Dobré ráno a zvesela do srpence...
Ať si kdo chce, co chce, říká - v srpnu ještě do rybníka.
Co červenec neuvaří, srpen nedopeče.
Co červenec neuvaří, to už září nedosmaží.
Co se v srpnu nezvládne, ani v září se nepodaří.
Když v srpnu moc hřímá, bude na sníh bohatá zima.
Když pálí srpen,bude pálit i víno.
Srpen z počátku-li hřeje, zima pak se dlouho sněhem skvěje.
Moc hub srpnových - moc vánic sněhových.
Ale i nyní kvete stále dost rostlinek a krásně bzučí včeličky...
I takto mohou vyhlížet problémy (již po 5 létech), pokud chce člověk měnit zvěř v krajině. (Právo z 30.7.2020). Prostě člověk vytvořil tkzv. kulturní krajinu a v ní není místo pro všechny. Ještě, že nikdo nerazí, že velcí kopytníci mají mít volný pohyb, ale jsou "jen" v oboře. Ale ani ta zvětšená nebude stačit, bude se muset provádět regulace, s ohledem na úživnost prostoru. Je to obdobná situace, kdy šelmy, pernatí dravci a jiní predátoři potřebují také svůj prostor s přirozenou potravou, aby se uživili a to je v naší, hustě osídlené zemi velmi problematické a proto dochází k názorovým střetům. Určitě je třeba chránit krajinu a přírodu, ale vždy přihlížet k možnostem uživení toho, kterého druhu a tím i proporcionálně chránit vše.
Jak běží léta, mění se i pohledy...
-Starší dáma stála u zábradlí na výletní lodi a držela oběma rukama
svůj klobouk, aby jí ve větru neulítnul. Přišel k ní starší pán a
opatrně k ní promluvil: "Promiňte, nechci být neslušný, ale jste si
vědoma toho, že vítr fouká vaši sukni nahoru?" "Ano, já vím,"
odpověděla dáma. "Potřebuji obě ruce, aby mi vítr nevzal klobouk."
"Ale měla byste taky vědět, že nemáte žádné spodní prádlo a vaše
privátní části těla jsou obnažené!" řekl gentleman. Žena se podívala
dolů a poté muži odpověděla: "Pane, všechno,co vidíte tam dole, je
70 let staré. Ale ten klobouk jsem koupila včera"
Vy jste ale pěstitelka, Ančo.
Já se přiznám bez mučení, že jsem letos zasadil svůj první meloun v životě.
Ach ano, do této sezony jsem byl melounový panic.
To víte, všechno je jednou poprvé, tak letos to vyšlo.
Sázet meloun na horách...
No, a on teď rozkvetl, tak mu budu fandit, aby "to" stihnul.
Vlašetky, a nejen ony, se už těší na tu lahodu.
Ofšem obávám se, že pižmovky už ho nestihnou.
Rostou opravdu jako z vody.
Myslím, že je nejvyšší čas opravit staré známé rčení - Rostou jako houby po dešti
na
Rostou, jako Honzíkovy pižmovky.
Tak si to přepište.
Děkuji.
Mohla z toho být Nedělní chvilka poesie, ale nesmím vás rozmazlovat.
Zdravím ve spolek. Tedy Honzíku také pastva pro oči. Krásně vám to všechno roste U nás si Ája a Hugo trochu vyměnili role. Je s nimi sranda. První letošní kohout to má za sebou a po Burbunsku byl výborný a masa měl dos. Dneska jdu na další. Brácha pořídil nové ovce a berana. Když seženu plac půjdu do nich také. Tak pár obrázků a pěknou neděli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

.tumash1983.
napsal(a):
Ovce jsou Dorper. Koukáme po nich už pár let a teď už jich tu je víc tak se povedlo je koupit. V batohu jsou dva lahváče kopačky a ručník. Nicméně jeden kohout by se tam vlez.
Tak hlavne ne ten, co je zamýšlen do Milína! Leda by šel v batůžku na výlet😀
Horalku, vy jste ale soused k pohledání.
Dávejte si pozor na karmu.
Tumáši, páni, dorperky jsou opravdu vkusné plemeno.
A batoh s lahváčema je báječné závaží proti úletu střechy.
To by mě nenapadlo.
To jsem netušil, že jsou bressáci tak velcí, tipoval jsem,
že by se do něj vešli tři. Tři br.atři.
Zrovna, když jsem chtěl FruFrua pozvat, aby natřel Vlašetkám plot
i z druhé strany, když ho natírání tak baví a možná (ale opravdu jenom možná)
mu to i jde, začne pršet. A jak. Panečku, už jsem vylil 38 mm a prší dál.
Uááá.

.tumash1983.
napsal(a):
Ty mají ještě čas a hlavně to zatím vypadá že je to samá slepička Stejně stáří kohouti mix Araukany už kokrhají a tyhle zatím nic...
Ajaj, když člověk nechce, tak jsou samí kohouti, a když jo, tak jako na potvoru ne

honzapm
napsal(a):
To by mě nenapadlo.
Uááá.
I vy ftipálku....jsem rád, že dovolená skončila, s ní vedro atd., protože ta terasa ještě počká Přeci jenom bylo té štětky na jednoho až cufíl...
Pan J.osef měl pravdu, když v nadpisu píše, že Srpen rád vodu cedí.
Sic je to pro mě novinka, ale možná to funguje - opravdu prší.
Sice paní Zákopčaníková, pardon, Zárybnická, v Předpovědi počasí na ČT
řekla takovou tu kouzelnou větičku, kterou my, zahradníci, neradi slýcháme,
ale halt my už jsme zde zvyklí si poradit i jinak a jinudy, když to nejde shora, že...
Řekla totiž doslova: "jedinou lokalitou, kde by toho deště mělo být míň,
jsou pro následující dva dny, severozápadní Čechy".
No tak vám teda pěkně děkuji a hadici ani nesmotávám (do kalhot), že...
honzapm
napsal(a):
To by mě nenapadlo.
Uááá.
Jj jsou moc pěkné a úplné pohodářky, taky mají výborné maso a nemusí se stříhat. Měli sme Kamerunky a jejich mix s Dorperem taky nebyli špatný ale trochu plašandy a výrazně menší (lehčí). Bez lahváčů a ručníku se tam vlezou dva. Ale v batohu radši nosím jiné věci... Střechu to podrželo Ještě to nejsou úplně obří ale včera sem tři zamordoval a 2,75kg 2kg a 2,2kg v čistém. Do trouby akorát. Kolik omladiny vám tam letos běhá? Co jste psal tak to musí byl největší hejno Vlášek u nás. Tak ať se daří!
Olánku těžko. Já občas přilepším jezevčíkům křepelkami. Jeden jezevčík je "chytač" i v letu, na jedno skousnutí to má křepelka za sebou. Jenže on si tu křepelku nějak nechce nebo neumí naporcovat. Prostě čeká na druhýho jezevčíka, který mu jí ukradne, naporcuje. A zbytky co nechce sežrat mu nechá. Nebo že by to bylo o tom, kde je tam alfa?
Venku se naplňuje, že srpen rád vodu cedí, tak alespoň něco pro lepší náladu...
Protože je třeba myslet na příští nebo možná až přespříští rok. Tak jsem vyčenžovala kohouty s jedním chovatelem. Nová krev je zajištěna.
Kohoutci cca odhad 10 týdnů věku. Původ Rusko
Naše Věrka, chovatelka asi už měla narozeniny. Nebo ještě ne?
Nějak si nemůžu vzpomenout.
A tak nejen jí posílám kytičky ze zahrádky. Mám to tu zatím všechno fialové.
veraboskova
napsal(a):
Protože je třeba myslet na příští nebo možná až přespříští rok. Tak jsem vyčenžovala kohouty s jedním chovatelem. Nová krev je zajištěna.
Kohoutci cca odhad 10 týdnů věku. Původ Rusko
Nó, až z tak daleka? Je vidět, že se dá, když se chce...A pak někdo naříká, že dojet 300 km je nemožné. Když se chce, všechno jde.
Koukám, Věrko, jaký u vás máte kachní superchov.
No padám z Gé.
A už chodíte na houby?
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3634178/kachny-ruanske-anglicke/
Tumáši, Vlašky postupně eliminuji, už se brzy dostanu pod 200 zvířat. Hurá.
Nejvíc jich určitě nemám, na to jsou tu jiní talenti.
Máte nějaký osvědčený recept na Bresse?
honzapm
napsal(a):
No padám z Gé.
A už chodíte na houby?
Ano, to je chov pana Doubka. Mám od něj kachnu, je to naše Růža.
jo012810
napsal(a):
Nó, až z tak daleka? Je vidět, že se dá, když se chce...A pak někdo naříká, že dojet 300 km je nemožné. Když se chce, všechno jde.
No ale ono je to úplně jinak. Jeden chovatel kousek od Benešova u Prahy tuším mě oslovil na výměnu kohoutů. Jeho strejda jezdí kamionem a přivezl mu násadovky. Takže moje zásluha to vůbec není.
Srpen, pane jo toto letí, už jsem na ifauně 4 roky. Naše mala žabka oslavila 1.8. své čtvrté narozeniny Děs jak to letí...
Koukám jak vám to všem tak krásně kvete, to by se hajalo na lehátku u bzučících kytiček :) Mě letos kvete také něco jiného než muškáty. Na podzim jsem si koupila motýlí keř a už nám kvete. Chodím ho okukovat každý den
Pak jsem dostala nějakou kytičku do zahonu ale nevím co to je. Taky už krásně kvete... Pak oběhnu a vyfotím :)
Leničce, už jsou 4 roky. To nám to tu pěkně letí. Přejeme všechno nejlepší!
Posílám pozdrav od Ferdy Mravence.
veraboskova
napsal(a):
No ale ono je to úplně jinak. Jeden chovatel kousek od Benešova u Prahy tuším mě oslovil na výměnu kohoutů. Jeho strejda jezdí kamionem a přivezl mu násadovky. Takže moje zásluha to vůbec není.
Jak říkám. Když se chce, všechno jde třeba i přes kamioňáka. Takhle se dostala(bulharským kamiónem) např. jedna vynikající chovná holubice tipplerů z Anglie (New Castl) do Vídně a odtud již osobákem domů..Pro opravdového chovatele je Evropa dostupná...
Dadu, zrovna jsem na vás dnes odpoledne myslel,
jestli už jste zdejší adminy poprosila o pomoc s nahráváním fotek.
Tráva je teď, po dešti, docela vlhká, tak to chce pořádné boty.
Ale i tak se člověk maličko zapaří...
Naštěstí teď mají v Globusu akci, tak vyrazím a nakoupím si.

Ni+Pa
napsal(a):
Predstavte si co me muz dovezl. Dovezl krutu a krocana bronzoveho Jsem si malem sedla na zadek. Prej bud je snime a nebo muzou zustat do chovu.
Tak mam jeste nejakou dobu na premysleni nez dorostou. Co myslite, snist nebo nechat
Nechat a potomstvo sníst !
Pro nás starší konstatování skutečnosti, pro mladší perspektiva, ale chovatelé strnou až od stovky...
https://mail.centrum.cz/download.php?msg_id=0000000125c700002cb805051996&idx=1.2&filename=stastne_stari_1_.pdf&r=1.219435660355117
Někdy v květnu jsem jenom tak pohodil tři hrstě dýňových semínek ke hnojišti a najednou se to začalo rozrůstat ohromnou rychlostí. Jsem zvědav jestli taky něco pod tím lupením naroste.
honzapm
napsal(a):
No padám z Gé.
A už chodíte na houby?
Dvěstě je sakra dost! Ale zase je z čeho vybírat a na vašem dvoře je to vidět. Osvědčených receptů je víc. Asi nej je kohout na víně po burgundsku a pak kohoutí čtvrtky s medvědím česnekem, medem a máslem to děláme většinou na grilu zabalené do alobalu. Jak to píšu sintám si na tričko
Dám sem fotku, jak aktuálně rostou krůty. Nevím, jestli to jde u tak malých poznat, ale možná to vypadá, že jsou tam dva krocani.
A nevím, jestli je to problém a nesrovná se to. Ale mám dvě mladé ruánky anglické z koupených násadovek. Kachnu a kačírka. A oba mají vybočené letky do strany. Srovná se to až přepeří? Na fotce jsem to označila červeně

veraboskova
napsal(a):
A nevím, jestli je to problém a nesrovná se to. Ale mám dvě mladé ruánky anglické z koupených násadovek. Kachnu a kačírka. A oba mají vybočené letky do strany. Srovná se to až přepeří? Na fotce jsem to označila červeně
Občas jsem to měl u hus. A u nich se to po přepeření srovnalo.
..podle mne se to nesrovna...stalo se mi to (vybocene jedno kridlo,ne moc) u jednoho housete,moc pekna husicka,tak jsem ji nechala zit, nikdy se to nespravilo..letos se mi takto "podarila" 3 housata..jdou na pekac..myslim,ze je to spatnym lihnutim,zachranovala jsem pristydla husi vejce..
Verko,bohuzel, kaceny na pekac..

ančovička1
napsal(a):
..podle mne se to nesrovna...stalo se mi to (vybocene jedno kridlo,ne moc) u jednoho housete,moc pekna husicka,tak jsem ji nechala zit, nikdy se to nespravilo..letos se mi takto "podarila" 3 housata..jdou na pekac..myslim,ze je to spatnym lihnutim,zachranovala jsem pristydla husi vejce..
Verko,bohuzel, kaceny na pekac..
No i to je možnost - krmení , chyba v líhnutí nebo taky to dělá občas genetika...Takže tak jako tak se uvidí..do IPM se to stihnou určitě přepeřit. IPM = Ideální Pekáčová Míra
Ale u mých hus se to opravdu spravilo..Ale nevím čím to bylo. Byly to husy k výkrmu ne na chov.
Uvidíte...Ale pokud se to nesrovná tak do chovu určitě nebrat.
Honzíku, už je to tady!
Pivíčko sedí rozprostřená do všech stran a ani nemrkne.
Pípání zatím není slyšet. Ale včera už bylo slyšet z vajíček. V jednom byla malá dírka.
Protože Pivíčko je rázná, umanutá bojovnice, počítám, že to s ní nebude jednoduché.
Tak musím být trpělivá a počkat až kuřátka ukáže sama.
Bojím se, že by mě sežrala.
napsal(a):
No i to je možnost - krmení , chyba v líhnutí nebo taky to dělá občas genetika...Takže tak jako tak se uvidí..do IPM se to stihnou určitě přepeřit. IPM = Ideální Pekáčová Míra
Ale u mých hus se to opravdu spravilo..Ale nevím čím to bylo. Byly to husy k výkrmu ne na chov.
Uvidíte...Ale pokud se to nesrovná tak do chovu určitě nebrat.
Nechala jsem si 5 peknych housat na vykrm,dve z nich ciste landeske,3 krizene..vyvracena kridla ma jedna cista landedka,dve krizene,land x bila..dve housata jsou bez chyby..to se mi jeste nestalo, tak me to mrzi, netusim,kde se stala chyba..neco bylo spatne..koupim noveho housera😁
Vidíte, Javorko, jak mi biologické hodiny tikají.
Už mi hlásí i termín cizích kvočen.
A jakou barvu budou mít malá Pivíčka?
Tumáši, a má ten medvědí česnek po tepelné úpravě nějakou chuť? Je tam znát?
Mně přijde, že se hodí jen za syrova do pomazánek. Zkoušel jsem i sušený,
necítím nic. Uslintaným tričkům zdar.
Když se to tak vezme, v poctatě je tričko takový velký brindák, že?
Večer jsou na něm patrny stopy po celodenní pečlivé konzumaci...
Alespoň na tom mém, tedy, že...
Já dnes budu dělat letní lečo. Myslím, že na něj dlouho nezapomenu...
Tak už na mě koukaly dvě hlavičky, ale než jsem doběhla pro foťák, tak už zase zmizely v peří. Moc jsem je nezkoumala, ale nic bych za to nedala, že to byly hlavičky kohoutí. S barvou se necháme překvapit, vejce jsem dávala hlavně od stříbrných, ale který kohout je otec, to nevím. Jedno vejce je i od Pivíčka, aby měla vlastního potomka.
Výběh na zahradě už je připravený, mají ho hodně veliký. Menší část na sluníčku a velká pod celou chatou - hvězdárnou.
První foto. Tři hlavičky vykukují z pod druhého křídla, než před tím. Uvidíme, co se pod Pivíčkem všechno schovává. Tady by ta slepička mohla být.
veraboskova
napsal(a):
Tak jsem ještě dala řeč s babičkou. A podle babičky jsou ty vybočené letky tím, že při výkrmu kachny hodně rychle rostou, mají přemíru bílkovin. Tím pádem jím narostou delší letky a protože chrupavka je měkká, tak neudrží tu váhu letek.
Javorko, teda to je napínák
Babicky maji vzdycky pravdu!😀
Takze nekdy mene, znamena vice..priste tolik nekrmit...dneska jsem opet pozorne prohlizala housata,dve si letky uz celkem dobre zakladaji do "kapes",ale ta treti to proste neda,ma obe vybocene,jako vase kacena..😕...no..na pekaci to vadit nebude😁
Zítra už, Javorko, dáte kuřatům napít a napapat směs, viďte.
Věrko, já si to myslím taky.
Vy je nemáte celodenně venku ve výběhu, ne?
Nějaká voliéra, a když dojdete na zahrádku, tak na několik hodin pustíte, že?
To je pak rychlovýkrm.
Mám to taky letos u (koupených) pižmovek.
Sedí a jedí. A kadí. To bude travička zelená. Jejej.
Tak nevím, kvočna pořád sedí v hnízdě. Okolo ní leze asi 8 kuřat a pod sebou má ještě celá vejce. Dostali směs a vodu. Přestěhovat nebo ještě nechat v malém prostoru? Jak dlouho čekat? Předpokládám, že by se ještě mohlo něco vylíhnout, když kvočna pořád sedí. Naposled byla venku ve středu večer. Připadá mi to strašně dlouho.
Kdepak máme dnešního oslavence?
Asi hajá na G.
Všechno nejlepší, plno krásných vlaštiček a hlavně hodně zdraví!
Ooh, Javorko, Vy jste dokonalá. Moc děkuji.
To víte, 39 je člověku jen jednou, že.
Tak to dnes bylo zajímavé.
Doufám, že jste si dala pořádné Pivíčko na mé zdraví.
Hop hop.
No a kde jsem byl... Zašli jsme do Dinoparku, vyfotil jsem tam Začátka.
Bylo mu horko, tak si udělal trochu pohodlí...
javorka
napsal(a):
Kdepak máme dnešního oslavence?
Asi hajá na G.
Všechno nejlepší, plno krásných vlaštiček a hlavně hodně zdraví!
I já se připojuji, vždyť každý má své jedinečné dny-narozeniny a ty se nedostavují na nečisto, ale naprosto definitivně a oprava neexistuje...A trochu radosti pro oko.
Josefe, děkuji.
Cuketové zelí, cuketové poléfka, zapečené cukety, cuketové lečo,
dokonce i cuketový džem - ach ten Srpenec, ten nás zásobuje.
První mečíky, sté cukety, spousta motýlů, ooh, Srpenec jak má být.
Tak je to krásné a tak je to správné.
Tak si užívejte, vážení.

honzapm
napsal(a):
Děkuji všem gratulantům. Je to ale nefér - kdo popřeje vám, že?
Kalendářík s narozeninami tu asi nikdo nevede.
Javorko, jůů, to je kohoutkůů - k. střídá n.
Mno....nevím, jestli zrovna tohle chtěla Javorka slyšet....
honzapm
napsal(a):
Ano, dvě slepičky tam určitě jsou. Jedna stř. a jedna oranž.
Dnes mě napadla nádherná báseň,
celé odpoledne jsem si ji přeříkával,
abych nezapomněl, až vás sem večer půjdu pozdravit.
Tak já vám ji řeknu, jo?
Gauč
Gauč
Gaučík
Miloš má člun
Jan má gauč.
Konec básně.
Hop hop.
Ták, nejen vlaškař, zahrádkář, ale i básník. Možná jednou z vás bude Seifrt i s nějakou tou cenou, třeba ze Švédska...Pokud z té samé země nepříjdou i další podmětné myšlenky.
Ať žije EU(v roce 1968 jsme na Majáles nesli hrdě transparent "Ať žije KSČ, ale ze svého"), nevim, kdy něco podobného, ale ve vztahu k EU vyjádří dnešní studentíci. Nicméně pořádek musí být a tak v Italii
https://magazin.aktualne.cz/kuriozity/duchodce-dostal-pokutu-protoze-jeho-kohout-kazde-rano-kokrha/r~81c3078edb9e11eaa7deac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=ATBA1&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne
Snad to neokoukají brzy u nás.
Nebažím ani tak o poznatcích vědců Centra environmentálního výzkumu,jako o tom co sledují Ančovička,Javorka a spol.relativně opožděným odchovem drůbeže.Vzhledem ke klimatickým změnám,oteplování a masovému nárůstu lidí,které je třeba nasytit,předpokládám,že jde o první poznávací krůček k životně důležitým zimním odchovům drůbeže v drobnochovech.Zimnni odchov si pochvalují někteří holubáři,tak proč ne u jiného ptactva.
Kdy vlastně nastal zimní odchov u lidí,u lidoopů se říije mění v menstruaci,tak asi v této době?A jak je to u ptáků,jedni plodí i v zimě jiní ne?
jo012810
napsal(a):
Ať žije EU(v roce 1968 jsme na Majáles nesli hrdě transparent "Ať žije KSČ, ale ze svého"), nevim, kdy něco podobného, ale ve vztahu k EU vyjádří dnešní studentíci. Nicméně pořádek musí být a tak v Italii
https://magazin.aktualne.cz/kuriozity/duchodce-dostal-pokutu-protoze-jeho-kohout-kazde-rano-kokrha/r~81c3078edb9e11eaa7deac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=ATBA1&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne
Snad to neokoukají brzy u nás.
Ve Francii bude další soud,soused zavraždil sousedovi kohouta kvůli kokrhání. ,před předchozím varování.
Zemědělci jsou většinou ve znamení Kozoroha.
Jak správně poznamenal Olánek, v sezoně je makalo na poli, nebyl čas rodit děti.
Tak se kopulace se vstřikem plánovala tak, aby to vylezlo přes zimu.
Kozorohům zdar.
Máme jich v rodině naprostou převahu. Jen já jsem výjimka.
Ostatně to víte již dávno všichni - že jsem naprosto výjimečný.
Nic si z toho nedělejte, na někoho to vyjít muselo a já tento úděl nesu se ctí.
Olánku, vidíte. Pozdní odchovy s převahou kohoutů (Javorka) mají za úkol
nasytit rostoucí lidomasu přes zimní období, kdy kořínky, semínka a klíčky
jsou komoditami nedostatkovými. Vy jste také výjimečný. Nejste taky Lef?
Kuřata se mi moc nedaří vyfotit, protože je Pivívíčko vodí hlavně pod chatu. Musela se bych se za nimi plížit po kolenou a stejně je tam špatné světlo.
Chtěla bych poprosit Honzíka, aby mi pomohl určit nějaké slepičky. Zdá se, že můj odhad není úplně správný.
Děkuji.
Honzík slyší.
Nicméně, Javorko, taková ta vyloženě 100% nezpochybnitelná slepička tam není.
Možná je to tím, že máte leccos pohromadě, možná se vaše kuřátka rozhodla
pro některé z desítek alternativních pohlaví.
Ale neklesejte na mysli, i kohoutky určitě budete mít ráda. A ta "mezi" taky.
Já tam vidím určitě 4 slepičky, ale to jsou takové ty na 80-90%.
Mám pro vás romantický vzkaz:
Vyděržaj pioněr!
Děkuji, Honzíku. Na mysli rozhodně neklesám. Kohoutky mám ráda už teď, klidně bych je tu všechny na zahradě nechala. Ale znáte to, když začnou troubit na trumpetky, tak by se to nemuselo někomu líbit.
A pak ta starost, abych je udala a neskončili na pekáči.
Teď jsem se s nimi chvíli válela v trávě, stát se ve výběhu nedá a ty 4 "slepičky" jsem jsem tam taky napočítala. Bude to překvapení, co mi z nich vyroste. Pivíčko je chytrá slepice, už pochopila, že kuřátkům nechci ublížit a když tam jsem tak je klidná.
Za nic. Klidně je vyfoťte i shora. Třeba dírou, kterou uděláte v podlaze Hvězdárny.
A až je Pivíčko zavede do stínu, můžete mačkat spoušť.
Věrko, tohle je pro vás. Dokonce i po Přeložit do češtiny to dává smysl.
https://avesdecorral.online/el-ala-de-angel-en-ocas-y-patos/
Nejlepší je to na traviče. Podařilo se mi nalákat Pivíčko na meloun.
Kokeš s holkama a krásná denivka "Španělské flamengo".
Tohle není měsíc, to je díra v podlaze.
A co je nejlepší, dokonce je tam i kuře.
Není vidět, protože jen proběhlo a hned bylo zase pryč.
Honzíku díky za článek, automat to přeložil, jdu luštit.
A jinak přidávám aktuální foto z kuchyně. Kdo uhádne první, co že to manžel právě oškubal?

veraboskova
napsal(a):
A jinak přidávám aktuální foto z kuchyně. Kdo uhádne první, co že to manžel právě oškubal?
Má můj obdiv, já ty mladé hedvábníky tak nerad škubu....
veraboskova
napsal(a):
Mně to připomíná sedícího psa bez hlavy.
Tam, jak je krk, tam má pes ocas, křídla jsou zadní nohy, stehna jsou přední nohy.

veraboskova
napsal(a):
Pro tyhle případy jsem upekla ještě hroudičku sekané. Ale jak znám manžela a syny, tak sní všechno
Starší syn si dělal srandu, že peču šmoulu
Hlavně, že snědli. Já je pekl jednou, moje ženy to moc nechtěli, takže z nich vsřím jen polévku.
Chudáci děti.
Toho, kdo vynalezl fuj hedvábničky, by mělo Barbucha chodit strašit každou noc.
Bar bar bar bar bar...

honzapm
napsal(a):
Chudáci děti.
Toho, kdo vynalezl fuj hedvábničky, by mělo Barbucha chodit strašit každou noc.
Bar bar bar bar bar...
no jo, zase čínani

veraboskova
napsal(a):
Tak nevím co máte, ale kohoutek hedvábničky chutnal dobře. Nezbyl a ani nádivka a ani sekaná tématicky jsem k tomu přidala černá rajčata
Prostě jim nesedla ta barva😀
pajca
napsal(a):
Takové kuřátko by možná bylo vhodné podávat po fůnusu při
smuteční hostině.
Nezvyklá barva kůže u hedvábniček nic nemění na kvalitě a chuti masa. Je to jen něco jiného na pohled a o zvyk hedvábničky kuchyňsky upravovat a pojídat. Jak napsala Věrka, po všem se jen zaprášilo...
jo012810
napsal(a):
Nezvyklá barva kůže u hedvábniček nic nemění na kvalitě a chuti masa. Je to jen něco jiného na pohled a o zvyk hedvábničky kuchyňsky upravovat a pojídat. Jak napsala Věrka, po všem se jen zaprášilo...
Tedy, u nas by musela ta kuze dolu..mne je divne od zaludku,jen se na to divam..ale jinak je to kohouti maso,urcite,jako kazde jine..😁
.a krasnou nedeli vsem😀🌸
jo012810
napsal(a):
Jenom ještě poznámka k té chuti, malinko to maso chutná jinak než klasické kuřecí. Píšou, že to má mít chuť podobnou zvěřině. Těžko říct...
příště zkusím upéct na způsob ala bažant
To, že na pekáči nic nezbylo, jen potvrzuje známé staročeské přísloví,
které kdysi dávno ve středověku na zájedu v Itálii vypustila ze svých zkušených
úst soudružka Škopková z Hoštic (těch u Volyně).
- - - "Jéžiš, to je prase!" - - -
Fšem vám přeji lahodnou nedělní chuť, já bych ty potvory z trouby vytažený
do huby nedal.
Dám si raději meloun.
Manžel ráno přinesl "přerostlého králíka", tak se zase bude vařit z něčeho jiného než z drůbeže
Dostal jsem na hlídání synofce.
Myslím, že si chlapci s hodným strejdou užijí hodně legrace.
Jak vyzrát na koronavirus je již známo, jen vláda zatím váhá, využít erudovaných specialistů...
Ještě něco k dovolené a pohybu. A když vše selže pak takové přátelské objetí vyřeší mnohé....
Tak jsem se dneska kochala vodní drůbeží na rybníku. A teď se kochám sumcem 75 cm, kterého chytil náš Peťa.
Zdravím ve spolek tak dneska zase odpočívám. Už sem trochu zatuhlý. Tak doufám že to rozhýbu. Jinak pěkný víkend všem

.tumash1983.
napsal(a):
Zdravím ve spolek tak dneska zase odpočívám. Už sem trochu zatuhlý. Tak doufám že to rozhýbu. Jinak pěkný víkend všem
Tak jen doufám, že v těch houpajících se ptácích není ten případný kouhoutek k nám...

.tumash1983.
napsal(a):
Nebojte nehoupe, ale bohužel zatím ani nekokrhá tak se obávám že do budou jen slepice...
Hmmm, tak to si holky neužijou....škoda
Dnešní úlovky, teď s nimi zápasí manžel v kuchyni
51, 46 a 46 cm kapři a perlín 33 cm
Aby nebyly k obědu jenom ryby...
3 hodiny na pomalu pečená, teď dostává barvu na grilu
Jé, to mi připomíná ten vtip, jak v Rusku míchají boršč dvě jaderné ponorky, že...
Moje teta už jídlo schovává, když přijede bratránek na návštěvu.
Nechá mu na stole jen dva pekáče buchet a půlku prasete,
tu druhou půlku čuníka schová... asi pod gauč.
Věrko, vy určitě taky pojedete. Tůůůr.
Kdo by to byl býval na začátku měsíce řekl, že pan Josef123 bude mít pravdu,
a Srpen bude, po tolika supersuchých létech, rád cedit vodu.
Čije prakticky denně.
Včera večer už byla taková zima, že jsem zauvažoval, jestli bych si ve volných
chvílích na gé neměl místo luštění sudoku a sledování Tour de France, raději
uplést kulicha, a když jsem přemýšlel, jaký tvar by čepice měla mít, vzpomněl
jsem si, jak nás učitelka týrala a nutila nosit do bazénu koupací čepice.
Pamatujete na koupací čepice? To byla lahůdka.
Dnešní smradi, pardon, oumladina, by na ni volali SNB.
Jak jen jsme mohli přežít takové dětství? Uí.
Musím poděkovat našim stálicím Věrce a Javorce, už nevím která tu dávala
dýni ´Amoro´, typu Hokaido.
No vysel jsem letos semínka, všechna vzešla, nechal jsem tři sazenice a - uí.
Naštěstí pižmovky i Vlašetky mají apetit neomezený, zdá se, tak vím, kam s tím.
Kdo chce, může hádat, co je mj. na Vlaškáriu nového.
Amore
.

honzapm
napsal(a):
Kdo by to byl býval na začátku měsíce řekl, že pan Josef123 bude mít pravdu,
a Srpen bude, po tolika supersuchých létech, rád cedit vodu.
Čije prakticky denně.
Včera večer už byla taková zima, že jsem zauvažoval, jestli bych si ve volných
chvílích na gé neměl místo luštění sudoku a sledování Tour de France, raději
uplést kulicha, a když jsem přemýšlel, jaký tvar by čepice měla mít, vzpomněl
jsem si, jak nás učitelka týrala a nutila nosit do bazénu koupací čepice.
Pamatujete na koupací čepice? To byla lahůdka.
Dnešní smradi, pardon, oumladina, by na ni volali SNB.
Jak jen jsme mohli přežít takové dětství? Uí.
Musím poděkovat našim stálicím Věrce a Javorce, už nevím která tu dávala
dýni ´Amoro´, typu Hokaido.
No vysel jsem letos semínka, všechna vzešla, nechal jsem tři sazenice a - uí.
Naštěstí pižmovky i Vlašetky mají apetit neomezený, zdá se, tak vím, kam s tím.
Kdo chce, může hádat, co je mj. na Vlaškáriu nového.
Amore
.
Ha! Perly neházíte sviním, ale po trávníku
Honzíku, máš na mále...ale ne i kohout se dívá nějak divně na ty přerostlý klíčky, stejně jako já na pučálku z hrachu....Zcela jinak bych se tvářil na naklíčená zrníčka, zužitkovaná kachnou u Věrky.
honzapm
napsal(a):
Taky, ale ještě něco.
To bude něco, co na těch fotkách fikaně není, ale lze to z fotek odvodit.
Vidím koště... Přiletěla k Vám na návštěvu vlaščí tchyně?
Vidím spoustu kvetoucích bylinek... Máte ve vlaškáriu novou kosu?
Vidím hadici a nádobu s vodou... Máte vlaščího vodníka?
Kočka má vlaščí koťata? Kachna vlaščí kachňata? Vlašky vlaščí vlaščata?
jo012810
napsal(a):
Honzíku, máš na mále...ale ne i kohout se dívá nějak divně na ty přerostlý klíčky, stejně jako já na pučálku z hrachu....Zcela jinak bych se tvářil na naklíčená zrníčka, zužitkovaná kachnou u Věrky.
To je jinak, on si pan kohout zvyká na pekáč, kde jednou skončí. To je jen tak, aby věděl, do čeho jde.
Varaxi
napsal(a):
To je jinak, on si pan kohout zvyká na pekáč, kde jednou skončí. To je jen tak, aby věděl, do čeho jde.
Vedle, zrovna tenhle je mezi top 3, takže možná bude chovný.
Jinak, pane Pepo, to nejsou klíčky, ale kořínky. Kořínek je bílý, tenký a roste první.
Klíček je buclatý, máslový a roste až po koříncích.
Varaxi
napsal(a):
To bude něco, co na těch fotkách fikaně není, ale lze to z fotek odvodit.
Vidím koště... Přiletěla k Vám na návštěvu vlaščí tchyně?
Vidím spoustu kvetoucích bylinek... Máte ve vlaškáriu novou kosu?
Vidím hadici a nádobu s vodou... Máte vlaščího vodníka?
Kočka má vlaščí koťata? Kachna vlaščí kachňata? Vlašky vlaščí vlaščata?
Já myslím, že Javorka to uhádne, co je na Vlaškáriu nového primárně.
honzapm
napsal(a):
Vedle, zrovna tenhle je mezi top 3, takže možná bude chovný.
Jinak, pane Pepo, to nejsou klíčky, ale kořínky. Kořínek je bílý, tenký a roste první.
Klíček je buclatý, máslový a roste až po koříncích.
Tak i chovný kohout tam jednou skončí, ne?
U dědy to tak vždycky bylo - buďto šel na výměnu k sousedům, nebo...
Ale jestli to u Vás kohoutí důchodci mají na doživotí, tak jsem pro. :)
..a nakonec krasneho dnesniho dne posilam rozkvetly ibisek..klidnou dobrou noc😇🌸
Tak to je hezké. Ta skoro stejná barva mě mátla.
Naše kočka z příchodu kocoura radost neměla. Přicházela jen na jídlo a kocoura se bála. Bylo mi jí líto, je taková plachá. Od té doby, co kocour není, je zase tady, leží na lavičce a je spokojená. Je to zdatná myšilovka.
Kocourek byl mazlík, stačilo se na něj podívat a už předl.
Vidíte, Potůčku. Fšechno zlé je pro něco dobré.
Ono to tak bývá, asi.
Tomáše Mája honila a kousala, i když byla menší než on.
Moc si z ní nedělal, ale štvala ho, musel jsem ji pokárat.
Spolu se snesli jenom v košíku na noc, aby jim nebyla zima.
To víte, hory.
Ani jíst s ní nechtěl.
A teď? Než jim oběma honem nandám každému do vlastní misky,
tak se Tomášek klidně vzdá svojí porce, jen aby malý měl papání.
No je to úžasné. A už i malý číhá na myši. Jsem z nich hotovson.
Ale Tour de France je Tour de France.
To byl dnes krásný podvečer. Zima sice jako na horách, 12 stupňů, fuj,
ale ukázalo se sluníčko, takže se to se třemi vrstvami tepláků dalo zvládnout.
Na švestkové s lampasem jsem navlékl mužné khaki a na ně ještě lila, po babičce.
Vlaškám to evidentně nevadilo, zajímaly se jen o to, co jim dám dobrého.
A protože pižmofky rostou jako z vodyacuket, tak už jsem jich 5 majznul,
a protože kůži nepapám, tak Vlašetky se měly zas jednou dobře.
Doufám ale, že léto se ještě na chvilku ukáže, sotva jsem se trochu vzpamatoval
z čištění odchoven a začal ho vnímat, tak jako třívrstvé počasí?
No tak to by jako nešlo teda ale.
12 komtes nese pořád kolem 8-10 vajec každý den, budu jim muset domluvit.
Jedna koroptví vypadá, že se chystá na přepeřování, no jo, bude co zametat.
V pátek je to 14 dní, co je na Vlaškáriu nový kocourek Noufique, 13 perliček
a dvě nové Vlašky, no jako místo, abychom se proselektovávali ke kráse
a nádheře, tak se naopak rozrůstáme. No škandál jako. Hop hop.
Doporučení na Tour při sledování z gaučíku,nepodceňovat ta letošní má z 21 etap 9 horských a to je již pořádný záběr na svaly a klouby zejména při prožívání těžkých etap na gé.
Proto jsem zavrhl Flexi Med,Magne B6 470 MG či Maxi Kalz a objednal prasečí nožičky u řezníka,k nim přidám pařáty od kohoutů a udělám choloděc,Jen po něm vyskočím svěží po vyčerpajícím dojezdu na vrcholky hor z gaučíku nakrmit králíky,slepičky,štěně,kachny,husy a holuby.
No, já osobně si tipuji, že hošani do Paříže nedojedou,
ale nebudeme malovati Barbuchu na zeď, že?
Horší je, že asi nemám DVB T2, protože se na televizku vůbec nekoukám,
tak tu sice 14 dnů pindám o Tour, ale dost možná budu mít po ptákách.
No, budu se muset přesunout z gé pod gé a najít pod ním ovladač,
a potom to vše vyzkoušeti naostro.
Jó, to by se takovému, řekněme, Hitchovi, stát nemohlo.
Ten má zajisté doma čisto a řád.
Jinak, ať jsme f obraze, co hlásají titulky dnešních novin:
- Messi možná neodejde
(omg, a já myslel, že bordel je jen u nás na ministerstvu zdravotnictví)
- Váňa mladší měl pompézní veselku na zámku v Chyších
(blahopřeji a odhaduji takových 398 nakažených, a někteří už dovopravdy)
- zámek Sychrov otevírá nový prohlídkový okruh - 15 plně vybavených pokojů
(kolik tam asi mají gaučíků? to než všechny vyzkouším a ohajám...)
honzapm
napsal(a):
Jinak, ať jsme f obraze, co hlásají titulky dnešních novin:
- Messi možná neodejde
(omg, a já myslel, že bordel je jen u nás na ministerstvu zdravotnictví)
- Váňa mladší měl pompézní veselku na zámku v Chyších
(blahopřeji a odhaduji takových 398 nakažených, a někteří už dovopravdy)
- zámek Sychrov otevírá nový prohlídkový okruh - 15 plně vybavených pokojů
(kolik tam asi mají gaučíků? to než všechny vyzkouším a ohajám...)
Ale pozor, ten nový okruh je jen pro hódně málo zájemců a o gaučíky bývá velká tlačenice...Takže hurá do fronty....
I při sledování Tour, třeba z gaučíku, doporučuje ministerstvo zdraví roušky. Vždyť i závodníci...
Pane Pepo, v úterý zakládáte v 5.00 hod ráno novou Teplákovku.
Prosím pěkně, šlo by zařídit, aby Září vodu necedilo? Děkuji.
Čije už třetí den v kuse. Kdyby rtuť klesla ještě kousíček, nebude to déšť,
ale sníh. Je Srpen, děkuji.
(sotva jsem přestal padat na ústa při odchovu 400 kuřat v odchovnách,
sotva jsme dodělali na Vlaškáriu krásnou novou střechu a já uklidil poslední starý hřebík,
sotva jsem začal vnímat léto a skoro jsem si ho začal i užívat,
sotva jsem začal omezovat počet zvířat a prvních 5 pižmovek jsem uklidil,
tak jako zima? tak to by ofšem nešlo)
Já chci ještě léto.
Je mi jedno čí - jestli indiánské, babí nebo vaše, dědkofské.
Děkuji a těším se, že si v Září vylepšíte reputaci.

Dobrý den všem. U nás taky už 3 dny prší a už to otrávilo i husy. Skoro celé odpoledne proseděli pod přístěnkem a tvářily se dost otráveně. Tak to je už co říct.
Dovlolil bych si položit dotaz zdejším zahradnickým gurů a umělcům. Nevíte prosím náíhodou zda a kde se dají sehnat semena nebo rostlinky pelargoni iodrůdy: Scarlet Rambler?
Předem velice děkuji. Pěkný večer všem. Honza
napsal(a):
Dobrý den všem. U nás taky už 3 dny prší a už to otrávilo i husy. Skoro celé odpoledne proseděli pod přístěnkem a tvářily se dost otráveně. Tak to je už co říct.
Dovlolil bych si položit dotaz zdejším zahradnickým gurů a umělcům. Nevíte prosím náíhodou zda a kde se dají sehnat semena nebo rostlinky pelargoni iodrůdy: Scarlet Rambler?
Předem velice děkuji. Pěkný večer všem. Honza
Vyguglila jsem Krulichovo zahradnictvi Praha 5..posilaji seminka☺
..a jinak jsem z toho deste take otravena,jako ty vase husy:( ..take preji hezky destivy vecer..
..krasne muskaty take na jare nabizel u nas zahradnik Starkl..Apple Blossom..☺
Bohuzel bleda fotka..
Teda to byl dojezd. Uf.
Některé zdroje uvádějí, že jsem spadl z gaučíku, když Julián vyrazil...
Uf.
Po celodenním zahradnickém dešti se kolem 19.00 roztrhla obloha
a vypadlo z ní najednou 40 mm, silnice jsou docela zatopené,
až hladina nemá šanci se dostat až ke gauči.
Uf.
To bude zahrada vypadat, až vlítnou pižmovky do akce.
To bude zase norování, norováníčko.
To si pak zase přerazím nohy a možná i jiné údy.
Je zapotřebí brát tu poesii zase poněkud vážně,
takže Pondělní chvilka poesie aneb Začínám:
Julián vyrazil,
všechny porazil,
z gauče (mě) srazil,
mráz mrazil.
Druhá sloka:
Žlutý dres nasadil,
ten ho výrazně omladil,
peněženku mi nadil,
neboť jsem si fsadil.
Konec básně.
PS: výstava mých básní probíhá t. č. v Národním museu,
společně při výstavě Králové slunce, tak neváhejte, neboť
taková příležitost už se nebude nikdy a nikde opakovati!
PS2: jíž zítra škola - chlípné učitelky se zajisté nemohou dočkat

Chvalabohu na Slovensku je ešte štátny sviatok , tak až v stredu...
Ešteže máme toho pána premiéra, ktorý chce pridať o štátny sviatok a pamätné dni naviac

Deň Ústavy SR a potom úplne bežný september plný rodinných osláv a hodov
tak to já jsem se dívala na posledních 80 km tour předevčírem? Přišlo mi to jak závod spíš kdo neupadne nebo nepotká značku
Jinak doma se schyluje k tragédii. Manžela už přestalo bavit "farmaření". Tak jsem včera upekla kohouta, jako fakt se povedl. A dneska koupím v akci bláťáka kuře kupované a budu taková potvora, že ho zítra upeču. Ať ví do čeho jde
Věrko, a manžela uděláte na víně nebo na česneku?
Ano, setkání se soudružkou značkou bylo výborné.
Taková malá soukromá muchlovačka v dešti.
Zrovna jsem na vás myslel,
když jsem si na gaučíku pročítal recept na bobří ocas...
Ani nevím proč.
Asi že do té Huby strčíte fše, že?
A to jsem ještě netušil, že brzy dojde i na manžela.
https://www.vino.tk/7402/recept-na-tento-tyden-bobri-ocas-trikrat-jinak/
Ftipálku. Nemusím mít vše, že.
Mám dojem, že nesmělý vysokoškolák FruFru
shání kamaráda pro své žhavé dívky. Tak ho nechte jemu.
A manželovi ať Ježíšek opravdu nadělí to automatické otevírání,
třeba se mu ráno nechce tak brzo fstávat.
Což ho naprosto chápu - já teď usnul dokonce i u Tour.
Ono je to dnes takové.... spanípřející.
Jinak připomínám, že tento víkend 5.-6. září jsou chovatelské výstavy
třeba ve Stříbře nebo v Rakovníku (nebo v Rakovníce?).
No, třeba nás někdo poopraví, že?
Pivíčko je asi zalezlé pod hvězdárnou a má veget, že?
Když je řeč o jídle je třeba upozornit zároveň i na to, jak je to s trpělivostí...

honzapm
napsal(a):
Ftipálku. Nemusím mít vše, že.
Mám dojem, že nesmělý vysokoškolák FruFru
shání kamaráda pro své žhavé dívky. Tak ho nechte jemu.
A manželovi ať Ježíšek opravdu nadělí to automatické otevírání,
třeba se mu ráno nechce tak brzo fstávat.
Což ho naprosto chápu - já teď usnul dokonce i u Tour.
Ono je to dnes takové.... spanípřející.
Jinak připomínám, že tento víkend 5.-6. září jsou chovatelské výstavy
třeba ve Stříbře nebo v Rakovníku (nebo v Rakovníce?).
No, třeba nás někdo poopraví, že?
Pivíčko je asi zalezlé pod hvězdárnou a má veget, že?
A já si myslel, že až si pro něj pojedete, že vám po cestě přibalím tak 10 kousků navíc, aby už ta pečínka stála za to