Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím Vás,
neviete niečo o dosť častom potriasaní hlavy kohúta z boka na bok? Robia to kohúty? Alebo je to chorobný prejav?
Mám jedného bieleho kohúta, ktorý má veľmi veľký hrebeň a aj laloky. Začal to robiť, až keď mu narástol hrebeň a laloky.
Ďakujem.
napsal(a):
Zdravím Vás,
neviete niečo o dosť častom potriasaní hlavy kohúta z boka na bok? Robia to kohúty? Alebo je to chorobný prejav?
Mám jedného bieleho kohúta, ktorý má veľmi veľký hrebeň a aj laloky. Začal to robiť, až keď mu narástol hrebeň a laloky.
Ďakujem.
Mohl by mít červy.. měl byste ho vzít k veterináři, dál by vám léky..

ďakujem za reakcie, a tiež skúsim natočiť kus videa

Vďaka, hrebeň nemá omrznutý, potriasal hlavou aj pred mrazmi. Skúsim vložiť video.

napsal(a):
Vďaka, hrebeň nemá omrznutý, potriasal hlavou aj pred mrazmi. Skúsim vložiť video.
Já bych zvážila tu syngamózu.

Ďakujem za odpoveď a ochotu,
prečítala som si príznaky: iba potriasanie hlavy je viditeľné, nedusí sa, nekýcha, nemá otvorený zobák, okrem potriasania hlavy nemá žiadne viditeľné chorobné prejavy. A žiadna iná sliepka podobné príznaky nemá.
Pravdepodobne bude tak či tak vhodné celý kŕdeľ odčerviť. Dajú sa kúpiť vhodné prípravky bez predpisu v lekárni?

napsal(a):
Ďakujem za odpoveď a ochotu,
prečítala som si príznaky: iba potriasanie hlavy je viditeľné, nedusí sa, nekýcha, nemá otvorený zobák, okrem potriasania hlavy nemá žiadne viditeľné chorobné prejavy. A žiadna iná sliepka podobné príznaky nemá.
Pravdepodobne bude tak či tak vhodné celý kŕdeľ odčerviť. Dajú sa kúpiť vhodné prípravky bez predpisu v lekárni?
Ne. OT - kŕdel - jeden ze slovenských výrazů, který se mi strašně líbí.

a mne pripadá krásne to Vaše "hejno"

Vďaka všetkým! So svojimi starosťami sa zverím veterinárovi a zrejme sliepočky odčervíme.
Kohút je mix, ale môj miláčik, odmala skrotený. Beží za mnou aj z ďalekého konca záhrady (poobede ich púšťam). A tak ostal miesto ostatných krásavcov práve on.
napsal(a):
Kohout má tik. Prostě to někteří dělají a jiní ne. Žádnou syngamozu ani červy v tom nehledejte. Kohout je jinak zdravý. Vzhledem k tomu, že to je kříženec, asi nebudete dál líhnout a prodávat kuřata. A tím tak genetickou vadu rozšiřovat.

:) ďakujem za odpoveď