Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bejina

9.11.2015 09:45
Bejina

XXX.XXX.112.69

Kdy je nejvhodnější doba kočiček ke kastraci? Mám dvě sestřičky britské modré kočky a je jim 6 a půl měsíce... Díky za názory a rady... ;-).

9.11.2015 09:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jsou bytové, nebo pouštíte i ven?

YourLuckyFox

9.11.2015 10:17
YourLuckyFox

XXX.XXX.150.5

Zdravím všechny, mám podobný dotaz, zrovna dnes v noci jsme prakticky nespali, protože náš 9 měsíční sibiřák řádil jako zběsilý. Lezl po vejškách, shazoval věci, když už vylezl na co nejvyšší kus nábytku, tak řval a řval a řval. Chtěli jsme kastrovat po Novém roce, až mu ten rok bude, ale tohle byla katastrofa, už delší dobu chodí po bytě, dobývá se do oken a mňouká, ale to, co dnes, se nám ještě nestalo. Myslíte, že by se už mohl vykastrovat? Ven nechodí.
Starší vždycky v noci lezl na okno, rachtal žaluziema a naříkal, kastrace to spravila. Tak aby se taky chudák netrápil a my se vyspali.

Ad Bejina - myslím, že v 6 měsících je ještě brzy, ale samozřejmě to lze, názory se různí.

9.11.2015 10:22
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fox: A ten váš sibiřák ještě neznačkuje?

YourLuckyFox

9.11.2015 10:53
YourLuckyFox

XXX.XXX.150.5

Nene, toho bych si asi všimla, předpokládám. Ale to, co předvedl dneska, to jsem ještě nezažila. NIKDY, za žádných okolností nezavírám žádnou kočku nikam. Ale tentokrát jsme se prostě v ložnici zavřeli, nešlo to jinak.
Starší taky neznačkoval, ale zase lezl v noci do oken a mlátil do těch žaluzií, u toho se taky moc spát nedalo. Akorát, že jeho stačilo okřiknout.

9.11.2015 10:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zažívala jsem něco podobného. Protože kocour ještě ani jednou neznačkoval/ale taky jsem mu trošku bránila, brala jsem mu polštář, deku, když po ní intenzivně skákal apod./, tak jsem čekala a vydržela do jedenácti měsíců a tři týdnů..

Chovatelka mě poučovala, že pokud začne značkovat, je třeba jít co nejdřív, i kdyby rok neměl. u koček se dá kastrovat i dříve/ale můj osobní názor je opravdu vydržet, nejlépe do roka. Pokud to nějak jde.

Bejina

9.11.2015 19:15
Bejina

XXX.XXX.112.69

Zatím je máme doma, ale až budou vykastrované, tak budou mít možnost chodit ven. Prý po vykastrování nejsou tendence se tolik toulat...

9.11.2015 19:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bejina napsal(a):
Kdy je nejvhodnější doba kočiček ke kastraci? Mám dvě sestřičky britské modré kočky a je jim 6 a půl měsíce... Díky za názory a rady... ;-).

S klidem můžete již kastrovat. Pokud jsou bytové, lze počkat po 1.říji, kde máte 100% jistotu, že už jsou hormonálně ustálené, ale i kastrace před říjí problém není.

Kastrovali jsme vloni kočičku v 6 měsících (říji ještě neměla a vzhledem k tomu, že chodí i ven, tak jsem na ni ani čekat nehodlala). To samé šel pod kudlu 7 měsíční kocour, protože chodí též ven a nehodlala jsem čekat, kdy se zatoulá pod kola aut až půjde na námluvy. Oba byli brzy jako rybičky a nesli to lépe než kočky kastrované jako dospělé. I předešlé kocoury jsme kastrovali mezi 7.-8.měsícem a nikdy žádný problém. A na značkování jsem nečekala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2015 19:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás - kočičku v 6. měsících (chodila ven), kocoury v 9. a 11. měsíci. Začala jim zapáchat moč a u obou se projevili pokusy o námluvy, tudíž jsme nečekali do 1. roku.

9.11.2015 20:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bejina napsal(a):
Zatím je máme doma, ale až budou vykastrované, tak budou mít možnost chodit ven. Prý po vykastrování nejsou tendence se tolik toulat...

S tím souhlasím, nejdelší toulky jsou totiž za nevěstami i ženichy, i když i tak se nám jeden kastrát (kocour) ztrácel pravidelně na 2-3 dny na lovu. Obecně se kočky (holky) drží více doma, což můžu potvrdit.

No a hlavně vám taky z toho výletu dík kastraci nepřinesou nečekané dárečky. :).

11.11.2015 12:44
mesič

XXX.XXX.163.49

Jaký je Váš názor na kastrování malých koťátek ještě v CHS? Když tak brouzdám po internetu, našla jsem pár chovných stanic, kde to praktikují, ale mě to příjde divné, když zde uvádíte, že je lepší počkat co nejdéle... navíc v jedné jsem našla, že se má přejít z kotěcích v roce na granule pro kastráty... To už se mi nelíbí vůbec

11.11.2015 15:42
joanne.s

XXX.XXX.34.221

Existují oba názory. Jde o to, ke kterému se přikloníte.

Prý není žádný regulérní výzkum, který by prokázal prokazatelnou škodlivost předčasné kastrace. Je to jen častá zkušenost chovatelů.

Granule pro kastráty uznává jen někdo. Já třeba ne, protože tuk zdravé kočce neškodí. A kastrace snad není nemoc.

11.11.2015 17:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
Jaký je Váš názor na kastrování malých koťátek ještě v CHS? Když tak brouzdám po internetu, našla jsem pár chovných stanic, kde to praktikují, ale mě to příjde divné, když zde uvádíte, že je lepší počkat co nejdéle... navíc v jedné jsem našla, že se má přejít z kotěcích v roce na granule pro kastráty... To už se mi nelíbí vůbec

Dost CHS v cizině vám kotě na mazlíčka bez toho, aby nebylo ještě kastrované, neprodá. Začínají to praktikovat CHS i u nás a pokud se počká do 4-5 měsíců problém v tom nevidím. Ale kastrovat kotě už ve 3 měsících, to už mi přijde moc... z pohledu etiky, protože to je fakt ještě mimino.

Co se týče granulí pro kastráty - jsou akorát méně tučné, málokteré mají nějaké jinačí složení než ty adultky krom méně tuku, takže já jejich zastáncem nejsem.

10.2.2016 15:32
Isistera

XXX.XXX.166.190

Konečně tu vidím rozumný přístup ke kastraci. V jedné skupině na Facebooku se na mě vrhli jak supi, když jsem řekla, že mám 6měsíční kocourky a chci s kastrací ještě počkat, minimálně do 8 měsíců, pokud dříve nezačnou značkovat. Myslíte tedy, že je dobré ještě počkat? A je moje domněnka správná, že když začnou značkovat nebo se nějak trápit (nenaplněnou touhou), tak můžu i dříve, protože to znamená, že už jsou zralí?
Ven nechodí a zatím jsou v pohodě, neznačkují, nejsou agresivní, nemňoukají přehnaně, jen jsou hyperaktivní

Přidejte reakci

Přidat smajlík