Rekonstrukce chléva na slepičárnu :o)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2011 11:43
3333

XXX.XXX.62.124

Tak tohle je pro slepice přepych.:-))smajlíksmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2011 11:54

to je pre sliepky? ved to maju uplny prepich:)))))):-)

19.7.2011 12:08
lubik666

XXX.XXX.53.162

Je to pre sliepky :-)) Hlavně to bude jednoduchá údržba, žádné posraté zdi a zařízení oproti starýmu kurníku, ten teď předěláváme na takovou odchovnu pro kuřata, budou tam kotce pro kvočny a na nějakej ten sud s krmivem. Slípky už máme v novém nastěhované, máme tam Maransky, Paduánky zlaté bíle lemované a pak prý asi Vlašky černé měděněkrké, ale nejsem si jist jestli jsou to vlašky, no hlavně že nesou. :-))

19.7.2011 12:27
lubik666

XXX.XXX.53.162

Takhle ty naše vlašky vypadali jako odrostlé kuřata, tak třeba někdo poradí jestli jsou to opravdu vlašky. vpředu kohout, za ním slípka

19.7.2011 12:28
lubik666

XXX.XXX.53.162

slípka vlevo, kohout v popředí

19.7.2011 12:56
ivaana

XXX.XXX.59.146

To je Hotel Hilton pro slepice smajlík Super, máte to opravdu krásné smajlík

19.7.2011 13:01
lubik666

XXX.XXX.53.162

Děkuji :-)

19.7.2011 13:05
lubik666

XXX.XXX.53.162

3333 napsal(a):
Tak tohle je pro slepice přepych.:-))smajlíksmajlík

Jen ať se mají holky dobře, pokuď neodpadaj v budoucnu obkladačky, tak máme na pár desítek let pokoj s opravami :-))

19.7.2011 13:43
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Moc hezké, kudy chodí ven?

19.7.2011 14:29
lubik666

XXX.XXX.53.162

Jiří Herynek napsal(a):
Moc hezké, kudy chodí ven?

viz. fotka vložená 19.07.2011 10:44:45

19.7.2011 15:49
deaf lukas

XXX.XXX.36.154

Já jsem právě myslel, že slepice nebudou běhat ven, jen v domě smajlík Tak to je moc pěkný! :-)
pup

19.7.2011 17:25
Jiří Herynek

XXX.XXX.220.228

lubik666 napsal(a):
viz. fotka vložená 19.07.2011 10:44:45

Tak že přes chodbu, paráda:-D

20.7.2011 06:41
lubik666

XXX.XXX.53.162

deaf lukas napsal(a):
Já jsem právě myslel, že slepice nebudou běhat ven, jen v domě smajlík Tak to je moc pěkný! :-)
pup

Když budu potřebovat tak je samozřejmě ven pouštět nemusím, slepičárna je dost velká, aby tam mohli řádit celý den :-) ale teď přes sezónu určitě budou chodit do výběhu, mám alespoň na dvoře po práci co pozorovat, takový můj relax :-))

20.7.2011 11:17
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

Ale ale slepice rády běhají po výběhu, než válet v slepičárně smajlík
pup

21.7.2011 12:34
rosnička

XXX.XXX.139.152

lubik666 napsal(a):
po rekonstrukci

Jak budete řešit vlhkost ? to jim budete větrat průvanem až se na těch dlaždicích bude srážet voda jo vlastně je budete každž den umívat tak se to setře. Ještě by mě zajímalo jaká bude pocestýlka ? Děkuji za odpověd .Po uklouznutí na kuřinci na dlaždicích je moje kamarádka v invalidním důchodě.Děkuji.

21.7.2011 14:47
lubik666

XXX.XXX.53.162

vlhkost je vyřešená, celý vstup je z pletiva takže tam je pořád větrání, ta místnost s chodbou má přes 20m2 pochybuji že by to pár slepic za jednu noc zadýchalo, navíc je tam okno, kterým se dá větrat, a hřady jsou na druhé straně, kde není žádný otvor takže když bude průvan tak rovnou z okna do chodby, navíc okno má mikroventilaci, takže může bez průvanu luftovat pořád, slepice tam máme už měsíc a celkem se mi tam dobře chodí na zemi jsou hobliny se sušenou trávou ještě jsem neuklouzl a ani to neklouže, na zimu bude podestláno ořechovým listím. Ve starém kurníku bylo okno otevřeno z jedné třetiny pořád a slepicím to přes zimu nijak neublížilo, navíc vchod i okno jsou v závětrné části. Okno je na jih a vchod na sever a u nás jakožto ve většině ČR fouká od západu, navíc jsme jen 180m n.m. takže u nás ty zimi nejsou nějaký krutý, jsme rádi když napadne sníh a aspoň se nějakou dobu udrží.

21.7.2011 15:02
jafar

XXX.XXX.30.22

Apsolutně nerozumím chovu drůbeže, bydlím v paneláku a vlastním z opeřenců pouze korelu. Proto nepovažujte moji otázku za rejpavou, ale jen tak otázku. Vím, že papoušci mají mít bidlo k sezení kulaté a z měkkého dřeva, jinak se jim mohou udělat otlaky. Proto mě překvapilo, že ve vašem nádherném kurníku jsou všechna bidla hranatá. Slepičkám to nevadí? No nerozumím tomu, když to tak máte, tak si to je v pořádku.

21.7.2011 15:51
lubik666

XXX.XXX.160.52

jafar napsal(a):
Apsolutně nerozumím chovu drůbeže, bydlím v paneláku a vlastním z opeřenců pouze korelu. Proto nepovažujte moji otázku za rejpavou, ale jen tak otázku. Vím, že papoušci mají mít bidlo k sezení kulaté a z měkkého dřeva, jinak se jim mohou udělat otlaky. Proto mě překvapilo, že ve vašem nádherném kurníku jsou všechna bidla hranatá. Slepičkám to nevadí? No nerozumím tomu, když to tak máte, tak si to je v pořádku.

Dobrý den,
slípky mají mít hřad cca 50x30, aby neměli otlaky na hrudníku což by hrozilo u kulatiny, já kvůli nosnosti, protože místnost má přes tři metry na šířku, jsem dal k sobě dvě latě na výšku, čili mám trámek 60x50 s tím že jsem hrany srazil hoblíkem, náskoková tyč u kukaní je 50x30 hrany lehce přebroušené, protože tam se výrazně dlouho slípky nezdržují.

21.7.2011 16:11

pana to nemaju ani niektore kravy v kravine take paradne chlievy postavene,,,a vase sliepky za taky kurnik vam musia zato aj velmi dobre znasat aj zlate vajcia:-)

21.7.2011 23:03
lubik666

XXX.XXX.160.52

deaf lukas napsal(a):
Ale ale slepice rády běhají po výběhu, než válet v slepičárně smajlík
pup

já netvrdím že by byly raději zavřené, ale čekájí nás ještě nějaké práce, takže se tomu nevyhnou :-)

23.7.2011 09:04
marysh

XXX.XXX.146.76

lubik666 napsal(a):
Je to pre sliepky :-)) Hlavně to bude jednoduchá údržba, žádné posraté zdi a zařízení oproti starýmu kurníku, ten teď předěláváme na takovou odchovnu pro kuřata, budou tam kotce pro kvočny a na nějakej ten sud s krmivem. Slípky už máme v novém nastěhované, máme tam Maransky, Paduánky zlaté bíle lemované a pak prý asi Vlašky černé měděněkrké, ale nejsem si jist jestli jsou to vlašky, no hlavně že nesou. :-))

Milý pane Lubik 666,tak ty Vaše asivlašky bych typnul spíše na černé oranžovokrké a určitě né vlašky - Vaše slepice jsou podle zbarvení nohou ( břidlicové ) a obličeje určitě s bílou kůži což vlašky mají kůži žlutou.V typu taky " trošičku" utikají vlaškam,ale to je to co mně zajímá - asi se tady oběvilo nějake nové plemeno.Prosím Vas,dejte tady vice fotek,kontakt na chovatele od kterého jste je dostal a další informace..... moc se mi líbí.Děkují.:-)

23.7.2011 23:49
lubik666

XXX.XXX.160.52

marysh napsal(a):
Milý pane Lubik 666,tak ty Vaše asivlašky bych typnul spíše na černé oranžovokrké a určitě né vlašky - Vaše slepice jsou podle zbarvení nohou ( břidlicové ) a obličeje určitě s bílou kůži což vlašky mají kůži žlutou.V typu taky " trošičku" utikají vlaškam,ale to je to co mně zajímá - asi se tady oběvilo nějake nové plemeno.Prosím Vas,dejte tady vice fotek,kontakt na chovatele od kterého jste je dostal a další informace..... moc se mi líbí.Děkují.:-)

Vážený pane, níže přikládám fotky, ale v lepší kvalitě bohužel nemám, chovatel od kterého je mám, mám pocit, že je líhl z násadových vajec od jiného chovatele, zkusím zjistit víc, jinak to jsou lehké slepice s růžicovým hřebenem ukončeným špičkou, která výrazně trčí nahoru s poměrně dobrou snáškou jedno vejce deně při vhodných podmínkách, jsou to dobré kvočny, mám teď od nich osm dvou měsíčních kuřat, z toho jsou čtyři kohoutci a čtyři slepičky, dva kohoutci mají růžicový hřeben a dva mají klasický, u slepiček je to to samé.

27.7.2011 23:24
lubik666

XXX.XXX.160.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pana to nemaju ani niektore kravy v kravine take paradne chlievy postavene,,,a vase sliepky za taky kurnik vam musia zato aj velmi dobre znasat aj zlate vajcia:-)

Děkuji, zlaté vejce snášet nemusejí, stačí sem tam nějaké :-) Já je mám pro zábavu, baví mě je pozorovat atd. a vejce jsou pro mě bonus, tak proč bych jim nedopřál a kdybych náhodou slepice zrušil tak ta místnost zůstane opravená a může se použít k jinému účelu.
Ještě kdyby někdo věděl, potřeboval bych poradit: nedávno jsem koupil paduánky, nevím jestli to mají v genech nebo nebyly tak u chovatele zvyklé, ale ty mrchy malé snášejí vejce na zemi, zkoušel jsem bedýnku na zemi, do té občas zajdou, zkoušel jsem kukaň na zemi, ale bez výsledku, normálních kukaní si nevšimnou, dají se nějak naučit, aby alespoň chodili do bedýnky nebo na jedno místo, třeba dělám někde chybu, jsou to loňské slípky, poraďte....

28.7.2011 09:41
janahol

XXX.XXX.60.169

A dáváte jim do kukaně nebo bedýnky podkladek? Myslím umělé vajíčko,já jsem je vyrobila tak, že jsem vyfouknutou skořápku od vajíčka naplnila řídkou sádrou a nechala zatvrdnout. Od té doby co mám v každé kukani trvale jeden podkladek, slepičky jinam nesnášejí. Ještě si myslím, že je důležité aby do kukaně nešlo přímo světlo, aby v ní bylo spíše šero. Snad vám to pomůže :-) Jana

28.7.2011 10:03
lubik666

XXX.XXX.160.52

janahol napsal(a):
A dáváte jim do kukaně nebo bedýnky podkladek? Myslím umělé vajíčko,já jsem je vyrobila tak, že jsem vyfouknutou skořápku od vajíčka naplnila řídkou sádrou a nechala zatvrdnout. Od té doby co mám v každé kukani trvale jeden podkladek, slepičky jinam nesnášejí. Ještě si myslím, že je důležité aby do kukaně nešlo přímo světlo, aby v ní bylo spíše šero. Snad vám to pomůže :-) Jana

V kukaních podkladky mám, všechny slepice chodí do kukaní bez problémů, jen ty nové paduánky ne a ne. Kukaně v šeru jsou. Asi se jim líbí víc na zemi :-))

28.7.2011 12:30
deaf lukas

XXX.XXX.36.154

můžeš si to zkusit - když budeš jist, že nějaká paduánka má před snáškou, tak ji zavři do hnízd a dávat k hnízdu mříže, aby paduánka nemohla z hnízd utéct. Právě se mi stalo, že hybridní slepice se naučila nosit vajíčka na zemi v kurníku. Tak jsem začal ji zavírat do hnízd. Ona samozřejmě se snažila dostat ven, ale pak seděla v hnízdě a už snesla vajíčko. Za asi třetí den už chodila do hnízd a do smrti snesla vajíčko do hnízd smajlík
pup

12.8.2011 11:34
lubik666

XXX.XXX.53.162

Tak už se paduánky sami naučili chodit do kukaní a konečně se naučili spát i na hřadech, chovatel od kterého je mám, je měl někde na půdě a nejspíš jen nějaké výběhy, tak asi proto jim to tak trvalo, mezitím stihli zanést devatenáct vajec ve výběhu za opřenou vlnovku a jelikož jsem měl kvočnu, tak jsem jí hned 11 z těchto vajec podložil, ať nekvoká jen tak naprázdno a o tomto víkendu by se měla líhnout, kuřátka, já vím že je pomale konec sezóny, ale tak snad do zimy trochu vyrostou budem je muset vydatně krmit :o)

17.8.2011 14:58
lubik666

XXX.XXX.53.162

Tak se nám v sobotu vylíhly paduánky zlaté bíle lemované z jedenácti vajec máme jedenáct kuřátek:-) a před týdnem jsme zrekonstruovali starý kurník na odchovnu a na sklad krmiva viz fotky níže.

17.8.2011 22:30
deaf lukas

XXX.XXX.161.251

Zajimalo by mě jjake plemeno je ta kvocna? Diky.
pup

18.8.2011 03:10
lubik666

XXX.XXX.160.52

deaf lukas napsal(a):
Zajimalo by mě jjake plemeno je ta kvocna? Diky.
pup

O kousek výš jsme o tom diskutovali, osobně si myslím, že je to něco zdrobnělého křížené s vlaškou.

8.4.2012 18:45
lubik666

XXX.XXX.160.51

Letos jsem si zkusil zkušebně vylíhnout kuřata od mých Maransek a vylíhlo se ze čtrnácti vajec úplně vše. Pořídil jsem si ukrajinskou stolní líheň Kvočka s dig. termostatem. Tak letos naplno konečně využiji vybudované odchovny.:-)

8.4.2012 19:08
mysak

XXX.XXX.54.5

Nejdřív jsem myslel, že je to koupelna. (pro slepice). Ale pak jsem viděl podestýlku a dobrý:-) Fakt, leckterá kachlíčkovaná dojírna pro krávy by se mohla jít zahrabat.
Snad tam nebude v zimě příliš studeno. Není to málo - 4 hnízda? Já bych udělal ještě pod nimi jednu řadu a nad nimi ještě třetí. Jestli to tedy má sloužit více plemenům.
Fakt přepychové zařízení a to čištění s desinfekcí bude sranda. Normálně to pošlete do Receptáře.
K těm malým slepičkám typuju to na kříženky s bantamkou nebo zdrobnělou rýnskou soudě podle růžicových hřebenů u dvou slípek. Ale to je jen můj chabý typ, ne určo stopro.
Ať se daří...

Juraj Kafka

8.4.2012 19:35
lubik666

XXX.XXX.160.51

mysak napsal(a):
Nejdřív jsem myslel, že je to koupelna. (pro slepice). Ale pak jsem viděl podestýlku a dobrý:-) Fakt, leckterá kachlíčkovaná dojírna pro krávy by se mohla jít zahrabat.
Snad tam nebude v zimě příliš studeno. Není to málo - 4 hnízda? Já bych udělal ještě pod nimi jednu řadu a nad nimi ještě třetí. Jestli to tedy má sloužit více plemenům.
Fakt přepychové zařízení a to čištění s desinfekcí bude sranda. Normálně to pošlete do Receptáře.
K těm malým slepičkám typuju to na kříženky s bantamkou nebo zdrobnělou rýnskou soudě podle růžicových hřebenů u dvou slípek. Ale to je jen můj chabý typ, ne určo stopro.
Ať se daří...

Juraj Kafka

Děkuji. Slepice bez problémů zimu přežili, samozřejmě když byly ty velký mrazy tak tam moc teplo nebylo teplota klesla do pěti stupňů pod nulu, ale jinak tam bylo pořád o dost tepleji než bylo venku, celou zimu nádherně snášeli, že jsme nestíhali vajca spotřebovávat, mám tam dvě paduánky ty snesou sem tam něco a devět Maransek se dělí o čtyři hnízda to by jim mělo stačit. Ty zdrobnělé kříženky už nemáme. Kompletní čištění jsme dělali před týdnem kromě pravidelné výměny podestýlky jsem to hadicí ostříkal, rejžákem vydrhli a koštětem vyhrnuli ven, vytřeli podlahu a nakonec to vystříkal preventivně proti roztočům a bylo uklizeno a vypadalo to tam tak jak když jsme to zrekonstruovali :-)

8.4.2012 22:58
animalfarm

XXX.XXX.228.166

Ahoj kolego ty tvoje "hybridní" vlašky rostou jako z vody a v současné době nasedly již 3 z nich tak jsem pod ně dal Paduánky stříbrné. Jinak příští týden můžu mít toho Pštrosa Nandu z Brna dospělý kus 2 roky starý za 3 000 Kč ma hodně kusů. Co se týče slepičárny tak tiše závidím, ale jak jistě víš já na tom také zapracuju... až budeš mít Maransky další nalíhnuté nějaké si vezmu líhen jsem prodal byla pro mě "zbytečná"... Přidávej další a další fotky to mám na foru nejraději sledování fotek "kolegů" chovatelů. smajlík

8.4.2012 22:59
animalfarm

XXX.XXX.228.166

A sháním nějaké krmítka "žlabová" jako máš na fotce před rekonstrukcí v té odchovně z oken...

9.4.2012 07:29
lubik666

XXX.XXX.160.51

animalfarm napsal(a):
Ahoj kolego ty tvoje "hybridní" vlašky rostou jako z vody a v současné době nasedly již 3 z nich tak jsem pod ně dal Paduánky stříbrné. Jinak příští týden můžu mít toho Pštrosa Nandu z Brna dospělý kus 2 roky starý za 3 000 Kč ma hodně kusů. Co se týče slepičárny tak tiše závidím, ale jak jistě víš já na tom také zapracuju... až budeš mít Maransky další nalíhnuté nějaké si vezmu líhen jsem prodal byla pro mě "zbytečná"... Přidávej další a další fotky to mám na foru nejraději sledování fotek "kolegů" chovatelů. smajlík

Ahoj Ondro,
já si s tím Nandu počkám, až bude mít někdo kuřata :o) Jo jsou to dobré kvočny i paduánka mě kvokala, ale když byly zrovna ty silný mrazy, takže jsem nic pod ní nedával. Vidíš to s tou líhní jsem ti to říkal hned, že za tolik peněz mi přijde na začátek zbytečná, já jsem si pořídil tu ukrajinskou KVOČKU a stačí mi, sice musím vejce obracet ručně, ale to není taková hrůza, obracím je ráno, když jdu do práce a pak když přijdu a zase tolik času mi to nezabere, to je za pár minut hotové a ten výsledek, myslím ta úspěšnost stojí za to :o)

9.4.2012 07:36
lubik666

XXX.XXX.160.51

animalfarm napsal(a):
A sháním nějaké krmítka "žlabová" jako máš na fotce před rekonstrukcí v té odchovně z oken...

Ještě pořád se tu válí, tak si pro něj dojeď, ale vem si sebou nějakýho siláka, protože je pěkně těžký :o)

9.4.2012 18:37
animalfarm

XXX.XXX.228.166

Počkej a ty myslíš ty koryta betonový a nebo ty železný ja myslel takové jako je v odkazu níže. Maš je v te odchovně z oken dlouhe cca metr. Jinak jak to vidíš s těma maranskama kolik by jsi chtěl za kuře když jich vezmu plnou tvou lihen což je myslím 40?

Takové krmítka sháním
http://www.lihne.cz/148-100-cm.html

Ale jestli nechceš to "koryto" rád si jej odvezu kolik by jsi za to chtěl přítely chovateli jestli chceš mam nějaké paduánky stříbrne téměr dospělá kuřata opeřená :-)

22.10.2012 11:59
lubik666

XXX.XXX.53.162

Tak jsme rozšířili chov o Brahmánky velké bílé kolumbijské, o víkendu se nám vylíhlo z 22 oplozených vajec 19 kuřátek, ještě k nim musím do jara sehnat nepříbuzného kohouta, tak kdyby někdo prodával, dejte vědět.

6.1.2013 20:46
misssssko

XXX.XXX.46.19

velmi pekne a ako ide cistenie o to zariadenie?koko ta to cca stalo?

7.1.2013 16:52
milík

XXX.XXX.226.225

Ahoj,koukám na fotku kuřatek,jsou moc pěkná.Zajímalo by mě, jak vede nten kabel(nejspíš termostat) tak kde jsi to koupil nebo jsi si to zhotovil doma?děkuji za odpověď

8.1.2013 12:31
lubik666

XXX.XXX.53.162

misssssko napsal(a):
velmi pekne a ako ide cistenie o to zariadenie?koko ta to cca stalo?

Děkuji
Čistím podle toho jakmile začíná podestýlka čpět, jinak jednou za půl roku to vydrhnem celý, že to mají jako nové, díky těm obkladačkám se to udržuje nádherně a celé to stálo hlavně čas, spostu materiálu jsme měli něco se nakoupilo, takže jsem včetně zařízení do toho vrazil cca 12tis. smajlík

8.1.2013 12:36
lubik666

XXX.XXX.53.162

milík napsal(a):
Ahoj,koukám na fotku kuřatek,jsou moc pěkná.Zajímalo by mě, jak vede nten kabel(nejspíš termostat) tak kde jsi to koupil nebo jsi si to zhotovil doma?děkuji za odpověď

Koupil jsem to od jednoho chovatele, je to ukrajinská líheň Kvočka, něco o ní najdeš v diskuzi:
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/643206/lihen-kvocka-ukrajina
ještě se myslím prodává na ebay.

8.1.2013 13:09
milík

XXX.XXX.226.225

Ale já myslím ten kabel v odchovně jak tam kuřata spokojeně leží na těch novinách...děkuji

8.1.2013 13:24
lubik666

XXX.XXX.53.162

milík napsal(a):
Ale já myslím ten kabel v odchovně jak tam kuřata spokojeně leží na těch novinách...děkuji

To je jen digitální teploměr na kontrolu teploty. Na odchov žádnej termostat nepotřebuješ, stačí dát žárovku a kuřata ti sama řeknou buď tím že budou u sebe, že je jim zima anebo, že utvoří pěkné kolečko kolem zdroje a spokojeně chrupkaj, když by jim bylo moc teplo, tak budou od zdroje co nejdál. smajlík

8.1.2013 19:02
milík

XXX.XXX.226.225

Já myslel že když tam mají moc teplo, tak se žárovka vypne a pak když tam bude mín že zapne.tak ne jo?Ale šlo by to tak udělat ne?

8.1.2013 19:31
lubik666

XXX.XXX.160.51

milík napsal(a):
Já myslel že když tam mají moc teplo, tak se žárovka vypne a pak když tam bude mín že zapne.tak ne jo?Ale šlo by to tak udělat ne?

Asi šlo ale kuřata musí mýt teplo pořád. A když se žárovka vypne tak bude klesat i teplota takže to nebude mít žádný význam když se bude žárovka pořád vypínat. Akorát dřív odejde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík