Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2015 13:18
mesič

XXX.XXX.163.49

Zdravím, stále si pohrávám s myšlenou, že si k našemu 5ti letému kastrovanému kocourovi pořídím kočičí slečnu - obyč venkovní. Chtěla bych, aby byla spíš venkovní, ale do domu se asi vetře společně s kocourem. Odběr asi na 13 týdnů nenatáhnu, to asi původní majitelé nebudou chtít, je problém si ji vzít cca v 9 týdnech? Vím, že mnohdy si lidé berou i menší, ale chtěla bych aby byla socializovaná. Další věc, kdy ji lze možné nejdříve nechat kastrovat? Za jak dlouho se naučí, že je u nás doma, jde mi o to, aby se neztratila, ale samotnou bych ji v domě nechtěla nechávat, spíš pod dozorem. Našeho kocoura necháváme očkovat, je to ale spíš bytový kocour s přístupem ven, tahle by měla být spíš venkovní kočka s přístupem do domu smajlík doporučujete také očkovat nebo jen odčervovat? Děkuji.

15.9.2015 13:23
mesič

XXX.XXX.163.49

mesič napsal(a):
Zdravím, stále si pohrávám s myšlenou, že si k našemu 5ti letému kastrovanému kocourovi pořídím kočičí slečnu - obyč venkovní. Chtěla bych, aby byla spíš venkovní, ale do domu se asi vetře společně s kocourem. Odběr asi na 13 týdnů nenatáhnu, to asi původní majitelé nebudou chtít, je problém si ji vzít cca v 9 týdnech? Vím, že mnohdy si lidé berou i menší, ale chtěla bych aby byla socializovaná. Další věc, kdy ji lze možné nejdříve nechat kastrovat? Za jak dlouho se naučí, že je u nás doma, jde mi o to, aby se neztratila, ale samotnou bych ji v domě nechtěla nechávat, spíš pod dozorem. Našeho kocoura necháváme očkovat, je to ale spíš bytový kocour s přístupem ven, tahle by měla být spíš venkovní kočka s přístupem do domu smajlík doporučujete také očkovat nebo jen odčervovat? Děkuji.

Ještě doplním, že přítel by byl ochoten, abych si ji vzala, ale jen pokud by byla výhradně venku (časem, až by ji měl rád, tak je mi jasný, že by ji povolil i přístup do domu), ale je to vůbec možné nechat takhle malé kotě samotné např. na dvoře? I kdyby tam mělo v dílně pelíšek? Neuteče hned první den? Připadne mi to na jednu stranu hrozný, že bych ji nebrala do domu (ze začátku), ale myslím, že je to pro ni lepší osud, než jaký ji čeká...

15.9.2015 13:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jak časem ?
Snad chápete, že malé kotě musí být doma
a teprve se učí postupně ven.Zvyká si, uči se.
Učit ho bude i váš kocour. Je třeba je trpělivě seznamovat.
Nemusí to být snadné.
Jestli vám na kotěti jen trochu záleží,
nemůžete si ho opatřit a dát ven.
Je to batole, které vezmete z máminy péče.
A ještě dřív, než...
Prostě to nedělejte.

15.9.2015 14:03
mesič

XXX.XXX.163.49

rapotacka11 napsal(a):
Jak časem ?
Snad chápete, že malé kotě musí být doma
a teprve se učí postupně ven.Zvyká si, uči se.
Učit ho bude i váš kocour. Je třeba je trpělivě seznamovat.
Nemusí to být snadné.
Jestli vám na kotěti jen trochu záleží,
nemůžete si ho opatřit a dát ven.
Je to batole, které vezmete z máminy péče.
A ještě dřív, než...
Prostě to nedělejte.

OK, děkuji, proto se ptám, náš kocour byl původně jen do bytu a na vesnici žiji pár let, nemám tedy s tímto žádnou zkušenost. Takže pokud přítel nedovolí kotě domů, tak ji brát nebudu.

17.9.2015 19:49
mesič

XXX.XXX.174.1

Dobrý večer, obnovuji toto téma, jelikož to vypadá, že je šance, že přítel kočičku domů dovolí. Než na něj ale udeřím, ráda bych se ještě poradila. Ohledně kastrace a pohlavní dospělosti jsem si našla, co potřebuji, ale chci se ujistit, jestli je ten věk cca 9ti týdnů aspoň trochu ok? Navíc koťata zatím žijí ve sklepě (s okny), mají tam místnost tak 5x5 metrů, chodí na písek, ale jinak si tam můžou dělat co chtějí a tady mám trochu obavy, nedonesla bych si kotě z bytu (tak jak jsem byla zvyklá). Mám zásadu, že kocour nesmí na stůl, linku a do postele, vůbec ho to nenapadne a ani jsem ho to nemusela učit, měl základ z CHS, ale tady by byl základ 0. Myslíte, že to bude hodně složité to naučit i kotě, které vyrůstá v takovýchto podmínkách a jak velká je pravděpodobnost, že "zkazí" i toho našeho vychovaného? Chtěla bych partáka pro našeho kocoura, i pomoct nechtěnému koťátku, ale na druhou stranu mám strach, aby se snesli (i když náš je kliďas), ale aby to pak nedopadlo tak, že se mi z vychovaného kocoura, nad kterým se nemusím zlobit stane spolupachatel ničení bytu
Ještě doplním, že u nás by bohužel systém zavření do jedné místnosti nešlo praktikovat, máme malý dům a kuchyň, obyvák i předsíň jsou propojené. Kocour sice tak 4 noci v týdnu probendí na zahradě, ale vyloženě týden oddělené je mít nemohu.
Pak očkování. Kocoura máme očkovaného i proti vzteklině, což se náš nový veterinář divil, že to není standart a hlavně potřeba, i když chodí ven. Je potřeba hned letět k veterináři nebo stačí jen odčervit a pro jistotu odblešit? (doplním, že vlastě ani nevím, proti čemu je pes a kocour očkován, u psa bereme sedmikombinaci (asi jako jediní široko daleko a kocoura taky asi max, takže ani nevím, proti čemu je očkovaný a je nutné a dobré očkovat. Vím, že jsem četla, že někdo neočkuje vůbec a na rovinu, absolutně netuším, jeslti je to špatně nebo ne, My vzali pro kocoura maximum co se dá a to veterinář každý rok zopakuje)
Vím, že to nebude jednoduché, seznamování, ani "výchova" kotěte, ale myslím, že se kočkám líp daří a líbí život ve dvou, a 5 let u kocoura (je kastrovaný) není podle mě tak moc, aby se nezpřátelili.
Pokud by Vás něco napadlo, sem s tím, budu ráda za každou radu.

17.9.2015 20:30
saty

XXX.XXX.10.1

9 týdnů se dá taky přežít je potřeba myslet na to že nebude mít naběhlou imunitu, trvala bych na tom aby byla alespon 2x odčervená a měla první očkovaní.
V bytě no na linku to určitě zkusí, do postele taky je potřeba mu ukázat co se smí a nesmí.
K očkování u koček stačí většinou standartní 3-kombinace vzteklina se u koček prakticky neočkuje z několika důvodů 1.jsme vztekliny prostá země a i v případě že by kočku venku chytila liška tak to pravděpodobně nepřežije.
2. Pri očkovaní vztekliny u koček se v určité části případů objevuje negativní reakce z hlavy teď nevytáhnu konkrétní název jedná o zduření místa očkování ztrátu srti horečky pokud vím muže být i smrtelné
3.očkováni vztekliny je povinné jen u psů a to z duvodu že pokud pes pokouše člověka lékaři pořadují vyšetření na vzteklinu a potvrzení že byl pes očkován

Kastrace
Udajně (a v USA to funguje, u nás jen okrajově) se kají kastrovat kotata od 14-týdnů, v praxi se kočka kastruje při prvním mrouskání nebo po uplynutá roku.

Při přinesení domů bych je nejprve oddělila kocoura poslat na procházku at se kotátko v novém prostředí trošku zorientuje druhý den bych je pod dohledem seznamovala, nejprve se napachovat kotětem a nechát kocoura očichat jeho pach smíšený s vaším aby veděl že je to vlastně v pořádku potom mu ukázat kotě ideálně alespon jednoho držet aby bylo možné zabránit nějaké prudší reakci a pak pokračovat dle vývoje situace

K učení kotátka kotě se učí od starší kočky nebo matky. Pokud to kocoura nenapadne skočit na stůl nemuselo by to napadnout ani kotě na druhou stranu když to zkusí zareagovat jako maminka když jsou někde kde nemají být, opatrně vzít za kůži za krkem(přidržet kotě pod zadečkem at nevisí plnou vahou) a postavit tam kde být má tj. Z postele do pelíšku ze stolu na nějaké podobně vyvýšené místo ze kterého se může rozhlížet

Omlouvám se jsme nějaká "vymletá" tak pokud něco nedává smysl tak to ignorujte už jedu v pracovním zápřahu týden v kuse a nějak mi vynechává mozek

17.9.2015 20:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

9 týdnů ?
Ale jo...
Jak je oddělíte, když ho bude váš řezat ?
U nás kočka na stůl taky "neexistuje." Zkoušejí to koťata,
když se dostanou na židli, hned se hrnou výš.
Zaječela jsem a kotě šup dolů. Razantně, důsledně,
ne hrubě. Nesmí se tam dostat. Ale když tam nebudete,
kuchyň nemůžete zavřít, tak jak ? To fakt nevím.
Od r.87 mám kočky, chodí ven, neočkuji.
Nikdy problém.
Co čistotnost u nováčka ? Záchod zná ?
To je nejdůležitější.
S kastrací nespěchejte. Až přijde čas, poznáte to.

17.9.2015 21:11
mesič

XXX.XXX.174.1

Děkuji Saty i Rapotacce. Očkované si myslím, že nebude, nechci nasazovat psí hlavu, ale mám pocit, že je to buď nový domov nebo návštěva veteriny s uspávačkou... i když kočička je krásná a myslím, že by jí domov našli.
No kocour když má náladu, tak se doma ukáže jen na žrádlo... z toho prospí 8 hodin vylepenej na parapetu, na noc se spíš tlačí ven a když v domě nikdo není, tak taky. Holt by to zvádl venku, když nebude dozor, přítel bývá přes den doma, tak by dohlídl, pokud by měl kocour tendenci být agresivní, jinak večer dohlídnu já. Ze začátku bych mohla mít pár dní dovči.
Saty: s tím, že by se mohlo učit kotě od dospěláka jste mi udělala radost. Sice je mi jasné, že to tak být nemusí, ale je fajn, že není na 100% jisté, že by se on učil neřesti Trochu jste mě zarazila s tím očkováním. Právě nový veterinář říkal, že je zvláštní, že původně bytový kocour je očkovaný na vzteklinu, ale že je lepší v tom pokračovat. ALE loni na konci roku mu na bocích a packách vypadala srst, jinak je absolutně ok. údajně to bylo ze stresu, když jsme přestavovali kuchyň, ale kocour mi nepřišel vystesovanej, když ležel na hromadě cihel, klimbal a vedle se řezalo... už jsem myslela, že mu to obrůstá, ale má to pořád. Už jsme si na něj i zvykli, ale jestli by to mohla být reakce na očkování, Asi to nebude reakce na očkování (myslím, že jsme ho takhle očkovali už 2 roky před "opadáním"), ale i tak je to zajímavé
Kastrovat jsem chtěla nechat o vánočních svátcích, byla by pěkně pod dozorem a hlavně mám fakt strach z koťátek. Když kolem mě někdo vykládá, jak to bylo za jeho dětství s topením koťat, tak mě berou mory, nechat si 6 raubírů bych nemohla, tak jsem chěla kolem toho půl roku pro jistotu kastrovat. U našeho kocoura jsem nepozorovala absolutně žádnou změnu v chování a to měl skoro rok, ale je to ragdoll, tak možná dospíval později...
Jo a malá v tom sklepě záchod s pískem má a prej tam chodí všichni malí, nemyslím si, že by u nás smrděla kočičina (kamarádka kočky nesnáží, ale říkala, že u nás vůbec není poznat, že máme kočku, ale je fakt, že používám dražší podestýlku), kocour chodí ale stejně většinou na zahradu a na záchod chodí jen v zimě, tak si myslím, že by mě smrad v tom sklepě trefil do nosu, ale nemůžu říct, nesmrdělo to tam
Zatím musím říct, že jste mě spíš podpořily, ze začátku to veselý možná nebude, ale snad by to mohlo být ok. O víkendu naťuknu přítele, tak uvidím
JO, ještě k té imunitě, koupím malé kotěcí granule, ale chci dávat hodně masa, ale čím bych mohla imunitu podpořit? poradíte prosím?

17.9.2015 21:30
joanne.s

XXX.XXX.58.76

Někdo dává imunoglukan. Já dám občas lžičku lněného oleje do žrádla, a pravidelně lžíci tučného bílého jogurtu pro zdravou střevní mikroflorusmajlík

18.9.2015 06:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já dala kocourovi základní vakcinační cyklus /jaké malé kotě plus po roce přeočkování, nyní v dospělosti očkuji trojkombinací až po třech letech/ Přiznám se, že očkovat mě nutí strach. I tak jsem pro veta exot, ten můj totiž doporučuje očkovat každoročně každou kočku, včetně bytovky. Nevím, nakolik je to byznys, a nakolik přesvědčení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2015 07:23

Ještě přidám něco k příspěvku Joanne.s.
Když jsem byla na očkování a ptala se veterinářky jak je to u bytový koček s tříletým očkovacím schématem, tak odpověděla, že probíhá výzkum, který přinese oficiální doporučení. Jinak na tomto pracovišti neočkují Biofelem z důvodu častých nežádoucích účinků a vakcínu proti vzteklině jen na výslovné vyžádání majitelem.

18.9.2015 08:03
mesič

XXX.XXX.174.1

Děkuji, ten postvakcinační syndrom je teda pěkná potvora...
Ještě mě napadá jeden dotaz, náš kocour chodí na dvůr a zahradu. Občas se protáhne i na trávu před dům a tam si zaleze pod naše auto a pak se zas vrátí. Toto mi vadí, ale prostě má asi pocit, že mu něco uteče. Dál se za ty 4 roky nevydal, po vesnici se necourá, jde jen před naši zahradu. Ale nebude kotě (až si zvykne a budu ho pouštět ven) chodit dál a tím ho odlákávat od domu? Mám strach, aby je něco nezajelo, i když jsme předposlední dům, pak je jen les a lesní cesta, takže zde projede tak 1 auto za 2 hodiny a celkem pomalu, ale i tak... Vím, že se spíš toulá kocour, jak je to s mladou kočkou a potom s kastrovanou, myslíte, že se bude držet na zahradě? Zábavy a schovek tam mají dost. Děkuji.

18.9.2015 08:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pochybuji, že toulání nové kočky bude mít vliv na vzdálenost, kam se odváží starší kocour. Ale malé kotě bych ven ještě nepouštěla. Aby ho něco nezajelo.

18.9.2015 08:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Rapotacka: víte co by mě zajímalo? pouštíte kočky do bytu, do postele, mazlíte se s nima, necháte si dát pusu?

18.9.2015 08:49
mesič

XXX.XXX.174.1

joanne.s napsal(a):
Pochybuji, že toulání nové kočky bude mít vliv na vzdálenost, kam se odváží starší kocour. Ale malé kotě bych ven ještě nepouštěla. Aby ho něco nezajelo.

Děkuji moc. Musím říct, že jste rozptýlila většinu mých obav Kotě bych nechala v domě a brala ho na dvůr na hraní, ale to až třeba po 2 dnech a pod dozorem.

18.9.2015 11:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

joanne.s napsal(a):
Rapotacka: víte co by mě zajímalo? pouštíte kočky do bytu, do postele, mazlíte se s nima, necháte si dát pusu?

Do bytu ?
V bytě je mám, pouštím je ven. Vlastně si chodí jak chtějí, mám v komůrce malé okénko
stále otevřené. Občas donesli úlovek, teď už dlouho ne. (stárnou)
Jo, do postele vletí, někdy se pomazlí, ale nevyhledávají postel. Každý má své křeslo.
Pohodlné, měkké (tedy staré ). Někdy ztratí klíště...letos tedy ne, buď
jsem je líp chemizovala (kočky) nebo klíšťata nebyla ?
Pusu si nenechávám dávat. Skočí na stůl - v pokoji pod oknem (v kuchyni ne). Tudy
taky chodí ven. Čtu si tam - nejíme tam.
To víte, že si hlavičku (o mou) otírá, ale..
Mám je moc ráda - miluju je - to je blbý, to říct o zvířatech ,
ale cítím to tak.
Nemohu je pustit tam, kam pustím roční vnouče, bylo by samý chlup.
Ručičky plné chlupů - začal chodit, je hodně na zemi - taky ho miluju .

19.9.2015 22:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
Dobrý večer, obnovuji toto téma, jelikož to vypadá, že je šance, že přítel kočičku domů dovolí. Než na něj ale udeřím, ráda bych se ještě poradila. Ohledně kastrace a pohlavní dospělosti jsem si našla, co potřebuji, ale chci se ujistit, jestli je ten věk cca 9ti týdnů aspoň trochu ok? Navíc koťata zatím žijí ve sklepě (s okny), mají tam místnost tak 5x5 metrů, chodí na písek, ale jinak si tam můžou dělat co chtějí a tady mám trochu obavy, nedonesla bych si kotě z bytu (tak jak jsem byla zvyklá). Mám zásadu, že kocour nesmí na stůl, linku a do postele, vůbec ho to nenapadne a ani jsem ho to nemusela učit, měl základ z CHS, ale tady by byl základ 0. Myslíte, že to bude hodně složité to naučit i kotě, které vyrůstá v takovýchto podmínkách a jak velká je pravděpodobnost, že "zkazí" i toho našeho vychovaného? Chtěla bych partáka pro našeho kocoura, i pomoct nechtěnému koťátku, ale na druhou stranu mám strach, aby se snesli (i když náš je kliďas), ale aby to pak nedopadlo tak, že se mi z vychovaného kocoura, nad kterým se nemusím zlobit stane spolupachatel ničení bytu
Ještě doplním, že u nás by bohužel systém zavření do jedné místnosti nešlo praktikovat, máme malý dům a kuchyň, obyvák i předsíň jsou propojené. Kocour sice tak 4 noci v týdnu probendí na zahradě, ale vyloženě týden oddělené je mít nemohu.
Pak očkování. Kocoura máme očkovaného i proti vzteklině, což se náš nový veterinář divil, že to není standart a hlavně potřeba, i když chodí ven. Je potřeba hned letět k veterináři nebo stačí jen odčervit a pro jistotu odblešit? (doplním, že vlastě ani nevím, proti čemu je pes a kocour očkován, u psa bereme sedmikombinaci (asi jako jediní široko daleko a kocoura taky asi max, takže ani nevím, proti čemu je očkovaný a je nutné a dobré očkovat. Vím, že jsem četla, že někdo neočkuje vůbec a na rovinu, absolutně netuším, jeslti je to špatně nebo ne, My vzali pro kocoura maximum co se dá a to veterinář každý rok zopakuje)
Vím, že to nebude jednoduché, seznamování, ani "výchova" kotěte, ale myslím, že se kočkám líp daří a líbí život ve dvou, a 5 let u kocoura (je kastrovaný) není podle mě tak moc, aby se nezpřátelili.
Pokud by Vás něco napadlo, sem s tím, budu ráda za každou radu.

"Chtěla bych partáka pro našeho kocoura, i pomoct nechtěnému koťátku..."

Milá "Mesič", myslím, že jste nedávno četla celou moji anabázi pořizování kotěte. Moje důvody byly naprosto totožné jako Vaše, snad ještě - tím, že mi umřela máma, na niž byl starší kocour hodně fixovaný a já jako zaměstnaná, jsem věděla, že najednou kocour bude bývat doma sám, tak o to víc jsem parťáka chtěla. A dodávám, že opravdu ne kvůli sobě, ale nejvíce kvůli tomu staršímu kocourovi. Jak to dopadlo a jak to vypadá nyní jste asi četla v tom "mém" předlouhém vlákně. Ano, jsou pokroky, ale chtělo to měsíce a měsíce trpělivosti a nevím, zda vlastně by staršímu kocourovi nebylo lépe samotnému. Ale opravdu nevím - jsou chvíle, kdy mladšího komplet umyje a jako vrchol pokroku považuji, že už spali tak, že se dotýkali, malý dokonce jednou na spaní zabořil hlavu do srsti velkého. Ale pak zas zničehonic malého chytne rapl a útočí na velkého... Berte to jako přátelskou snad ani ne radu jako spíš zkušenost.

"...myslím, že se kočkám líp daří a líbí život ve dvou..."

A pak jste psala toto. Myslím, že nemáte tak úplně pravdu. Jsou kočky, které jsou rády samy - např. můj mladší kocour by mě stoprocentně chtěl mít jen sám pro sebe. Proto bývá nejideálnější vzít si rovnou dvě koťata - sourozence. Mě mrzí, že jsem tehdy k tomuto mámu nepřesvědčila, resp. že jsme si nevzali jako malé z depozita hned dva kocoury (či kocoura a kočku).

19.9.2015 22:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
9 týdnů se dá taky přežít je potřeba myslet na to že nebude mít naběhlou imunitu, trvala bych na tom aby byla alespon 2x odčervená a měla první očkovaní.
V bytě no na linku to určitě zkusí, do postele taky je potřeba mu ukázat co se smí a nesmí.
K očkování u koček stačí většinou standartní 3-kombinace vzteklina se u koček prakticky neočkuje z několika důvodů 1.jsme vztekliny prostá země a i v případě že by kočku venku chytila liška tak to pravděpodobně nepřežije.
2. Pri očkovaní vztekliny u koček se v určité části případů objevuje negativní reakce z hlavy teď nevytáhnu konkrétní název jedná o zduření místa očkování ztrátu srti horečky pokud vím muže být i smrtelné
3.očkováni vztekliny je povinné jen u psů a to z duvodu že pokud pes pokouše člověka lékaři pořadují vyšetření na vzteklinu a potvrzení že byl pes očkován

Kastrace
Udajně (a v USA to funguje, u nás jen okrajově) se kají kastrovat kotata od 14-týdnů, v praxi se kočka kastruje při prvním mrouskání nebo po uplynutá roku.

Při přinesení domů bych je nejprve oddělila kocoura poslat na procházku at se kotátko v novém prostředí trošku zorientuje druhý den bych je pod dohledem seznamovala, nejprve se napachovat kotětem a nechát kocoura očichat jeho pach smíšený s vaším aby veděl že je to vlastně v pořádku potom mu ukázat kotě ideálně alespon jednoho držet aby bylo možné zabránit nějaké prudší reakci a pak pokračovat dle vývoje situace

K učení kotátka kotě se učí od starší kočky nebo matky. Pokud to kocoura nenapadne skočit na stůl nemuselo by to napadnout ani kotě na druhou stranu když to zkusí zareagovat jako maminka když jsou někde kde nemají být, opatrně vzít za kůži za krkem(přidržet kotě pod zadečkem at nevisí plnou vahou) a postavit tam kde být má tj. Z postele do pelíšku ze stolu na nějaké podobně vyvýšené místo ze kterého se může rozhlížet

Omlouvám se jsme nějaká "vymletá" tak pokud něco nedává smysl tak to ignorujte už jedu v pracovním zápřahu týden v kuse a nějak mi vynechává mozek

"2. Pri očkovaní vztekliny u koček se v určité části případů objevuje negativní reakce z hlavy teď nevytáhnu konkrétní název jedná o zduření místa očkování ztrátu srti horečky pokud vím muže být i smrtelné..."

Snad jste měla "Saty" na mysli postvakcinační sarkom (?). Sarkomy jsou jedny z nejagresívnějších tumorů, mohou se vyskytnout až po velmi dlouhé době po očkování (či po pravidelných přeočkováváních, na něž mám názor, že mnohdy jde vetům jen o to získat peníze; jak už jsem kdysi psala - čest výjimkám!). A přidávám se k Vám, že taktéž očkování proti vzteklině je v současné době neúčelné... Na druhou stranu s přílivem migrantů si myslím, že se můžeme "těšit" také na plno nových anebo staronových nemocí, které třeba u nás už před mnoha lety byly vymýceny.

19.9.2015 22:49
mesič

XXX.XXX.174.1

fikovnice napsal(a):
"Chtěla bych partáka pro našeho kocoura, i pomoct nechtěnému koťátku..."

Milá "Mesič", myslím, že jste nedávno četla celou moji anabázi pořizování kotěte. Moje důvody byly naprosto totožné jako Vaše, snad ještě - tím, že mi umřela máma, na niž byl starší kocour hodně fixovaný a já jako zaměstnaná, jsem věděla, že najednou kocour bude bývat doma sám, tak o to víc jsem parťáka chtěla. A dodávám, že opravdu ne kvůli sobě, ale nejvíce kvůli tomu staršímu kocourovi. Jak to dopadlo a jak to vypadá nyní jste asi četla v tom "mém" předlouhém vlákně. Ano, jsou pokroky, ale chtělo to měsíce a měsíce trpělivosti a nevím, zda vlastně by staršímu kocourovi nebylo lépe samotnému. Ale opravdu nevím - jsou chvíle, kdy mladšího komplet umyje a jako vrchol pokroku považuji, že už spali tak, že se dotýkali, malý dokonce jednou na spaní zabořil hlavu do srsti velkého. Ale pak zas zničehonic malého chytne rapl a útočí na velkého... Berte to jako přátelskou snad ani ne radu jako spíš zkušenost.

"...myslím, že se kočkám líp daří a líbí život ve dvou..."

A pak jste psala toto. Myslím, že nemáte tak úplně pravdu. Jsou kočky, které jsou rády samy - např. můj mladší kocour by mě stoprocentně chtěl mít jen sám pro sebe. Proto bývá nejideálnější vzít si rovnou dvě koťata - sourozence. Mě mrzí, že jsem tehdy k tomuto mámu nepřesvědčila, resp. že jsme si nevzali jako malé z depozita hned dva kocoury (či kocoura a kočku).

Zdravím Vás a děkuji za názor. sice jste možná "nepřisvědčila", ale moc mi pomohla. Přítel se na nové kotě moc netváří, sice jsem ještě nehodila flintu do žita, ale veké šance tomu nedávám... Dnes se náš trochu povadil se sousedovic kocourem, nešlo na krev, ale i tak vím, že ten náš vytáhnout drápky umí. Doufala jsem, že ze začátku bych byla dozorce a stávající by byl na obchůzce po zahradě, jak to mívá ve zvyku, ale vím, že šarvátek by asi bylo. Dokonce jsem četla příspěvek - nevím v jakém vlákně ani od koho, bylo to na ráno na rychlo u snídaně , že samotářské kočky jsou šťastnější a dožívají se vyššího věku. Nakonec to snad vypadá, že lidi nutí kočky žít ve více než 1 kusu pro svou radost a né pro jejich... to mě šoklo. Přítel odmítá a já to akceptuji, i když si myslím, že kdybych hodně prosila, tak povolí, ale takhle to taky nechci. Rozhodila jsem sítě a pokud se kotěti najdou jiní majitelé, budu aspoň trochu ráda, ale mám to posichovaný, že kdyby chtěli jet s kotětem na veterinu..., tak o tom budu vědět a asi bych zasáhla, ač by byl doma oheň na střeše. V ty poslední dny, kdy o novém kotěti uvažuji se vždy podívám na toho našeho mazla a přemýšlím, v čem všem ho to ovlivní a jesti bude opravdu za nový přírůstek rád. Člověk uvidí fotky, jak si dvě kočky leží spokojeně v klubíčku a nevidí ty složitosti kolem... no uvidíme... určitě dám vědět jak to celé dopadne.

20.9.2015 00:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
Zdravím Vás a děkuji za názor. sice jste možná "nepřisvědčila", ale moc mi pomohla. Přítel se na nové kotě moc netváří, sice jsem ještě nehodila flintu do žita, ale veké šance tomu nedávám... Dnes se náš trochu povadil se sousedovic kocourem, nešlo na krev, ale i tak vím, že ten náš vytáhnout drápky umí. Doufala jsem, že ze začátku bych byla dozorce a stávající by byl na obchůzce po zahradě, jak to mívá ve zvyku, ale vím, že šarvátek by asi bylo. Dokonce jsem četla příspěvek - nevím v jakém vlákně ani od koho, bylo to na ráno na rychlo u snídaně , že samotářské kočky jsou šťastnější a dožívají se vyššího věku. Nakonec to snad vypadá, že lidi nutí kočky žít ve více než 1 kusu pro svou radost a né pro jejich... to mě šoklo. Přítel odmítá a já to akceptuji, i když si myslím, že kdybych hodně prosila, tak povolí, ale takhle to taky nechci. Rozhodila jsem sítě a pokud se kotěti najdou jiní majitelé, budu aspoň trochu ráda, ale mám to posichovaný, že kdyby chtěli jet s kotětem na veterinu..., tak o tom budu vědět a asi bych zasáhla, ač by byl doma oheň na střeše. V ty poslední dny, kdy o novém kotěti uvažuji se vždy podívám na toho našeho mazla a přemýšlím, v čem všem ho to ovlivní a jesti bude opravdu za nový přírůstek rád. Člověk uvidí fotky, jak si dvě kočky leží spokojeně v klubíčku a nevidí ty složitosti kolem... no uvidíme... určitě dám vědět jak to celé dopadne.

Právě...je to velká neznámá - věřím, že je mnoho koček, které jsou za nové parťáky přešťastné. No ale pak je i skupina těch, kterým to nevyhovuje. Asi tak jako v lidském životě... ...

20.9.2015 00:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):

Každopádně kotěti, a vlastně i Vám, moc držím pěsti. Kotěti, ať je ve šťastném novém domově. A Vám, ať učiníte správné rozhodnutí.

21.9.2015 08:40
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Ahojte, mám podobný problém. V bytě mám už 2 kočky - roční a devítiletou, která má selhání ledvin. Kolem domu se nám už celé týdny kolem popelnic pohybuje kotě. Už jsem na 90% rozhodnutá, že si ho vezmu. Jenže pořád váhám.
1) Nemám ho kam dát do karantény, takže ho můžu maximálně odblešit a odčervit a nechat ještě týden venku, ať z něj blechy odpadnou.

2) Dále, co když se zhorší stav kočičky s ledvinami ze stresu z nového kotětě a co když začne znova počurávat gauč.

3) Kočky nemůžu ani oddělit a dále, když nejsem doma, nechávám v misce dietní ledvinové granule, které jí i roční kočička, z čehož nejsem nadšená, natož když je bude jíst i 2-3měsíční kotě.

Další možnost je dát ji do útulku, vzali by ji za 10 dní. Jenže při pomyšlení, že je tam někde zavřená v kleci je mi špatně. A mezi baráky u popelnic taky nemůže žít, spí pod autama nebo pod stromem. Tož není vám to líto? mně jo. Fakt nevím, co dělat. Poraďte prosím. Kolik máte v bytech koček vy? Je 3 už hodně na byt 60m čtverečních?

21.9.2015 08:51
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Domů bych si ho ve vaší kůži nebrala. nafoťte ho, a podejte inzerát daruji kotě. doporučuji zveřejnit nejen tady, ale i jinde, zejména na na sociální síti, FB, třeba se někdo ochotný v okrese najde.

21.9.2015 08:57

Kočičí svět: máte laskavé srdce smajlík Když si kočky "sednou", tak ani "pěti" tvorečkům menší prostory nevadí. Naopak, někdy se dvě nesnesou. Je to těžké, protože nikdy nelze odhadnout, jak to dopadne. Určitě bude dobrý krok odblešit a odčervit. K Vám vzhledem k okolnostem nejspíš ne... V nouzi i ten útulek, alespoň dočasně. Zima na krku :-/ A hledat dál, kdo by si koťátko mohl vzít k sobě. Držím palce!

21.9.2015 09:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

joanne.s napsal(a):
Domů bych si ho ve vaší kůži nebrala. nafoťte ho, a podejte inzerát daruji kotě. doporučuji zveřejnit nejen tady, ale i jinde, zejména na na sociální síti, FB, třeba se někdo ochotný v okrese najde.

Dobré je to dát na nástěnku např.Baumax, Albert atd.
Nutná je opravdu pěkná fotka !

21.9.2015 09:50
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Dávala jsem už 2x inzerát, ale nic. Nemyslím si, že by tohle mělo úspěch. Na fcb už jsem dávala několikrát inzeráty u jiných koček, ale taky nic. Prostě buď já, nebo útulek. Ach jo.

21.9.2015 10:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

U sestry na zahradě porodila cizí kočka.
Sestra dala inz. s PĚKNOU FOTKOU, do těch marketů a měla zájemců víc než koťat.
Dokonce si s ní ještě dlouho psali atd.

21.9.2015 10:42
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nafoťte znovu, musí to být fakt pěkná fotka. a zkuste to znovu vyvěšit, ty markety jsou super nápad. p.s. snad ten veliký zájem nebudou tvořit zájemci o zvíře na maso, tohle hrozí dycky.

21.9.2015 10:52
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

joanne.s napsal(a):
Nafoťte znovu, musí to být fakt pěkná fotka. a zkuste to znovu vyvěšit, ty markety jsou super nápad. p.s. snad ten veliký zájem nebudou tvořit zájemci o zvíře na maso, tohle hrozí dycky.

No právě, docela se bojím kočku někomu dát přes inzerát. Kdyby si ji vzal tady ode mně někdo z okolí, byla bych ráda. Když ji dám do útulku, tam zase mám větší jistotu, že by si ji vzal někdo hodný, jelikož by musel zaplatit asi poplatek, a to je podle mě důkaz, že o kočku opravdu stojí. Asi vím, komu to kotě patří. Rodina se 3 malýma fakanama, kteří ji měli jako hračku a když nechtěla dělat, co chtěli, vyhodili ji na ulici. čičinka má něco s nožkou (chodí po 3) a zoubek vražený do horního rtíku a navíc ještě vzadu vypadanou srst. někteří sousedi ji krmí, jenže když jsem viděla, že má v misce pochoutkový salát, který tak hltala (já vím, sousedi to myslí dobře, ale takovou stravou jí uškodí), tak jsem si řekla, že musím něco udělat. Ráno, když jdu do práce, jakmile mě spatří, běží ke mně s mňaukotem (hned jí nasypu granule) a když jdu domů, běží až ke dveřím a jak jdu do schodů, tak stojí, drží se předníma packama dveří a přes sklo se na mě dívá hlavička, která mi říká, tak ty si jdeš do teplého bytu a mě tu venku necháš", to byl jeden z nejhorších okamžiků, když se tak na mě za těmi dveřmi dívala a já ji nemohla vzít s sebou. holky, já si ji asi nechám, ale nevím, jak s tou stravou, takové malé kotě nemůže ledvinovou dietu

21.9.2015 11:33

Kočičí svět napsal(a):
No právě, docela se bojím kočku někomu dát přes inzerát. Kdyby si ji vzal tady ode mně někdo z okolí, byla bych ráda. Když ji dám do útulku, tam zase mám větší jistotu, že by si ji vzal někdo hodný, jelikož by musel zaplatit asi poplatek, a to je podle mě důkaz, že o kočku opravdu stojí. Asi vím, komu to kotě patří. Rodina se 3 malýma fakanama, kteří ji měli jako hračku a když nechtěla dělat, co chtěli, vyhodili ji na ulici. čičinka má něco s nožkou (chodí po 3) a zoubek vražený do horního rtíku a navíc ještě vzadu vypadanou srst. někteří sousedi ji krmí, jenže když jsem viděla, že má v misce pochoutkový salát, který tak hltala (já vím, sousedi to myslí dobře, ale takovou stravou jí uškodí), tak jsem si řekla, že musím něco udělat. Ráno, když jdu do práce, jakmile mě spatří, běží ke mně s mňaukotem (hned jí nasypu granule) a když jdu domů, běží až ke dveřím a jak jdu do schodů, tak stojí, drží se předníma packama dveří a přes sklo se na mě dívá hlavička, která mi říká, tak ty si jdeš do teplého bytu a mě tu venku necháš", to byl jeden z nejhorších okamžiků, když se tak na mě za těmi dveřmi dívala a já ji nemohla vzít s sebou. holky, já si ji asi nechám, ale nevím, jak s tou stravou, takové malé kotě nemůže ledvinovou dietu

Tím, že ho dobře krmíte, je obrovská pomoc...
Úplně to vidím, jak to popisujete. Seděla bych na schodech a bulila jak želva. Čím jsem starší, tím to hůř snáším. Já bych kotě vzala domů. Ale to je úplně jiná situace, protože bydlím v domku a mohla bych koťátko dát třeba do garáže...

21.9.2015 13:03
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tím, že ho dobře krmíte, je obrovská pomoc...
Úplně to vidím, jak to popisujete. Seděla bych na schodech a bulila jak želva. Čím jsem starší, tím to hůř snáším. Já bych kotě vzala domů. Ale to je úplně jiná situace, protože bydlím v domku a mohla bych koťátko dát třeba do garáže...

A nebydlíte náhodou v Moravskoslezském kraji?

21.9.2015 13:18

Kočičí svět napsal(a):
A nebydlíte náhodou v Moravskoslezském kraji?

smajlík nebydlím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík