Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2022 13:00

Zdravím,
prvý krát chovam kacice pizmovky 1+2 ,mam travnaty pozemok 20ar, ktory je rozdeleny pletivom pozdlz ktoreho cca 2 metre od pletiva je potok. Na konci pozemku som vystrihol do pletiva obdlznikovy otvor 30x40 cm.
Myslite s,i ze ho pizmovky najdou a budu sa chodit kupat do potoka?
Dakujem za rady.
Roman

22.2.2022 14:36
spisak35

XXX.XXX.241.137

Zdravím, určite ho budú využívať, možno by bolo dobré aspoň raz ich do toho potoka nahnať cez spomínaný otvor v plote. Kačice v znaske radi prehľadávajú brehy potoka a o mladých kacatach ani nehovorím. Sú na potoku celé dni od určitého veku. Veľa zdaru v chove.

22.2.2022 18:52

zdarvim spisak 35,,,,,,,takze skusit ich nahnat? sami ho neobjavia??? a dik za odpoved

22.2.2022 22:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

když otvor neobjeví pižmovky, tak kmotra liška určitě jo

taky se kačky můžou po proudu zatoulat až kdo ví kam...do nenávratna

22.2.2022 22:29
Štefan1

XXX.XXX.208.238

lupus4 napsal(a):

Pro kmotru lišku není pletivový plot žádná překážka, takže z tohoto pohledu je to jedno ... a pižmovky domů trefují spolehlivě ...

22.2.2022 22:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

Štefan1 napsal(a):
Pro kmotru lišku není pletivový plot žádná překážka, takže z tohoto pohledu je to jedno ... a pižmovky domů trefují spolehlivě ...

to sice jo, pokud se jim někde nezalíbí víc...

23.2.2022 07:54

lupus4 napsal(a):

Toho , že se zatoulají na potoce bych se bál taky..

23.2.2022 08:09
honzapm

XXX.XXX.134.34

Taky se na potoce mohou nakazit.
Také na neomezené délce potoka vyžerou všechny organismy tam původně žijící.
Na takové zahradě stačí udělat jámu, voda se tam natáhne sama
a zrovna pižmovkám plně stačí ke spokojenosti.

23.2.2022 09:11

potok mam prehradeny ,,urobil som si z jeho 20m dlzky rybnik,mam tam aj ryby,je tiez ohradeny pletivom(potok),,,skusal som ich nahnat k tomu otvoru v pletive,ale nechcelo sa im tam ist,,odlietavali,,,rozmyslal som ci by som ich rano ked su v kachniku po jednej neodniesol k tomu otvoru a prestricil ich na pozemok s potokom,,od kachnika k diere v pletive je to cca 30m,,,,co myslite,vedeli by sa vratit na noc cez otvor do kachnika?a bude ich potreba z potoka vyhanat,alebo pojdu same a najdu si ten otvor cez ktory ich prestrcim cestu do kacnika kde spia a kde maju krmivo?dakujem

23.2.2022 09:13

lisky ,kuny,lasice a ina zver nehrozi,,mam psa Bandoga a na tom pozemku kde je potok a rybnik chovam aj 1+3 quessantky mini ovecky

23.2.2022 11:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
potok mam prehradeny ,,urobil som si z jeho 20m dlzky rybnik,mam tam aj ryby,je tiez ohradeny pletivom(potok),,,skusal som ich nahnat k tomu otvoru v pletive,ale nechcelo sa im tam ist,,odlietavali,,,rozmyslal som ci by som ich rano ked su v kachniku po jednej neodniesol k tomu otvoru a prestricil ich na pozemok s potokom,,od kachnika k diere v pletive je to cca 30m,,,,co myslite,vedeli by sa vratit na noc cez otvor do kachnika?a bude ich potreba z potoka vyhanat,alebo pojdu same a najdu si ten otvor cez ktory ich prestrcim cestu do kacnika kde spia a kde maju krmivo?dakujem

Obecně si myslím, že drůbež (až na výjimky) není zase tak blbá, když jim necháte možnost a čas, ony sami najdou cestu ven a zpět, zvláště, pokud je budete krmit v kachníku.

23.2.2022 12:47

krmivo maju tak 2m pred kachnikom

Honca

23.2.2022 13:09
Honca

XXX.XXX.236.191

Takhle mívala činky mamka léta, chodily si i s jinými kachnami samy na řeku a co vím, nikdy se nic nezratilo. Jen párkrát liška vybílila kurník.

23.2.2022 13:30

takze skusit ich prestrcit cez ten otvor? zapamätaju si cestu spät s rybnika k tomu otvoru a ku kacniku a ku krmeniu?lebo mam obavy ci najdu ten otvor cez ktory ich prestrcim,,,,,,,

23.2.2022 13:32

takze skusit ich prestrcit cez ten otvor? zapamätaju si cestu spät s rybnika k tomu otvoru a ku kacniku a ku krmeniu?lebo mam obavy ci najdu ten otvor cez ktory ich prestrcim,,,,,,,

Párkrát je vystrčte a podle potřeby pak zase zastrčte a oni se už naučí

23.2.2022 14:09

takze ich na zaciatok len prestrcit parkrat tam a spät a ani ich nepustat do rybnika? myslel ste to tak?

23.2.2022 14:16

Ne vystrčte je ven na rybník a pak večer jim pomozte domů , pokud to nezvládnou samy.

23.2.2022 14:47

urobim to tak ako mi radite,,,,dakujem vsetkym za rady,,,,,,,

24.2.2022 08:28
zbosace

XXX.XXX.108.121

Ak je plocha veľká, určite sa ráz za čas rozhodnú nocovať na hladine. Bude treba kontrola. Ak ich budete chcieť vyhnať za tmy boja sa instinktivne vyjsť na bteh. Osobne by som ich ,,neprestrčal". Lepšie keď vodu objavia samé. A dobré je ešte naučiť si ich na vecerne kŕmenie nejakým signálom. Ja som mal pískanie a klepanie (bubnovanie) na plastové vedro. Nemal som potok ohradeny takže bez,,ohlásenia večierky"som sa potom nabehal hore a dole prúdom ako blázon.

24.2.2022 09:20

tak dnes rano som ich po jednej povyberal z kacina(jednej sa podarilo ujst,preletela do suseda,ale vratila sa nazad na moj pozemok)kacera a kacicu som prestrcil cez otvor v pletive,,,pochodili okolo potoka ,ani donho nevliezli a vratili sa pekne cez otvor naspät k tej tretej kacke,,,,,takze tearz neviem ci ich zase rano pochytat a poprestrcat,alebo ich nechat tak nech sa rozhodnu same,,,,,,,poradite ako bi ste to riesili vy???? dakujem

24.2.2022 09:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

nech je na pokoji, kam chvátáš ? naučí se to sami...

25.2.2022 07:32
spisak35

XXX.XXX.139.190

Zdravím, nenútil by som ich, nájdu ten otvor samé. Ja mám potok za plotom, lenže je to vysoko, keďže je tam vysoký múr, asi 3,5 m...popri múre je spustená široká doska s nabitymi tenkými latkami, aby sa im nesmykalo, po boku ďalšia doska, aby kacata nepopadali a kačka ich asi tak od 3-tyzdnov vodí na potok, jasné, že treba ich aj kontrolovať, či je všetko ok.

25.2.2022 08:14
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Pro lepší orientaci můžete pletivo kolem otvoru natřít nějakou dobře viditelnou barvou..

GuKo

27.2.2022 12:00
GuKo

XXX.XXX.53.248

honzapm napsal(a):
Taky se na potoce mohou nakazit.
Také na neomezené délce potoka vyžerou všechny organismy tam původně žijící.
Na takové zahradě stačí udělat jámu, voda se tam natáhne sama
a zrovna pižmovkám plně stačí ke spokojenosti.

Největší blbost jakou jsem kdy v této diskuzi četl !!
Škoda, že není ještě doporučeno udělat vedle druhou jámu, kde by kachny mohly vypustit obsah svých střev.
... a pak je v některé inzerci vidět kachny jak se čvachtají ve vlastních výkalech, ale podle pisatelé se kachny mohou nakazit na potoce !
... a voda se do jámy natáhne sama , ....ano možná za silného deště, kdy zároveň spláchne do jámy všechen trus a bláto z okolí a s úbytkem vody zůstane v jámě kaše !!!... proč takový pisatel raději nemlčí ?

3.4.2022 13:06

zdravim,,,len vam chcem povedat,ze kacicky si uz veselo chodia zaplavat do potoka,,,prve sa ovazili indicke bezce,potom pizmovky,,,,,nechodia cez otvor,ktory som im urobil ale ako slusna vodna hydina cez branicku ,,,,,,,dakujem za rady a nazory

3.4.2022 14:56

zdravim,,,len vam chcem povedat,ze kacicky si uz veselo chodia zaplavat do potoka,,,prve sa ovazili indicke bezce,potom pizmovky,,,,,nechodia cez otvor,ktory som im urobil ale ako slusna vodna hydina cez branicku ,,,,,,,dakujem za rady a nazory

No super to mám radost Ať se daří!

Přidejte reakci

Přidat smajlík