Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2021 18:45
martin 2305

XXX.XXX.249.214

Dobrý den.

Dostali jsme od babičky pár kachen pižmových s tím, že nám vysedi mladé. Nachystal jsem jim na začátku března hnízda a dal jsem tam slepičí vejce, ale stále nic. Je to normální, nebo teprve můžeme nějaké vajíčka očekávat?

Děkuji.

1.4.2021 18:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Taky mám od babičky kachnu čínku, druhou svojí. Kachna nejdřív snášela vejce, pak pustila do hnízda peří a teprve potom sedla.

1.4.2021 19:20
martin 2305

XXX.XXX.249.214

veraboskova napsal(a):
Taky mám od babičky kachnu čínku, druhou svojí. Kachna nejdřív snášela vejce, pak pustila do hnízda peří a teprve potom sedla.

Nám právě ještě ani nesnáší.

1.4.2021 19:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak musíte počkat, mě taky jenom snáší jedna, druhá mladší ještě ne. Taky si dává načas. Loni snášela i seděla.

1.4.2021 19:31
martin 2305

XXX.XXX.249.214

Od kdy do kdy tak snáší?

1.4.2021 19:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tady je o nich pěkný článek, zkuste přečíst
http://www.chovzvirat.cz/clanek/359-chov-kachen-pizmovych/

1.4.2021 19:57
martin 2305

XXX.XXX.249.214

veraboskova napsal(a):
Tady je o nich pěkný článek, zkuste přečíst
http://www.chovzvirat.cz/clanek/359-chov-kachen-pizmovych/

Super, děkuji. Z toho vyplývá že budou snášet až koncem jara, protože jsou mladé.

Díky

1.4.2021 20:47
reznade

XXX.XXX.216.38

veraboskova napsal(a):
Tak musíte počkat, mě taky jenom snáší jedna, druhá mladší ještě ne. Taky si dává načas. Loni snášela i seděla.

Mě jedna zrovna sedá a druhá ještě ani nezačala nést.

1.4.2021 22:17
začátek

XXX.XXX.4.22

A bacha na kachňata, všude se dostanou a vše sežerou, zničí, jsou to zahradní diverzanti.

1.4.2021 22:54
reznade

XXX.XXX.216.38

reznade napsal(a):
Mě jedna zrovna sedá a druhá ještě ani nezačala nést.

Zapoměla jsem dodat, že jsou stejně staré, sestry líhlé 5. května 2020. Ta rychlejší dnes večer zasedla, takže líhnout by se mělo den po jejím roku, 6.5.

20.4.2021 19:56
martin 2305

XXX.XXX.249.214

Tak dnes konečně první vejce 💪

29.4.2021 08:27
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Moji druhé kačence pižmove, se včera začala lihnout pižmovčata😀..zatim jich je pět..🐤🐤🐤🐤🐤.

1.5.2021 00:11
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Tak jsme dneska dolihli, kačenek je celkem 13,ale jedna je slabá, asi to nedá..
A foto kačky obranařky😁jedno foto a rychle jsem vycouvala😂😂

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2021 09:19

ančovička1 napsal(a):
Tak jsme dneska dolihli, kačenek je celkem 13,ale jedna je slabá, asi to nedá..
A foto kačky obranařky😁jedno foto a rychle jsem vycouvala😂😂

Vypadá veeelmi odhodlaně! Dobrá máma!

1.5.2021 21:52
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vypadá veeelmi odhodlaně! Dobrá máma!

Jj,vypadala dost nebezpečně,ale když jsem ji vyndala ven(a to jsem mela velké štěstí,že se netrefila me ohodit😂😂), pochytala jsem všechny mladé a pustila je k ni,tak na mě syčela a dupala😁, ale už me neštipla..už vedela,ze jim neublížím..pizmovky jsou moc chytré😀..

1.5.2021 23:24
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

Když stěhuju kvočnu k odkvokání do králíkárnárny s roštem, z hnízda, hodím přes ni černé tričko...je to dost zuřivá kvočna, a to zakrytí mi pomáhá jí v pohodě zvládnout. Dá se to i u těchto pižmovek?

2.5.2021 00:16
Štefan1

XXX.XXX.208.238

petraodlesa napsal(a):
Když stěhuju kvočnu k odkvokání do králíkárnárny s roštem, z hnízda, hodím přes ni černé tričko...je to dost zuřivá kvočna, a to zakrytí mi pomáhá jí v pohodě zvládnout. Dá se to i u těchto pižmovek?

1. ne je 10x zuřivější a silnější
2. nezasedne, pokud pod sebou nebude mít dost vajec
3. proč to dělat - chcete od ní víc vajec?

2.5.2021 06:19
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):

To bych nikdy neudělala..vycházíme spolu,s kacenkami po dobrém, kacenka se jen boji o mladé,je chytra,kdyz vidi,že jim neublížím,zůstane v klidu..dneska už i kacenky můžu chytit a nic se nedeje..
S hadrem pres hlavu, neni dobry nápad, jako každá matka mlade chrání..to by me ani nenapadlo..

2.5.2021 07:07
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

No, nechci se o tom dohadovat. Jde jenom o případ stěhování k odkvokání. Jinak chápu, že jí to není příjemné. Mi zase není příjemné, když mě v jednom kuse klove. Trvá to celé minutu a nevidím, že by ji to dlouhodobě stresovalo. Mám ohled na zvířata i na sebe.
Kdyby někdo poradil, jak jinak bez sebepoškozování přemístit slepici, sem s tím.

2.5.2021 07:43

petraodlesa napsal(a):
No, nechci se o tom dohadovat. Jde jenom o případ stěhování k odkvokání. Jinak chápu, že jí to není příjemné. Mi zase není příjemné, když mě v jednom kuse klove. Trvá to celé minutu a nevidím, že by ji to dlouhodobě stresovalo. Mám ohled na zvířata i na sebe.
Kdyby někdo poradil, jak jinak bez sebepoškozování přemístit slepici, sem s tím.

Zkusila bych rukavice, něco jako sokolnické. jsou fajn i na bojové králíky a kočky.

2.5.2021 08:48
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkusila bych rukavice, něco jako sokolnické. jsou fajn i na bojové králíky a kočky.

Jj,rukavice jsou fajn:)...ale hodit hadr na kacenu s mladymi,tak mi je hruzou zadupe..

2.5.2021 09:43
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Moje třinácté kačátko..jeste ho mám doma s jednim kamarádem,aby mu nebylo smutno, už je jak čertík, brzy půjdou za mámou😀🐥🐥

2.5.2021 10:14
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jsem zvědavý, jestli je matka přijme.
Měl jsem takhle 18+1, a to jsem nechal v líhni doschnout,
a vlastní matka ho nikdy nepřijala a vždy ho v 19hlavém hejnu poznala.
Jinak u nás, Ančovičko, je 19-21 mladých od pižmovky standard.
Pokud chcete víc mladých, zkuste jinou linii.
Jsou v nich rozdíly.

Kdysi mě tu jeden pán s culíkem napadl, že ne, ale to se tu stává.

2.5.2021 11:52
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Honziku,to tedy koukám..nevzpomínám si,abych mela vice kačat ,než 13..asi (urcite)mám jinou linii kačenek, vice vajec,nez 15 jim nedávám, kacenky jsou menší,vice jich bezpečně neobsednou..vajec snáší dvakrát tolik,ale nemohu je použít..většinou jdou vařená slepicim..kačera mám nového od Pana chovatele, vozi je z Německa..kacer je veliky, jako husa:)..jejich lonšti potomci jsou velka zvířata..tak ještě vyměnit ty kacenky..asi Lysá..pokud bude..
..ale snad jen pro zkvalitneni chovu,jinak vice kacenek nepotřebuji, loni bylo pres 60mladych,nechávám si 30pro rodinu..nejak se nám rozrůstá😁

2.5.2021 12:23
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Já to nechával na pižmovky - ten první rok měly každá 15-16 vajec a ty taky obsedly, vylíhly a odvodily. Další roky už jsem měl jenom jednu - zjara mívala 18-20 vajec, napodruhé těch 15 (méně jich opravdu nikdy nebylo), snášela pak ještě na podzim, ale to už jsem vejce odebíral a nenechal ji sedět.

Oplozenost i líhnivost byla vždy 100%. Vejce jsem v průběhu snášky neodebíral, až jich bylo dost, tak zasedly. Zajímavé bylo, že poslední 2-3 dny před trvalým zasednutím už seděly na vejcích několik hodin denně, ale ještě přidávaly vejce. Měl jsem obavu, že se budou líhnout postupně, ale vždy to byla záležitost jedné noci a dopoledne.

Choval sem pižmovky 8 let a chovalo se to samo, od rodičů si to pamatuji stejně, proto jsem dost překvapený, když tady čtu o potížích při chovu.

2.5.2021 12:54
honzapm

XXX.XXX.134.34

Ano, jsou dvě "verze" pižmovek (a ne, nezaměňuji to s Barbarií).

Já si celou dobu myslel, že to máte schválně - šest mladých od jedné,
devět, třináct. Že jako víc nechcete, kvůli malému mrazáku atd

2.5.2021 18:23

honzapm napsal(a):

To je zajímavé. Můžete to vice rozvést? Třeba jak poznám která linie je která?

23.5.2021 08:13
ančovička1

XXX.XXX.220.111

honzapm napsal(a):

Moje kačenky po 3 týdnech spolu s kacaty o 14dni staršími..celkem 19 kacenek):.. kachničky chodí spolu, přestože je mezi kacaty mírný věkový rozdíl,nijak jim to nevadí..🙂
..začínají se líhnout další...

Přidejte reakci

Přidat smajlík