kuba22

XXX.XXX.59.111
Dobrý den,
dneska když jsem šel pouštět slepice tak po mě začali lézt jakýsi broučci, skoro až mikroskopičtí. Neuvěřitelně mě začala svědit hlava a když jsem se podíval na ruku, tak jsem si všiml že je celá oblezlá těmi broučky, tak jsem šel hned pod horkou sprchu a přestalo to....
Neví někdo co to může být?
Přemýšlel jsem o čmelících, které jsme tam měli i minulý rok v létě a dost těžko jsme se jich zbavovali. Jen když jsme dávkovali slepicím a kuřatům 3 produkty denně, tak se to začalo zklidňovat, ale bohužel jsme nestihli včas zasáhnout a z 26 kuřat mi jich zbylo pouze 5, které tento rok už snáší.
Jsou to opravdu čmelíci?
Uživatel s deaktivovaným účtem

samozřejmě.

Kikina13
napsal(a):
Máme také čmelíky jsou v kurníku možná čtvrtou zimu a vyzkoušeli jsme savo, ocet i oxid křemičitý ten je má údajně vysušit ale nepomohlo to takže by jsme brali další rady.
Satčí pohledat. Vláken na téma čmelíci je tady přehršel.
kuba22

XXX.XXX.59.111
napsal(a):
Satčí pohledat. Vláken na téma čmelíci je tady přehršel.
já osobně používám Čmelíkostop...https://www.mall.cz/ochrana-rostlin/ceramicus-insekticid-rebel-cmelikostop-500-ml-100043852055?gclid=Cj0KCQjwvr6EBhDOARIsAPpqUPGjwKDJ3swISyvA1DoLlEiVPq674eMcT_HrG_-v-jcbhfr0gUaw4e8aAuvdEALw_wcB

kuba22
napsal(a):
já osobně používám Čmelíkostop...https://www.mall.cz/ochrana-rostlin/ceramicus-insekticid-rebel-cmelikostop-500-ml-100043852055?gclid=Cj0KCQjwvr6EBhDOARIsAPpqUPGjwKDJ3swISyvA1DoLlEiVPq674eMcT_HrG_-v-jcbhfr0gUaw4e8aAuvdEALw_wcB
A když ho používáte, tak jak to, že je v kurníku máte?

2mazutak
napsal(a):
zkuste dřevěný popel.
premeniť kurín na popel, to na čmelíkov zaberá na 100%
kuba22

XXX.XXX.59.111
napsal(a):
premeniť kurín na popel, to na čmelíkov zaberá na 100%
čmelíkostopem stříkám 2* za léto a teď jsem ještě nešplíchal takže tam nějací jsou ale nakonec to nějak ustupuje a je to OK. Popel jsem jim zkoušel dávat do bedny na popelení ale nechce se jim do toho a ani jednou v tom nebyli
kuba22
napsal(a):
čmelíkostopem stříkám 2* za léto a teď jsem ještě nešplíchal takže tam nějací jsou ale nakonec to nějak ustupuje a je to OK. Popel jsem jim zkoušel dávat do bedny na popelení ale nechce se jim do toho a ani jednou v tom nebyli
Ak máte také zamorenie, ako popisuje v príspevku z 28. dubna, tak máte problém (alebo skôr vaše slepice) a čmelíkostop 2x za sezónu je rozhodne málo.
Skúste ním priestory striekať po každom čistení trusu /teda aspoň raz za týždeň/.
Popol môže tiež pomôcť, ale nemám s ním skúsenosti. Používam preventívne kremelinu, ktorá mi na tieto potvory zabrala hneď pri zistení ich prvého výskytu. Odvtedy ju dávam pravidelne, lebo divoké vtáctvo ako prenášačov nedokážem od výbehu odizolovať.
Marie9

XXX.XXX.105.60
Dobrý den,
K příspěvku od kuby22 ze dne 28.4.2021:
Mohla bych se Vás prosím zeptat, jak jste dopadl s těmi broučky? Povedlo se zlikvidovat? Totiž jak se zde objevila ta odpověď, že jsou to čmelíci… Asi mám stejný problém. Ale domnívám se, že se o čmelíky kuří nejedná. Navíc podle toho, co jsem tak pročítala o čmelících.. rozdíl je v tom, že ti broučci jsou všude, i na stěnách to leze, i zvenčí, aktivně i přes den, no všude to je. Dva roky jsem nevěděla co je brouk a teď najednou, kurník plný této havěti, jak tam vlezu, mám ty mikro broučky úplně všude. Slepičky prohlížím každý den a jsou naprosto čisté, žádné brebery nemají. Jsem z toho na větvi, o kurník se starám, pravidelně čistím a teď tohle. Tak jsem nakoupila přípravky a chystám se na to. Děkuji za Vaše případné názory.

Marie9
napsal(a):
Dobrý den,
K příspěvku od kuby22 ze dne 28.4.2021:
Mohla bych se Vás prosím zeptat, jak jste dopadl s těmi broučky? Povedlo se zlikvidovat? Totiž jak se zde objevila ta odpověď, že jsou to čmelíci… Asi mám stejný problém. Ale domnívám se, že se o čmelíky kuří nejedná. Navíc podle toho, co jsem tak pročítala o čmelících.. rozdíl je v tom, že ti broučci jsou všude, i na stěnách to leze, i zvenčí, aktivně i přes den, no všude to je. Dva roky jsem nevěděla co je brouk a teď najednou, kurník plný této havěti, jak tam vlezu, mám ty mikro broučky úplně všude. Slepičky prohlížím každý den a jsou naprosto čisté, žádné brebery nemají. Jsem z toho na větvi, o kurník se starám, pravidelně čistím a teď tohle. Tak jsem nakoupila přípravky a chystám se na to. Děkuji za Vaše případné názory.
Foto?
Kojo

XXX.XXX.105.132
Dobrý den, taky jsem to letos měl. Kurnik dřevěný z palubek a uvnitř polystyren a všechno možný co dům dal.. cmelici byli úplně ve všech sparach.. za polystyrenem proste všude, všechny desky jsem vyndal všude byly vajíčka a spálil , dokonce i hradla jsem musel spálit, polystyren vyhodil. Pak jsem vzal bombu a začal vypalovat, obden a po týdnu mužů říct ze jsou pryč.