Doporučíte mi prosím něco zajímavého, z čeho budou mít radost děti, ale zároveň z toho budeme i něco mít?
Máme slepice, máme spoustu havěti doma, máme i domek s venkovní voliérou (ve stylu fotky), původně zamýšlený pro králíka, ale ten už je v důchodovém věku a je velmi náchylný ke kolikám, takže ven už chodit nebude.
Je něco, čím bychom mohli osídlit venkovní voliéru (kterou klidně jakkoli předěláme, zvětšíme) a nechovat to jen na parádu, ale i pro užitek?
Nějaké křepelky (nemáme prostor pro vnitřní zimování), okrasná drůbež apd.
Moc díky za jakýkoli případný typ.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moji vnuci majú radosť aj z obyčajných sliepok a kuriatok. Vnučka (7-ročná) dokáže držať ruku s nejakou dobrotou aj štvrť hodiny, aj dlhšie, kým sa k nej, ako k človeku, ktorý nebýva s nami, sliepky odvážia prísť. Vnuk až taký vytrvalý nie je, ale rád k sliepkam zájde tiež.
Kohút ale žiarli a zistila som aj náznaky, že by vedel zaútočiť. Takže tam by som obavy mala.
--- ešte doplnok, samozrejme, že sliepky potrebujú väčší priestor, ako vidím na obrázku, aby sa cítili dobre a netrpeli. Asi aj tie najmenšie. Ale veď píšete, že priestory viete zväčšiť.
Vrků

XXX.XXX.14.187
Chovejte co se vám líbí,krása je smyslové vyjádření dobra,budete šťastný i s prázdným břichem.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
A co třeba holuby? Pár nějakých masných na holoubata a pár na ozdobu (třeba pávíky.)

vlaštovička
napsal(a):
A co třeba holuby? Pár nějakých masných na holoubata a pár na ozdobu (třeba pávíky.)
jakože - v tom domečku a klícce při zemi?

Ty křepelky nejsou špatný nápad a na svého člověka si dost zvyknou + pokud by šlo o japonské, budete mít zdroj kvalitních vajíček.. do menšího prostoru spíš pro radost čínské

napsal(a):
Ty křepelky nejsou špatný nápad a na svého člověka si dost zvyknou + pokud by šlo o japonské, budete mít zdroj kvalitních vajíček.. do menšího prostoru spíš pro radost čínské
Akorát bez vnitřního zimoviště nebudou vajíčka po celý rok, si myslím.

napsal(a):
Akorát bez vnitřního zimoviště nebudou vajíčka po celý rok, si myslím.
Jakmile začnou padat teploty, přestanou snášet

Nebo morčata.
Sežrat se dají taky :-)
napsal(a):
Jakmile začnou padat teploty, přestanou snášet
To jsem právě všude četla, že nemůžou být venku, ale my je nemáme kam přesunout do vnitř. Jsme schopní jim tam i do vnitř nainstalovat nějaký topný kabel, aby neměli uvnitř úplně zimu. Kdyby nesnášely přes zimu, to by nám vůbec nevadilo, jen v dosti diskuzích se psalo, že je to pro ně venku hrozné trápení. Jestli jde jen o to, že nejsou přes zimu užitkové na vajíčka, tak v pohodě, ale zas trápit je nechci 🤷 I když mě teda přijde i takové zvláštní, je chovat v malé kleci a celý rok z nich těžit vajíčka. To mi přijde příjemnější, že se proběhnou na sluníčku. 😀
nopl

XXX.XXX.13.252
Cherie20
napsal(a):
To jsem právě všude četla, že nemůžou být venku, ale my je nemáme kam přesunout do vnitř. Jsme schopní jim tam i do vnitř nainstalovat nějaký topný kabel, aby neměli uvnitř úplně zimu. Kdyby nesnášely přes zimu, to by nám vůbec nevadilo, jen v dosti diskuzích se psalo, že je to pro ně venku hrozné trápení. Jestli jde jen o to, že nejsou přes zimu užitkové na vajíčka, tak v pohodě, ale zas trápit je nechci 🤷 I když mě teda přijde i takové zvláštní, je chovat v malé kleci a celý rok z nich těžit vajíčka. To mi přijde příjemnější, že se proběhnou na sluníčku. 😀
Křepelka japonská může být celoročně venku, jenom nebude v zimních měsících snášet, stejně tak křepelka čínská.
Cherie20
napsal(a):
Mám křepelky celoročně venku. Jen u nich mam natahnute male solarni svetylko abych jim prodlouzila den a snazi i v zime. Sice mene nez pres leto, ale vajička mam. Jen je dulezite aby se meli kde schovat pred vetrem :)