Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2021 10:17

Dobrý den, máme letos poprvé housátka, je jim 6 týdnů, už jsou dost velká ale husa a houser je stále vodí a hlídají. Mám zkušenost pouze s líhnutím kuřátek a ty kvočna už cca ve třech týdnech doslova odháněla. Chci se zeptat jestli i husí pár bude mít dětí jednoho dne po krk a nebudou se zlobit když jim je odebereme nebo jestli budou pořád v hejnu a odebrání se neobejde bez protestů. Pokud se oddělí přirozeně, kdy k tomu asi tak dojde? Názory lidí kteří kradou housata hned po líhnutí, líhnou v líhni, zvířata považují za méněcenné otroky podřízené lidem apod. mě opravdu nezajímají. Děkuji

11.6.2021 10:24

Dobrý den, my jsme některá housata husám vzali a prodali ve 3 a 4 týdnech. Ale každé huse jsme jich několik nechali. Oni na nás sice syčeli, když jsme jim je brali, ale během chvilky (pár minut) se s tím vyrovnali a dál se starali jen o ty zbylé. Naše nejstarší housata jsou z 14.4. tj. budou jim teď 2 měsíce. Na výšku už mámu husu přerostly, ale pořád se táhnou za ní. Na noc se k ní natulí. Už se nevejdou pod ní samozřejmě. Už teda nekřičí, když se máma někde zapomene, normálně se drží se zbytkem hejna, ale když je možné tak jsou pořád u ní.

11.6.2021 14:19
sharingan

XXX.XXX.186.2

Zdravím, husy jsou na tom "sociálně" dost jinak než slepice, i se jedná o dost inteligentní zvířata. Srovnával bych je v tomhle např. s labutěmi. Nějakou přirozenější distanci starých hus od mladých bych čekal nejdřív k podzimu, ale opravdu tvrdě by je odháněly (resp. hlavně houser své syny) asi až s nástupem další rozmnožovací sezony na přelomu zimy/jara. Welfarově bych houstata viděl jako odebratelné nejdříve tak po jejich kompletním napeření. Já bral své chovné (loňské) husy z jejich rodného hejna od chovatelů na konci léta.

11.6.2021 19:45
zbrankova@seznam.cz

XXX.XXX.26.68

sharingan napsal(a):
Zdravím, husy jsou na tom "sociálně" dost jinak než slepice, i se jedná o dost inteligentní zvířata. Srovnával bych je v tomhle např. s labutěmi. Nějakou přirozenější distanci starých hus od mladých bych čekal nejdřív k podzimu, ale opravdu tvrdě by je odháněly (resp. hlavně houser své syny) asi až s nástupem další rozmnožovací sezony na přelomu zimy/jara. Welfarově bych houstata viděl jako odebratelné nejdříve tak po jejich kompletním napeření. Já bral své chovné (loňské) husy z jejich rodného hejna od chovatelů na konci léta.

Mam Cesky uz nekolik let. Naprosty souhlas s napsanym 👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík