Dobrý večer, chcel by som sa opýtať ohladom kačky pižmovej, mám 1 kačku pižmovu k nej jedneho kačera, kačka už má znesených 11 vajec, takže počítam, že o chvilku zasadne, cez deň su pustene vo velkom vybehu, kde maju aj jazierko, ale cez noc ich mám v kacníku, a moja orázka je, ak kačka zasadne, môže byť pri nej kačer v noci, alebo ju uplne zavriet samu do kachníka a len cez deň ju pustiť a kačera uplne selektovať? ďakujem za odpoveď, s pozdravom Majo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli má hnízdo v kachníku, tak tam kačera nezavírejte, mohl by to nevydržet, oskákat ji na hnízdě a zkazit to.
Ideálně zajistěte kachně soukromí v místě sezení. Když jde ven, tak jí setkání s kačerem neublíží, ale k hnízdu mu raději přístup znemožněte, třeba ho hoďte za nějaké pletivo vedle, jestli je to možné.

Záleží na jednotlivých kačerech, některý je hodný a rád je vidí, jiný naopak mladé zabíjí a nutí kachnu opět ke snášce. Mně se to nikdy nestalo.
Až se vylíhnou, zkuste sledovat, jak se k nim kačer chová. Jestli je bude štípat, raději ho dejte nějak od nich vedle.

Majo2
napsal(a):
ona je pri nich aj ruanska kačka, ale tá mu asi stačiť nebude, že ?
K uspokojení sexuálního apetitu ano, když snáší.
Ale raději mu zabruste drápy, ona na rozdíl od pižmovky není přizpůsobena na samce s takovými velkými drápy.

A mladí (pokud se nějaké nasadí) budou výkrmoví mulardi.

Majo2
napsal(a):
Lebo čo ja som videl, tak ten káčer pižmovku páril len v jazierku, chcel aj ruanku ale tá mu utekala, takže neviem.
A my to tuplem nevíme Prostě tepreticky a technicky to možné je. Prakticky to musíte vypozorovat vy sám, jestli bylo spojení úspěšné. Nebo zkusit dát vejce do líhně a PROSVÍTIT.
..a kacer se s pizmovkou paril?.píšete,že mu vždycky utekla..myslim si,ze to bude tim,že ji moc často obtěžuje,což se ji nelibi a asi ji ubližuje..pizmaci jsou na jednu kacenku moc těžci,proto maji být aspon dve,tři a budou spokojené..take se může stát,když kacerovi utíká,že vejce budou málo oplodnena..