obrázok, kde náhľad je väčší ako fotka... no, neviem...

15.3.2018 13:20
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

.tumash1983. napsal(a):
Co teď?

Teď je to krásný, ještě ty zbývající. Prosím

15.3.2018 13:53
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jsem přírodní blondýna, ale maskuju to hnědou barvou na vlasy. Někdy se holt prozradim.
A u mužskejch to tak někdy je, věci se jevjej velký, ale když se podíváš pořádně, tak je to maličký.

15.3.2018 15:59
nomad72

XXX.XXX.234.26

aj ty si sa mi zdala malá, a pritom si riadna... a vidím, že rozhodnutie, ktoré som pred časom urobil, bolo správne... nemýlil som sa

15.3.2018 16:12
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Pěkné odpoledne. Začátku, to jsou teda barvičky v té líhni Nejvíc se mi tam ale líbí ta zdrobnělá vajíčka.
.tumash1983.: teda koukám na tu líheň, to je obřík nebo se mi to jenom zdá? Takový kus nábytku ještě doma nemáme . Jak se v tom líhne, co to je za typ? Děkuji za odpověď.

15.3.2018 19:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jaro za 5 dní
(půlka hempšírek v lavoru při čištění).

15.3.2018 19:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jak to je, světlá hlava kohoutek, flek na hlavě slepička?

15.3.2018 20:17
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A už mají vyčištěno, akorát v těch bednách nejdou fotit, nejsou vidět
Křepelkám už jsou 2 týdny. O víkendu měly jít do garáže, takhle půjdou asi do větší krabice.
Jinak dneska další běžčí vejce, tak to nebylo omyl a kachny ví, že bude jaro

15.3.2018 20:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, to jsou krásná kuřátka.

15.3.2018 20:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jitko díky. My to jaro přivoláme
Právě jsem naložila další várku.14 vajec hempšírek,10 vajec orlovek. A dávám si od sbírání násadovek pauzu, v těch mrazech co se na nás chystají to nemá cenu.

15.3.2018 21:03
ovecka

XXX.XXX.180.37

veraboskova napsal(a):
Jak to je, světlá hlava kohoutek, flek na hlavě slepička?

Jj, je to tak paní Věrko. Moje slepičky mají tmavé skvrnky na hlavách a naopak nejsvětlejší žlutavé hlavičky mají kohoutci. Takové ty typy mezi si sexovat netroufám. Dana.

15.3.2018 23:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

začátek napsal(a):
Dobré u nás slunečné dopoledne.Musel jsem okroužkovat z.velsumky v sobotu budou mít 7 týdnů a kroužky jsem nasadil jen tak tak.Muže za to asi strava mifuma kůken-starter premium, ale ze 14 kousků 9 kohoutků, ale ještě 27ks kuřátek je v odchovně tak snad to bude lepší poměr a něco peču v líhních, tak snad to bude stačit a něco z toho vyberu.Konečně se podařilo naplnit všechny 4 líhně i když jednu 90 biosku jen na půl.kuřátkům bude v sobotu týden a kočka je vzorně hlídá.Čekám návštěvu, která se stavuje pro kohoutka velsumky velké oranžovokrké, tak se snad bude líbit a nebude na novém místě dělat ostudu.

To máte mezi tím husy? Díky..

15.3.2018 23:31
skodovak

XXX.XXX.241.252

ovecka napsal(a):
Jj, je to tak paní Věrko. Moje slepičky mají tmavé skvrnky na hlavách a naopak nejsvětlejší žlutavé hlavičky mají kohoutci. Takové ty typy mezi si sexovat netroufám. Dana.

A já furt proč mají nějaký proužek na hlavičce, sem si říkal no snad nějaký kříženci minulý rok jsem si toho nevšiml. Pokud to funguje, tak ale moc slepic nemám smajlík

16.3.2018 10:07
ovecka

XXX.XXX.206.12

Nebojte se škodováku, oni jsou i slepičky, které ten proužek nemají. Celkově se dá říci, že ty slepičky jsou tmavší v základní barvě a mají i tmavší hlavy. Kohoutci mají hlavičky světlé, více do žluta. Dana.

16.3.2018 10:48
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Tak jsem se v rámci polední pauzy začetla do nového článku na ifauně https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/8196/problemy-v-chovu-drubeze-11-lihnuti/
a čtu tam "Některá krmiva ve větším množství, např. krevní šrot nebo mrkev, mohou snížit líhnivost." U té mrkve mě to teda fakt překvapilo, čím to je nevíte?

16.3.2018 10:53
veraboskova

XXX.XXX.18.226

No ten článek je fakt zajímavý:"V Evropě se umělé líhně objevily až ve 12. století, tehdy se ale umělé líhnutí považovalo za čarodějnictví."

16.3.2018 10:57
javorka

XXX.XXX.98.207

A u malých kuřátek vlašek jste něco, co by pomohlo k rozeznání slepiček a kohoutků, nepozorovali?
Před chvílí jsem přišla ze zahrady a je tam dost ledový vítr. Už se ten mráz na nás žene.

Janinko, jak jste dopadla? Budou kuřátka?

16.3.2018 11:16
javorka

XXX.XXX.98.207

Věrko, moc děkuji. Už jsem to pročetla. Ještě nevím, jestli kuřátka budou, informace se hodí.

16.3.2018 11:28
začátek

XXX.XXX.4.22

skodovak napsal(a):
To máte mezi tím husy? Díky..

Ano ta jedna líheň je naplněná 18 husích a 38 kachních.

16.3.2018 13:30
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

U vlašek koroptvích se mi osvědčil proužek u oka. Kuřičky mají tmavý proužek přes oko až k ušnímu otvoru, kohoutkům končí hned za okem. V roce 2016 jme líhli okolo 200 ks vlašek koroptvích. Výběr slepiček podle proužku byl 98%...

N.

16.3.2018 13:32
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Na fotce vlevo je vidět u pití slepička :).

16.3.2018 14:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Niky, díky.

U nás už sněží.

16.3.2018 14:47
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Není zač

U nás opět prší Byla jsem krmit a blato opět všude. Tak jak byli kachny krásně bílé tak jsou jak čuňata, pořád se rochní v kaluži...

16.3.2018 15:46

U nás leje. Ale během té hodiny, co nepršelo, jsem uklidila chocholkám, zastřešila jsem výběh a opět jsem zapla vyhřívání napáječky, takže by měly být v suchu a v pohodě.

Včera jsem u nich nebyla, dnes jsem sebrala šest vajec. A mezi nimi bylo jedno super 50 g, tak už bydlí čekárně na líheň.

16.3.2018 15:50

Co mě ale štve je nehotovost morčecího bydlení. Koupila jsem další dva kotce, včera to přišlo a v té zimě a větru jsem je rychle postavila, takže jsou zastřešené a hotové. Ale není hotová podlahová folie, přepážky, nemám našroubované seníky a v dešti se tohle dělá ukrutně blbě. Tak jsem aspoň přehodila do jiných volných kotců dvě nejvíc pupkaté samice. Snad nebudou rodit do těch mrazů, ale kdyby přecijen, mají čisté domečky nastlané senem.

Cílem je, aby každá samice měla na kocení jeden "půlkotec", to je 60x90. Pak můžu odstranit přepážku a dvě samice s mladýma můžou být v jednom velkém. Ale já budu vědět, která mláďata patří kam. Minulý rok se kotily tři samice na velký kotec - no a původ po matce šel tam, kam slunce nesvítí.

16.3.2018 16:08
ovecka

XXX.XXX.180.37

Jj s těmi vlaškami je to tak. Byla jsem si takto poučena vybrat kuřata v líhni Chtěla jsem 10 slepiček a 1 kohoutka. Pan líhňař se smál, že jsem naivní. Tak jsem si vybrala a odchovala pro známého 10 slepiček a 1 kohoutka. Pán líhňař se u mne zastavil a nevěřil vlastním očím. Dana.

17.3.2018 11:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Bodlinko, a jak rostou štěňátka?
Jitko, jsem našla fotky z r.2014, to jsem taky líhla vlašky (nakonec slepičky skočily u ségry). Je tam dobře vidět ten proužek u oka.

17.3.2018 11:53
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky. Je to krásně vidět. Snad to nezapomenu, než se k nějakým kuřátkům dostanu. Ta domluvená zatím nejsou. Nějak se nezadařilo, tak snad později.

17.3.2018 13:01
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko rýnky od Lydie jsou zdaleka ale dala mi tip na místní možnost, tak uvidíme.
Napadl sníh, teploty klesly pod nulu, do ničeho se nám nechce.

17.3.2018 13:10
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás je to podobné.

Venku je vichr z hor, nejraději bych vzala domu i slepice.

17.3.2018 13:11
nomad72

XXX.XXX.234.51

17.3.2018 13:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás zatím nic. Žádný vítr, žádný sníh. Tak nám sem na jih nic neposílejte.
Janinko, to máte na gauči ovčí kůži? Ptám se, protože já co necháme vydělat kůže, tak je dávám jako dárek ségrám nebo babičce s dědou. Ale doma se bojím, co mi s tím jezevčíci udělají. A jak to pak čistit.

17.3.2018 13:46

Tady je dneska pěkně hnusně. Nejdřív napršelo a pak na to nasněžilo. Do Nižbora radši ani nepojedu, to bych skočila v Berounce. Hold jsem se smířila s tím, že z dnešního debilního víkendu nebude ani jedno vejce násadové a budu doufat, že se ta zima brzo odebere někam pryč.

Štěňata už začínají pomalu vypadat jako štěňata. Pomalu, ale už jde vidět, že se jim do hlavy nahrává nějaký software. Reagují na přítomnost, včera definitivně otevřeli oči, i když moc toho ještě nevidí, tak světlo a tmu, umí zvednout hlavu a vzepřít se na předních do sedu a zkoušejí i zadní, ale ty se zatím pořád podlamují. A pomalu klíčí zuby, po víkendu jim tam pošlu nějaký maso.

17.3.2018 15:23
začátek

XXX.XXX.4.22

Zdravím u nás taky počasí k po-srání, tak si aspoň prubnu zlepšit postavu a kdo se přidá, počítám ze Honzapm von gaučík, ale ten už asi cvičí.
Super rehabilitace
Najděte si na obrázku těla co vás bolí a po kliknutí Vám
poradí
doktor a hlavně ukáže cviky, které máte cvičit.
Je
to velmi pěkně uděláno.
Ulož si odkaz a nezapomeň to
poslat všem svým přátelům,
může se to jednou hodit.
http://www.seniorum.cz/videoserial-cviceni/barevne.html.

17.3.2018 17:01
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Věrko kůže máme moc rádi. Jednu velkou hnědou z Arnošta má manžel na křesle, menší hnědou máme na malém křesílku. Bílou na lavici. Rodinu jsem také podarovala. Kůže vyklepávám a když je sníh, položím lícem na sníh, z rubu pořádně vyklepu a vypráším. Až bude nechutná, dám ji psům na pelech. Citka na gaučíku leží jen zřídka. Je radši na zemi, je jí horko. A hodně jsou venku, od jara do zimy stále. Kůží si nijak nevšímají, neokusují je. Ani kocour. Máme ještě dvě nepoužité vydělané. A šest sušených lonských budu do Brtnice posílat v květnu.
Na krmítku různé druhy ptactva i špaček se tam krčí. S Citkou jsme byly na prochajdě, my ženský, a viděly jsme čejku u lesa. Skřivani asi odlítli na Moravu nebo do Itálie.
Zvířeně zas zamrzá voda. Je to hnus.

17.3.2018 17:12
ovecka

XXX.XXX.180.37

U nás na západě zima, fučí severák, na pastvině banda zmrzlých špačků něco loví ze zmrzlé trávy, u slepic poskakuje konipásek a u českých husí jsem nachytala čejku, jak klove do chleba.Chudáci mají hlad. Snad ten hnus brzy skončí. Dana.

17.3.2018 17:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, jo. Hnusná zima.
Musíme to ještě pár dní vydržet. Chudáci zvířata.

Ale to úžasné jaro, co máme před sebou. To bude krása, už se nemůžu dočkat.

17.3.2018 20:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zima nezima, dneska se 2,5 týdnu staré křepelky smraďošky stěhovaly do garáže. Je tam i 9 kousků (z toho 5 slepiček) starších přes 5 týdnů starých. Teplota v bedně se drží nad 18 stupňů, pod žárovkama víc.

17.3.2018 20:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Janinko díky za odpověď na ty kůže. Taky je nechváme vydělat v Brtnici. Dřív jinde, ale nebylo to ono.
Jinak orlovky se naučily na nová snášková hnízda. Je to fajn. Žádná vejce se zatím nerozbila. Akorát první dny pár vajec bylo na zemi, než se naučily. A jednou odhrábly ten dekl, co zakrývá skrýš na vejce. Ale od tý doby klid.

18.3.2018 11:42
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

U nás taky hnusně, že by psa nevyhnal, sice jenom -2°C, ale ten vítr je děs. Je potom aspoň -10°C a to se mají kačenám líhnout tento týden kačata. No chlívek to jistí . Stromky se zatím prostříhání nedočkají, tak snad příští týden

18.3.2018 13:23
ovecka

XXX.XXX.180.37

U nás také ledově fouká, teplota -4, pocitově -10. Ráno jsem u kurníku našla zmrzlého drozda. Je to smutné, ale už vím, co znamená "jsem zmrzlej jako drozd". Byl úplně na kost. Slepice se jen podíbaly ven a jak jim fouklo na snášítka, tak mastily do kurníků. Holubi nadávali, když jsem se snažila jim trochu vykydat a odělat nová hnízda s miskami. Dva páry mi sedí, jeden na vejcích, druhý na mladých. Už mám jednou výletka benešáka. Podařilo se mi dát dohromady páry, přes zimu jsem přišla odvě starší holubičky. Tak jsem sehnala samice kingů a kluci benešácký si je hned rozebrali. Tak jsem zvědavá, jak povedou.
V týdnu mne čeká líhnutí, tak musím připravit odchovnu. Sehnala jsem bezprašné hobliny v Tachově u koňáků. Manžela jsem vyhnala do mrazu udělat hnízdo pro husy, aby si nekradly vejce. Myslím si, že do 10 dní češky sednou. Pomořanka mí už taky 10 vajec, jen kyjovská si dala pauzu.
Tak vydržať, jaro musí přijít. Dana.

18.3.2018 14:13
javorka

XXX.XXX.98.207

Ten vítr je strašný. Dokonce nám nešel večer proud, ale naštěstí jen chvíli. Zrovna jsme topili a kdyby výpadek proudu trval déle, tak bychom museli topení zastavit a rozžhavená polena vynosit ven. Což by v tom vichru bylo něco.

Dnes bylo první vejce od běžců. Vloni 7.3.

18.3.2018 15:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to já dneska asi ven nevystrčím nos. Manžel s klukama jeli dát odčervovák jehňatům a pak vyrábět druhé krmítko na šrot. A já vařím, peču, peru, žehlím. Prostě víkendový standard.
Tak aspoň přidám dnešní pečení chleba. O té doby, co mám nový termostat u trouby, tak ty chleby skákaj do výšky před očima. Je to radost.

18.3.2018 15:59
javorka

XXX.XXX.98.207

Mě by asi nový termostat nepomohl.

18.3.2018 17:28
čapice

XXX.XXX.211.1

Hezkou I kdyz studenou nedeli. Dneska jsem se dala taky do peceni sedlackeho chleba I kdyz z pytliku. Ale krupicka mnamka, muzik si pochutnaval s maslickem. IB zatim bez vajec, dneska vsechno cely den zalezle. Jenom zacatecnice zdolaly letem plot 1,8m.Nechci jim strihat zatim kridla, ale asi je to stejne nemine. Prvni letosni ulovek u parezu brizy. Musim mrknout do atlasu.

18.3.2018 18:20

No mě teda tenhle průběh jara dost štve a doufám, že se zima vezme za ruce s těmi meteorology, co minulý týden tvrdili, že zima už se nevrátí, a odejdou tam, kde slunce nesvítí.

Největší strach mám o morčata, fakt doufám, že ještě rodit nebudou. Ale mohli by. A pokud to vyklopí do mrazů, tak je sezona v řiti.

18.3.2018 18:59
nomad72

XXX.XXX.234.231

19.3.2018 07:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

nomad72 napsal(a):
https://www.hlavnespravy.sk/putin-ziskal-podla-oficialnych-vysledkov-vyse-76-percent-hlasov/1344454

Dobré ráno přeji. Tak to bychom si opravdu nerozuměli. Nejsem fanoušek pana Putina.

19.3.2018 07:07
nomad72

XXX.XXX.234.0

Dobré ráno přeji. Tak to bychom si opravdu nerozuměli. Nejsem fanoušek pana Putina.

ja viem... mne to bolo hneď jasné po prečítaní tvojich statusov...

19.3.2018 11:50

Tak jsem jela za slepičkami a sebrala jsem dvě skvělé vejce,2x 50 g, mají akorát jedinou chybu.

Jsou zmrzlá.

Takže zimo, jdi už do hajzlu, ju?

19.3.2018 12:45
nomad72

XXX.XXX.234.235

a čia je to chyba, že zmrzli? u nás je - 5,7 a práve som priniesol 5 kúskov, a ešte sú teplé...
furt hľadať chybu v niekom a niečom inom... :).

19.3.2018 12:48
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

nomad72 napsal(a):
a čia je to chyba, že zmrzli? u nás je - 5,7 a práve som priniesol 5 kúskov, a ešte sú teplé...

Když vy jste tak dokonalý, opravdu, to každý takový není. Včera mi také jedno vejce zmrzlo. Já se tedy hybridky líhnou nechystám.

19.3.2018 12:49
horal

XXX.XXX.202.176

Tak, tak, ale ona ta mrcha nepude. Dnes ráno -13 naštěstí polevil vítr, ale včera to bylo hrozný. Nyní je -6, a svítí sluníčko tak na sluníčku je fajn, ale ve stínu hrozná kosa. Do víkendu se má pomalu oteplovat, další víkend t.j velikonoce, budou stejné mrazy jako teť. To co neznily minulé mrazy dorazí to včil. Slepičky se snaží a dení snáška nejde pod třicet, ale do líhně bych je neriskoval. Kdo ví co to udělá ze včelama. Minule jsem zjistil, že jsem přišel o další, to jsou od zakrmení čtvrté. To vše kvůli sousedovo včelám, které ty moje celou sezonu vykrádali. Několik včelařů přišlo o všechny včelstva, já už jsem poučenej atak tady na kopci 750mnm krmím přes 20 kg cukru na včelstvo. Loni kdy jsem krmil i souseda to vyšlo na 26 kg. Zato však po vyšetření na varoa nebyl zjištěn ani jeden brouček. A tak chovu zdar, zimě zmar.

19.3.2018 12:50

nomad72 napsal(a):

ale tak drahý Nomáde, já prostě nemám a nemůžu mít drůbež doma. Není to tak, že si jen tak vyběhnu.

Takže chyba je to prostě toho, že je kurňa konec března. Kdyby minulý týden neslibovali jaro, tak se na ten sběr třeba vykašlu, takhle mě to štve dvojnásob, protože prostě nasbíraných vajec z minulého týdne není dost, takže je prostě všechny vyklopím mezi konzumní a bude houby.

19.3.2018 12:52
nomad72

XXX.XXX.234.235

Když vy jste tak dokonalý, opravdu, to každý takový není. Včera mi také jedno vejce zmrzlo. Já se tedy hybridky líhnou nechystám.

tu nebola reč o tom, kto čo bude liahnuť, ale o zamrznutých vajciach... dlhé vedenie?

19.3.2018 12:53

horal napsal(a):
Tak, tak, ale ona ta mrcha nepude. Dnes ráno -13 naštěstí polevil vítr, ale včera to bylo hrozný. Nyní je -6, a svítí sluníčko tak na sluníčku je fajn, ale ve stínu hrozná kosa. Do víkendu se má pomalu oteplovat, další víkend t.j velikonoce, budou stejné mrazy jako teť. To co neznily minulé mrazy dorazí to včil. Slepičky se snaží a dení snáška nejde pod třicet, ale do líhně bych je neriskoval. Kdo ví co to udělá ze včelama. Minule jsem zjistil, že jsem přišel o další, to jsou od zakrmení čtvrté. To vše kvůli sousedovo včelám, které ty moje celou sezonu vykrádali. Několik včelařů přišlo o všechny včelstva, já už jsem poučenej atak tady na kopci 750mnm krmím přes 20 kg cukru na včelstvo. Loni kdy jsem krmil i souseda to vyšlo na 26 kg. Zato však po vyšetření na varoa nebyl zjištěn ani jeden brouček. A tak chovu zdar, zimě zmar.

No jestli mají být mrazy ještě 14 dní, tak mě ty morčata fakt prostě zmrznou. A jestli se to stane, tak se na to můžu víte co.

19.3.2018 12:56
nomad72

XXX.XXX.234.235

ale bodlinka, kto tu sľuboval jar? ja som pred 12 dňami vravel, že mrazy a sneženie sa vrátia... to ste sa smiali... treba sledovať predpoveď počasie a nie to, že nejaký tĺk povie, že sa zima nevráti... a mimochodom, koniec marca je ešte ďaleko a furt je ešte zima... jak počítam, tak počítam, furt mi vychádza, že je zima...

19.3.2018 13:09
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ja tiez teraz zbieram vajcia do liahne a kazal som ocovi, aby chodil kazdu hodinu ich vyberat aby nezmrzli. Vyhoda mrazov je v tom, ze su tie vajcia krasne ciste a nie od blata.

19.3.2018 13:09

Je konec března, astronomické jaro začíná za dva dny.

Nepotřebuju 20 stupňů, stačí nad nulou během dne.

Morčata připouštím s porody na konec března/začátek dubna už několik let. Obvykle začíná růst tráva.

Dneska jsem ze všech napáječek vyklopila kostky.

19.3.2018 13:10
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Janinko, to je jediné šťastie, že nie každý je taký, lebo by sme pomreli od nudy a nebolo by o čom písať, len jednotvárne chválenie

19.3.2018 13:20
nomad72

XXX.XXX.234.235

je 19.marca... marec má 31 dní...31 - 19 = 12... takže, do konca marca chýbajú takmer dva týždne... to je koniec marca? a to chválenie? veď to vidím pod každým príspevkom...

19.3.2018 13:31
Patunta

XXX.XXX.219.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jestli mají být mrazy ještě 14 dní, tak mě ty morčata fakt prostě zmrznou. A jestli se to stane, tak se na to můžu víte co.

Nechci se hádat ale zvedáte nám tlak. Zda to nemáte zajišťené tak to nechovejte! Podle příspěvku se zdáte že znáte vše. Moje holka nechala připustit morčata takto brzo (nechťené byla malá) a já je vzala před porodem raději domů. No bylo to hrozné pořád čistit ale holka si to užila a já taky. Je to ůnavné já vím ale že je zima tak mrzne to je normální. Nebojte dočkáme se! D.

19.3.2018 13:36
nomad72

XXX.XXX.234.235

čo dodať?

19.3.2018 13:38
krausova

XXX.XXX.155.69

No povim vam zatim to na trenky neni

19.3.2018 13:42
nomad72

XXX.XXX.234.235

krausova napsal(a):
No povim vam zatim to na trenky neni

a ešte dlho nebude

19.3.2018 13:45
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

mamkamaria napsal(a):
Janinko, to je jediné šťastie, že nie každý je taký, lebo by sme pomreli od nudy a nebolo by o čom písať, len jednotvárne chválenie

Přesně tak.

19.3.2018 13:51
nomad72

XXX.XXX.234.235

Přesně tak.

teba musí bohovo štvať, že som ťa zrušil z môjho fb... tam radšej študuj, ako správne upiecť poriadny chlieb... a nevybíjaj si komplexy na mne... mňa nejaká, hmm, nenaštve

19.3.2018 14:25
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

nomad72 napsal(a):
teba musí bohovo štvať, že som ťa zrušil z môjho fb... tam radšej študuj, ako správne upiecť poriadny chlieb... a nevybíjaj si komplexy na mne... mňa nejaká, hmm, nenaštve

Pane sám jste mne vybídl k vašemu face. Jediný důvod byl předpis na chléb o který jsem vás poprosila. Předpis jsem si přečetla, bylo nutno koupit pár věcí, když jsem chtěla péct chléb, zjistila jsem, že jste mne vyřadil. Nechápala jsem to moc, zdůvodnil jste to nebezpečím, která na člověka na internetu číhají. Dobrá. Však mně je to lhostejné, vůbec vás neznám, šlo o jeden předpis na chléb.
Jestli budu studovat pečení chleba nebo péci svůj osvědčený, který nám chutná, tak do toho vám nic není.
"a nevybíjaj si komplexy na mne" tak tomu nerozumím.
"mňa nejaká, hmm, nenaštve" to chápu tak, že se snažíte urazit a naštvat mne.

Budu moc ráda, když mne budete ignorovat i zde, na teplákovce.

19.3.2018 14:29
nomad72

XXX.XXX.234.41

Pane sám jste mne vybídl k vašemu face. Jediný důvod byl předpis na chléb o který jsem vás poprosila. Předpis jsem si přečetla, bylo nutno koupit pár věcí, když jsem chtěla péct chléb, zjistila jsem, že jste mne vyřadil. Nechápala jsem to moc, zdůvodnil jste to nebezpečím, která na člověka na internetu číhají. Dobrá. Však mně je to lhostejné, vůbec vás neznám, šlo o jeden předpis na chléb.
Jestli budu studovat pečení chleba nebo péci svůj osvědčený, který nám chutná, tak do toho vám nic není.
"a nevybíjaj si komplexy na mne" tak tomu nerozumím.
"mňa nejaká, hmm, nenaštve" to chápu tak, že se snažíte urazit a naštvat mne.

Budu moc ráda, když mne budete ignorovat i zde, na teplákovce.

trafil som? hej hej trafil... už je aj urazená... lebo ja som žobronil, aby som si ťa tam pridal... že? a ešte, ak niečo žiadaš odo mňa, tak to láskavo rešpektuj aj ty... inak si ten príspevok písala zbytočne...
a navyše, ešte aj klameš !

19.3.2018 14:37
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane mně přijde, že nemůžete být v pořádku. Naprosto vás neznám, naši konverzaci o chlebu a vašich obavách o bezpečí na inernetu tady kopírovat nebudu, je to pár zpráv, koho to zajímá.
Nic jiného s vámi společného nemám. Nejsem uražená, naprosto vám nerozumím.
Velice by mne potěšilo, kdybyste mi vykal, když už mi něco chcete sdělit.

19.3.2018 14:40
nomad72

XXX.XXX.234.41

nevykal som otcovi, nevykám farárovi, nevykal som riaditeľovi v práci, a nebudem ani tebe... v tomto ťa nepoteším... raz som tu písal, že ak niekto vyžaduje rešpekt a vykanie, musí si ho zaslúžiť... a ty si ho určite nazaslúžiš...

19.3.2018 14:43
1978milan

XXX.XXX.227.76

Bejvalo to tady docela hezký vlákno, že?

19.3.2018 14:51
bery25

XXX.XXX.166.204

1978milan napsal(a):
Bejvalo to tady docela hezký vlákno, že?

a uz nie je, podla mna je, len sa treba od nejakych ludi odosobnit a zvlast od jedneho

19.3.2018 15:02
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

nomad72 napsal(a):
nevykal som otcovi, nevykám farárovi, nevykal som riaditeľovi v práci, a nebudem ani tebe... v tomto ťa nepoteším... raz som tu písal, že ak niekto vyžaduje rešpekt a vykanie, musí si ho zaslúžiť... a ty si ho určite nazaslúžiš...

Vykanie je základná slušnosť pri komunikácii medzi ľuďmi, netreba si ho zaslúžiť.

19.3.2018 15:05
Nirrti

XXX.XXX.63.116

nomad72 - vy jste ale ostrý hoch...

K počasí - je klendra i u nás na jihu, a proto - králíci ještě nejsou připuštění, protože by to zmrzlo - jsou ve venkovních kotcích. Slepice jsou zavřené ve zděném chlívku - vajíčka se sbírají jednou denně večer a jsou v pohodě. Malé káče a jedno kuřátko, co se vylíhly, jsou spolu v bedně DOMA, protože by to venku nedaly. Sice se to musí pořád čistit, ale...Jedno dopoledne nešla elektřina a krásná symbioza - o 14 dní starší káče pod sebou zahřívalo maličké týdenní kuřátko - nádherný pohled.

A obávám se, že do trenek teda daleko...

19.3.2018 15:16
nomad72

XXX.XXX.234.41

to je život... niekto sa zlostí, že do neho niekto kope, ale keď to robí on, to sa mu zdá v najlepšom poriadku... dobre, tak sa pozri na toto : tá trubka konštatuje, že nie som v poriadku...dobre... súhlas... ona tiež nieje v poriadku, lebo čo môže vzísť z rodičov, ktorí tiež nie sú v poriadku? toto sa jej páčiť nebude... ale bijem tou istou palicou, ako ona.

19.3.2018 15:18
nomad72

XXX.XXX.234.41

a prečo toto vzniklo? lebo som im vyvrátil tie ich bludy, čo tu písali? že ja som mal pravdu? to sa im nepáči... ale nebudem ako oni tvrdiť, že kocka je guľa...

19.3.2018 15:25
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Necítím se být trubkou, ale napsala jsem, že zřejmě nejste v pořádku, duševně. Tedy to píšete zřejmě o mně.
Tomu tedy nerozumím už vůbec, je mi 57, můj milovaný tatínek zemřel v roce 1987, ve věku 64 let. Maminka je naživu, je jí 88 let. O mé rodiče se neotírejte. Maminka ani neví, co je internet.
Jak znovu opakuji naprosto vás, pane, neznám a vy mne též ne. Dokud jste se tu nedávno neobjevil v teplákovce a nedal sem fotky pěkného chleba neměla jsem o vaší existenci nejmenší potuchy. Vím o vás jen to, co sem napíšete, jinak nic.
Začínám si uvědomovat, díky vám, že na internetu opravdu hrozí řada nebezpečí.

19.3.2018 15:28
1978milan

XXX.XXX.227.76

Necítím se být trubkou, ale napsala jsem, že zřejmě nejste v pořádku, duševně. Tedy to píšete zřejmě o mně.
Tomu tedy nerozumím už vůbec, je mi 57, můj milovaný tatínek zemřel v roce 1987, ve věku 64 let. Maminka je naživu, je jí 88 let. O mé rodiče se neotírejte. Maminka ani neví, co je internet.
Jak znovu opakuji naprosto vás, pane, neznám a vy mne též ne. Dokud jste se tu nedávno neobjevil v teplákovce a nedal sem fotky pěkného chleba neměla jsem o vaší existenci nejmenší potuchy. Vím o vás jen to, co sem napíšete, jinak nic.
Začínám si uvědomovat, díky vám, že na internetu opravdu hrozí řada nebezpečí.

Janinko doporučuju vůbec nereagovat.

19.3.2018 15:28
nomad72

XXX.XXX.234.198

som ti písal, neobtieraj si hubu ani ty o mňa... alebo ty môžeš a ja nie? cha, tak na to bohovo rýchlo zabudni.

19.3.2018 15:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

1978milan napsal(a):
Janinko doporučuju vůbec nereagovat.

Děkuji za radu, zařídím se dle ní.

19.3.2018 17:32
skodovak

XXX.XXX.241.252

přátelé, ty topné desky používáte s regulací nebo bez? popř. výhody nevýhody atd...

a není stejný princip, kdybych na něco nalepil toto? http://www.lihne.cz/109-45w.html

Ty žárovky už mně štvou, to je snad prasklý už od výroby nebo hned po montáži atd...

díky...

19.3.2018 17:40

skodovak napsal(a):
přátelé, ty topné desky používáte s regulací nebo bez? popř. výhody nevýhody atd...

a není stejný princip, kdybych na něco nalepil toto? http://www.lihne.cz/109-45w.html

Ty žárovky už mně štvou, to je snad prasklý už od výroby nebo hned po montáži atd...

díky...

Topný desky bez regulace, ta regulace je v tomto případě k ničemu, protože regulujete výškou nožek a kuřatům když je horko, tak si vylezou.

Regulaci jsem použila jen teď, když jsem topnou desku použila jako improvizovanou vyhřívanou podložku pro štěňata. Tak jsem aspoň dostala pocit, že za tu regulaci to nebyly vyhozený peníze.

19.3.2018 17:54
bery25

XXX.XXX.166.204

pred dvoma rokmi som pouzival ziarovky a odchadzala jedna za druhou, to boli vyhodene peniaze, teraz mam dosku a super, topne dosky odporucam.

19.3.2018 19:01
skodovak

XXX.XXX.241.252

Děkuji za odpovědi, jak povídám už mám v žárovkach půl desky jen letos a to jsou dva týdny v chodu dvě odchovny po dvou žárovkach. Jelikož ale mám i 50 bojlerů kteří rychle rostou tak nevím co k nim, s malou spotřebou. Přemýšlel jsem jestli by to nešlo levněji z odkazu udělat, i když ne tak hezky. Potřebují toho více.
Mimo bojlerbojlerů to Vidim cca na 200 kuřat.

19.3.2018 19:30
nomad72

XXX.XXX.234.252

ja sa len slušne opýtam, a nemyslím v tom nič zlé... nemalo byť pomenovanie bRojler?

19.3.2018 19:35
skodovak

XXX.XXX.241.252

Jasně že ano, ale mobil to tak píše tak to nechávám
Si myslím, že každý chápe.

19.3.2018 19:38
nomad72

XXX.XXX.234.252

však jasne, aj ja to tak chápem... len keby to bolo raz, chápal by som to ako preklep... ale furt ? dobre, nič som nepovedal... preto som sa radšej opýtal...

19.3.2018 19:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

skodovak napsal(a):
Děkuji za odpovědi, jak povídám už mám v žárovkach půl desky jen letos a to jsou dva týdny v chodu dvě odchovny po dvou žárovkach. Jelikož ale mám i 50 bojlerů kteří rychle rostou tak nevím co k nim, s malou spotřebou. Přemýšlel jsem jestli by to nešlo levněji z odkazu udělat, i když ne tak hezky. Potřebují toho více.
Mimo bojlerbojlerů to Vidim cca na 200 kuřat.

Škodováku a už máte kroužky?

19.3.2018 19:51
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tak dneska má česká husa 15.vejce a stále si nesedá. Asi nečetla standard plemene
Ale pomalu se objevují jednotlivá prachová peříčka, tak jí dávám tak týden a musí. Druhá má 13 a taky nemá snahu sedět.
V pátek se budou líhnout moje kuřátka, až jsem celá natěšená. Bude jaro aspoň v kuchyni Dana.

19.3.2018 19:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No to je úroda , to ale nejsou už letošní. Nebo jo?

19.3.2018 19:55
skodovak

XXX.XXX.241.252

nomad72 napsal(a):
však jasne, aj ja to tak chápem... len keby to bolo raz, chápal by som to ako preklep... ale furt ? dobre, nič som nepovedal... preto som sa radšej opýtal...

Ten prevít se to nechce naučit, a nějak nemám náladu přepínat klávesnici.

19.3.2018 19:57
skodovak

XXX.XXX.241.252

veraboskova napsal(a):
Škodováku a už máte kroužky?

Nejsem v klubu.bohužel. to víte štve mně to trochu.

19.3.2018 19:59
ovecka

XXX.XXX.180.37

veraboskova napsal(a):
No to je úroda , to ale nejsou už letošní. Nebo jo?

Ne paní Věrko, to jsou loňská. Dana.

19.3.2018 20:01
skodovak

XXX.XXX.241.252

ovecka napsal(a):
Tak dneska má česká husa 15.vejce a stále si nesedá. Asi nečetla standard plemene
Ale pomalu se objevují jednotlivá prachová peříčka, tak jí dávám tak týden a musí. Druhá má 13 a taky nemá snahu sedět.
V pátek se budou líhnout moje kuřátka, až jsem celá natěšená. Bude jaro aspoň v kuchyni Dana.

Moje snesla pět, tři dny pauza, jedno, dva dny pauza, jedno a konec. Druhá nic. Nyní začala kříženka, uvažuji že bych to ani nebral, nedokážu to odlíhnout.

19.3.2018 20:08
ovecka

XXX.XXX.180.37

To je škoda, co když některá sedne. Vejce od husí vydrží s líhnivostí 25 možná i 30 dní. Pokus je tam necháte a husa nebude přes noc na hnízdě, tak zmrznou a budou Dana.

19.3.2018 20:12
skodovak

XXX.XXX.241.252

A to vydrží i sebraná? Každý mně povídá jak je to přes deset dni, že již to je špatný. Já to podstivě dával po pěti
což když dopadne jedno house je úžasný potom.atd.

19.3.2018 20:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ovecka napsal(a):
Ne paní Věrko, to jsou loňská. Dana.

Já už jsem začala jásat, že to jsou ty letošní NH německý. Pak si říkám, že to na ně nevypadá, pak ta tráva. Ale i tak

19.3.2018 20:17
skodovak

XXX.XXX.241.252

Jinak asi jsem to napsal na nic, sbírat je sbírám.

19.3.2018 20:54
ovecka

XXX.XXX.180.37

veraboskova napsal(a):
Já už jsem začala jásat, že to jsou ty letošní NH německý. Pak si říkám, že to na ně nevypadá, pak ta tráva. Ale i tak

Ne, tzy něměcký jsem vyfotit zapomněla, já hlava děravá. Pořád jsem měla dost času, venku bylo to krásné teploučko a najednou přijel kolega a byly fuč bez portrétu. Dana.

19.3.2018 21:02
ovecka

XXX.XXX.180.37

skodovak napsal(a):
A to vydrží i sebraná? Každý mně povídá jak je to přes deset dni, že již to je špatný. Já to podstivě dával po pěti
což když dopadne jedno house je úžasný potom.atd.

Já je mám na chodbě v bedýnkách od rajčat a ráno - večer bedýnky otočím, aby se žloutek pohnul jinam. Nevím, jestli to bude z fotek poznat, ale mám jedno stranu podloženou a celou bedýnku otáčím o 180°. Pomořanky mám naležato, je jich zatím málo a otáčím je po 1 přes špičku. Dana.
Omlouvám se za kvalitu, na chodbě je šero.

19.3.2018 21:37
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

ovecka napsal(a):
Já je mám na chodbě v bedýnkách od rajčat a ráno - večer bedýnky otočím, aby se žloutek pohnul jinam. Nevím, jestli to bude z fotek poznat, ale mám jedno stranu podloženou a celou bedýnku otáčím o 180°. Pomořanky mám naležato, je jich zatím málo a otáčím je po 1 přes špičku. Dana.

Dokonalé.

19.3.2018 22:03

Pěkný večer,
na základě "Nahlášení" byla tato diskuze promazána. Diskutujte prosím slušně, věcně, hlavně bez osobních invektiv, aby na ifauně.cz vládla přátelská atmosféra. (V opačném případě budeme nuceni přistoupit k zablokovaní uživatele/uživatelů, kteří takto diskutovat nechtějí nebo neumějí...) Mockrát vám děkuji za pochopení.
S pozdravem
admin.

20.3.2018 06:14
skodovak

XXX.XXX.241.252

ovecka napsal(a):

No vidíte to, tak hold každý jinak.

Díky za inspiraci.

20.3.2018 09:51
čapice

XXX.XXX.216.126

Hlásím první běžčí vajíčko Hurá.

20.3.2018 09:59
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Tak včera si přijela panička pro kačeničky a už jsou na novém v Kyjově , ale už očekávám vylíhnutí dalších kačeniček pod kačenama, tak to budou zas drobci , vrátím fučák do chlívku aby jim nebyla zima .

20.3.2018 10:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Čapice, já mám druhé.
Psala jste, že možná budete stříhat křídla. Já jsem nedávno stříhala křídlo dvěma slepičkám a kohoutovi. Protože jsem neměla dost ostré nůžky, tak jsem se na víc nezmohla. Jeden den tyhle zastřižené zůstaly ve výběhu, ale další den už zase vesele lítaly. Tak nevím, jestli má cenu pokračovat.

20.3.2018 10:44
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

U nás přeletuje jen rýnský kohout od olympionika hybridky ne. Posadí se na plot a vyzpěvuje, ale ono přeletuje do našeho sadu, tak to mi nevadí. Tak šupne ven a zas dovnitř.

20.3.2018 11:08
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nomád mi právě napsal sprostou zprávu. Nereaguji na něj nijak, ani nebudu. Poslala jsem adminovi, opavdu nevím, co jiného dělat.
Pokud vás znění zajímá, ráda vám to tu okopíruji.

20.3.2018 11:14
nomad72

XXX.XXX.234.60

dievča zlaté, toto čo tu ty predvádzaš, to nerobia ani deti v škôlke... sa spamätaj... vidím, že to, čo tu písal admin, si vôbec nečítala... provokuj ďalej, ale potom sa nečuduj nad poštou, ktorá ti príde

20.3.2018 11:29
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Pěkné poledne
Osobně jsem viděla kohouta hempšíráka (mladého), jak vylétnul do půlky plotu a pak zbytek "vynožkoval"
A neexistují nějaké spony proti přelétávání? ¨Teď čtu vlákno o krůtách a tam "slovensko" píše o sponách.

20.3.2018 11:43
slovensko

XXX.XXX.178.6

Take som myslel. Ale ja som teraz minorkam oblepil jedno kridlo paskou na koberce a je klud. Oblepil som len tie posledne pera letiek. Ked zabudnu lietat, tak im to dam dole.

20.3.2018 12:08
skodovak

XXX.XXX.48.157

Jooo minorky, to je věc letadla hadr.

20.3.2018 12:15
čapice

XXX.XXX.216.126

Já je stříhám zahradnickými nůžkami.

20.3.2018 12:49
ladd

XXX.XXX.34.42

Jirka54321 napsal(a):
Existuje, např. toto:

http://www.azzoo.cz/pet/spona-kridelni-proti-preletu/.

Pokud někdo nemá ambice vystavovat, tak je podle mě lepší, jedno křídlo přistřihnout. Když se přistřihnou jen vnější letky, tak to není vidět. Zkuste si představit, že budete mít ruku trvale zafixovanou v jedné poloze. Moc příjemné to nebude.

20.3.2018 13:05
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Je mi líto, že na mě reagujete takhle podrážděně, paní Hubáčová se ptala, že zaslechla cosi o křídelních sponách. Tak jsem jí to ukázal. Existuje samozřejmě víc druhů, i bez šroubku. Vím, že to asi není moc příjemné, ale co se dá dělat. Pipky nedodržují pravidla, tak přijde postih, to je jak u lidí...
Svým užitkovým slípkám křidýlka přistřihávám, výstavním kouskům ne, tam dávám nemilosrdně sponky, no...

20.3.2018 14:36
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Lepší křídelní spona než pes za plotem, že Děkuji za vysvětlení.
Já jsem si loni "naběhla" s modrým sprayem na označování. Jsem si říkala, že přepeří než by mohly jít na výstavu. Bohužel jsem to neodhadla a orlovky měly modré letky od spraye

20.3.2018 14:39
javorka

XXX.XXX.98.207

Kdyby aspoň to zastřihávání křídla pomohlo, ale oni lítají stejně. Dřív mi slepice nelítaly vůbec. Začaly na podzim. Přes zimu jsem to tolerovala, ale když vidím ta oštípaná poupátka krokusů, tak bych jim to ráda zatrhla. Jak vidí, že jsem na zahradě, tak pěkně jedna po druhé, letí za mnou. A za chvíli se zase vrátí, když nemám něco dobrého do zobáčku.
Možná vyzkouším to zalepení páskou, aspoň na čas.
Také jsem použila zahradnické nůžky (bohužel tupé) a chce to mít někoho na přidržení slepice.

20.3.2018 14:48
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Děvčata s tupýma nůžkama toho moc neostříháte, tak šup šup a nabrousit

20.3.2018 14:57
javorka

XXX.XXX.98.207

No, to vím taky.
Ale ty ostré byly pěkně doma v teplíčku a na zahradě jen takové staré, pohotovostní. Příště se lépe vybavím.
Hlavně to nebudu dělat sama. Chce to aspoň 3 ruce.

20.3.2018 15:02
ladd

XXX.XXX.34.42

Zbytečně to berete osobně. Napsal jsem svůj názor, myslím, že slušně (ze židle mě nadzvedávají jiné případy).

20.3.2018 15:03
ladd

XXX.XXX.34.42

Jirka54321 napsal(a):
Je mi líto, že na mě reagujete takhle podrážděně, paní Hubáčová se ptala, že zaslechla cosi o křídelních sponách. Tak jsem jí to ukázal. Existuje samozřejmě víc druhů, i bez šroubku. Vím, že to asi není moc příjemné, ale co se dá dělat. Pipky nedodržují pravidla, tak přijde postih, to je jak u lidí...
Svým užitkovým slípkám křidýlka přistřihávám, výstavním kouskům ne, tam dávám nemilosrdně sponky, no...

Zbytečně to berete osobně. Napsal jsem svůj názor, myslím, že slušně (ze židle mě nadzvedávají jiné případy).

20.3.2018 15:05
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Já když zastřihuji křídlo, tak si přidržím slepici nebo cokoliv jiného mezi nohama a hlavně si k tomu sednu(mám takový šikovný špalek)

20.3.2018 15:32

U mě nepřeletuje vůbec nic. Chocholky lítaly jako kuřata, to byli jak vrabčáci, ale nějak z toho vyrostly.

A štěňata mají problém zvednout břicha nad podložku, natož aby lítala. https://www.facebook.com/TerkaJezkova/posts/10214246158800736.

20.3.2018 16:59
ovecka

XXX.XXX.180.37

Nádhera Bodlinko, to se pozná péče odborníka Dana.

20.3.2018 19:08
dadu

XXX.XXX.61.94

Ahojte všichni smajlík Tak letos se mi zadařilo - šoupla jsem do líhně 28 vajíček zd. velsumek a jedné wyandotky. Tři vajíčka byla neoplozená, jedno kuře skořápku sice naklubalo, ale ven se nedostalo a 24 čilých kuřátek mi pobíhá po odchovně Vše trvalo pouhých 24 hodin smajlík

20.3.2018 20:47

Tak dneska jsem zkusila maso. Hovězí.

Prý HAM HAM HAM.

20.3.2018 23:03
skodovak

XXX.XXX.241.252

chtěl jsem se zeptat, na Brinseu díly nebo nějaký servis je? mám myšlenku koupit starší 380ku, nicméně nevím zda se vyplatí ušetřit sedm tisíc od nové..starší tipy mají taky automat i chlazení? díky.

21.3.2018 06:55
horal

XXX.XXX.202.176

dadu napsal(a):
Ahojte všichni smajlík Tak letos se mi zadařilo - šoupla jsem do líhně 28 vajíček zd. velsumek a jedné wyandotky. Tři vajíčka byla neoplozená, jedno kuře skořápku sice naklubalo, ale ven se nedostalo a 24 čilých kuřátek mi pobíhá po odchovně Vše trvalo pouhých 24 hodin smajlík

Já se už sice bojím zavtipkovat, abych nebyl z něčeho nařčen. Tohle si však neodpoustím. Dadu kde bych sehnal líheň ve které se líhnou kuřata za 24 hodin. Je to paráda a moc vám ji závidím.
Dobrý den, jinak pořád mrzne a pořád mrzne. Začínám si už zvykat, že mrazy potrvají do června a v srpnu příjdou zas. No moc času na sušení sena nebude, asi skončím s králikama, než kupovat seno odněkaď z Kalifornie, nebo Austrálie. Kuřátka se zatím drží včetně vlašky žluté. Je tochu slabší, tak uvidím jak to zvládne. V sobotu se bude líhnout druhá várka, kde mám vlašku excheguer. Tři vajíčka byla prázdná tak jsem zvědav jak dopadne zbytek. Přeju hezký den.

21.3.2018 08:40
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U mě nepřeletuje vůbec nic. Chocholky lítaly jako kuřata, to byli jak vrabčáci, ale nějak z toho vyrostly.

A štěňata mají problém zvednout břicha nad podložku, natož aby lítala. https://www.facebook.com/TerkaJezkova/posts/10214246158800736.

Mrkla jsem na video a chci říct zamluvila bych si hned Boriska, jestli s ním nemáte jiné plány

21.3.2018 08:53

kačíkačka napsal(a):
Mrkla jsem na video a chci říct zamluvila bych si hned Boriska, jestli s ním nemáte jiné plány

Boris už je slíbený paní, která odchovala na lahvi dva jejich další sourozence, z vrhu, který taky jinak celý zmrzl a o kterém mi radši nikdo neříkal. To už je domluvené prakticky od prvního dne, že jestli nějaký pejsek přežije, tak půjde k ní.

Ono z nich rostou krásní psi. Ti úplně první jsou všichni super, krásní, hlavně hodní, ti druzí teda nevím, když je měla paní, ale asi taky super, když první, co řešila je, že by si teďka jedno nechala. Myslím si, že pan majitel volal nejdřív jí, ale ona bydlí už někde v tramtárii a nemohla přijet hned. Tak musel zavolat mě, ale já jsem zlá, ironicky zlá a chci za to hodně peněz.

Kdyby nebyl debi1, tak by na těch štěňatech vydělal těžký prachy. Ale on je místo toho nechá zmrznout.

Škoda, že to nezvládli ti čtyři, co se je taky podařilo rozmrazit. Byla tam super holka s vysokými ponožkami, a kluk s ponožkami a kluk s lysinkou. No a taková nanicovatá holka, co dostala průjem hned a umřela hned druhý den. Ale škoda jich.

21.3.2018 09:09
cipis

XXX.XXX.103.176

horal napsal(a):
Já se už sice bojím zavtipkovat, abych nebyl z něčeho nařčen. Tohle si však neodpoustím. Dadu kde bych sehnal líheň ve které se líhnou kuřata za 24 hodin. Je to paráda a moc vám ji závidím.
Dobrý den, jinak pořád mrzne a pořád mrzne. Začínám si už zvykat, že mrazy potrvají do června a v srpnu příjdou zas. No moc času na sušení sena nebude, asi skončím s králikama, než kupovat seno odněkaď z Kalifornie, nebo Austrálie. Kuřátka se zatím drží včetně vlašky žluté. Je tochu slabší, tak uvidím jak to zvládne. V sobotu se bude líhnout druhá várka, kde mám vlašku excheguer. Tři vajíčka byla prázdná tak jsem zvědav jak dopadne zbytek. Přeju hezký den.

Súhlasím s tebou, administrátor nemá zmysel pre humor

21.3.2018 09:10
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Je to hňup když je tak nechá, taky bych ho nechala nahatýho a mokrýho v -10°C celou noc venku

21.3.2018 10:40
bery25

XXX.XXX.70.61

kačíkačka napsal(a):

mozem vam jedneho ponuknut

21.3.2018 10:59
Nirrti

XXX.XXX.63.116

kačíkačka napsal(a):

Vím o SAOškovi, kdyby jste chtěla. S PP, krásný.

21.3.2018 12:37
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Nirrti napsal(a):
Vím o SAOškovi, kdyby jste chtěla. S PP, krásný.

Záleží odkud je, nemám spolehlivou dopravu. Pořád toužím po větším psovi(měla jsem dobrmana), jeden čas jsme měli k němu i dva pitbuly, ale všichni postupně odešli a ten poslední(mám ho v nicku) mi pomohl maličko vychovat tu naši čuminku rozmazlenou škaredou(šarpíka). Ale normální pes je normální pes, takový co nebude půl hodiny očichávat plátek anglické, jestli není náhodou otrávený(a mě skoro ruka upadne).

21.3.2018 13:49
Nirrti

XXX.XXX.63.116

kačíkačka - kousek od Kyjova, Archlebov - více Vám mohu poslat do zprávy a nebo rovnou kontakt na CHS.

21.3.2018 16:11
dadu

XXX.XXX.61.94

horal napsal(a):

Jasně, tím 24 hodin bylo samozřejmě myšleno od prvního naklubání... Blbě jsem to napsala smajlík

21.3.2018 16:28
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Nirrti napsal(a):
kačíkačka - kousek od Kyjova, Archlebov - více Vám mohu poslat do zprávy a nebo rovnou kontakt na CHS.

No to je skoro za rohem, tam někde jsme byli i pro šarpíka.

21.3.2018 16:37
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Jsem se dneska ulila v práci, jelikož jsme byli podepisovat nějaké lejstra a tak mi zbylo trochu času na pokochání se na zahradě, i když ještě nic moc aspoň krokusky kvetou a a narcisky a hyacinty vystrkují vršky

21.3.2018 17:20
čapice

XXX.XXX.211.1

Tak ja taky koukla do zahonu a oni tam kosatecky. Nas Pepino se delil s holkama o jatyrka a zbytek prdelacku. Ovsem jak pribehl Hubert baletak. Hlasim tez druhe vajicko od IB.

21.3.2018 18:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak u nás ráno chumelenice. Něco sněhu napadlo, ale během dne to roztálo. Přes den sluníčko, ale já teď jezdím domů až na šestou, takže si ho ani neužiju, celý den je člověk v kanceláři, naproti budova, takže ani oblohu nevidím. Už aby byl víkend. V neděli se mají líhnout první orlovčata. A pak posunou čas a bude i víc času po práci na zahradu.
Včera nám orlovák přelítnul na druhou část zahrádky, kde občas pouštíme hempšírky. Ještě že tam tentokrát nebyli, to by byl kohoutí masakr.
Jinak kachny ani ťuk, nejdřív navnadí na vejce a pak si dají pauzu.
A ty vlašky budu muset asi sehnat pro babičku. Chce je pořád a nedá si to rozmluvit. Jsem jí nabízela "začátečnice", ale prý černá slepice přináší smůlu. Já to nechápu.

21.3.2018 19:41
javorka

XXX.XXX.98.207

Náhodou, černé slepice jsou moc pěkné. Byly moje první, tak si tu ještě jednu nechávám na památku. Krásně se na sluníčku lesknou.
Ale mě se líbí asi všechny.
Skoro.

A zelená vajíčka babičku nelákají?

21.3.2018 19:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No já jí říkala, že vlastně nejsou černý, že jsou do zelena :) Nezabralo to. Poslal jsem jí odsud fotky. A děda jí teď těma fotkama děsí

21.3.2018 23:14
horal

XXX.XXX.202.176

dadu napsal(a):
Jasně, tím 24 hodin bylo samozřejmě myšleno od prvního naklubání... Blbě jsem to napsala smajlík

Ano, já to pochopil, ale prostě mi to nedalo. Hezky to vyznělo.

22.3.2018 10:40
Olánek

XXX.XXX.176.40

Bery, neporozumění má též své kouzlo.Před půl stoletím mi jeden starý holubář polařících holubů pravil, jste bohatý člověk, když chováte staváky.Teprve po těch padesáti letech, co mě vyměřili starobní důchod, jsem pochopil.
Věro k těm výstavním krasavicím, orlovkám, jež opakované vstaly z mrtvých, dotaz z historie teprve nedávnéHlavní problémové okruhy jsou, nízká snůška, pozdní dospívání mláďat a jejich poměrně problematický odchov, pomalé opeřování a nutnost zvýšené péče.Platí to i v současnosti?Existují ještě s původními znaky pravých ruských čistokrevných orlovek?Jsou ještě tací vysocí kohouti co mohou zobat zrní z jídelního stolu?
Janinko, pořádně ta jehňátka krmte a až budou v té ideální hmotnosti, dejte vědět.Já též nelením a připravuji referendum, dotaz již mám"Kdo je pro, aby ty jehněčí baculky patřily všemu lidu"

22.3.2018 10:46
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku tak to by na každého vyšlo jedno malé soustíčko. Pokud kluci moji zlatí dorostou, tak se tři budou jmenovat Září 1,2,3 a dva Říjen 1,2.Jehničky budou volné k prodeji, a to už od poloviny května, kdy první holky dosáhnou tři a půl měsíce. Pokud máte zbytečné travnaté plochy, ráda vám je dovezu.

22.3.2018 12:25
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Pěkné poledne. Olánku, já si nedovoluji soudit orlovky. Mám je od r.2016, což je dost krátká doba. Ale... snůšku\snášku mají dobrou. Vejce jsou velká, váhou srovnatelná s vejci od hempšírek. A třeba minulý týden od mladých 2017 slepiček 8mi kousků bylo 8 vajec - vysloveně jim ta zima vyhovuje. U starších 2016 to je tak denně 2 vejce od 4 slepiček. Osobně se mi orlovky na zahradě líbí. Přijde mi, že méně hrabou než hempšírky a na rozdíl od nich respektují oplocení záhonků.
Jinak doteď jsem líhla z koupených násadovek. Letos poprvé líhnu "svoje" vejce. Tak uvidíme. V neděli mají být první.
Jinak nevím, co je problematický odchov. Mě se jeví jako normální kuřata. Akorát to opeřování, to je problém, u některých kuřat to vypadalo, že je někdo "předškubal" taková putovala do mrazáku.
Jinak orlovky jsou děsně nebojácné. Slepice se pletou pod nohy, kohouti se vždycky přijdou podívat) a slepice vysloveně provokují jezevčíky.
Myslím, že i na ifauně jsou tu jiní mnohem povolanější než jsem já vám Olánku odpovídat. A ráda si ty jejich odpovědi také přečtu

22.3.2018 12:35
Olánek

XXX.XXX.176.40

Janinko, já ten půl hektar ponechávám polodivokému chovu drůbeže, zatím.
Mimo to mám tři králice a dva samce, ovšem co ponejvíce postrádám je tisková mluvčí, neboť jsem dnes a denně či denně a dnes bombardován stejným dotazem, jenž zní, čim to je, že to vaše králičí masíčko nemá konkurenci?Odpověď je prostá, pestrá strava a jejím předpokladem je uzavření přátelství s kokcidií.Po staletí se ji chovatelé snaží zničit, běžnými desinfekčními prostředky, vápenným roztokem, CHloraminem či horkým louhem a pořád žije, není to obdivuhodné a dokonce se ani nemstí, neútočí na člověka.Tomuto parazitickému prvoku, resp.oocystám vadí pouze silný mráz či teplota nad padesát.Každé zvíře má své vlastní kokcidie nepřenosné na další zvířata, že je to nesporně zajímavá neviditelná potvůrka.Pokud se jí někdo obává, tak krmí jen seno, oves či ječmen nebo jen granule.Já krmím vším mimo syrového masa a brambor, pouze u jedovatých rostlin dávku upravuji tak, aby parazit zahynul, králík pokud možno přežil.
V čem spočívá dobrodiní kokcídií, že nenapadají lidi zná asi Bodlinka.

22.3.2018 12:53
Olánek

XXX.XXX.176.40

Věro, dik za odpověď.Před deseti lety manželé Justovi napsali, německý i ruský typ je považován za jedno plemeno, ale křížením mezi sebou vznikají jedinci, kteří ztrácejí původní znaky pravých ruských čistokrevných orlovek.Jejich popis však byl ztracen.Tak mě napadlo, co se v tomto směru za to desetiletí změnilo.

22.3.2018 15:45
ovecka

XXX.XXX.206.12

bery25 napsal(a):
mozem vam jedneho ponuknut

Ježíš to je krásný pejsek, super postava a i pěkné znaky. Hned bych ho brala všema 10 Dana.

22.3.2018 16:50
bery25

XXX.XXX.70.61

ovecka napsal(a):
Ježíš to je krásný pejsek, super postava a i pěkné znaky. Hned bych ho brala všema 10 Dana.

dakujem za pochvalu, ten jediny nam zatial ostal, chceli sme ho pre niekoho na chov, ale uz to nie je podmienka, nikto sa taky nenasiel, chapem ludi, v dnesnej dobe, nie je na nic cas, a je to riadny macek.

22.3.2018 17:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Chumelí, chumelí...

Jarní den jak vyšitý. Kdy že to do těch trenýrek vlezem?

22.3.2018 17:27

chumelí?

fujky fujky. u mě dobrý, snad se to vysněží jinde.

pupkatý myší poslušně čekají na jaro.

roztápím líheň. mám tady pět kousků.holt budu postupně přidávat.

a koupím nějakou pidi manuální líheň jako dolíheň.

22.3.2018 18:43
ovecka

XXX.XXX.180.37

bery25 napsal(a):
dakujem za pochvalu, ten jediny nam zatial ostal, chceli sme ho pre niekoho na chov, ale uz to nie je podmienka, nikto sa taky nenasiel, chapem ludi, v dnesnej dobe, nie je na nic cas, a je to riadny macek.

Je skvělý, škoda, ře jste tak daleko, asi bych neodolala, být to blíž. Měli jsme BSP 10 let, mám CHS a i ze Slovenska - Balihara Ranch. Teď máme alespoň welsh corga Dana.

22.3.2018 18:57
bery25

XXX.XXX.70.61

ovecka napsal(a):
Je skvělý, škoda, ře jste tak daleko, asi bych neodolala, být to blíž. Měli jsme BSP 10 let, mám CHS a i ze Slovenska - Balihara Ranch. Teď máme alespoň welsh corga Dana.

vsetko sa da jeden psik isiel nedavno k vam, niekde pri Prahe, rozliezli sa po celom ceskolovensku , chovku samozrejme poznam, ale len spocutia, nemam snimi ziadne skusenosti, ale 10rokov na bernaka je pekny vek

22.3.2018 19:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Olánek napsal(a):
Věro, dik za odpověď.Před deseti lety manželé Justovi napsali, německý i ruský typ je považován za jedno plemeno, ale křížením mezi sebou vznikají jedinci, kteří ztrácejí původní znaky pravých ruských čistokrevných orlovek.Jejich popis však byl ztracen.Tak mě napadlo, co se v tomto směru za to desetiletí změnilo.

Olánku, tak já mám doma německý typ. Ale dost často se koukám na ruská videa o orlovkách. A kochám se např. ten bílej orlovák na konci mladí kohouti
https://www.youtube.com/watch?v=dLppVPNjgcE.

22.3.2018 20:21
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku a jaká je bezpečná dávka pryskyřníku pro králíka? Také krmím králíky vším možným.
Tiskovou mluvčí nepotřebujete, jste výmluvný až až.
Půl hektaru pro drůbež to musí být nádhera.

22.3.2018 22:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem se chystala na kutě, když můj pohled padnul do kalendáře a tam předělat NH II + OR I +FIII na dolíheň.

22.3.2018 22:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě jedna fotka z dneška ze "zákoutí" zahrádky. Z toho bahna mají radost snad už jenom kachny. Už jsme museli zbudovat odvodňovací stočky. Jinak ty potv. snášejí dál, dneska jsme našli volně pohozené/snesené vejce v cestičce.

22.3.2018 22:33
skodovak

XXX.XXX.241.252

u mně by to mělo vypuknout v sobotu večer, amroxky asi další víkend nebo tak... zítra přijde zásilka od p.Veselého musím přemístit brojlery, dát místo nich odrostlejší kuřátka NH a místo těch do malých odchoven prcky..budou li...

brojlery jsem včera vážil a mají 400-500g ve čtrnácti týdnech..

možná, pokud to není falešné se konečně dočkám Moraváčků, trhala chlupy, nemohu dospat..

stříhám stromy všeobecně, momentálně u hus, no o blátě mohu vyprávět...

22.3.2018 22:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Věrko, moc pěkný!
Je to jako u nás, ale tady je blátíčko rezavé (momentálně pod sněhem).

22.3.2018 23:17
ovecka

XXX.XXX.180.37

bery25 napsal(a):
vsetko sa da jeden psik isiel nedavno k vam, niekde pri Prahe, rozliezli sa po celom ceskolovensku , chovku samozrejme poznam, ale len spocutia, nemam snimi ziadne skusenosti, ale 10rokov na bernaka je pekny vek

Ne, trochu jinak,10 let jsme chovali BSP, první pes se dožil 11 let, s fenkami to bylo horší, měli jsme postupně 4. Jednu nám přejeli před barákem, jedna měla vrozenou vadu srdce a vydržela 5 let. Tu Balihara jsme uspali v necelých 6 letech - rakovina lymf, uzlin. Nejdéle vydržela fenka Bonnie Černý baron, zemřela v 8 letech na selhání ledvin. Tak nás ty nemoci BSP nějak znechutily. Ale pořád vzpomínám na jejich neskutečnou povahu. Dana.

22.3.2018 23:20
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tak v líhni je 1 hempšírka a 2 lososky wyandotky. Další ze zhruba 60 kuřat se usilovně snaží. Zítra ráno razím na školení a rodokmenově bude líhnout manžel . To bude zajímavé. Má to tu vše připravené, ještě mu napíši podrobný manuál a doufám, že v sobotu to bude všechno v cajku, jak má být. Dana.

23.3.2018 07:44
bery25

XXX.XXX.70.61

ovecka napsal(a):
Ne, trochu jinak,10 let jsme chovali BSP, první pes se dožil 11 let, s fenkami to bylo horší, měli jsme postupně 4. Jednu nám přejeli před barákem, jedna měla vrozenou vadu srdce a vydržela 5 let. Tu Balihara jsme uspali v necelých 6 letech - rakovina lymf, uzlin. Nejdéle vydržela fenka Bonnie Černý baron, zemřela v 8 letech na selhání ledvin. Tak nás ty nemoci BSP nějak znechutily. Ale pořád vzpomínám na jejich neskutečnou povahu. Dana.

tak to mi je luto, je pravda ze niektory odidu aj tak skoro, neviem kde sa stala chyba, uz sme rozmyslali doma, ze by sme mohly skusit nieco nove, ale na nic sme neprisli, co by bernakov prehralo verim ze sa k bernakom raz vratite, to plemeo si to zasluzi a bude vam dlho, dlho robit radost

23.3.2018 10:40
veraboskova

XXX.XXX.18.226

to jsou nějací divní brojleři škodováku člověk by řekl, že tam mělo být 14ti dnech a v tom případě jsou to pěkní koblížci
Paní Dano, jestli to chápu dobře, tak vejce jsou z různých kmenů a manžel to musí "uhlídat". Takže se kuřata nesmí zamíchat. Je o tak?

23.3.2018 11:42
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Tak dneska zas zapnu líheň , přišly mi násadovky Žerzejských obrů tak uvidíme, (dvě vajíčka na maděru) a příštích 14dní mi budou chodit násadovky Brahmánek. Uvidím co z nich vyleze. Brahmy už jsem měla a protože mě Faverolky neoslnily, zas se k nim vrátím a obříky vyzkouším . Budum fakt nějaká postižená

23.3.2018 13:18
bery25

XXX.XXX.70.61

kačíkačka napsal(a):
Tak dneska zas zapnu líheň , přišly mi násadovky Žerzejských obrů tak uvidíme, (dvě vajíčka na maděru) a příštích 14dní mi budou chodit násadovky Brahmánek. Uvidím co z nich vyleze. Brahmy už jsem měla a protože mě Faverolky neoslnily, zas se k nim vrátím a obříky vyzkouším . Budum fakt nějaká postižená

Faverolky neoslnily, -s akeho dovodu, len aby som vedel co cakat, ja som ich nasadil, tak uvidime

23.3.2018 13:59
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

bery25 napsal(a):
Faverolky neoslnily, -s akeho dovodu, len aby som vedel co cakat, ja som ich nasadil, tak uvidime

Měly sice menší snášku(s tím jsem počítala), chtěla jsem je vyloženě na maso a kuřata jsem si líhla sama. Kvalita peří nic moc a to byly krmené stejně jako před tím brahmy, ale po dvou měsících pojímání vypadaly jak klecové slepice a navíc se oždibovaly, hlavně licousy, sobě i kohoutovi. Starší byly opravdu pažravé a dvouleté měly sice parádní vajíčka ale spotřeba krmiva byla fakt děs, co sežrala jedna faverolka stačilo třem lafleškám a ty snesly o dvě vejce víc. I když maso vynikající a i ty dvouleté měly maso jak kuřata, ale tuku jak z kačeny, asi měly mít větší dietu, to by ale zas nenesly vůbec a neměla bych ani násadovky.

23.3.2018 14:06
ovecka

XXX.XXX.157.209

veraboskova napsal(a):
to jsou nějací divní brojleři škodováku člověk by řekl, že tam mělo být 14ti dnech a v tom případě jsou to pěkní koblížci
Paní Dano, jestli to chápu dobře, tak vejce jsou z různých kmenů a manžel to musí "uhlídat". Takže se kuřata nesmí zamíchat. Je o tak?

Jj paní Věrko, mám tam NH ze dvou kmenů. Já osobně bych hned při vyndání z líhně dala křídelní značky, ale manžel je cíťa a odmítá. Barva se mi neosvědčila, schne dlouho a jsou nakonec všichni barevní. Ráno bylo venku asi 35 kousků. Dana.

23.3.2018 14:37
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Jo je to tak, chce to dát kuřata zvlášť do krabice a nastříkat a nechat zvlášť než to pořádně uschne. Barevný je všechno, zásadně se to musí stříkat v rukavicích a starém oblečení. Krabici pak vyhodit.

23.3.2018 15:06
ovecka

XXX.XXX.157.209

No jo, to zvládneme my holky. Ale už vidím chlapa a ty keci. Takže jsem mu instalovala ještě malou odchovnu a tam dá jeden kmen a do velké dá ten zbytek. To by mohl zvládnout.
Jinak má doma manuál, jak do výměny manželek. Dana.

23.3.2018 15:16
horal

XXX.XXX.202.176

No, no ženský, o těch mužích jsem to jakoby nečetl. I když máte na mysli ty svoje.

23.3.2018 16:24
ovecka

XXX.XXX.157.209

horal napsal(a):
No, no ženský, o těch mužích jsem to jakoby nečetl. I když máte na mysli ty svoje.

Jasně horale, že myslíme ty svoje . I když moje stará teta říká krásné životní moudro: Chlapi, jak si vybrat? Naházej je do sudu, zamíchej a vždycky je nahoře ten nejlepší! Dana.

23.3.2018 16:35
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak dorazila zásilka od Veselých tak jsem něco málo instaloval.. Kuřata nh mají topnou desku atd...100w na bojlery je málo, bohužel.

23.3.2018 17:39
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásný podvečer přeji všem.Tak se dnes začala líhnout 4 várka kuřátek a do líhně mám za poslední týden nasysleno 118 nv. Vlašky rodobarvé se konečně po útoku psa po měsíci vzpamatovali a plní plán na 100%, ale některé to z vahou vajec trošku přehání a to mají zákaz vstupu na louku, aby se situace náhodou neopakovala.

23.3.2018 17:45
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Začátku, u mňa je to tiež tak. Mesiac po napadnutí, konečne začali znášať, takže na Veľkú noc mám zaistené vajíčka. Už sa odvážia aj na záhradu, ale psa strážim ako oko v hlave

23.3.2018 17:49
Nirrti

XXX.XXX.63.116

začátku - paráda!

škodovák - též nádhera!

U nás nic, zatím. Líhnout se nebude, snad se podaří někde koupit kuřátka.

23.3.2018 18:05
skodovak

XXX.XXX.241.252

Díky, je to věda, všechno nějak vychytat a tak dále, miliony to stoji, času dva miliony, nejhorší je málo prostoru teplého... Dokud člověk všechno nemá a nějak si to nenaladí tak je zle.Ladím pět let ale přijde mi že jen pokladničku

Jenže je to závislost.

23.3.2018 18:09

skodovak napsal(a):
Díky, je to věda, všechno nějak vychytat a tak dále, miliony to stoji, času dva miliony, nejhorší je málo prostoru teplého... Dokud člověk všechno nemá a nějak si to nenaladí tak je zle.Ladím pět let ale přijde mi že jen pokladničku

Jenže je to závislost.

Jo jo, závislost, to je přesně to slovo.

U slepic mě brzdí ten nedostatek prostoru, jak teplého, tak jiného, ale morčata, to je mor. Protože přistavět další boudičky není zas až takový problém. A aby se šlo někam posunout, člověk musí být nepříbuzný linie, hodně zvířat, ze kterých může vybírat, vícero samic připuštěných tak, že je šance na barvu, aby správně zbarvených mláďat bylo víc a bylo z čeho vybírat... a ono to bobtná pod rukama a člověk do toho pořád cpe peníze, invenci i čas.

23.3.2018 18:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak mě brzdí nejvíc manžel Pořád má pocit, že je těch zvířat moc. A ono je to nakonec pravda A nejhorší jsou kuřata v bytě, shodou okolností v jeho "kutlochu"
2týdenní hempšírky (půlka) v lavoru při čištění.

23.3.2018 18:26

Ale tak já se blížím pomalu fázi nestíhání bez zvýšení produktivity. Všechno je sice postavený tak, že to má automatický krmení i napájení, ale čištění morčatárny už není za pět minut a kam taky se vším tím hnojem. Plus do toho člověk čistí hajzlíky kočkám a králíkovi, navíc mám další morčata doma - ale ta musí vypadnout ven a jestli bude studené jaro, tak sorry, tu jejich klec budu potřebovat na kuřata. No a teď i psi. A mladý pes bude potřebovat taky spoustu času, aby z něj něco bylo.

23.3.2018 18:31
začátek

XXX.XXX.4.22

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer. Tak u nás ráno chumelenice. Něco sněhu napadlo, ale během dne to roztálo. Přes den sluníčko, ale já teď jezdím domů až na šestou, takže si ho ani neužiju, celý den je člověk v kanceláři, naproti budova, takže ani oblohu nevidím. Už aby byl víkend. V neděli se mají líhnout první orlovčata. A pak posunou čas a bude i víc času po práci na zahradu.
Včera nám orlovák přelítnul na druhou část zahrádky, kde občas pouštíme hempšírky. Ještě že tam tentokrát nebyli, to by byl kohoutí masakr.
Jinak kachny ani ťuk, nejdřív navnadí na vejce a pak si dají pauzu.
A ty vlašky budu muset asi sehnat pro babičku. Chce je pořád a nedá si to rozmluvit. Jsem jí nabízela "začátečnice", ale prý černá slepice přináší smůlu. Já to nechápu.

Věrko neboj, vlašky mám taky.

24.3.2018 08:24
ovecka

XXX.XXX.157.209

Pro paní Věrku: tak manžel nezklamal. Nedávno jsem tu dávala bedýnky na skladování NV husí. Připraveno jenom překlopit zleva doprava. Manžel samozřejmě za velkého nadávání všechna vejce vyndal a překlopil špičatým koncem nahoru . A pak se řekne, že mužský uvažuje logicky. A to ty bedýnky sám vyráběl. A kuřata v bytě to taky máme. Dneska je část v kuchyni a část v obýváku /po označení kmenů hempšírek budou všechna v kuchyni) Dana.

24.3.2018 09:12
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Mám štěstí, že moje mladá válčí v Praze, tak mám celý její pokoj na pokusy. . Dnes ráno jsem nemohla dospat a jen se trochu rozednilo, tak jsem letěla ke kačenám do boudy. Všech osm kačeniček vylíhnutých takže šup šup do kyblíku s trochou peří, kačenu pod paži a hurá do chlívku, byteček už měly připravený, jenom jsem zapla fučák aby měly víc teplo a zatím vypadají spokojeně . fotečky dodám pozděj, druhá kačka to má na příští týden a potom zas začnou přesuny, aby káčer nezůstal úplně sám

24.3.2018 17:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou sobotu. Až na jednu voliéru vše vyčištěno. První letošní 4 kohoutci křepelek už jsou oškubaní a vykuchaní a čekají v ledničce na grilování.5 křepelek slečen putovalo ve čtvrtek do nového domova. Hempšírky snad dneska poputují do garáže. Místo je třeba. Dvě vejce už jsou naťukaná, termín zítra.

24.3.2018 17:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak já jsem dneska "rozebrala" krmítko na šrot u ovcí. Jsem jim to chtěla popotáhnout do místa kde není bahno. Jedna ovce mi asi přistoupla stabilizační nožičky a najednou to bylo na dva kusy. Ale myslím, že je to opravitelný. Teda doufám.

24.3.2018 19:38
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jsem už pár dní nastydlá, tak nic moc. Priznitz, zázvor, citron, dost ležím. Relax.
Zvířata ráno večer pokrmim, to jo. Stejně je venku nejarně.
Ale dnes večer jsem zvážila jehnata. Je to na Ovcích, kozách. A jsem spokojená.
Hybridky nesou každý den, králíci nechcípaj. Tak za mě dobrý.

24.3.2018 19:59
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Věrko, jak sleduju vašeho manžela, opraví všechno.

24.3.2018 20:04

Dneska se narodily první letošní morčata.

Plus. Moc pěkná barva. Čtyři kousky
Minus. Porodní váha nic moc. Všechno jsou to samci.

Chov morčat je jako točit si s kolem štěstí. Je to motivace k dostavění kotců - potřebuju dodělat izolaci podlahy, namontovat přepážky, od drimla jsem objednala další seníky a napáječky. Ale tihle myšáci jsou zverimexová záležitost.

24.3.2018 20:36
bery25

XXX.XXX.70.61

Jsem už pár dní nastydlá, tak nic moc. Priznitz, zázvor, citron, dost ležím. Relax.
Zvířata ráno večer pokrmim, to jo. Stejně je venku nejarně.
Ale dnes večer jsem zvážila jehnata. Je to na Ovcích, kozách. A jsem spokojená.
Hybridky nesou každý den, králíci nechcípaj. Tak za mě dobrý.

prajem skore uzdravenie a este k tomu zazvoru a citronu, kvalitny medik

25.3.2018 08:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné nedělní ráno. A přidám ranní pohled do líhně.

25.3.2018 09:46
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tak to jsou naše první letošní miminka. Zatím na špinavých novinách, včera jsem dorazila domů pozdě večer, ale hobliny už se ohřívají. Dneska je u nás krásně, už se těším na zahradu. Dana.

25.3.2018 10:01
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda těch je. Dano, veliká krása!

Věrko, kolikátá to už jsou?

25.3.2018 10:21
začátek

XXX.XXX.4.22

mamkamaria napsal(a):
Krása Horal, priam už cítim tú jar

Dobré u nás zatím mrazivé, zachmuřené dopoledne.Tedy mamkamaria ty musíš mít výborný čich, já tu zatím jaro necítím, ale snad se to Horalovo přání brzo splní, jestli to tedy nezakřikl, chtělo to asi "Březen za kamna vlezem, Duben ještě tam budem".Svátky jara jsou tu hned, tak je třeba se připravit.a jde to i jednoduše.

25.3.2018 10:29
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Teda, všichni máte ta kuřátka tak krásná!

bodlinko - k čemu jsou ta morčata dobrá? Pro radost?

Přidejte reakci

Přidat smajlík