Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den. Jen bych se chtěl informativně zeptat, jak je možné, že je zárodek ve vejci otočen. Skladování a otáčení vajec proběhlo u všech stejným způsobem a v líhni jsem je nechal naležato. Pravidelné otáčení, chlazení a snad vše, co k tomu patří. Ze 20ti vajec pižmovky 15 oplozených,11 se vylíhlo bez problémů a poslední 4 ani neporušenou skořápku.Po 38 dnech jsem zjistil, pouze mrtvé zárodky.Při prosvětlování před koncem líhnutí bylo vše živé. děkuji za každou radu.

Teplotu se snažím striktně dodržovat pomocí tabulek a mám i přesný, druhý teploměr uprostřed vajec, tak jedině ta vlhkost. Ale i tak 11 se jich přece vylíhlo v pořádku. Jde mi hlavně o to, jak se může přihodit, že je zárodek otočený ?

napsal(a):
Teplotu se snažím striktně dodržovat pomocí tabulek a mám i přesný, druhý teploměr uprostřed vajec, tak jedině ta vlhkost. Ale i tak 11 se jich přece vylíhlo v pořádku. Jde mi hlavně o to, jak se může přihodit, že je zárodek otočený ?
stane se. výskyt obrácených poloh zvyšuje právě třeba i inkubace naležato, u vajec inkubovaných nastojato se to stává, když dáte vejce špičkou nahoru, při nedostatečném otáčení či naklápění vajec, při vyšších teplotách během inkubace a při nedostatečné výměně vzduchu.

napsal(a):
stane se. výskyt obrácených poloh zvyšuje právě třeba i inkubace naležato, u vajec inkubovaných nastojato se to stává, když dáte vejce špičkou nahoru, při nedostatečném otáčení či naklápění vajec, při vyšších teplotách během inkubace a při nedostatečné výměně vzduchu.
Děkuji za vysvětlení, budu se snažit příště chybám vyvarovat.

Tak nějak se zde zapomělo opomenout, že i při přirozeném líhnutí se to stáva celkem běžně.A otočený zárodek se nezřídka vylíhne bez povšimnutí i z této polohy. Na vlastní oči jsem byl svědkem toho, že se 70 % kachňat naklubalo a vylíhlo na ostrém konci. I takto vylíhlích kuřat jsem zažil už nespočet a to i při téměř 100% líhnivosti. Omylem se domníváme, jak všechno víme a všemu rozumíme, ale přitom víme ho...

napsal(a):
Tak nějak se zde zapomělo opomenout, že i při přirozeném líhnutí se to stáva celkem běžně.A otočený zárodek se nezřídka vylíhne bez povšimnutí i z této polohy. Na vlastní oči jsem byl svědkem toho, že se 70 % kachňat naklubalo a vylíhlo na ostrém konci. I takto vylíhlích kuřat jsem zažil už nespočet a to i při téměř 100% líhnivosti. Omylem se domníváme, jak všechno víme a všemu rozumíme, ale přitom víme ho...
Dobrý večer. Nesledoval jsem všechna vejce, ale opravdu většina jich byla naťuknutých na tupém konci a ty se vylíhla. Jen ty nevylíhnuté jsem potom rozbil a zjistil, že jsou zárodky otočené. Tudíž Jsem si to dával za chybu, ale opravdu si nejsem jist, jestli nějaké bylo v opačné poloze a vyklubalo se. Jde mi o to, abych příště předešel chybám. Každopádně děkuji za odpověď.