Moje drůbež – fotky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2018 14:24
157

XXX.XXX.218.195

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2018 15:24

Já přidávám fotky těchto mých zakrslých. Nevíte někdo, a jaké plemeno nebo křížence jde? Koupil jsem je od kámoše, prý jsou čisté, po dovozech z Nizozemska. Krásně létají a kohouti kokrhají. Bude to něco zakrslého, mají svěšená křídla. Ten světlý kohout patří k těm skoro bílým, ten tmavší k hnědým. Na fotce to možná nelze vidět, ale mají něco jako kalich. hřeben, dva srostlé listové. Děkuji za určení.
Jakub Erlec

27.11.2018 15:28

Jinak ještě připojím foto-jak moje vlašky vyrostly. Už nesou, od osmi 1-2 vejce denně, pečlivě si údaje o snášce zapisuju. Ze dvou bílých plymutek už jsou taky kousky.

27.11.2018 17:06

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já přidávám fotky těchto mých zakrslých. Nevíte někdo, a jaké plemeno nebo křížence jde? Koupil jsem je od kámoše, prý jsou čisté, po dovozech z Nizozemska. Krásně létají a kohouti kokrhají. Bude to něco zakrslého, mají svěšená křídla. Ten světlý kohout patří k těm skoro bílým, ten tmavší k hnědým. Na fotce to možná nelze vidět, ale mají něco jako kalich. hřeben, dva srostlé listové. Děkuji za určení.
Jakub Erlec

A ten kamarád, tvrdící, že je to čistokrevné, neví, co vám prodal? To je vždy divné, ne? Má to 4 nohy, ocas, štěká to, je to čistý pes...

27.11.2018 21:06

A ten kamarád, tvrdící, že je to čistokrevné, neví, co vám prodal? To je vždy divné, ne? Má to 4 nohy, ocas, štěká to, je to čistý pes...

Ano, je to poněkud divné, za tu dobu, co je má, už asi zapomněl, jak se jmenují. Snažil se to nějak na internetu zjistit, ale nevyvedlo se mu to. Mě nevadí, jestli to jsou kříženci, tyhle potvůrky mám spíš na ozdobu. Ale kdybych to věděl, pomohlo by mi to, až budu příští rok prodávat odchovy, tak abych věděl, co vlastně prodávám, jinak to budu muset nabízet jenom jako zakrslé slepičky. Možná bude vědět někdo z posuzovatelů. Díky za další návrhy, co jsou slepičky zač.

27.11.2018 21:41

A ještě jsem vyfotil.
Vlašky a zakrslé slepičky

27.11.2018 21:49

Dvě bílá vlaščí vejce , stáří slepic asi 7 měsíců a týden, první vejce v šesti měsících a třech týdnech.

27.11.2018 21:56

Moje malá noční voliéra pro bílé a skořicové mandarinky a obyčejné karolinky. A můj skořicový mandaríňák. Ale pro pořádné fotky musím příště za světla fotit.

27.11.2018 22:18
rate

XXX.XXX.227.209

Jakub Erlec

No příteli, fotky jsou sice zdálky , ale možná to bude něco jako "RED CAP", což je v podstatě staré anglické krajové plemeno, takže čistokrevné. Možná, dle pozdějších odpovědí, již trochu "degenerované" příbuzenskou plemenitbou a tak lehce oslabený typický znak - objemný růžicovitý hřeben.

28.11.2018 17:53

rate napsal(a):
No příteli, fotky jsou sice zdálky , ale možná to bude něco jako "RED CAP", což je v podstatě staré anglické krajové plemeno, takže čistokrevné. Možná, dle pozdějších odpovědí, již trochu "degenerované" příbuzenskou plemenitbou a tak lehce oslabený typický znak - objemný růžicovitý hřeben.

Díky za tip, ale o tom pochybuji, nemají vůbec žádné růžicové hřebeny, mají něco jako dva plátky listového hřebene, u kohoutů je to viditelné, slepičky to mají srostlé u sebe v jeden plátek, což bude velikostí. Třeba zdrobnělé velsumky-slepičky, na výstavě jsem taky viděl opravdu malé hřebínky (až na top kvalitní kusy), takže ta zakrnělost hřebínku bude zřejmě velikostí slepiček. Kohouti mají oba chocholy, slepice jenom ty bílé mají, ty hnědé ne, mají tam to místečko trochu holé, buďto kohout otrhnul nebo prostě nemají. Ještě si můžu pořídit 4-5 těch hnědých slepiček, přemýšlím nad tím. Jsou fakt malé, akorát toho tmavšího kohoutka jeho opeření opticky zvětšuje, zvláště ten ocásek. Jinak běháky mají břidlicové. Kroužkovat je příští rok budu kroužky 0,1-11 a 1,0-13 (nebo firma Straka nabízí ještě kroužky 12mm, tím bych to možná mohl značit i bez určování pohlaví), tyto dostaly jen přecvaknuté kroužky ode mně, abych si je označil.
Aktuálně nesnášejí, to přijde až na jaře.

28.11.2018 18:14

A ještě jsem zkusil fotit, ale opět mě tma dostihla, takže s bleskem. Radost z toho focení neměly, ale snad fotky pomůžou. Abyste se nelekli, ten kohoutek má to oko na několika fotkách bílé protože mrkl Ale pořád jsem se nenaučil pěkně fotit, takže fotky nic moc. dal jsem tam snad všechno, co se vyfotilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík