Kohút - potriasanie hlavy z boka na bok

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2022 07:26

Zdravím Vás,

neviete niečo o dosť častom potriasaní hlavy kohúta z boka na bok? Robia to kohúty? Alebo je to chorobný prejav?
Mám jedného bieleho kohúta, ktorý má veľmi veľký hrebeň a aj laloky. Začal to robiť, až keď mu narástol hrebeň a laloky.

Ďakujem.

9.1.2022 20:41
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

natočte kousek videa..

9.1.2022 21:51
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím Vás,

neviete niečo o dosť častom potriasaní hlavy kohúta z boka na bok? Robia to kohúty? Alebo je to chorobný prejav?
Mám jedného bieleho kohúta, ktorý má veľmi veľký hrebeň a aj laloky. Začal to robiť, až keď mu narástol hrebeň a laloky.

Ďakujem.

Mohl by mít červy.. měl byste ho vzít k veterináři, dál by vám léky..

11.1.2022 07:26

ďakujem za reakcie, a tiež skúsim natočiť kus videa

11.1.2022 08:35
1978milan

XXX.XXX.24.37

Loni mi omrznul vlašák, i přesto, že měl hřeben namazaný. Bylo u nás v únoru - 22 stupňů asi tři dny. Od té doby potřásá hlavou pořád, i když se mu hřeben už zahojil.
Nemohl ten váš taky třeba omrznout?
Mrkněte, jestli nemá černé hroty na hřebeni.

11.1.2022 11:38

Vďaka, hrebeň nemá omrznutý, potriasal hlavou aj pred mrazmi. Skúsim vložiť video.

11.1.2022 13:03

Vďaka, hrebeň nemá omrznutý, potriasal hlavou aj pred mrazmi. Skúsim vložiť video.

Já bych zvážila tu syngamózu.

11.1.2022 14:04

Ďakujem za odpoveď a ochotu,

prečítala som si príznaky: iba potriasanie hlavy je viditeľné, nedusí sa, nekýcha, nemá otvorený zobák, okrem potriasania hlavy nemá žiadne viditeľné chorobné prejavy. A žiadna iná sliepka podobné príznaky nemá.

Pravdepodobne bude tak či tak vhodné celý kŕdeľ odčerviť. Dajú sa kúpiť vhodné prípravky bez predpisu v lekárni?

11.1.2022 15:23

Ďakujem za odpoveď a ochotu,

prečítala som si príznaky: iba potriasanie hlavy je viditeľné, nedusí sa, nekýcha, nemá otvorený zobák, okrem potriasania hlavy nemá žiadne viditeľné chorobné prejavy. A žiadna iná sliepka podobné príznaky nemá.

Pravdepodobne bude tak či tak vhodné celý kŕdeľ odčerviť. Dajú sa kúpiť vhodné prípravky bez predpisu v lekárni?

Ne. OT - kŕdel - jeden ze slovenských výrazů, který se mi strašně líbí.

11.1.2022 15:30
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Já bych zvážila tu syngamózu.

Přesně tak..loni se mi s těmito problémy u slepiček svěřila známá,poslala jsem ji k veterináři pro léky.. vyléčeno 👍..

11.1.2022 16:40

a mne pripadá krásne to Vaše "hejno"

11.1.2022 16:47

Vďaka všetkým! So svojimi starosťami sa zverím veterinárovi a zrejme sliepočky odčervíme.

Kohút je mix, ale môj miláčik, odmala skrotený. Beží za mnou aj z ďalekého konca záhrady (poobede ich púšťam). A tak ostal miesto ostatných krásavcov práve on.

13.1.2022 21:26
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.2

Kohout má tik. Prostě to někteří dělají a jiní ne. Žádnou syngamozu ani červy v tom nehledejte. Kohout je jinak zdravý. Vzhledem k tomu, že to je kříženec, asi nebudete dál líhnout a prodávat kuřata. A tím tak genetickou vadu rozšiřovat.

14.1.2022 18:41

:) ďakujem za odpoveď

Přidejte reakci

Přidat smajlík