Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dooudi

21.5.2019 09:02
Dooudi

XXX.XXX.99.234

Dobrý den
Měl bych dotaz jestli někdo nemá zkušenost jak přidat nová housata k huse, která již vodí housat.
Mám pár České husy a vodí 9 housat, které jsou 7 týdnů stará. Od známého jsem dostal tři housátka 3 týdny staré a rád bych je chtěl přiřadit ke starším, aby se s nimi mohli chodit pást do výběhu. Teď je mám ve společném husníku, kde jsou nové odděleny tak aby na ně ostatní viděli. Starší housata s husou a houserem se tam z výběhu chodí dívat a pořád štěbetají. Nevím jak to udělat, aby jim neublížili.
Děkuji za radu.

3.7.2019 10:14
nada44

XXX.XXX.0.1

Napiste prosim jak jste s novymi housaty dopadl. My jsme meli to same. Sedely dve husy a te prvni kdyz se housata vylihla, tak ta druha utekla z hnizda a starala se o ty prvni. Dali jsme tedy vejce do umele lihne a za 6 dni se vyliho 5 krasnych housat. Pridaly jsme je k tem prvnim dohromady. 5 minut to vypadalo dobre a pak se stare husy pustily do tech novych pridanych. Tak jsme jim sebrali vsechny mlade celkem 12 housatek a museli se o ne postarat. Dnes uz to jsou krasne dvou mesicni husicky.

5.7.2019 15:51
Meelek

XXX.XXX.229.4

Ani jednou se mi to nepodlo. A to jsem to zkoušel nekolikrat u Labutích, Pomořanských včetně Českých. Vždy stejně při vpouštěni housat je začaly urputně bránit přede mnou, ale po odchodu z výběhu je začaly odhánět od svého hejna Husa i houser takovým drsnějším popichování zobákem. Samotného housera s tím to šlo, staral se o ně i přesto že nebyla jeho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík