Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hovadozlesa

15.3.2020 20:52
hovadozlesa

XXX.XXX.182.17

Máte/měli jste doma nějak invalidní ptactvo? Nemám na mysli křivici,běžné deformace zobáku nebo andělská křídla u hus,spíš něco neobvyklého.
My máme doma slepici bez nožiček,má to prý po útoku škodné,spadla z hřadu,a v mrazech seděla celou noc na plechu. Nožičky jí umrzly. Normálně chodí,dokonce i odvodila už několikery kuřata. Akorát podrbat se nemůže.
A ještě jsme měli vytřízeného bílého kohouta z fabriky na vejce. Nejdřív kokrhal,pak snesl asi 3 vejce. Narostl do váhy,kdy už nechtěl ani chodit,jen seděl na ploše asi 30x30cm. Prostě typická klecovka. Když šel do slepičího nebe,tak jsme zjistili,že má kosti barvy žlutého zvýrazňovače a že v noci svítěj
NEKECÁM
A co vy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2020 21:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

hovadozlesa napsal(a):
Máte/měli jste doma nějak invalidní ptactvo? Nemám na mysli křivici,běžné deformace zobáku nebo andělská křídla u hus,spíš něco neobvyklého.
My máme doma slepici bez nožiček,má to prý po útoku škodné,spadla z hřadu,a v mrazech seděla celou noc na plechu. Nožičky jí umrzly. Normálně chodí,dokonce i odvodila už několikery kuřata. Akorát podrbat se nemůže.
A ještě jsme měli vytřízeného bílého kohouta z fabriky na vejce. Nejdřív kokrhal,pak snesl asi 3 vejce. Narostl do váhy,kdy už nechtěl ani chodit,jen seděl na ploše asi 30x30cm. Prostě typická klecovka. Když šel do slepičího nebe,tak jsme zjistili,že má kosti barvy žlutého zvýrazňovače a že v noci svítěj
NEKECÁM
A co vy?

Mám holuba s amputovanou nohou. Přišel o ni tak, že se za kroužek chytil o drát na pletivu a nohu si při snaze o vysvobození brutálně zlámal, takže jsem mu doma v koupelně okamžitě zatavil krvácení a provedl amputaci, ošetřil ránu, zalepil a hned pustil, holub to přežil bez zánětů v noze a dalších průšvihů. Má jen pahýl, o který se odráží. Žije běžně a nemá s tím žádné problémy, mladé zatím nemá.
Prababička má slepici s jedním pahýlem nohy a ta normálně nese a pohybuje se.

To s tím kohoutem-to těžko uvěřím, divím se. Jako vím, že zvíře může být hermafrodit, ale fosforeskující kosti?

16.3.2020 06:20
paskov244

XXX.XXX.200.184

Ještě jsem neslyšel že by někdo kupoval kohouta na vejce !! Zkrátka kecáš a ubíjíš tím dlouhou chvíli . Vymysli si ještě něco pro zasmání .

hovadozlesa

16.3.2020 17:17
hovadozlesa

XXX.XXX.182.17

Kohouta jsem nekupovala,jednalo se o vytřízená 3.denní kuřata z fabriky,někde to berou jako krmivo,ale způsobuje to nádory. Měli to být vše kohouti,do dospělosti se dochoval jeden,opravdu kokrhal a pak snášel vejce.
Kosti prý můžou svítit při špatném ukládání fosforu,tak asi nebyl geneticky připravený na zelené krmení.

16.3.2020 21:24
paskov244

XXX.XXX.200.184

Ani jsem nemyslil že to bude tak brzy . Nespletl jsem se .
Tak kupujete kohouty na co , když spusobují nádory a co slepice ty spusobují vejce .

16.3.2020 22:00
pavolpavel

XXX.XXX.250.228

Dobry vecer, vedeli by ste mi prosim poradit?

Kupoval som nove sliepky a rano som jednu nasiel ako iba sedi na sene, nemoze sa postavit odraza sa (a posuva) iba plazenim pomocou jednej paprcky (nohy) neviem co sa s nou v noci stalo, tipujem ze zle skocila kedze este nepozna dobre nove prostredie. Noha jej ide ohnut, je v celku, nevyzera na prvy (laicky) pohlad zlomena. Pri pohybe nekodkodakala, takze neviem ci ju to boli alebo nie. Pije a papa poleziacky, inak je "vitalna" a zaujima sa o okolie. Co by ste navrhovali? Ake mate skusenosti? Dam jej sancu zotavit sa alebo si myslite ze trpi?

Dakujem za pomoc

hovadozlesa

17.3.2020 00:03
hovadozlesa

XXX.XXX.182.17

PASKOV244:
Ne,fabrika na vejce nalíhne kuřata na novou sezonu. Jako 3 denní je nasexují a kohoutky udusí,já dostala pár přeživších,ZDARMA. Když krmíte těmi udušenými kuřaty třeba kunu nebo lišku a je to jejich většinové krmivo,vyskytují se u nich mnohačetné nádory v břišní dutině. Pokud kuře necháte dorůst,měl by z něho být asi brojler,nebo tak něco,v téhle terminologii nejsem úplně zběhlá,prostě kuře na pekáč,kvalita podle toho,čím se krmilo. Zelený svítící kosti mělo opravdu,já doufala,že z trávy nebo tak,chovám na volno...

hovadozlesa

17.3.2020 00:35
hovadozlesa

XXX.XXX.182.17

Jednou mi přišla domů slepice,ostatní už byly doma,tahle přišla docela pozdě a tak smutně stála na dvorku. Tak jsem ji zdvihla,co jí je a ona měla vyrvaná celá prsa,až jí bylo vidět do hrudníku.Chytil ji nějaký dravec a když se nažral,tak ji nechal a ona ještě chudák došla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík