Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marta3007

Dnes 10:17
Marta3007

XXX.XXX.236.109

Dobrý den, chtěla bych poprosit o názor/radu/zkusenost ohledně prvniho ockovani kocky v 8 letech.
Kocicku mam od koťátka, kdy nam uplne na počátku na jine veterine bylo receno, ze není potřeba ji očkovat, pokud bude pouze v byte. Tak jsem to tenkrát tedy neresila a víc nezjistovala a pouze ji jen odcervovala. Za celou dobu byla zdravá, v dubnu 2025 jsem ji nechávala odebírat krev na krevní obraz, biochemie, mela vse v norme.
Kocicka je tedy pouze v byte, ale pravidelně vybíhá na chodbu k výtahu pred byt, kde samozřejmě je naslapano z venku a sousedé maji psi, takže jsem si říkala, ze je vlastně mozny touhle cestou jakýkoliv přenos a nejenom vlastně takto, i ja muzu cokoliv přinést domu na oblečení.
Veterinář mi take doporucil ockovani s tim, ze nejsetrnejsi vakcína je RCP Purevax, a ze je snášena velmi dobre.
Moje otazka tedy je, zda je rozumné dát poprvé očkovat kocku, i kdyz už ji je 8 let? Jde mi o to, zda už na to neni "stara" a aby to imunitne zvladla a spis nez prospělo, ji to neuskodilo. Budu rada za jakoukoliv zkušenost. Moc dekuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík