martin.steininger
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, mám 2 pižmovky s 1 kačerem. Kačer přestal před ca 3 dny večer chodit do kachníku. Čím to může být?
Jedna z kachen sedí 7 dní na vejcích, druhá zatím ne. Může to být tím, že ho nechce u hnízda?
Děkuji
Martin
S co by kačer měl dělat u hnízda?..vyprávět večerníček?..kačenky mají mít při sezení klid..ale na káčata,lihnutá v září je už pozdě..bude krátký den, potřebují hodně tepla a pastvu..
Vrků

XXX.XXX.32.115
Můj kačer se chová obdobně v době hnízdění,nechce predátorům prozradit hnízdiště.
ančovička1
napsal(a):
S co by kačer měl dělat u hnízda?..vyprávět večerníček?..kačenky mají mít při sezení klid..ale na káčata,lihnutá v září je už pozdě..bude krátký den, potřebují hodně tepla a pastvu..
díky za radu, nevím, jestli by měl vyprávět večerníček, Váš vypráví? S chovem kachen začínám. Kachník je dost velký a hnízda oddělená, takže jsem nevěděl, zda je i tak nutné mít kačera při sezení úplně jinde. Zřejmě tedy ano. Přes den mají neomezený výběh, to není problém, večer je ale zavírám, bydlíme pod lesem.
Pokud máte velký kachník,není problém,aby tam kačer byl.. lépe, než aby ho odnesla kmotra liška 🦊...když kačer kačenku na hnízdě neobtěžuje,tak není problém(někdo si stěžuje, že kačer chce kačenku na hnízdě pojímat)...můj pan kačer Standa, byl také zavírán s kačenkami v kurníku,po dobu,kdy u nás sháněla kuna obživu pro své mladé..jinak jsou kačky s kačerem v noci s husami venku..
Kačenka s malými kačenkami se zavírat musí..