Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2018 06:58
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.160.5

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli není vyšlechtěno nějaké plemeno, které by i třikrát do roka vysedělo a odvodělo kuřata. Protože mi jeden pán povídal, že dostal takovou slepičku, kterou si dal k bažantům a ta snesen vejce jen tehdy, kdy chce začít kvokat a sedět na vejcích a tak pod ni dává bažantí vajíčka. děkuji za odpověď.

POZOR-TOHLE NENÍ APRÍL- ŘÍKAL MI TO UŽ NA ZAČÁTKU BŘEZNA, KDY MU ZAČALA KVOKAT.

Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2018 07:48

Speciální plemeno není, prostě některá kvokají viće, jiná méně. Na 99% vám bude vícekrat do roka kvokat hedvábnička, kvokají zdrobnělé kočinky a spousta jiných plemen.

2.4.2018 07:59
2mazutak

XXX.XXX.3.12

ano, kočinky a hedvábničky.ale nesmíte jim ta vajíčka odebírat, nebo je musíte nahradit podkladky.nanesou pár vajíček a zasednou.mají nejsilnější mateřský pud, používají se právě na odchov bažantů.

2.4.2018 08:19
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

nebo různí kříženci právě s tou hedvábničkou, kočinkou.

2.4.2018 11:39
farmarb

XXX.XXX.213.151

Anonymní_uživatel_ napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli není vyšlechtěno nějaké plemeno, které by i třikrát do roka vysedělo a odvodělo kuřata. Protože mi jeden pán povídal, že dostal takovou slepičku, kterou si dal k bažantům a ta snesen vejce jen tehdy, kdy chce začít kvokat a sedět na vejcích a tak pod ni dává bažantí vajíčka. děkuji za odpověď.

POZOR-TOHLE NENÍ APRÍL- ŘÍKAL MI TO UŽ NA ZAČÁTKU BŘEZNA, KDY MU ZAČALA KVOKAT.

Děkuji za odpověď.

Dobrý den, nám kvokají orpingtonky velké; některé z nich i celoročně (a taky jejich kříženky s maranskami). Jsou výbornými kvočnami - kuřátka vysedí i odvodí. Protože jsou velké, obsedne jedna spolehlivě 15 vajec. Obsedla by jich i víc, ale jak potom kuřata rostou, nevešla by se pod ni.
Líhneme pod nimi každý rok.

2.4.2018 15:41
lukas333666

XXX.XXX.238.140

Pro tento účel mám kříženku wyandotky s vlašákem, prokvoká většinu roku, loni vyvedla kuřata a adoptovala 3 denní pekiny, letos v odchovně obstarává 30 kuřat z části jí vysezených a z části z líhně... ale nevím, údajně zbytek z toho chovu u známé dobře snáší.

3.4.2018 07:22
PetaaS

XXX.XXX.36.171

Já doporučuji wyandotky mám zdrobnělé a od března do září nezažiju jediný den kdy by žádná neseděla nebo nevodila... Mám jich 10 a každá odvodí minimálně dvakrát...

3.4.2018 09:13
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Moje milflerky, nektere slepicky -ne vsechny-take sedi nekolikrat rocne, ze je nemuzu dostat z hnizda:)..jsou to vynikajici spolehlive kvocny, jednou jsem dostala krepelci vajicka, soupla jsem je pod kvocnu, vysedela 17 krepelek

3.4.2018 15:06

Já mám doma hedvábničku bílou velkou vousatou, je to ročník 15, od kuřete jsem ji odchovával, naprosto krotká ještě teď, i když vyseděla a vodí 8 vlašek (po kohoutech koroptvím a stříbrokrkém a slípkách stříbrokrkých). Bez problémů jsem pod ní vloni odchoval 5 káčat IB, jí ani nepřišlo divné ani to, že její ´´kuřata´´ se koupala ve vodě a pak pod ní lezla mokrá.
Slepička kvoká 3* do roka, nese před tím tak 10-15 vajec (při své první snůšce jich měla dokonce 30). Sedí poctivě, bez problémů můžu prosvětlovat a kontrolovat vejce, nepoklove mě. Jednou seděla i na křepelkách a nevylíhlo se jí nic.
Řekl bych, že max. kapacita živé čínské líhně zvané Hedvábnička (velká) je 9-12 vajec slepičích (u zdr. plemen možná i 13-16),8-12 kachních,4-6 husích,18 křepelčích, tipoval bych že bažantích tak 14-15 a krůtích tak 6-7, všechna množství se liší dle plemene drůbeže (a velikosti vajec). Tato líheň, která je plně automatická, má i funkci odchovny pro kuřata
Nevýhodou je nízká dostupnost na trhu a nízká kapacita, také žere po celý rok. A když už jí koupíte, tak musíte většinou ještě s dalším příživníkem . Proto se častěji používá k líhnutí líheň umělá.
Ještě lepší líheň je brahmánka (nejlépe velká forma), jednou jsme ji doma měli, vyseděla tak 18 kuřat. Je to líheň původem z Indie, má o dost větší kapacitu než prvně zmíněná. Hlavní nevýhodou je vysoká spotřeba A taky že si sedla jen jednou na jaře.
Toto je z praxe, jinak kvoká ještě dost jiných plemen, již zmíněná plemena zdrobnělé vyandotky, rousné zakrslé, kočinky původní zakrslé i jejich velká forma, orpingtonky atd.
To se dá myslím někde zjistit, v encyklopediích i na internetu to najdete.
Jinak doslovná odpověď na úvodní příspěvek. Pro tento účel je jako udělaná minimálně ta hedvábnička, je přesně podle Vašich představ.
Jakub Erlec.

5.4.2018 12:25
salgo94

XXX.XXX.183.35

Neprodává někdo náhodou kvočny? Docela by se hodily

5.4.2018 15:53
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.160.5

Děkuji všem za odpovědi, také by se mi kvočny hodily.Mám tady na fauně daný inzerát :).

6.4.2018 16:07
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Jj, kvočny jsou nedostatkové zboží.My jsme rádi, že je máme, nikomu je neprodáme. Jen netrpělivě čekáme, kdy nám začnou kvokat.

6.4.2018 19:45

Zuzkaa napsal(a):
Jj, kvočny jsou nedostatkové zboží.My jsme rádi, že je máme, nikomu je neprodáme. Jen netrpělivě čekáme, kdy nám začnou kvokat.

Tak! Já tu chválím hedvábničky, celou zimu nějaká kvokala, teď přijde jaro a přestanou snášet a nekvokají...

Přidejte reakci

Přidat smajlík