Dobrý den,
Zjistil jsem, že můj kohout má ocas znečistěný od slepičího trusu.
Řekl jsem si, že ho nechám, ať si to vyčistí sám (jako v přírodě).
Jenže mě tento pohled nějak strašně moc irituje.
Chtěl bych mu ten ocas s křídlem umýt vlažnou vodou, jenže se bojím, aby to nemělo vliv na kloaku.
Otázka tedy zní: Má čistá vlažná voda nějaký vliv na kohoutovu nebo slepičí kloaku?
(řekl bych si, brodivým ptákům to problém nedělá, ale chci mít jistotu... ...abych ho nepřipravil o plodnost!)
Předem vám děkuji za zpětnou vazbu...
Uživatel s deaktivovaným účtem

A když zmokne, také jí má mokrou. Takže to vážně nevadí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když se kohout/slepice zašpiní, tak se umyje, osuší a klimatizuje postupně do venkovní teploty. S kloakou to nic neudělá, neublíží mu to. Ani když ho namydlíte. Když má špinavý ocas, ak mu ho prostě umyjte. Není to, kachna, takže si ho sám neumyje.
Hlavně, jestli má špinavý ocas a křídlo, nemusíte ho máchat celého. (Chtělo se mi napsat: budete mu teda mýt ocas nebo p.rdel?)
Mají hřady dostatečně vysoko na zemí/trusným stolem, je na hřadech dostatek místa, aby si necoural ocas ve výkalech, aby se na ně vešly všechny slepice? To mě napadá jako příčina znečištění. “Nenahodila ” ho kachna?
ladd
napsal(a):
Hlavně, jestli má špinavý ocas a křídlo, nemusíte ho máchat celého. (Chtělo se mi napsat: budete mu teda mýt ocas nebo p.rdel?)
Mají hřady dostatečně vysoko na zemí/trusným stolem, je na hřadech dostatek místa, aby si necoural ocas ve výkalech, aby se na ně vešly všechny slepice? To mě napadá jako příčina znečištění. “Nenahodila ” ho kachna?
Kohout, jako Pán si vždy s hlavními slepicemi uhájí čestné místo až nahoře, pod nimi spávají jen odrostenější kuřata, která se odtrhla od kvočny nebo slepice před snůškou, tzn. kohout spí nahoře na nejvyšším hřadě.
Nehodlám ho máchat celého, jen se může stát, že se mu ta voda prostě nějak tam dolů dostane...